Weather - Καιρός

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ....


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ



Παίρνει πόστο ο Γκαγκάτσης!


Κάποτε ήταν, αν δεν είναι ακόμα, ο «ισχυρός άνδρας» του ελληνικού ποδοσφαίρου, για τουλάχιστον μια επταετία! Έφτασε στο αποκορύφωμα της...δόξας του το 2004 όταν η Εθνική μας ομάδα, κατέκτησε το Πανευρωπαϊκό στην Πορτογαλία. Στη συνέχεια, κυρίως λόγω των νομικών προβλημάτων (αλλεπάλληλες δίκες), αλλά και «πιέσεων» από την Πολιτεία (βλέπε ΝΔ), αναγκάστηκε να παραχωρήσει την Προεδρεία της ΕΠΟ στον Σοφοκλή Πιλάβιο και να μεταπηδήσει πριν από μερικούς μήνες στην Γενική διεύθυνση του ΠΑΟΚ.

Όμως, τα πράγματα για τον ίδιο και τον Ζαγοράκη δεν ήρθαν όπως ήθελαν και (τελικά, χτες) έφυγαν και οι δυο! Ένας άνθρωπος-παράγοντας όμως, της εμπειρίας και της γνώσης σαν τον Βασίλη Γκαγκάτση, δεν μένει «στο ράφι» ποτέ!
Ο Γκαγκάτσης σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, έχει δεχτεί πρόταση να αναλάβει την ηγεσία του ΟΠΑΠ...

Μεγάλο «αγκάθι» εξακολουθεί να είναι η εκκρεμότητα των δικών (η μια εκδικάζεται στις 21/10), αλλά επίσης μεγάλο αβαντάζ αποτελεί για τον Θεσσαλονικιό δικηγόρο, η στενή φιλία-σχέση του με τον Σωκράτη Κόκκαλη.
Πληροφορίες μας λένε, αν δεν σταθεί δυνατό να γίνει Πρόεδρος του ΟΠΑΠ, ενός οργανισμού με στενότατες σχέσεις με τον Κόκκαλη, ο οποίος θυμίζουμε παρακολούθησε στην Δ.Ε.Θ. την ομιλία του νέου Πρωθυπουργού και στη συνέχεια συνέφαγε με τον Βασίλη Γκαγκάτση, θα αναλάβει «καλό και δυνατό πόστο στον ελληνικό αθλητισμό»...
Κι όλα αυτά, την ώρα που ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος έχει πλέον στα χέρια του τον φάκελο που του παρέδωσε ο εκπρόσωπος του νομικού τμήματος της ΟΥΕΦΑ, Πέτερ Λιμάχερ, σχετικά με τα στημένα παιχνίδια στην Β' Εθνική. Πλέον θα μελετήσει τα στοιχεία και αναλόγως θα τοποθετηθεί επί του θέματος....



Νέος ΓΓΑ προσεχώς!

Μάταια ο τέως υφυπουργός Πολιτισμού και αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού στην κυβέρνηση της ΝΔ κ. Ι. Ιωαννίδης περίμενε χθες να παραδώσει. Η κατάργηση από τον νέο πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου της θέσης του υφυπουργού Πολιτισμού με αρμοδιότητα στον αθλητισμό τυπικά αφήνει κενό στον χώρο του αθλητισμού. Αρμόδιος για θέματα αθλητισμού σύμφωνα με τον νόμο 2725/1999 είναι ο εκάστοτε υπουργός Πολιτισμού, όμως αν θα ασκήσει αυτόν τον ρόλο ο κ. Γερουλάνος θα γίνει γνωστό τις επόμενες ημέρες. Πάντως αν οι αθλητικές αρμοδιότητες εκχωρηθούν στον (νέο) ΓΓΑ, αυτός δεν θα μπορεί να αναλαμβάνει νομοθετικές πρωτοβουλίες επειδή είναι μετακλητός υπάλληλος. Ο ΓΓΑ επί κυβερνήσεως ΝΔ κ. Στ.Δουβής παραμένει πάντως στη θέση του μέχρι νεωτέρας. «Δεν μπορώ να αφήσω τη ΓΓΑ ακέφαλη. Εως ότου έρθει ο αντικαταστάτης μου ή μέχρι να με ενημερώσουν ότι μπορώ να αποχωρήσω είμαι υποχρεωμένος να παραμείνω στη θέση μου και να περιμένω» σχολίασε ο κ. Δουβής.


ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
«Έγιναν πολλά λάθη»...

Συνάντηση του Σοφοκλή Πιλάβιου με τους Βασίλη Τεροβίτσα και Κύρο Βασσάρα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης. Στην τρίωρη κουβέντα τους κυριάρχησε το ζήτημα της διαιτησίας, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ να εκφράζει την δυσαρέσκειά του για τις αποφάσεις των διαιτητών και τον πρόεδρο της ΚΕΔ να τονίζει πώς στόχος της επιτροπής είναι να «επανέλθουμε στο επίπεδο των τριών πρώτων αγωνιστικών». Ο Σοφοκλής Πιλάβιος είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος με τις διαιτησίες των τελευταίων αγωνιστικών, κάτι που δεν έκρυψε στην συζήτησή του με τον Τεροβίτσα, ζητώντας του παράλληλα την ταχύτερη βελτίωση της κατάστασης. Ο πρόεδρος της ΚΕΔ δεν αρνήθηκε πως έχουν γίνει λάθη και με δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, έθεσε τον στόχο της επιτροπής. «Δέχομαι ότι έγιναν λάθη, αλλά μεμονωμένα. Τα κοιτάζουμε και στόχος μας είναι να επανέλθουμε στο επίπεδο των τριών πρώτων αγωνιστικών», υποστήριξε ο Τεροβίτσας. Δηλώσεις έκανε και ο Κύρος Βασσάρας, ο οποίος όμως αναφέρθηκε μόνο σε όσα αφορούν στις δικές του αρμοδιότητες. «Εγώ είμαι υπεύθυνος για την εκπαίδευση όχι για τους ορισμούς. Αυτή τη στιγμή η εκπαίδευση που γίνεται είναι η καλύτερη δυνατή», επεσήμανε ο διευθυντής ανάπτυξης.

Συνάντηση Πιλάβιου - Θανόπουλου
Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, είχε ο ομόλογός του στη Σούπερ Λίγκα και την ΑΕΚ, Νίκος Θανόπουλος. Ο τελευταίος εξέφρασε επίσημα στον πρόεδρο της ελληνικής ομοσπονδίας τα έντονα παράπονα της ομάδας του για τα συνεχόμενα λάθη της διαιτησίας σε βάρος της, με τον τελευταίο να δεσμεύεται ότι θα υπάρξει αξιοκρατική αντιμετώπιση προς όλες τις ομάδες, με τη συμβολή όλων. Η συγκεκριμένη συνάντηση είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί αρκετές ημέρες πριν, ειδικότερα δε μετά την επίσημη ανακοίνωση διαμαρτυρίας της Ενωσης, αλλά και τις δηλώσεις του διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος, Βασίλη Δημητριάδη, με αφορμή το τελευταίο παιχνίδι της ομάδας με την Ξάνθη. Εκεί όπου οι αποφάσεις του Τάσου Κάκου, ξεχείλλισαν το ποτήρι της οργής από την πλευρά της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, η οποία είχε ήδη έντονα παράπονα για την αντιμετώπιση της στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Ο κ. Πιλάβιος από την πλευρά του, αφού αποδέχτηκε τις διαμαρτυρίες, χαρακτηρίζοντας τες δικαιολογημένες εν μέρει, δεσμεύτηκε για εντατικοποίηση της προσπάθειας για βελτίωση της διαιτησίας και της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος.