Weather - Καιρός

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Κοιταει Διαγόρα

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΛΟΓΩ «ΣΤΗΜΕΝΩΝ» - ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ – «ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ» ΛΕΕΙ Η ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ



Με σοβαρότητα και αισιοδοξία

ΣΤΟ «ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ- Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑ ΕΙΠΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΣΕ ΑΡΙΣΤΟ ΚΛΙΜΑ – ΜΕΣΑ Ο «ΠΟΥΡΤΟΥ», ΕΞΩ Ο «ΔΑΣΚΑ»

Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος

Με προπόνηση στη νέα είσοδο, παρουσία του προέδρου της ομάδας, συνέχισε χτες την προετοιμασία της για το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Διαγόρα στη Ρόδο, η ομάδα της Καλαμάτας. Το παιχνίδι στο όμορφο νησί δεν θα είναι εύκολο για την τοπική μας ομάδα και απαιτείται μεγάλη προσπάθεια από όλους τους ποδοσφαιριστές για να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες του. Ο Γιώργος Μπένος και οι συνεργάτες του, αντιμετωπίζουν με μεγάλη σοβαρότητα το παιχνίδι και αφιέρωσαν το μεγαλύτερο μέρος της χτεσινής προπόνησης σε ασκήσεις τεχνικής και παιχνίδια τακτικής. Οι παίκτες της «Μαύρης Θύελλας» ήδη έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο κλίμα του αγώνα, επιδεικνύουν ολοένα αυξανόμενο ρυθμό και πάθος στην προπόνησή τους και έχουν αντιληφθεί ότι δεν θα μεταβούν για … τουρισμό στο «Οικονομίδειο» γήπεδο της Ιαλυσού. Επιπλέον, θα προσπαθήσουν παίζοντας με σωστή τακτική, να αντέξουν στην πίεση που σίγουρα θα ασκήσει η γηπεδούχος ομάδα που προέρχεται από «οδυνηρή» ήττα στον Εύοσμο από τον Αγροτικό Αστέρα. Μάλιστα, μετά τη λήξη του αγώνα (1-0 νίκησε ο Αγροτικός), ο προπονητής της Ροδίτικης ομάδας προέβη σε μια «καυτή» δήλωση, που τον έστειλε απολογούμενο στον αθλητικό δικαστή. Η ομάδα του Διαγόρα, ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα παίζοντας δύο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια, στην πρεμιέρα νίκησε τον ΟΦΗ με 2-1 και την δεύτερη αγωνιστική, παραχώρησε ισοπαλία με 2-2 στη Δόξα Δράμας. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες απουσίες, αλλά ο Διαγόρας διαθέτει μεγάλο και αξιόλογο ρόστερ. Μάλιστα, ο περυσινός αρχηγός της Καλαμάτας Χάρης Μπριλάκης, έχει αγωνιστεί 5’ την πρεμιέρα και 90’ στον Εύοσμο (λόγω τιμωρίας του Γ.Πουλόπουλου).

Μπαίνει ο Πούρτου


Ο Νίκος Πουρτουλίδης συνέχισε και χτες το πρόγραμμα αποκατάστασης, συμμετείχε σε ένα μεγάλο μέρος της προπόνησης, και συγκεκριμένα στα παιχνίδια με την μπάλα και σήμερα θα ενσωματωθεί στους κανονικούς ρυθμούς της ομάδας. Ο Κώστας Δασκαλάκης συνέχισε μεν το πρόγραμμα ενδυνάμωσης με διάφορες ασκήσεις, αλλά δεν υπολογίζεται για το κυριακάτικο παιχνίδι, αφού έχει κάποιες μικρές ενοχλήσεις και δεν ολοκλήρωσε και αποχώρησε ο Άγγελος Μπαστακός λόγω ίωσης. Η σημερινή προπόνηση θα γίνει στο δημοτικό στάδιο παραλίας στις 3 το μεσημέρι.

Τα είπε με τους αρχηγούς
Μετά την χτεσινή προπόνηση, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Γρηγορόπουλος, ο γενικός αρχηγός Βασίλης Μαλαφέκας, ο προπονητής Γιώργος Μπένος, ο βοηθός και γυμναστής Νίκος Κακαλέτρης και οι τρεις αρχηγοί της ομάδας, ο Νίκος Πουρτουλίδης, ο Αντώνης Ψυχογιόπουλος και ο Ιβάν Τάσιτς είχαν δίωρη συνάντηση στα γραφεία της ομάδας και συζήτησαν σε άριστο κλίμα, συγκεκριμένα εσωτερικά θέματα. Ο πρόεδρος της ομάδας τους ενημέρωσε για την πορεία και τις κινήσεις που έχει κάνει σχετικά με τα οικονομικά θέματα και τους ζήτησε να διατηρηθεί το άριστο κλίμα στην ομάδα και να συνεχίσουν την προσπάθειά τους και αυτός θα είναι δίπλα τους.

