Weather - Καιρός

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 10 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ Η «ΠΡΟΒΑ ΕΝΤΕΚΑΔΑΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ


Με «γεμάτο» κέντρο στη Ρόδο


ΔΥΟ ΑΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ (ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ) ΘΕΛΕΙ Ο ΜΠΕΝΟΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΞΙΩΣΕΩΝ – ΑΜΦΙΒΟΛΟΣ Ο ΚΑΛΑΓΚΑΝΗΣ

Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος

Χωρίς ουσιαστικά και το κυριότερο νέα προβλήματα ολοκληρώνει σήμερα το πρωί, στο δημοτικό στάδιο της πόλης μας, η ομάδα της Καλαμάτας, την προετοιμασία της για το πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Διαγόρα, που θα διεξαχθεί στο “Οικονομίδειο» γήπεδο της Ιαλυσού, την Κυριακή στις 4 το απόγευμα. Ο προπονητής της τοπικής μας ομάδας, σαφώς και έχει ξεκαθαρίσει με ποιο τρόπο ανάπτυξης και με ποια φιλοσοφία θα στήσει την ομάδα στο παιχνίδι αυτό, μέσα σε μια δύσκολη έδρα και σ' ένα γήπεδο «κλουβί».
Κύριο μέλημα της «Μαύρης Θύελλας» είναι να δυσκολέψει και να «μπλοκάρει» τη γηπεδούχο ομάδα κυρίως στο χώρο του κέντρου, εκεί από όπου ξεκινούν οι επικίνδυνες και οργανωμένες επιθέσεις της. Για τον λόγο αυτό ο Γιώργος Μπένος θα ενισχύσει το χώρο του κέντρου, βάζοντας και τρίτο αμυντικό χαφ, για να ισορροπήσει την επιθετική δραστηριότητα της ομάδας του Παύλου Δερμιτζάκη και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις αμυντικές αδυναμίες που έχει παρουσιάσει έως τώρα η ομάδα του νησιού. Επίσης μεγάλη προσοχή θα δοθεί από τους παίκτες της Καλαμάτας, τόσο στις στημένες φάσεις όσο και στην αποφυγή των εύκολων φάουλ γύρω και έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Προβάρει την εντεκάδα
Συνέχισε λοιπόν χτες την προετοιμασία της η τοπική μας ομάδα, με τον Γιώργο Μπένο να έχει προγραμματίσει πρωινή προπόνηση για τους τερματοφύλακες της ομάδας (Μπαλτιμάς, Σπανός, Σαλγκέιρο) υπό τις οδηγίες του Νίκου Κακαλέτρη και του Νίκου Καρδακάρη. Αργότερα και νωρίς το απόγευμα, ακολούθησε η προβολή βίντεο που συνοδεύτηκε από υποδείξεις και παρατηρήσεις του Μεσσήνιου τεχνικού και ακολούθησε προπόνηση. Μεγάλο μέρος αυτής περιελάμβανε παιχνίδια τακτικής. Οι παίκτες της Καλαμάτας, μετά από την δεκαπενθήμερη διακοπή του πρωταθλήματος, έδειξαν χθες ότι έχουν αποκτήσει καλό ρυθμό, βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και το σπουδαιότερο δεν θα πάνε για τουρισμό στη Ρόδο.


Σήμερα κρίνεται του Πιερ
Ο Πιέρ Καλαγκάνης, εδώ και δύο μέρες πάσχει από μια μορφή οσφυαλγίας και χτες ακολούθησε συντηρητικά το πρόγραμμα της ομάδας, χωρίς να φορτσάρει και σήμερα θα γίνει επανεξέταση για να διαπιστωθεί αν είναι σε θέση να αγωνιστεί στη Ρόδο. Αντίθετα, ο Κώστας Δασκαλάκης που ακολουθεί πιστά το πρόγραμμα αποκατάστασης και καθημερινά παρατηρείται σημαντική βελτίωση, ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα με διάφορες ασκήσεις ενδυνάμωσης, αλλά δεν υπολογίζεται για το προσεχές παιχνίδι. Κανονικά προπονήθηκε ο στρατευμένος Αντώνης Κωνσταντόπουλος.
Η σημερινή προπόνηση θα διεξαχθεί στο δημοτικό στάδιο της πόλης στις 10 το πρωί.

