Weather - Καιρός

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009


ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ»



Το άγχος ο Διαγόρας, εμείς την ουσία!

«ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ ΚΑΛΑ» ΔΗΛΩΣΕ Ο ΜΠΕΝΟΣ – ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΑΓΚΑΝΗ – ΜΑΖΙ ΚΑΙ Η ΝΕΩΝ

Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος

Ένα από τα πιο δύσκολα φετινά εκτός έδρας παιχνίδια της δίνει αύριο το απόγευμα στη Ρόδο η ομάδα της Καλαμάτας, αντιμετωπίζοντας ένα από τα φαβορί για την άνοδο στη σούπερ λίγκα!
Από το παιχνίδι του ΟΦΗ, που έληξε ισόπαλο 1-1, στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας, έχουν περάσει ήδη 15 ημέρες, ένα διάστημα που η τοπική μας ομάδα το εκμεταλλεύτηκε, δούλεψε καλά, «μαζεύτηκε» όπως λέει εύστοχα ο Γιώργος Μπένος, έδωσε δύο φιλικά παιχνίδια με τον Πάμισο και με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας, και είναι έτοιμη τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες του αυριανού αγώνα. Από την άλλη, ο Διαγόρας προέρχεται από ήττα με 1-0 στον Εύοσμο από τον Αγροτικό Αστέρα, έχοντας αρκετά παράπονα από τη διαιτησία, λόγω της βαθμολογικής απώλειας που τον φέρνει κάπως πίσω στη διεκδίκηση της ανόδου.
Οι παίκτες της τοπικής μας ομάδας θα αντιμετωπίσουν τον αγώνα με σοβαρότητα και με καθαρό μυαλό και θα προσπαθήσουν να «κλέψουν» βαθμό ή βαθμούς, αφού έχουν δουλέψει πάνω στον τρόπο ανάπτυξης του παιχνιδιού της ομάδας του Παύλου Δερμιτζάκη.
Με «οδηγό αποφυγής» του περσινού 3-0, θα επιδιώξουν μια καλή εμφάνιση και μια ψυχολογική «ντόπα» για τη συνέχεια, αφού ο Οκτώβριος έχει στην ατζέντα του 3 εντός έδρας παιχνίδια (δύο για το πρωτάθλημα και ένα για το κύπελλο με τον ΠΑΣ Γιάννινα) και είναι σημαντικό πλεονέκτημα να τα εκμεταλλευτεί...


ΟΚ ο Καλαγκάνης
Η ομάδα της Καλαμάτας ολοκλήρωσε χτες το πρωί, στο δημοτικό στάδιο της πόλης, την προετοιμασία της για το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, που θα διεξαχθεί στις 4 το μεσημέρι της Κυριακής στο «Οικονομίδειο» γήπεδο της Ιαλυσού. Το γήπεδο είναι χωρητικότητας 1.500 θεατών ( δεν αναμένεται να βρεθούν περισσότεροι από 700), θεωρείται «κλουβί» και δεν έχει καμία σχέση με το κανονικό γήπεδο-έδρα της ομάδας του Δερμιτζάκη, που ανακατασκευάζεται, λόγω προβλημάτων στο χόρτο. O Γιώργος Μπένος δοκίμασε το σχήμα που σκέφτεται να παρατάξει και στο οποίο δίνεται μεγάλη βαρύτητα στην αμυντική λειτουργία της ομάδας και στο «γεμάτο» κέντρο, με μοναδικό προωθημένο τον Κροάτη Μάτε Ετέροβιτς και τον Βραζιλιάνο Λουιζίνιο από πίσω του.
Στα άκρα θέση έχουν δεξιά ο Μιχάλης Χατζής, αριστερά ο Νίκος Πουρτουλίδης. Αμυντικά χαφ οι Τάσιτς και Καμινιώτης, με την τετράδα της άμυνας να την αποτελούν οι Καλαγκάνης (αριστερά), Παπουτσής που επανέρχεται αφού εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής με τον ΟΦΗ (δεξιά), αμυντικό κεντρικό δίδυμο οι Αντώνης Ψυχογιόπουλος και Γρηγόρης Τόσκας και στο τέρμα ο Γιάννης Μπαλτιμάς. Ο 45χρονος τεχνικός, είδε να ολοκληρώνει χωρίς πρόβλημα το πρόγραμμα ο Πιέρ Καλαγκάνης που ήταν αμφίβολη η συμμετοχή του.
Ο Κώστας Δασκαλάκης συνέχισε τη θεραπεία του με ασκήσεις ενδυνάμωσης, βρίσκεται σε καλό δρόμο αλλά αποκλείστηκε από την αποστολή. Σήμερα το πρωί στις 11:30 θα γίνει ένα τελευταίο ξεμούδιασμα και η αποστολή της «Μαύρης Θύελλας» θα αναχωρήσει στις 14:00 για την Αθήνα. Η πτήση για το "σμαραγδένιο νησί" έχει προγραμματιστεί για τις 19:30. Από την ΠΑΕ μέχρι και σήμερα εξακολουθούν να γίνονται ενέργειες να γίνει λιγότερο κουραστική η επιστροφή και σε ώρα που θα επιτρέπει στους μαθητές της ομάδας των νέων να βρεθούν το πρωί της Δευτέρας στο σχολείο. Την τριάδα των διαιτητών του αγώνα την αποτελούν οι: Γαβρίλης, Χαρίτος και Χριστοδούλου (Αθηνών) και 4ος ο Γκόλιας.

