Weather - Καιρός

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Παρασκευή στις 3 ΟΛΟΙ στο Στάδιο


Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΝΟΣ ΑΝΕΛΥΣΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΔΥΝΑΜΗ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ


«Ψηλά το κεφάλι»


ΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΠΑΙΚΤΩΝ ΘΑ ΥΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ, ΑΛΛΑ Η ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος

Την Παρασκευή το μεσημέρι στις 15:00, η ομάδα της Καλαμάτας παίζει έναν ΤΕΛΙΚΟ, ένα παιχνίδι δίχως αύριο! Το είπε ο Γιώργος Μπένος, το λένε οι παίκτες, το λεει ο κόσμος, το λέει και η ποδοσφαιρική λογική. Οι πρώτες πέντε αγωνιστικές δεν είχαν την αναμενόμενη βαθμολογική συγκομιδή, το πλεονέκτημα των τριών αγώνων στην έδρα μας, δεν μεταφράστηκε σε 9 πόντους, αλλά επιπλέον η «Μαύρη Θύελλα» αγνοεί τη λέξη νίκη! Και το θέμα δεν είναι μόνο οι βαθμοί αλλά και η αγωνιστική ποιότητα και κατάσταση της ομάδας.
Είναι γεγονός ότι αρκετοί πόντοι χάθηκαν στις λεπτομέρειες και στις «ποδοσφαιρικές στιγμές», δηλαδή στην έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και στα νεκρά σημεία. Χτες στο προπονητήριο έγινε μια πολύωρη συνεργασία σε επίπεδο ομιλίας μεταξύ του προπονητή της ομάδας και των ποδοσφαιριστών της. ΟΛΟΙ έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα του αγώνα της Παρασκευής και ενωμένοι «σαν γροθιά», θα παλέψουν για το καλύτερο.
Η συζήτηση αυτή ωφέλησε στον τομέα της ψυχολογίας και ειπώθηκαν πράγματα που σίγουρα πηγαίνουν την ομάδα ένα βήμα πιο μπροστά.
Το ηθικό της ομάδας βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο και μεγάλο ζητούμενο είναι η βελτίωση της αποτελεσματικότητας μέσα στο γήπεδο. Η ομάδα διαθέτει στο ρόστερ της έμπειρους παίκτες με αυτοπεποίθηση, που δεν ήρθαν στην πόλη μας για τουρισμό, αλλά για να επιβεβαιώσουν το γεγονός ότι αξίζουν να φοράνε τη φανέλλα της Μαύρης Θύελλας.
Και δεν αξίζει σε κανέναν ποδοσφαιριστή της ομάδας να έχει χαμηλωμένο το κεφάλι και να αποφεύγει τις ευθύνες του.
Η ομάδα μπορεί να έκανε προετοιμασία σε δύο δόσεις και να ξεκίνησε αργά το μοντάρισμα, αλλά 40 ημέρες μετά την έναρξη του πρωταθλήματος, μικρή αξία έχουν οι δικαιολογίες. Με «ψηλά το κεφάλι» οι παίκτες της ομάδας θα προσπαθήσουν για το καλύτερο, και την Παρασκευή θα δούμε τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας...



Συγκέντρωση και δύναμη
Χτες έγινε η προβολή του αγώνα με τον Aγροτικό Aστέρα που χάθηκαν αρκετές ευκαιρίες για να έρθει η νίκη. Πλέον οι προβολείς πέφτουν στο ματς της Παρασκευής και με απόλυτη αφοσίωση και συγκέντρωση, θα έρθει η νίκη επί της Δόξας Δράμας. Ο βροχερός καιρός θα κάνει και πάλι το γήπεδο μια πραγματική αρένα, και η ομάδα που δεν θα πάει με δύναμη, τσαμπουκά, αυταπάρνηση και θέληση δεν θα καταφέρει τίποτα.
Τα περιθώρια πλέον έχουν στενέψει. Το παιχνίδι της Παρασκευής, θα διεξαχθεί στο δημοτικό στάδιο της πόλης, με ώρα έναρξης τις 15:00 και με τηλεοπτική μετάδοση από το Connx-TV. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Αθηναίος Π.Γκόλιας.
Σήμερα αναμένεται να επιστρέψει από την Αθήνα ο Πρόεδρος της ΠΑΕ και να διευθετήσει το οικονομικό κομμάτι, όπως άλλωστε έχει ήδη πει στους παίκτες.



Δύσκολα οι τραυματίες...
Η ομάδα της Καλαμάτας άρχισε χτες την προετοιμασία της και το βέβαιο είναι ότι θα υποδεχτεί τη Δόξα Δράμας, με απώλειες. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Μιχάλης Χατζής, λόγω των ενοχλήσεων στο δικέφαλο, ο Μάτε Ετέροβιτς λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό και ο Βασίλης Σκαρλάτος εξαιτίας ενός χτυπήματος που δέχτηκε στον αγώνα με τον Αγροτικό και για προληπτικούς λόγους προπονήθηκε συντηρητικά. Ελάχιστες είναι οι πιθανότητες για τους δύο πρώτους, ενώ ο Σκαρλάτος έχει «ανοικτούς λογαριασμούς» με την πρώην του ομάδα...
Ο Γιάννης Μπαλτιμάς συνέχισε τις θεραπείες στον καρπό του χεριού του και είναι εκτός μάχης, ενώ ο Κώστας Δασκαλάκης ακολούθησε το κανονικό πρόγραμμα της ομάδας. Η σημερινή προπόνηση θα διεξαχθεί στη νέα είσοδο στις 11 το πρωί.


