Weather - Καιρός

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Πάμε για τρίποντο...

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΠΡΩΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΝΙΚΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Δυνατοί και ενωμένοι για το τρίποντο
ΕΤΕΡΟΒΙΤΣ ΚΑΙ ΣΑΛΓΚΕΙΡΟ ΜΕ «ΜΙΑ ΦΩΝΗ» ΕΚΑΝΑΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ – ΝΑΡΘΗΚΑ Ο ΜΠΑΛΤΙΜΑΣ

Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος


Μπορεί το παιχνίδι της Κυριακής με τον Αγροτικό Αστέρα να μην έφερε το πρώτο τρίποντο για την ομάδα της Καλαμάτας, κάτι που θα σήμαινε και την πρώτη φετινή νίκη, κάνοντας πλέον μια ψύχραιμη προσέγγιση του ματς, μπορούμε να πούμε ότι η εμφάνιση ήταν ικανοποιητική, ειδικά το πρώτο ημίχρονο ήταν το καλύτερο μέχρι στιγμής, δημιουργήθηκαν 4 καλές ευκαιρίες για γκολ, αλλά μπήκε μόνο ένα και γενικότερα η ομάδα είχε διάρκεια και ενθουσιασμό μέχρι την επίτευξη της ισοφάρισης στο 77’. Η «Μαύρη Θύελλα» όμως δεν είχε καλά τελειώματα φάσεων, υπήρχαν στιγμές που γινόταν «φλύαρη» καθώς με δυσκολία η μπάλα περνούσε τα Ύ του γηπέδου και η έλλειψη αποτελεσματικότητας «στοίχισε» την τρίτη εντός έδρας ισοπαλία. Τώρα πλέον τα βλέμματα ανήκουν στη Δόξα και οι παίκτες δυνατοί και ενωμένοι θα επιδιώξουν «πάση θυσία» το τρίποντο.

«Ψηλά το κεφάλι»
Είναι γεγονός ότι την Παρασκευή το μεσημέρι η τοπική μας ομάδα πράγματι παίζει έναν ΤΕΛΙΚΟ! Κι αυτό προκύπτει τόσο από την μέχρι τώρα βαθμολογική συγκομιδή όσο και από τη δήλωση του προπονητή της ομάδας Γιώργου Μπένου στη συνέντευξη τύπου. Για να πας όμως σε έναν τελικό, πρέπει να έχεις καλή ψυχολογία, άριστη προετοιμασία, ηθικό ακμαίο, διάρκεια και αποτελεσματικότητα και κυρίως αυτοπεποίθηση! Ακούστηκε αρκετές φορές χτες στο προπονητήριο η παρότρυνση «ψηλά το κεφάλι». Οι παίκτες της ομάδας σίγουρα προσπαθούν για το καλύτερο, αξίζουν το καλύτερο και υπάρχει η πεποίθηση από όλους ότι την Παρασκευή «ήρθε η ώρα»! Η Δόξα Δράμας μπορεί να ξεκίνησε καλύτερα το πρωτάθλημα,, έχοντας και τον ενθουσιασμό από την άνοδο και τις καλές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι, είναι όμως μια ομάδα «έδρας», που μαζεύει 4-5.000 κόσμο και θα επιδιώξει να εκμεταλλευθεί τον παράγοντα έδρα. Η τύχη του αγώνα της Παρασκευής, εξαρτάται εκατό τοις εκατό από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας της Καλαμάτας! Αν μπουν στο γήπεδο με πάθος και τσαμπουκά και δείξουν από νωρίς «ποιος είναι το αφεντικό», η νεοφώτιστη ομάδα της Δράμας θα περάσει δύσκολο απόγευμα... Αν όμως δούμε την εικόνα των μέχρι τώρα αγώνων, η επόμενη μέρα που θα ξημερώσει δεν θα είναι εύκολη για κανέναν.