Μπένος: «Δουλέψαμε καλά»


Ο προπονητής της «Μαύρης Θύελλας», έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το αυριανό παιχνίδι: «Νομίζω ότι διαθέτουμε ένα καλό βαθμό ετοιμότητας, αφού δουλέψαμε καλά και σοβαρά τις προηγούμενες 15 ημέρες, ένα με δύο φιλικά παιχνίδια που μας βοήθησαν στο να διατηρήσουμε ένα καλό ρυθμό και εξακολουθώ να πιστεύω ότι μέρα με την ημέρα γινόμαστε καλύτεροι. Επίσης, όπως έχω τονίσει και μετά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, η ομάδα χρειάζεται επιμονή και προσπάθεια εκ μέρους των ποδοσφαιριστών μας και η υπομονή εκ μέρους του κόσμου. Πηγαίνουμε στη Ρόδο για να επιβεβαιώσουμε τα παραπάνω και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι

Ενισχυμένη η Νέων
Και η ομάδα των νέων ολοκλήρωσε το απόγευμα της Παρασκευής την προετοιμασία της για να αντιμετωπίσει την αντίστοιχη ομάδα του Διαγόρα (Κυριακή, γήπεδο Αγ.Αποστόλων 11:00). Οι Σπανός, Ντεκίδης, Παινέσης, Τσιμικλής, Μπαστακός και Ρικάρντο Βίλα ενσωματώθηκαν στην ομάδα του Κώστα Διδασκάλου. Αυτό θα είναι το πρώτο παιχνίδι του νέου προπονητή και παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της Καλαμάτας στον πάγκο της ερασιτεχνικής ομάδας και ήδη από τις τέσσερις προπονήσεις που έκανε με την ομάδα έχει εμφυσήσει τη δική του φιλοσοφία.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Οπωσδήποτε νίκη!
Έτοιμος εμφανίζεται ο Διαγόρας για τον αγώνα με την Καλαμάτα. Οι "κυανέρυθροι" δείχνουν αποφασισμένοι να πάρουν την νίκη με την οποία θα επιστρέψουν στις επιτυχίες και θα επανέλθουν στο κυνήγι του στόχου που δεν είναι άλλο από την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα. Σε ότι αφορά την αγωνιστική πλευρά ο Ουέλινγκτον Γκονσάλβες γύρισε χτες στους κανονικούς ρυθμούς και τέθηκε στην διάθεση του Παύλου Δερμιτζακη για τον αυριανό αγώνα. Επειδή όμως τόσο αυτός όσο και οι Ιβαν Ρούσεφ, Παύλος Δήμου έχουν χάσει πολλές προπονήσεις η συμμετοχή τους στους δεκαοκτώ αλλά και στον αγώνα ιδιαίτερα, θα αποφασισθεί από την τεχνική ηγεσία λίγο πριν το ξεκίνημα του αγώνα. Παράλληλα πρόγραμμα φυσικής κατάστασης ακολούθησαν χτες και οι Άκης Στρατάκης και Μαρσίνιο και συνεπώς δεν υπολογίζονται από τον Παύλο Δερμιτζακη για τον αγώνα. Οι "κυανέρυθροι" θα προπονηθούν σήμερα κανονικά στο "Οικονομίδειο" το πρωί, πάνω στην τακτική που θα ακολουθηθεί και στην συνέχεια ο τεχνικός του Διαγόρα θα ανακοινώσει τους δεκαοκτώ του αγώνα με την Καλαμάτα.