Ετοιμάζεται η Νέων
Με άριστη ψυχολογία η ομάδα των Νέων, υπό την καθοδήγηση του Κώστα Διδασκάλου που την αναμόρφωσε και την ανασύνταξε σε ελάχιστο χρόνο, άρχισε χτες την προετοιμασία της και θα επιδιώξει την τρίτη συνεχόμενη νίκη! Επέστρεψε χτες στις προπονήσεις και ο ταλαντούχος νεαρός τερματοφύλακας Αρις Καπούτσης. Η ομάδα των Νέων θα υποδεχθεί στο γήπεδο της ΕΠΣ Μεσσηνίας στον Κορδία, την Παρασκευή στις 11 το πρωί την αντίστοιχη ομάδα της Δόξα Δράμας, που θα ταξιδέψει μαζί με την ανδρική ομάδα. Τον αγώνα θα διευθύνουν οι Μεσσήνιοι Πλεμμενόπουλος, Κασκάνης και Κατσάς.


Τι έκανε η Δόξα
Η ομάδα των νέων της Δόξας αγωνίστηκε με τον Ολυμπιακό Βόλου, είχε την υπεροχή και προηγήθηκε στο 37’ με σουτ του Κουμπρόγλου, αλλά στο 61’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τσίπη, η φιλοξενούμενη ομάδα Νέων του Βόλου ισοφάρισε. Ο αγώνας διεξήχθη στο Γήπεδο Ξηροποτάμου και η σύνθεση της Δόξας ήταν: Μένκα, Στεργιανός, Κομβολίδης, Νόβες, Ράδος, Αμανατίδης (27’ Κασάμπαλης), Γραικός, Άρμεν (77’ Παπαχριστοδούλου), Τρελλόπουλος, Ορφανίδης, Κουμπρόγλου.


Οι διαιτητές της 6ης αγωνιστικής
Στην έκτη στροφή μπαίνει το Πρωτάθλημα της ΄Β Εθνικής και χτες έγινε η κλήρωση των διαιτητών και των βοηθών τους. Την αναμέτρηση της Καλαμάτας με τη Δόξα Δράμας θα την διευθύνει ο Αθηναίος ρέφερι Παναγιώτης Γκόλιας.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ

23/10/2009 15.00 ΔΗΜ.ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκόλιας Π ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΒΟΗΘΟΣ:Κουτσογιάννος Κ ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΒΟΗΘΟΣ:Ταρανάς Α ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:Κωσικίδης Σ ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ:Κερασιώτης Σ ΕΠΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ
24/10/2009 15.00 Π.Μ.Α.Σ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλογερόπουλος Χ ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΒΟΗΘΟΣ:Απτόσογλου Ι ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΒΟΗΘΟΣ:Κουντουρέλης Γ ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:Γαβρίλης Π ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ:Ζαχαρόπουλος Ε ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΑΙΓΑΛΕΩ
24/10/2009 15.00 Γ.Φ.Σ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σφήκας Χ ΕΠΣ Ανατ.ΑΤΤΙΚΗΣ
ΒΟΗΘΟΣ:Παπανικολάου Γ ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΒΟΗΘΟΣ:Τζωρτζάκος Α ΕΠΣ Δυτ ΑΤΤΙΚΗΣ
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:Χατζής Γ ΕΠΣ Δυτ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ:Φίτσας Η ΕΠΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΙΩΝΙΚΟΣ
24/10/2009 15.00 ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΒΟΛΟΥ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κεμεντσετσίδης Ι ΕΠΣ ΚΙΛΚΙΣ
ΒΟΗΘΟΣ:Πεντζερετζής Χ ΕΠΣ ΚΙΛΚΙΣ
ΒΟΗΘΟΣ:Σαββόγλου Ε ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:Δροσινός Π ΕΠΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ:Βλάχος Μ ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ
25/10/2009 16.00 Ο.Α.Κ.Α ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μανιάτης Γ ΕΠΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΒΟΗΘΟΣ:Σερεμέτης Π ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΒΟΗΘΟΣ:Πετρόπουλος Τα ΕΠΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:Βαλιώτης Α ΕΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ:Τικόζογλου Α ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΟΦΗ-ΕΘΝΙΚΟΣ
25/10/2009 16.00 Α.Σ ΟΦΗ ΄΄Θ.ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ΄΄
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βασηλιάς Κ ΕΠΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΒΟΗΘΟΣ:Μπετσόγλου Ι ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΒΟΗΘΟΣ:Παστρωμάς Ν ΕΠΣ Δυτ.ΑΤΤΙΚΗΣ
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:Παπαπέτρου Α ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ:Τσαγκρασούλης Ι ΕΠΣ Ανατ.ΑΤΤΙΚΗΣ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-ΑΝ.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
25/10/2009 16.00 ΔΗΜ.ΓΥΜ Ά ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ανούσος Ν ΕΠΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΒΟΗΘΟΣ:Παλαμίδας Γ ΕΠΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΒΟΗΘΟΣ:Κυριακόπουλος Χ ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:Μήτση Ε ΕΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ:Σακαρίκος Θ ΕΠΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΔΙΑΓΟΡΑΣ-ΡΟΔΟΣ
25/10/2009 16.00 ΔΗΜ.ΡΟΔΟΥ «Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ»
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στυλιάρας Δ ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΒΟΗΘΟΣ:Σγαντσός Γ ΕΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΒΟΗΘΟΣ:Φώσκολου Ουρ ΕΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:Αποστολίδης Χ ΕΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ:Κόνιαρης Π ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ
26/10/2009 18.00 ΔΗΜ.ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος Δ. ΕΠΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΒΟΗΘΟΣ:Ποντίκης Γ ΕΠΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΒΟΗΘΟΣ:Βελαώρας Κ ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:Καραγκούνιας Π ΕΠΣ ΑΧΑΙΑΣ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ:Ιωαννίδης Γ ΕΠΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