Weather - Καιρός

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Ηττήθηκε με 2-0 στη Ρόδο


ΜΙΑ ΚΑΚΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΦΕΡΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΜΕ 2-0 ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΓΟΡΑ


Χωρίς πάθος...


Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΕΝΟΥ ΔΕΝ ΣΤΑΘΗΚΕ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ¨ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΕΙΟ" ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ "ΔΥΟ ΣΤΑ ΔΥΟ"

Ρόδος, αποστολή: Θανάσης Πουλόπουλος

Ένα άσχημο απόγευμα πέρασε χτες στη Ρόδο η "Μαύρη Θύελλα" που έμεινε μακριά από τις καλές αποδόσεις και επιδόσεις και απογοήτευσε. Η τοπική μας ομάδα μπήκε νωθρά στο παιχνίδι, δέχτηκε μεγάλη πίεση από τους Ροδίτες που είχαν περισσότερες λύσεις επιθετικά και ηττήθηκε με 2-0. Λίγες καλές ενέργειες επιθετικά για την ομάδα του Γιώργου Μπένου που περιορίστηκε σε αμυντικό ρόλο και κάτι προσπάθησε να κάνει παίζοντας με αντεπιθέσεις. Μεγάλη φάση ήταν στο 19' όταν ο Κροάτης Ετέροβιτς έφτασε κοντά στο γκολ αλλά δεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό θα ήταν ένα καθοριστικό σημείο του ματς... Στην επανάληψη ο Μεσσήνιος τεχνικός έβαλε δεξί μπακ τον Χρήστο Μανιάτη και στα χαφ τον Βραζιλιάνο Λουιζίνιο και στάθηκε καλύτερα στο γήπεδο, αλλά η επικράτηση του Διαγόρα ήταν δίκαιη. Τώρα η "Μαύρη Θύελλα' θα μαζέψει τα κομμάτια της και θα επιδιώξει να κάνει ότι έκανε και πέρσι: δυο στα δυο! Τα περιθώρια στενεύουν όχι βαθμολογικά αλλά κυρίως στον ψυχολογικό τομέα, αφού η νίκη λείπει από την ομάδα μας και αυτό συνεχώς φορτίζει και αγχώνει τους παίκτες. Ηρεμία, καθαρό μυαλό και προσπάθεια θα φέρουν την ανατροπή...Ο Διαγόρας είχε πάθος και ουσία και κατάφερε να πάρει σημαντικό προβάδισμα δύο τερμάτων από το πρώτο ημίχρονο και με ώριμη εμφάνιση να το διατηρήσει ως το φινάλε της αναμέτρησης. Για άλλη μια φορά η Ρόδος αποδείχτηκε ότι έχει παγιώσει μια αρνητική παράδοση για την ομάδα της Καλαμάτας και ο δρόμος της επιστροφής πικρός...


Η εικόνα

Καλύτερος ο Διαγόρας σε αυτό το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, επεδίωξε και πέτυχε να πιέσει από το πρώτο λεπτό, απέναντι σε μια Καλαμάτα που αρκέστηκε στις αντεπιθέσεις. Οι "κυανέρυθροι" μετέτρεψαν δις την ανωτερότητα τους σε ουσία, με πολύ καλή κυκλοφορία στη μεσαία γραμμή και πολλές κάθετες μπάλες.
Πεσμένος ο ρυθμός στην επανάληψη, με τον Διαγόρα να διατηρεί τα ηνία του παιχνιδιού, αλλά να μην ...φορτσάρει, έχοντας αβαντάζ δύο τερμάτων από το πρώτο μέρος. Οι "κυανέρυθροι" μάλιστα περισσότερο απείλησαν παρά απειλήθηκαν από τη "μαύρη θύελλα", διατηρώντας το 2-0 και επιστρέφοντας στις νίκες.

Η δράση...


Έναρξη του ματς με την Καλαμάτα στη σέντρα

 3' Κάθετη του Μιλόσκοβιτς, δυνατό διαγώνιο σουτ του Σολάκη, με το αποτελεσματικό τάκλιν του Τόσκα να στέλνει την μπάλα κόρνερ.

