Weather - Καιρός

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

ΧΤΥΠΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ...ΤΕΛΟΣ!

ΜΑΤΣ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 14:15 ΑΦΟΥ Η «ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ» ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜ.ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΝ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Στροφή στο Κύπελλο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «ΧΤΥΠΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ» - ΕΚΤΟΣ ΜΑΧΗΣ ΟΙ ΨΥΧΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΛΟΥΙΖΙΝΙΟ – ΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΣΧΗΜΑ
Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος


Άλλαξε πλέον η ψυχολογία στο στρατόπεδο της «Μαύρης Θύελλας» και επέστρεψε η αυτοπεποίθηση, όχι μόνο εξαιτίας της πρώτης φετινής νίκης με 2-0 επί της αξιόμαχης και φιλόδοξης Δόξας, αλλά κυρίως λόγω της μεγάλης βελτίωσης στον αμυντικό τομέα, που για πρώτη φορά φέτος σε επίσημο παιχνίδι, διατηρήθηκε ανέπαφη η εστία της ομάδας, της αυξημένης μαχητικότητας των παικτών αλλά και η πολύ καλή απόδοση που είχε στο δεύτερο ημίχρονο. Το πάθος όλων των παικτών για να έρθει το πρώτο τρίποντο ήταν παραδειγματικό, αφού όλη την περασμένη εβδομάδα οι Μπαλτιμάς, Ετέροβιτς και Χατζής ήταν εκτός πλάνων λόγω τραυματισμών, αλλά και οι τρεις συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή και μάλιστα οι δύο πρώτοι έπαιξαν κιόλας, ενδεικτικό της επιθυμίας να βοηθήσουν.

Με «οδηγό», λοιπόν, αυτό το 45λεπτο θα πορευθεί στη συνέχεια η ομάδα της Καλαμάτας, θέλοντας να αποκτήσει μια σταθερότητα στην απόδοσή της και μια μεγαλύτερη αξιοπιστία στο ρυθμό και στο θέαμα που θα προσφέρει. Αύριο το μεσημέρι υπάρχει μπροστά της ένα παιχνίδι πρόκληση για να επιβεβαιώσει όλα τα παραπάνω.
Η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα αγωνίζεται πλέον στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, διαθέτει εξαιρετικό ρόστερ και θα επιδιώξει να πετύχει την πρώτη εκτός έδρας νίκη της που θα σημάνει και πρόκριση στο θεσμό του κυπέλλου. Από την άλλη, η «Μαύρη Θύελλα» ζει και αναπνέει για τέτοια σημαντικά παιχνίδια, και ένα θετικό αποτέλεσμα, σίγουρα θα ανεβάσει τις ποδοσφαιρικές μετοχές της, θα φέρει σημαντικά οφέλη σε πολλούς τομείς και κυρίως στον οικονομικό, εκεί που η ομάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα. Ο κόσμος της Καλαμάτας αναμένεται να βρεθεί αύριο στο δημοτικό στάδιο για να ενισχύσει τις προσπάθειες των παικτών του Γιώργου Μπένου και να πανηγυρίσει μια σπουδαία πρόκριση.



«Τα χτυπάμε όλα τα παιχνίδια»