Αναβλήθηκε το ΔΣ...
Η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’ & Γ’ Εθνικής Κατηγορίας αναβλήθηκε, λόγωτης απουσίας του προέδρου της ΕΠΟ κ.Σοφοκλή Πιλάβιου στο εξωτερικό, για το γνωστό θέμα των παράνομων στοιχημάτων στην κατηγορία. Χτες πάντως, υπήρξε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ με εκπροσώπους της Ένωσης Β΄ και Γ΄ Εθνικής για το θέμα της οικονομικής ενίσχυσής τους από τη διοργανώτρια αρχή της μεγάλης κατηγορίας. Τη Σούπερ Λίγκα εκπροσώπησαν οι Γιώργος Μποροβήλος και Πατρίκ Κομνηνός και την Ένωση Β’ και Γ’ Εθνικής οι Σπύρος Καλογιάννης, Θωμάς Μητρόπουλος και Αχιλλέας Μπέος. Το ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ που δίνει η Σούπερ Λίγκα θεωρείται πολύ μικρό από τα σωματεία των μικρότερων κατηγοριών, που ζητούν μία «γενναία» αύξηση και μάλιστα απειλούν με απεργία αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους. «Ζητάμε τα χρήματα που δικαιούμαστε. Δεν υπάρχει μόνο επαγγελματικό ποδόσφαιρο», τόνισε ο Σπύρος Καλογιάννης, ενώ ο Γιώργος Μποροβήλος εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «…θα βρούμε τη χρυσή τομή».

ΜΙΝΙ SPORT – ακια

· Πολύ καλά δουλεμένη η ομάδα του Εργοτέλη, χωρίς τον Κουτσιανικούλη αλλά και τον Ογκουνσότο, έχει βρει τον δρόμο της και πήρε ένα πανάξιο διπλό μέσα στην Τρίπολη με 2-4 επί του Αστέρα που επαναπαύθηκε από τα καλά αποτελέσματα και ακόμα δεν έχει βρει αγωνιστική ταυτότητα. Και τέτοιες ήττες σε φέρνουν πίσω...

· Ο πρόεδρος του ΟΦΗ Γιάννης Κουράκης είχε τα γενέθλια του και του έγιναν χρήσιμα δώρα από την ομάδα του Ηρακλείου. Ο πρόεδρος του ΟΦΗ μπήκε στο 54ο έτος της ζωής του και δεν τον ξέχασε η ομάδα του όπου και του έκανε χρήσιμα δώρα. Τον Γιάννη Κουράκη, τον επισκέφτηκε στο δημαρχιακό μέγαρο της Λότζια ο γενικός αρχηγός του ΟΦΗ Παύλος Αδάμος όπου του έδωσε αρκετά δώρα γενεθλίων. Αρχικά του έδωσε μια φανέλα του ΟΦΗ όπου στο πίσω μέρος της αναγραφόταν το έτος ηλικίας του ενώ μαζί του έδωσαν μια μπάλα υπογεγραμμένη από όλους τους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ. Παράλληλα του δόθηκε ως δώρο μια φόρμα γυμναστικής της ομάδας με αθλητικά παπούτσια ώστε να τα χρησιμοποιεί τα πρωινά όπου κάνει την γυμναστική του.· Πολύ δύσκολο έργο προβλέπεται να έχει στο πρώτο του παιχνίδι ως προπονητής της ομάδας νέων της Καλαμάτας ο Κώστας Διδασκάλου την Κυριακή το πρωί στις 11 στο γήπεδο των Αγίων Αποστόλων, κόντρα στην αντίστοιχη ομάδα του Διαγόρα. Οι παίκτες του Αντώνη Λεμονάκη έχουν δημιουργήσει ένα πολύ καλό σύνολο, ειδικά μέσα στην έδρα τους και μέχρι στιγμής τα πάμε περίφημα. Από την άλλη, οι νέοι της Καλαμάτας θα προσπαθήσουν για το θετικό αποτέλεσμα, αφού έχουν όλα τα προσόντα για να το καταφέρουν. Σήμερα θα ανακοινωθεί ο τρόπος μετάβασης στο νησί της Ρόδου.

· Σχετικά με το φιλικό του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας, επειδή διαβάσαμε κάποιες ...δηλώσεις, αναφέρουμε ότι στο β΄ ημίχρονο, ο τερματοφύλακας της Καλαμάτας Γκονζάλο Σαλκουέιρο, έπιασε πρώτη φορά την μπάλα στο 83’...
 