ΜΙΝΙ Sport – ακια
· Η ομάδα της Καλαμάτας θα βρει αύριο απέναντί της τρία πρώην παιδιά της: τον Κώστα Κωνσταντινίδη, τον Στάνιμιρ Μιλόσκοβιτς αλλά και τον περσινό αρχηγό Χάρη Μπριλάκη! Οι δύο πρώτοι βρίσκονται στην ομάδα του Διαγόρα για δεύτερη χρονιά, ενώ ο Χάρης διανύει την πρώτη του, έχοντας ως τώρα αγωνισθεί σε όλο το ματς στον Εύοσμο και 5’ με τον ΟΦΗ στην πρεμιέρα. Αύριο προβλέπεται να πάρει φανέλα βασικού, αφού ο κεντρικός αμυντικός Γιώργος Πουλόπουλος θα είναι εκτός μάχης λόγω τραυματισμού.

· Με πεντάλεπτες αποβολές πιθανότατα θα τιμωρούνται οι «θεατρίνοι» ποδοσφαιριστές αρχής γενομένης από τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής! Ο αντιπρόεδρος της FΙFΑ και μέλος της πανίσχυρης εκτελεστικής επιτροπής, Τζακ Γουόρνερ, αποκάλυψε πως έχει συσταθεί ειδική επιτροπή που εξετάζει αν υπάρχει δυνατότητα οι παίκτες που προσπαθούν να παραπλανήσουν τους διαιτητές να αποβάλλονται προσωρινά, όπως συμβαίνει και σε άλλα αθλήματα όπως το πόλο, το ράγκμπι, το χόκεϊ σε πάγο και το χάντμπολ. Μεταξύ των προτάσεων που εξετάζονται είναι η αποβολή για τουλάχιστον πέντε λεπτά κάθε παίκτη που προσποιείται τραυματισμό για να κερδίσει χρόνο ή να παραπλανήσει τον διαιτητή προκειμένου να καταλογίσει ο τελευταίος την εσχάτη των ποινών. «Πρέπει να διατηρήσουμε το θέαμα για τους φιλάθλους», λέει ο Γουόρνερ. «Δεν μπορεί να υπάρξει ποδόσφαιρο όταν οι παίκτες προσποιούνται. Πρέπει να το αλλάξουμε αυτό. Για παράδειγμα, υπάρχουν παίκτες που προσποιούνται τραυματισμό και αντιδρούν σαν να ήρθε το τέλος του κόσμου και στη συνέχεια, όταν κερδίζουν το φάουλ, πετούν. Αυτοί οι τύποι πρέπει να αποβάλλονται και πρέπει να αποβάλλονται για τουλάχιστον πέντε λεπτά». Ερωτηθείς ο Γουόρνερ αν οι σύντομες αποβολές θα εφαρμοστούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, απάντησε:«Πολύ πιθανό».· Αίσθηση προκάλεσε το χθεσινό δημοσίευμα της «Φ» που αποκάλυψε τα σχέδια του ισχυρού άνδρα του ελληνικού ποδοσφαίρου Βασίλη Γκαγκάτση σχετικά με το πόστο που προτίθεται να αναλάβει στον τομέα του αθλητισμού. Μάλιστα, έγινε αναπαραγωγή της εν λόγω είδησης και από αθηναϊκά ΜΜΕ...

· «Ξένο σώμα» αποτελεί για την ομάδα της Βέροιας ο Παναγιώτης Μπαχράμης, και αυτό δεν αποτελεί είδηση, αφού εδώ και καιρό ο Μεσσήνιος ποδοσφαιριστής προπονείται μόνος του και περιμένει την εκδίκαση της προσφυγής (τώρα του έκανε η Βέροια...), ώστε να τελεσιδικήσει και να αποχωρήσει από την ομάδα της Ημαθίας. Σε χτεσινή δήλωση του, ο Στέφανος Γαϊτάνος, λόγω του αποκλεισμού του Μπαχράμη αλλά και του Ράνιτς δήλωσε: «ο Ράνιτς στις προπονήσεις κάνει του κεφαλιού του και ο Μπαχράμης περιμένει την προσφυγή»...Πώς μια «καλή» μεταγραφή, κατέληξε κυριολεκτικά «μαρτύριο»...

· Την Δευτέρα συμπληρώνεται ένας μήνας από την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων της «Μαύρης Θύελλας» και ο πρόεδρος της ομάδας αναμένεται εντός της εβδομάδος να τοποθετηθεί σχετικά με κάποια τρέχοντα θέματα της εσωτερικής λειτουργίας και να κάνει κάποιες «διορθωτικές» κινήσεις ενόψει της δύσκολης συνέχειας...