Μεγάλη Παρασκευή...
Με πρόγραμμα αποκατάστασης των 11 παικτών που ξεκίνησαν στο παιχνίδι με τον Aγροτικό Aστέρα και των παικτών που ενίσχυσαν την ομάδα των νέων και με κανονική προπόνηση των υπολοίπων, ξεκίνησε χτες η εβδομάδα για την ομάδα της Καλαμάτας. H νίκη μπορεί να μην ήρθε, αφού δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ οι αρκετές ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν στο κυριακάτικο παιχνίδι και όλοι πλέον στην «Μαύρη Θύελλα» κοιτάζουν με απόλυτη αφοσίωση και συγκέντρωση για το επιθυμητό αποτέλεσμα, το παιχνίδι της Παρασκευής με την Δόξα Δράμας. Η σπουδαιότητα και η κρισιμότητα του αγώνα και η έκβαση του θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια της ομάδας. Θυμίζουμε, τέσσερις ημέρες μετά, στις 27/10, η «Μαύρη Θύελλα» υποδέχεται για το κύπελλο τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το παιχνίδι της Παρασκευηής, θα είναι το δεύτερο συνεχόμενο για την ομάδα της Μεσσηνίας, θα διεξαχθεί στο δημοτικό στάδιο της πόλης, με ώρα έναρξης τις 15:00 και με τηλεοπτική μετάδοση από το Connx-TV.


Νάρθηκα ο Μπαλτιμάς!
O Γιάννης Μπαλτιμάς το Σάββατο, λίγο πριν ολοκληρωθεί το χαλάρωμα, σε μια εκτέλεση κόρνερ, έδιωξε με γροθιά την μπάλα και από τότε απέκτησε ένα σοβαρό όπως αποδείχθηκε πρόβλημα. Δοκίμασε πριν την έναρξη του αγώνα το χέρι του, έγινε επίδεση αλλά δεν κατέστη δυνατό να αγωνιστεί. Χτες εξετάστηκε εκ νέου από τον γιατρό της ομάδας και του τοποθετήθηκε ειδικός νάρθηκας, λόγω της κακώσης συνδέσμου. Ο Μιχάλης Χατζής έχει μία ενόχληση στη μέση του και ο Μάτε Ετέροβιτς, ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος, έχει ενοχλήσεις στον προσαγωγό. Για τους ποδοσφαιριστές αυτούς θα γίνει «αγώνας δρόμου» για να είναι έτοιμοι την Παρασκευή. Κάποιες μικρές ενοχλήσεις αντιμετωπίζει και ο Αντώνης Ψυχογιόπουλος από την θυλακίτιδα, αλλά δεν εμπνέονται ανησυχίες. Το ευχάριστο είναι ότι μετά από αρκετές ημέρες, συμμετείχε με κανονικό ρυθμό προπόνησης ο Κώστας Δασκαλάκης, που φαίνεται να ξεπερνά το πρόβλημα στο γόνατο. Η σημερινή προπόνηση θα γίνει στη νέα είσοδο στις 4 το απόγευμα. Αναμένεται να προηγηθεί ομιλία του προπονητή, που θα επισημάνει κάποια λάθη ή ολιγωρίες από το ματς της Κυριακής, αλλά κυρίως θα επιδιώξει να παροτρύνει τους παίκτες του για να φτάσουν στην πολυπόθητη νίκη την Παρασκευή. Ο Γιώργος Μπένος θα «χτίσει» τη δουλειά για το επόμενο παιχνίδι, κρατώντας τα θετικά του ματς με τον Αγροτικό, αφού πιστεύει ότι η ομάδα βελτιώθηκε σημαντικά . Παράλληλα, θα τονίσει ότι δεν επιτρέπεται να χάσει η ομάδα και την δεύτερη ευκαιρία που έχει στην έδρα της, αφού μετά ακολουθεί το παιχνίδι στις Σέρρες.