ΓΚΟΛ!

7' Πανέξυπνη μπαλιά του Ρούσεφ, ο Μιλόσκοβιτς με κίνηση στην πλάτη της άμυνας "σπάει" το τεχνικό οφσάιντ και με ψηλοκρεμαστό πλασέ αφήνει άγαλμα τον Μπαλτιμά για το 1-0.

14' Μονοκόμματο διαγώνιο σουτ του Ρούσεφ απόπλάγια θέση, δεξιά μέσα από την περιοχή, εκατοστά μακριά από το δεξί κάθετο του Μπαλτιμά.

19' Αντεπίθεση για την Καλαμάτα, κάθετη του Πουρτουλίδη στον Ετέροβιτς, προσποίηση και σουτ από τα όρια της περιοχής, με τον Βελλίδη να αποκρούει σε κόρνερ. Εδώ αν είχαμε την ισοφάριση όλα θα ήταν διαφορετικά...

23' Σέντρα του Χρήστου από αριστερά, ο Σολάκης με κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

ΓΚΟΛ!

29' Φοβερή ατομική ενέργεια του Μιλόσκοβιτς, ντρίμπλες και πανέξυπνη κάθετη πάσα που βγάζει σε θέση τετ α τετ τον Σολάκη, ο οποίος με πλασέ σε πρώτο χρόνο δεν δυσκολεύεται μέσα από την περιοχή να "γράψει" το 2-0.

32' Εκτέλεση φάουλ του Ρούσεφ από τα δεξιά προς το δεύτερο δοκάρι, κεφαλιά του Μπριλάκη, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

42' Σέντρα του Καμινιώτη από δεξιά, αδύναμη η κεφαλιά του Σκαρλάτου, στην αγκαλιά του Βελλίδη.

45' Βαθιά μπαλιά του Μπριλάκη, μόνος ο Σολάκης έξω από την περιοχή, ο Μπαλτιμάς βγαίνει πρώτος στην μπάλα, ο επιθετικός του Διαγόρα βάζει την κόντρα, βγαίνει νικητής, πλασάρει όμως αδύναμα υπό την πίεση του γκολκίπερ της Καλαμάτας και ο Ψυχογιόπουλος απομακρύνει. (Ο Σολάκης δείχνει να έχει τραυματιστεί αλλά συνεχίζει στην επανάληψη)

45' 1 το λεπτό των καθυστερήσεων

46' Λήξη ημιχρόνου

Έναρξη 2ου μέρους

48' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρούσεφ, δίπλα από το δεξί κάθετο

52' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κορακάκη, στην αγκαλιά του Μπαλτιμά

56' Ο Μιλόσκοβιτς πασάρει στον Ρούσεφ, ο τελευταίος ελίσσεται και πλασάρει "γλυκά", για να "απογειωθεί" ο Μπαλτιμάς και να αποκρούσει όσο χρειάζεται προκειμένου να στείλει την μπάλα κόρνερ.

63' Δυνατό σουτ του Ρούσεφ έξω από την περιοχή, ο Μπαλτιμάς αποκρούει με γροθιές, με τον επερχόμενο Σολάκη να συλλαμβάνεται σε θέση οφσάιντ πριν προλάβει να πλασάρει σε κενή εστία.

79' Το δυνατό μακρινό σουτ του Σκαρλάτου, δεν ανησυχεί τον Βελλίδη.

80' Έπετα από βαθιά μπαλιά, ο Ετέροβιτς θα βρεθεί σε θέση τετ ατετ, θα σουτάρει, όμως με ένα εξαιρετικό τάκλιν ο Σαλαμαστράκης, θα αποτρέψει τον κίνδυνο.

80' Στην κόντρα ο Διαγόρας, με τον Τριανταφύλλου σε θέση τετ α τετ να προτιμάει να "κόψει" την μπάλα, σε έναν χώρο όμως που δεν κινούταν ούτε ο Ταραχούλσκι, ούτε ο Μιλόσκοβιτς που ήταν αμαρκάριστοι.