Άρχισε χτες στο προπονητήριο στην Νέα είσοδο η προετοιμασία της ομάδας της Καλαμάτας ενόψει του αυριανού αγώνα με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το παιχνίδι αυτό θα διεξαχθεί στο δημοτικό στάδιο της πόλης και θα αρχίσει στις 14:15. Στο προπονητήριο βρέθηκε χτες για τρεις ώρες και ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Γρηγορόπουλος και παρακολούθησε την προπόνηση και το οικογενειακό δίτερμα και τόνισε στους παίκτες: «Παρατηρώ ότι η ομάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο και ανεβάζει μέρα με την ημέρα την απόδοση της. Σας ζητάω να συνεχίσετε με την ίδια σοβαρότητα και θέληση, πάντα με χαμηλούς τόνους και ηρεμία. Θέλω να δίνετε τον καλύτερο εαυτό σας σε όλα τα παιχνίδια, επίσημα ή φιλικά και να βελτιωνόμαστε συνεχώς. «Χτυπάμε» όλα τα παιχνίδια γιατί είμαστε σοβαρή ομάδα και το ίδιο να επιδιώξετε και την Τρίτη για το κύπελλο».
Εκτός οι Ψυχογιόπουλος-Λουϊζίνιο
Ο Γιώργος Μπένος, μπορεί να τόνισε στη συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι με τη Δόξα, ότι το κύπελλο δεν αποτελεί πρωταρχικό στόχο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αύριο η ομάδα του θα μπει στο γήπεδο για διαδικαστικούς λόγους.
Η τοποθέτηση του ήταν καθαρά τεχνικής φύσεως, λέγοντας ότι την παρούσα στιγμή είναι δύσκολο μια συγκεκριμένη ενδεκάδα της ομάδας να αγωνισθεί σε τέσσερα παιχνίδια σε διάστημα 12 ημερών. Αυτό σημαίνει ότι αύριο αρκετοί ποδοσφαιριστές που δεν έχουν μέχρι τώρα μεγάλο χρόνο συμμετοχής ή χρησιμοποιήθηκαν ως αλλαγή ή αγωνίστηκαν μόνο στην Κόρινθο πάλι για το κύπελλο και πήραν τη μεγάλη πρόκριση για να βρισκόμαστε τώρα αντιμέτωποι με τον ΠΑΣ, θα πάρουν φανέλα βασικού.
Για τον λόγο αυτό, χώρισε χτες τους παίκτες του σε δύο γκρουπ: όσοι ξεκίνησαν το παιχνίδι με την Δόξα Δράμας προπονήθηκαν κανονικά, εκτός του Βραζιλιάνου Λουιζίνιο που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και διανύει μια δύσκολη φάση και του Αντώνη Ψυχογιόπουλου που και δεν υπολογίζεται για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα λόγω ενός τραβήγματος στη γάμπα.
Ο «Ψυχογιό» θα επιδιώξει η πορεία της αποθεραπείας του να είναι τέτοια ώστε να είναι έτοιμος για το πολύ δύσκολο παιχνίδι στις Σέρρες με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό, την ερχόμενη Κυριακή στις 15:00.



4-0 την ομάδα Νέων
Οι υπόλοιποι 14 ποδοσφαιριστές, δηλαδή οι: Σαλγκέιρο, Κωνσταντόπουλος Χρήστος και Αντώνης, Καλογερόπουλος Αντώνης και Γιάννης, Δημητρακόπουλος, Νταϊφώτης, Νικητόπουλος, Δασκαλάκης, Χελάς, Βίλα Παντζίκις, Ντεκίδης, Τσιμικλής και Σπανός αντιμετώπισαν νωρίτερα το πρωί της Κυριακής, σε φιλικό παιχνίδι, την ομάδα των νέων, σε δύο ημίχρονα των 35 λεπτών και επικράτησαν με 4-0. Τα γκολ της αντρικής ομάδας τα πέτυχαν όλα στο πρώτο ημίχρονο οι Χελάς, Δασκαλάκης, Τσιμικλής και Νικητόπουλος. Ο προπονητής της ομάδας των νέων Κώστας Διδασκάλου έδωσε χρόνο συμμετοχής στα παιδιά που δεν έχουν αγωνιστεί αρκετά μέχρι τώρα και στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης υπήρξαν κάποια προβλήματα στην τακτική.
Στην επανάληψη η ομάδα των νέων ανέβασε την απόδοσή της και στάθηκε με αξιώσεις στο γήπεδο, γεγονός που αποδεικνύει την ανοδική της πορεία και την καλή κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα. Η ομάδα των Νέων έχει την Κυριακή ίσως το πιο δύσκολο φετινό της παιχνίδι, αφού θα αντιμετωπίσει την αήττητη και πολύ δυνατή ομάδα του Πανσερραϊκού. Η σημερινή προπόνηση θα γίνει στη νέα είσοδο στις 3 το μεσημέρι και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή για το αυριανό παιχνίδι του Κυπέλλου, το οποίο δεν θα έχει τηλεοπτική μετάδοση.
Ο κόσμος της ομάδας αναμένεται να βρεθεί στο γήπεδο, αφού η αναμέτρηση με μια ομάδα από την Σούπερ Λίγκα αποτελεί πρόκληση για την «Μαύρη Θύελλα» και ο φίλαθλος κόσμος της πόλης μας «διψάει» για τέτοια παιχνίδια. Μακάρι όλα να εξελιχθούν καλά αύριο και να έρθει η πολυπόθητη πρόκριση και για τη συνέχεια του θεσμού που είναι όλο εκπλήξεις και ανατροπές, βλέπουμε...


ΠΑΣ Γιάννινα
Θέλει την πρόκριση...