Παρασκευή και η Νέων
Η ομάδα των Νέων, υπό την καθοδήγηση του Κώστα Διδασκάλου, συνέχισε τα επιτυχημένα αποτελέσματα, αφού μετά το σπουδαίο «διπλό» στη Ρόδο επί του Διαγόρα με 4-5, επικράτησε επί του αήττητου Αγροτικού Αστέρα με 3-1, κάνοντας ξανά ανατροπή στο σκορ (από 0-1, 3-1) και θα υποδεχθεί στο γήπεδο της ΕΠΣ Μεσσηνίας στον Κορδία, την Παρασκευή στις 11 το πρωί την αντίστοιχη ομάδα της Δόξα Δράμας, που θα ταξιδέψει μαζί με την ανδρική ομάδα.

Ετέροβιτς: Μόνο νίκη την Παρασκευή!
Ο 25χρονος Κροάτης επιθετικός Μάτε Ετέροβιτς, πέτυχε στο 27ο λεπτό το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Καλαμάτας και χτες μας δήλωσε: «Πιστεύω ότι παίξαμε το καλύτερο πρώτο ημίχρονο μέχρι τώρα, αφού δημιουργήσαμε κλασικές ευκαιρίες που αν τις είχαμε αξιοποιήσει η νίκη θα είχε έρθει πολύ εύκολα. Στο β’ μέρος το γήπεδο είχε γίνει βαρύ και μας εμπόδισε στις προσπάθειές μας, έγιναν κάποιες αλλαγές λόγω τραυματισμών και από μια στημένη φάση, δεχτήκαμε την ισοφάριση. Αφήσαμε πίσω παιχνίδι αυτό, κοιτάμε μπροστά και θέλουμε μόνο νίκη την Παρασκευή κόντρα στην Δόξα Δράμας. Αν το δικό μου γκολ βοηθούσε στο να πάρουμε τη νίκη θα ήμουν απίστευτα ικανοποιημένος. Τώρα πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμα πιο πολύ».


Σαλγκέϊρο: «Η ομάδα συνεχώς ανεβαίνει»
Ο 23χρονος Ουρουγουανός τερματοφύλακας Γκονζάλο Σαλγκέϊρο, κλήθηκε κυριολεκτικά στο «παρά πέντε» να υπερασπιστεί την εστία της «Μαύρης Θύελλας». Έχει δουλέψει πολύ το διάστημα που βρίσκεται στην ομάδα, έχει πολύ καλά προσόντα και φυσικά μέλλον. Χτες δήλωσε στη «Φ»: «Θέλω να εκφράσω αρχικά τη συμπαράστασή μου και τις ευχές μου στον Γιάννη Μπαλτιμά να γίνει γρήγορα καλά. Κάθε φορά είμαι έτοιμος να προσφέρω, γι' αυτό βρίσκομαι εδώ και γι' αυτό δουλεύουμε στις προπονήσεις. Η ομάδα μας έπαιξε πολύ καλά στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, ατυχήσαμε στις χαμένες ευκαιρίες, και δεν απειληθήκαμε σοβαρά από τον αντίπαλό, παρά μόνο σε μια φάση από εκτέλεση φάουλ. Η Καλαμάτα συνεχώς βελτιώνεται, διορθώνει τα λάθη και ανεβαίνει. Πιστεύω ότι την Παρασκευή, εύκολα ή δύσκολα θα φτάσουμε στη νίκη που μας λείπει πολύ κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Θέλω να δω περισσότερο κόσμο στο γήπεδο για να μας βοηθήσει στις προσπάθειες μας».

ΜΙΚΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ

*Ο αγωνιστικός χώρος ήταν επιβαρυμένος από την τριήμερη καταιγίδα και από το παιχνίδι που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου (Μεσσηνιακός-Τέλος Αγρας) και στο δεκάλεπτο είχε γίνει «χωράφι»! Κάπου ειπώθηκε λανθασμένα ότι «δεν επηρεάστηκαν οι παίκτες»! Η Καλαμάτα όλη την εβδομάδα δεν «το πάτησε» για να μην το επιβαρύνει, αλλά η ζημιά έγινε αλλιώς! Από χτες ξεκίνησε η σπορά του χόρτου από τους ανθρώπους του Σταδίου.