 
Ανακοινώνονται οι διαιτητές, βοηθοί και παρατηρητές διαιτησίας που ορίστηκαν στην 4η αγωνιστική (9-11/10/2009) του πρωταθλήματος Β΄ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2009-2010




ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΠΑΠ Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 2009-2010

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ - ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - 11-10-2009 16.00

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Μαντάκης Σ.ΕΠΣΗμαθίας

ΒΟΗΘΟΣ Γεωργιάδης Γ.ΕΠΣΚοζάνης

ΒΟΗΘΟΣ Διαμαντής Γ.ΕΠΣΚοζάνης

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣΤοπούζης Ι.ΕΠΣΘράκης

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ  Σηπάκης Ε.ΕΠΣΠέλλας

ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ - 12-10-09 - 18.00

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Δασκαλόπουλος Γ.ΕΠΣΚορινθίας

ΒΟΗΘΟΣ Μπετσόγλου Ι.ΕΠΣΚορινθίας

ΒΟΗΘΟΣ Λιανός Γ.ΕΠΣΒοιωτίας

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Αρετόπουλος Α.ΕΠΣΤρικάλων

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Μπαλιόζογλου Γ.ΕΠΣΜακεδονίας

ΔΙΑΓΟΡΑΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ - 11-10-2009  ΙΑΛΥΣΟΥ - 16.00


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ  Γαβρίλης Π. ΕΠΣΑθηνών


ΒΟΗΘΟΣ  Χαρίτος Ν.ΕΠΣΑθηνών


ΒΟΗΘΟΣ  Χριστοδούλου Λ.ΕΠΣΑθηνών


4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ  Γκόλιας Π.ΕΠΣΑθηνών


ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ  Μαβίνης Α.ΕΠΣΠιερίας

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-ΙΩΝΙΚΟΣ   10-10-09 - 15.00

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Δροσινός Π.ΕΠΣΧαλκιδικής

ΒΟΗΘΟΣ Φραγκιαδάκης Λ.ΕΠΣΔωδ/νήσου

ΒΟΗΘΟΣ Πλακογιάννης Δ.ΕΠΣΔωδ/νήσου

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Χατζής Γ.ΕΠΣΔ. Αττικής

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Μπέγκος Δ.ΕΠΣΑργολίδας

ΟΦΗ-ΠΑΝΣΕΡΡΑÏΚΟΣ  - 9-10-09  - 19.00

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Στυλιάρας Δ.ΕΠΣΑιτ/νίας

ΒΟΗΘΟΣ Ζυγούρης Δ.ΕΠΣΑιτ/νίας

ΒΟΗΘΟΣ Ρηγόπουλος Ι.ΕΠΣΑχαίας

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Παπανδριόπουλος Α.ΕΠΣΠειραιά

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Γεροντής Γ.ΕΠΣΑθηνών

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ - 11-10-2009  - 16.00

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Παπαδόπουλος Ι. ΕΠΣΜακεδονίας

ΒΟΗΘΟΣ Πάτσιας Α.ΕΠΣΜακεδονίας

ΒΟΗΘΟΣ  Σταθόπουλος Π.ΕΠΣΗλείας

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ  Ρούσσος-Μπεκερτζής  ΕΠΣΠρέβεζας

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣΒασιλάκης Σ.ΕΠΣΑθηνών

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ-ΡΟΔΟΣ  - 11-10-2009  16.00

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ  Σελίμος Σ.ΕΠΣΛακωνίας

ΒΟΗΘΟΣ  Πολυχρονάκης Ι.ΕΠΣΗρακλείου

ΒΟΗΘΟΣ  Παλαμίδας Γ.ΕΠΣΛακωνίας

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ  Ανούσος Ν.ΕΠΣΛακωνίας

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ   Τομαράς Σ.ΕΠΣΑιτ/νίας

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ  - 11-10-2009 - 16.00

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ  Παπαπέτρου Α.ΕΠΣΑθηνών

ΒΟΗΘΟΣ  Τσολάκης Σ.ΕΠΣΑθηνών

ΒΟΗΘΟΣ  Κουτσογιάννος Κ.ΕΠΣΑθηνών

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ   Κοσικίδης Σ.ΕΠΣΑθηνών

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ   Φασούλας Γ.ΕΠΣΗπείρου

ΑΙΓΑΛΕΩ-ΕΘΝΙΚΟΣ   - 16.00

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ  Μανιάτης Γ.ΕΠΣΑρκαδίας

ΒΟΗΘΟΣ   Ζαρακοβίτης Ε.ΕΠΣΜεσσηνίας

ΒΟΗΘΟΣ   Κανδύλης Δ.ΕΠΣΗλείας

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ   Μπαλωμένος Γ.ΕΠΣΑργολίδας

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ   Ζανετίδης Κ.ΕΠΣΔωδ/νήσου