Παρελθόν αποτελεί το παιχνίδι με τον Πανιώνιο και η προσοχή του Γ.Παράσχου και των ποδοσφαιριστών του επικεντρώνεται στα δύο παιχνίδια που ακολουθούν με την Καλαμάτα για τον θεσμό του κυπέλλου και τον Λεβαδειακό. Αν και τα χρονικά πλαίσια είναι στενά ο Μακεδόνας τεχνικός θα προσπαθήσει να αλλάξει άρδην την εικόνα του ΠΑΣ στον αγωνιστικό χώρο όσο και την ψυχολογία των παικτών, ώστε η ομάδα της Ηπείρου να παρουσιαστεί όπως πρέπει και να κατακτήσει την νίκη και στις δύο αναμετρήσεις. Το γεγονός που προβληματίζει περισσότερο από τα όσα έλαβαν χώρα προχτές στην Νέα Σμύρνη δεν είναι η ήττα από τον Πανιώνιο με 3-1, αλλά η εμφάνιση που πραγματοποίησε η ομάδα, μακριά από τον καλό της εαυτό. Επιθυμία όλων και κυρίως των πολυάριθμων φιλάθλων του, είναι το παιχνίδι της Νέας Σμύρνης να είναι απλά μία κακή παρένθεση. Στην πόλη αναμένεται να βρεθούν περίπου 150 Ηπειρώτες. Η ομάδα του ΠΑΣ βρίσκεται από χτες στην πόλη μας όπου ζήτησε και της παραχωρήθηκε για προπόνηση του γήπεδο του Παμίσου στη Μεσσήνη...


Γ.Μπένος: Η δουλειά μας αποδίδει



Ο προπονητής της Καλαμάτας μίλησε στον "Sentra 103,3" αναφέρθηκε στην επιτυχία αυτής της ομάδας. Αναλυτικά οι δηλώσεις του: Για τη πρώτη νίκη της Καλαμάτας στο πρωτάθλημα: "Σαφέστατα είναι μια νίκη που θα μας δώσει ώθηση βαθμολογική και ψυχολογική. Στα τρία παιχνίδια που παίξαμε στην έδρα μας είχαμε όλες τις προϋποθέσεις για να κάνουμε τη πρώτη μας νίκη και στις λεπτομέρειες τη χάναμε. Ήταν ένα κομβικό παιχνίδι απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα (σ.σ Δόξα Δράμας) που στήθηκε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο". Για το αν είναι η Καλαμάτα φαβορί για τον υποβιβασμό: "Πέρσι η Καλαμάτα φιλολογικά και όχι αγωνιστικά ήταν το φαβορί για να αποχαιρετίσει τη κατηγορία. Απέδειξε το αντίθετο κάνοντας ένα εξαιρετικό δεύτερο γύρο. Φέτος έχουμε αντικειμενικές δυσκολίες. Αυτή η ομάδα χτίστηκε και έγιναν οι μεταγραφές μια βδομάδα πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα". Για τη φετινή Καλαμάτα: "Είμαι 45 μέρες με αυτή την ομάδα και αντιμετωπίσαμε ισχυρούς αντιπάλους. Η B' Εθνική είναι ενισχυμένη πολύ σε σχέση με πέρσι, ζώντας τις δυο χρονιές με την ίδια ομάδα. Όλες οι ομάδες έχουν επανδρωθεί με εξαιρετικό υλικό. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ομάδες που έχουν μεγάλο προπονητικό όγκο αλλά και φιλικά παιχνίδια. Πρέπει να πάρουμε και τη ψυχολογία και τα αποτελέσματα γιατί τα αποτελέσματα μετράνε καλώς ή κακώς. Η Καλαμάτα έπαιξε με τη πλάτη στο τοίχο και πέρσι. Χαμογελάμε σήμερα γιατί η δουλειά σ' αυτή την ομάδα αποδίδει. Η ομάδα εξελίσσεται μέσα από το παιχνίδι. Θα ζούμε πάντα με το άγχος του αποτελέσματος και το καθεστώς της πίεσης. Ξέρετε το ποδόσφαιρο δεν είναι τι παίζαμε, αλλά το τι παίζουμε τώρα. Δείξαμε ένα δείγμα γραφής σήμερα και είμαι ικανοποιημένος. Χωρίς να σημαίνει ότι δεν ήμασταν καλοί στα υπόλοιπα παιχνίδια αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με το Διαγόρα στη Ρόδο. Από εκεί και πέρα κοιτάξαμε όλα τα παιχνίδια κατάφατσα έχοντας μπροστά μας αντικειμενικές δυσκολίες έχοντας αρχίσει μόλις 40 μέρες προετοιμασία και απέναντι σε πολύ πιο ισχυρές ομάδες φέτος". Για τις δυσκολίες στα οικονομικά της Καλαμάτας: "Έχουμε μάθει να ζούμε με αυτό το καθεστώς . Ελπίζω να λυθούν τα οικονομικά και ευελπιστώ να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από πέρυσι. Ευελπιστώ ότι θα είμαστε σε πιο σταθερή οικονομική κατάσταση".