*Περίπου 850 φίλαθλοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση. Τα 533 εισιτήρια είναι λίγα για τέτοια παιχνίδια...

*Τον αγώνα παρακολούθησαν και οι ομάδες νέων της Καλαμάτας και του Αγροτικού Αστέρα που το μεταξύ τους παιχνίδι έληξε 3-1 υπέρ των γηπεδούχων. Στο γήπεδο ήταν ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας κ. Αρ.Σταθόπουλος, ο Δημ.Τσάκωνας του Μεσσηνιακού, ο Γιάννης Ηλιόπουλος του Αθλ.φορέα και ο Λυκούργος Γαϊτανάρος. Στο γήπεδο βρέθηκε και ο Βαγγέλης Καούνος.

*Οι δύο πρόεδροι των ομάδων ο Γιώργος Γρηγορόπουλος της Καλαμάτας και ο Κώστας Ριαβόγλου του Αγροτικού Αστέρα παρακολούθησαν το ματς από τα επίσημα σε πολύ καλό κλίμα. Ωστόσο στο δεύτερο μέρος ο κ. Ριαβόγλου μετέβει στη θύρα που κάθονταν οι νέοι της ομάδας του.



ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


Τριάρα στον αήττητο με ανατροπή!

Δεύτερη συνεχόμενη μεγάλη νίκη πέτυχε η ομάδα των νέων της Καλαμάτας, αφού επικράτησε με 3-1 επί του αήττητου μέχρι την Κυριακή, Αγροτικού Αστέρα. Το πρώτο εικοσάλεπτο ήταν αναγνωριστικό για τις δύο ομάδες και μέχρι το 40’, είχαμε δει μόνο δύο σοβαρές φάσεις, μία για κάθε ομάδα. Στο 14’ ο Ντεκίδης σε θέση βολής και από αριστερά, πλάσαρε άστοχα τον Πασβάντογλου και ο Αγροτικός στο 26’ έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά το δεξιό συρτό σουτ του Νικολόπουλου απέκρουσε με όμορφο μπλονζόν ο Μανώλης Σπανός. Η ομάδα του Κώστα Διδασκάλου βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-1, πάλι εξαιτίας σοβαρού αμυντικού λάθους, όταν μετά από σέντρα τα δεξιά, ο Σπανός δεν εκτίμησε σωστά την πορεία της μπάλας, την έδιωξε αδύναμα, αυτή κατέληξε στα πόδια του Ξαγοράρη που από κοντά άνοιξε το σκορ στο 43’.

Ολική ανατροπή

Η ομάδα των Νέων της Καλαμάτας, παρουσία περίπου 80 θεατών, μπήκε στην επανάληψη πιο δυνατή και κυρίως πιο αποφασισμένη για να διεκδικήσει το παιχνίδι. Στο 53’ , μια όμορφη μπαλιά-τρύπα του εξαιρετικού αρχηγού Παναγιώτη Τσιμικλή, έφτασε στον Σεφεράση και αυτός πλάσαρε και ισοφάρισε. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Τσιμικλής με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα 20μ. έστειλε την μπάλα στην εστία του Πασβάντογλου. Στο 73’ παραλίγο να ισοφαρίσει ο Αγροτικός όταν σε σουτ του Παλάσκα ο Σπανός έδιωξε το σκαστό σουτ και η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι! Στο 78’ ο Ντεκίδης που ήταν δραστήριος στην επανάληψη με όμορφο βολ πλανέ ημάδεψε το κάθετο δοκάρι και στο 79’ ο Άγγελος Μπαστακός με ένα ψηλοκρεμαστό σουτ από τα 20 μ. έπιασε «αδιάβαστο» και εκτός θέσης τον αντίπαλο τερματοφύλακα, σημειώνοντας το τελικό 3-1 μέσα σε πανηγυρισμούς. Οι παίκτες του Κώστα Διδασκάλου, κυνήγησαν και άλλα γκολ, τόσο στο 85’ με σουτ του Μπαστακού αλλά και στο 90’ με τον Ντεκίδη, αλλά η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι. Πολύ καλή εμφάνιση για τους Τσιμικλή, Παινέση, Πιτσιλή και με καλή παρουσία των υπολοίπων.