90' 3 τα λεπτά των καθυστερήσεων

93' Λήξη του ματς

Συνθέσεις

Διαγόρας: Βελλίδης, Σαλαμαστράκης, Μπριλάκης, Κωνσταντινίδης, Χρήστου, Τσιάτσιος, Κορακάκης, Ρούσεφ, Μιλόσκοβιτς, Σολάκης, Ταραχούλσκι

Καλαμάτα: Μπαλτιμάς, Χατζής, Παπουτσής, Πουρτουλίδης, Ψυχογιόπουλος, Τάσιτς, Καμινιώτης, Τόσκας, Καλαγκάνης, Σκαρλάτος, Ετέροβιτς

Αλλαγές

Διαγόρας:

55' Τσιάτσιος-Μπακομήτρος, 73' Σολάκης-Τριανταφύλλου, 86' Ταραχούλσκι-Σπάρταλης

Καλαμάτα:

46' Χατζής-Λουιζίνιο, 46' Καμινιώτης-Μανιάτης, 71' Παπουτσής-Ηλιόπουλος

Κάρτες (κίτρινες):

24' Τόσκας, 36' Τσιάτσιος, 48' Μανιάτης, 50' Ρούσεφ, 65' Τάσιτς, 85' Κορακάκης




ΜΙΚΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Από τις 14:30 οι ποδοσφαιριστές του Διαγόρα και της Καλαμάτας βρίσκονται στο "Οικονομίδειο". Έχοντας πραγματοποιήσει την καθιερωμένη βόλτα στον αγωνιστικό χώρο, ακούν πλέον τις πρώτες οδηγίες από τον Παύλο Δερμιτζάκη και τον Γιώργο Μπένο στα αποδυτήρια. Αγκαλιές και φιλιά με τους Μπριλάκη, Μιλόσκοβιτς και "Κόκο" με τους πρώην συμπαίκτες τους και την αποστολή της "Μαύρης Θύελλας"

Οι τέσσερις ρέφερι της αναμέτρησης (Γαβρίλης, Χαρίτος, Χριστοδούλου, Γκόλιας), έκαναν έναν πρώτο έλεγχο στον αγωνιστικό χώρο και εισήλθαν στα αποδυτήρια. Ο διαιτητής έκανε αρκετά λάθη, σε 3-4 φορές έχασε τον έλεγχο και έδειχνε φανερά "τρακαρισμένος"...

Ο Παύλος Δερμιτζάκης εξέρχεται των αποδυτηρίων και καλωσορίζει τον προπονητή της Καλαμάτας Γιώργο Μπένο. Δυο φίλοι από τα παλιά ( ο Δερμιτζάκης έχει φορέσει στις καλές εποχές, όπως είπε, την μελανόλευκη).

Τα πανό στην κερκίδα των οργανωμένων του Διαγόρα έχουν ήδη τοποθετηθεί, με την προσέλευση των φιλάθλων να έχει ξεκινήσει και το γήπεδο σιγά σιγά να ζωντανεύει. Η μεγάλη τους μανία με την Ρόδο τους απασχόλησε πολλές φορές...

Οι δυο ομάδες των Νέων παρακολούθησαν μαζί το παιχνίδι, με την δική μας να είναι χαρούμενη λόγω του απίστευτου 4-5 που προηγήθηκε νωρίτερα, με 5 γκολ του Ρικάρντο Βίλα! Αύριο πλούσιο φωτορεπορτάζ.

Στο ζέσταμα ο Μάρκος Βελλίδης καταχειροκροτήθηκε από τους 50 φίλους του Διαγόρα που βρίσκονται ήδη στο γήπεδο.Τελικά η εκκαθάριση έδειξε 650 εισιτήρια, αλλά στο γήπεδο, λόγω των διαρκείας βρέθηκαν περίπου 1.200 άτομα.


Ο Διαγόρας ξεκίνησε με τους Σαλαμαστράκη, Μπριλάκη, Κωνσταντινίδη, Χρήστου, Τσιάτσιο, Κορακάκη, Ρούσεφ, Μιλόσκοβιτς, Σολάκη και Ταραχούλσκι μαζί με τον γκολκίπερ Βελλίδη, ενώ ο Γιώργος Μπένος εμπιστεύτηκε τους Μπαλτιμά, Χατζή, Παπουτσή, Πουρτουλίδη, Ψυχογιόπουλο, Τάσιτς (αρχηγός), Καμινιώτη, Τόσκα, Καλαγκάνη, Σκαρλάτο και Ετέροβιτς.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2-0

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Γιώργος Μπένος (προπ. Καλαμάτας): "Ήρθαμε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα και είχαμε δουλέψει καλά όλο το προηγούμενο διάστημα. Εντούτοις κάναμε ένα νωθρό ξεκίνημα και δεχτήκαμε πολύ εύκολα δυο γκολ που ήταν καθοριστικά για την εξέλιξη του αγώνα. Στην επανάληψη ισορροπήσαμε τον αγώνα αν και ο Διαγόρας συνέχιζε να είναι καλός και απειλητικός. Εμείς δεν είχαμε τα ψυχικά αποθέματα για να μπούμε στο παιχνίδι και φτάσαμε στο τελικό αποτέλεσμα. Έχουμε μπροστά μας δυο πολύ σημαντικά παιχνίδια για εμάς, μέσα στην έδρα μας με τον Αγροτικό Αστέρα και την Δόξα Δράμας και πρέπει άμεσα να "ξυπνήσουμε" για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτά. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Διαγόρα και να φτάσει στον στόχο του και ειδικά στον φίλο μου Παύλο Δερμιτζάκη τα καλύτερα".

Παύλος Δερμιτζάκης (προπ. Διαγόρα): "Είναι πολύ σημαντική η σημερινή νική για εμάς και θεωρώ ότι σεβαστήκαμε πολύ τον αντίπαλό μας. Θέλαμε οπωσδήποτε το θετικό αποτέλεσμα αφού προερχόμασταν από δυο άτυχα αποτελέσματα που μας είχαν φέρει πίσω στον στόχο μας αλλά και για να είμαστε καλά για την συνέχεια. Ήμασταν σοβαροί και είχαμε τον έλεγχο του αγώνα και δείξαμε δύναμη και αποφασιστικότητα και θεωρώ ότι είμασταν και καλά διαβασμένοι στην τακτική. Στο πρώτο μέρος ήμασταν πολύ καλοί και πετύχαμε τα δυο γκολ, στο β' μέρος προσπαθήσαμε το ίδιο, τα παιδιά προσπάθησαν όσο μπορούσαν και έμεινα ευχαριστημένος. Η Καλαμάτα είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα με τεράστια ιστορία και εύχομαι να πετύχει τους στόχους της".

Νίκος Πουρτουλίδης (Καλαμάτα): "Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς και περιμέναμε να είχαμε καλύτερη απόδοση αφού είχαμε δουλέψει καλά, αλλά δεν μας βγήκε. Ο Διαγόρας ήταν καλύτερη ομάδα κι εμείς πρέπει να δουλέψουμε ώστε να αποδείξουμε ότι είμαστε κι εμείς καλή ομάδα. Ειδικά στα δυο συνεχόμενα ματς που έχουμε στην έδρα μας. Εύχομαι τα καλύτερα για την ομάδα του Διαγόρα".

Κώστας Κωνσταντινίδης (Διαγόρας): "Θέλαμε πολύ τη νίκη μετά τα δυο άσχημα αποτελέσματα και ήταν μονόδρομος για εμάς. Δείξαμε νωρίς΄ότι θα΄είμαστε το αφεντικό. Είχαμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και ευχαριστήθηκε ο κόσμος μας αλλά κι εμείς. Η νίκη ήταν δύσκολη επί ενός εξαιρετικού αντιπάλου που έχει δρόμο μπροστά της και θα παει καλά και δεν κρύβω ότι είναι ομάδα της καρδιάς μου αφού πέρασα δυο πολύ όμορφα χρόνια στην Καλαμάτα".