Κ.Ηλιόπουλος: «Θέλω να το ξανακάνω»!



Σε ένα παιχνίδι που «έκαιγε» η μπάλα ο Κώστας Ηλιόπουλος, αν και μικρός σε ηλικία, ξεχώρισε και ήταν αυτός που έστειλε το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση να μην ξεγράφουν την Καλαμάτα. Ο 20χρονος παίκτης της «Μαύρης Θύελλας» με τα δύο γκολ στο παιχνίδι απέναντι στην Δόξα Δράμας, ήταν σίγουρα ο μεγάλος πρωταγωνιστής και μιλώντας στον καλό φίλο και συνάδελφο Νίκο Γουδούλη, τόνισε ότι αν του δοθεί η ευκαιρία να το ξανακάνει θα την «αρπάξει από τα μαλλιά».
Πρώτη νίκη για την Καλαμάτα, επιτέλους τα καταφέρατε και με αντίπαλο μία πολύ καλή ομάδα.
Θέλαμε πολύ αυτή την νίκη. Το πιστέψαμε ότι θα το πάρουμε το παιχνίδι, παρότι ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα.
Σας απελευθερώνει αυτή η επιτυχία από την πίεση;
Πάντα η ψυχολογία ανεβαίνει με τέτοιες νίκες. Θα είμαστε σίγουρα καλύτεροι στην συνέχεια.
Ο κ. Μπενος είπε ότι η ψυχολογία δεν πωλείται στα φαρμακεία…
Συμφωνώ με τον προπονητή μου, έτσι είναι. Μας φτιάχνει την ψυχολογία από τις προπονήσεις και μόνο οι νίκες μας κρατούν «ανεβασμένους».
Τι μέτρησε περισσότερο στη νίκη επί της Δόξας;
Νομίζω ότι το μυστικό είναι ότι μπήκαμε αποφασισμένοι και κερδίσαμε όλες τις προσωπικές μονομαχίες. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό τα δώσαμε όλα.
Τα δύο γκολ που πέτυχες νομίζεις θα σου δώσουν ευκαιρία να μονιμοποιηθείς στο αρχικό σχήμα;
Πιστεύω ότι θα με βοηθήσει στην συνέχεια, όμως έχουμε πολλούς και καλούς παίκτες και η μάχη για θέση βασικού θα είναι μεγάλη.
Έχεις ξαναβάλει δύο γκολ σε αγώνα;
Όχι δεν έχω σκοράρει και πάλι δύο γκολ σε επαγγελματικό επίπεδο.
Πως το βλέπεις, θα το ξανακάνεις;
Θα προσπαθήσω και θέλω να το ξανακάνω, θα δούμε…
Ο στόχος από την αρχή είναι η σωτηρία, ενδέχεται αυτό να αλλάξει;
Ο στόχος παραμένει η σωτηρία, αυτό δεν αλλάζει. Αν έρθει κάτι παραπάνω θα το διεκδικήσουμε, δεν θα πούμε όχι. Έχουμε και ατυχίες χάσαμε τρία ματς στα τελευταία λεπτά.
Ο κόσμος ακόμα δεν έρχεται μαζικά στο γήπεδο.
Αυτό που περιμένει ο κόσμος από εμάς είναι οι νίκες. Ελπίζουμε να βρεθούν κοντά μας στην συνέχεια και στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννενα αύριο για το κύπελλο να γεμίσει το γήπεδο.
Θα κυνηγήσετε την πρόκριση με τον ΠΑΣ ή δεν σας ενδιαφέρει και πολύ, αφού είναι επικίνδυνο για μία ομάδα όπως η Καλαμάτα να έχει το μυαλό της και σε άλλα ανοιχτά θέματα;
Είναι δύσκολο ματς ότι και να πούμε. Θέλουμε την καλή εμφάνιση, αλλά ο πρώτος λόγος ανήκει στο πρωτάθλημα. Εκεί είναι το μυαλό μας.