Η σύνθεση της ομάδας Νέων της Καλαμάτας: Σπανός (83’ Σαραντάκος), Μπουζαλάς, Πιτσιλής, Κυριόπουλος, Τσιμικλής, Μπαστακός, Σεφεράση (69’ Φλέσσας Γ.), Μανιατέας (87’ Αποστολίδης), Παινέσης, Ντεκίδης, Κοστρένι.

Διδασκάλου: «Παίκτες στη μεγάλη ομάδα»
Ο προπονητής και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Καλαμάτας Κώστας Διδασκάλου, που έχει «δυο στα δυο» σε νίκες, δήλωσε μετά το παιχνίδι: «Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά για την προσπάθειά τους και για το θετικό αποτέλεσμα. Η ομάδα αυτή αν συνεχίσει να δουλεύει με όρεξη, με σωστό προγραμματισμό και με πάθος, είμαι σίγουρος ότι με τις επιτυχίες της θα αναγκάσει την ΠΑΕ να ασχοληθεί περισσότερο και το πιο σημαντικό θα διοχετεύσει παίκτες στη μεγάλη ομάδα, που αυτό είναι και το ζητούμενο. Δεν πέφτουμε στην παγίδα να κοιτάμε μόνο το σκορ και τη νίκη, που θα έρθουν κι αυτά ως επακόλουθο της σωστής δουλειάς, αλλά κοιτάμε να μάθουμε σωστό ποδόσφαιρο και να διαπαιδαγωγήσουμε με αρχές το έμψυχο υλικό της ομάδας».

Έχοντας παρακολουθήσει τις δυο μεγάλες νίκες της ομάδας, θέλουμε να επισημάνουμε ότι τα παιδιά αρχίζουν να μπαίνουν στο νόημα της ύπαρξης αυτής της ομάδας, να κινούνται και να φέρονται επαγγελματικά και το πιο σπουδαίο, έχουν την «πολυτέλεια» με την καθοδήγηση του Διδασκάλου, που βελτίωσε την άμυνα παίζοντας ζώνη, να διορθώνουν τα λάθη τους την ώρα του αγώνα και να μεταμορφώνονται σε διεκδικητές της επιτυχίας. Αρκετές φορές έχει φλερτάρει με την γκέλα, αλλά δείχνει καλά αντανακλαστικά. Την Κυριακή απέδειξε (πάλι) πως έχει και καλό υλικό και καλό προπονητή και τον τσαμπουκά που χρειάζεται για να παρουσιάσει μια πληθωρική και αξιόπιστη εικόνα. Φυσικά και τα περιθώρια βελτίωσης είναι τεράστια, αλλά το κεφάλαιο αυτής της ομάδας, είναι πλέον σημαντικό και πρέπει να προσεχθεί δεόντως.

Τι έκανε η Δόξα

Η ομάδα των νέων της Δόξας αγωνίστηκε με τον Ολυμπιακό Βόλου, είχε την υπεροχή και προηγήθηκε στο 37’ με σουτ του Κουμπρόγλου, αλλά στο 61’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τσίπη, η φιλοξενούμενη ομάδα Νέων του Βόλου ισοφάρισε. Ο αγώνας διεξήχθη στο Γήπεδο Ξηροποτάμου και η σύνθεση της Δόξας ήταν: Μένκα, Στεργιανός, Κομβολίδης, Νόβες, Ράδος, Αμανατίδης (27’ Κασάμπαλης), Γραικός, Άρμεν (77’ Παπαχριστοδούλου), Τρελλόπουλος, Ορφανίδης, Κουμπρόγλου.