Αεροπορική ...ταλαιπωρία
Η Ένωση Β’ & Γ’ εθνικής, έχει εξασφαλίσει τη συνεργασία για τις αεροπορικές μετακινήσεις των ομάδων, της καινούργιας εταιρείας του χώρου Athens Airways. Δυστυχώς, η εν λόγω εταιρία, αν και ταχύτατα αναπτυσσόμενη, κυρίως στις εσωτερικές αερογραμμές, δεν διαθέτει σταθμό εξυπηρέτησης στην πόλη μας και είναι αδύνατη η παροχή υπηρεσιών από το αεροδρόμιο μας. Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι κάθε φορά που η ομάδα μας θα πρέπει να μετακινηθεί για παιχνίδι εκτός του νομού Αττικής, θα πρέπει να μεταβαίνει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», που απέχει 4 ώρες με το πούλμαν της ομάδας, και μετά να πετάει για τον προορισμό της. Η εταιρία λοιπόν, προγραμμάτισε την αναχώρηση της ανδρικής ομάδας αλλά και των νέων, να γίνει από το "σμαραγδένιο νησί" στις 11 το βράδυ! Αυτό σημαίνει ότι η αποστολή θα φτάσει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, στην πόλη μας γύρω στις τέσσερις τα ξημερώματα της Δευτέρας! Επειδή όμως στην ομάδα των νέων υπάρχουν και αρκετοί μαθητές, έγιναν προσπάθειες από την ΠΑΕ να αλλάξει δρομολόγιο και να γίνει τουλάχιστον δύο ώρες νωρίτερα.
Σήμερα Παρασκευή αναμένεται η επίσημη απάντηση...
Και γι' αυτό το θέμα, βρέθηκε χτες στην πρωτεύουσα ο Πρόεδρος της ομάδας.

Μαζί και η Νέων


Εδώ και μία εβδομάδα, η ομάδα των νέων έχει καινούργιο προπονητή τον Κώστα Διδασκάλου, ο οποίος διαδέχθηκε τον Γιώργο Μηλίτση. Την Κυριακή, στις 11 το πρωί στο γήπεδο των Αγίων Αποστόλων θα κάνει το ντεμπούτο του στον μελανόλευκο πάγκο, σε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια δουλεμένη ομάδα. Για τον λόγο αυτό, προπονείται σημερινά στο δημοτικό γήπεδο Γ.Λουκαρέας, στις τρεις το μεσημέρι την ομάδα των Νέων. Οι Ντεκίδης, Τσιμικλής, Ρικάρντο Βίλα, Παινέσης και Μπαστακός προπονήθηκαν χτες με την ερασιτεχνική ομάδα, η βοήθειά τους αναμένεται να είναι σημαντική και σε αυτούς θα προστεθεί και ο Μανώλης Σπανός.



ΔΙΑΓΟΡΑΣ
Μπήκαν Δήμου και Ρούσεφ

Σε κανονικό πρόγραμμα μπήκαν χτες οι δυο από τους έξι τραυματίες της ομάδας της Ρόδου, ο λόγος για τους Ρούσεφ και Δήμου που αν και σήμερα ακολουθήσουν το πρόγραμμα, θα είναι σε θέση να αγωνιστούν κόντρα στην τοπική μας ομάδα. Αντίθετα, εκτός μάχης είναι οι Γ.Πουλόπουλος (κάκωση έσω πλαγίου) και οι Μαρσίνιο, Ουέλιγκτον και Στρατάκης που και χτες ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα και σήμερα θα δοκιμάσουν να ακολουθήσουν την ομάδα. Τέλος, η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄, Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας κάλεσε σε απολογία για τη Τετάρτη 14/10/2009 την ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ και τους Π. Ρουτζιέρη (βοηθός προπονητή), Μ. Μπάτη (εκπρόσωπος) για παράβαση των άρθρων 1, 3, 5, 8, 11, 14 & 15 του Πειθαρχικού Κώδικα (ΠΑΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ - ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ 27-9-2009) αλλά και τον Παύλο Δερμιτζάκη για παράβαση των άρθρων 1, 3, 5, 11, 14 & 15 του Πειθαρχικού Κώδικα (ΠΑΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ - ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ 27-9-2009) και μιλάμε για την δήλωση που έκανε στη συνέντευξη Τύπου.



Σήμερα το ντέρμπι της Κρήτης!
Στο άδειο Γεντί Κουλέ του Ηρακλείου -λόγω τιμωρίας του ΟΦΗ- ανοίγει σήμερα το απόγευμα της Παρασκευής η αυλαία της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής, με το ντέρμπι ανάμεσα σε ΟΦΗ και Πανσερραϊκό. Η σέντρα είναι προγραμματισμένη για τις 19:00, με απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από το ConnX-TV. Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία των παικτών του ΟΦΗ ενόψει του σημερινού αγώνα, με προπόνηση που έκαναν το πρωί της Πέμπτης στο κανονικό γήπεδο που βρίσκεται στα Καμίνια. Η προπόνηση αφιερώθηκε σε ασκήσεις τακτικής και ασκήσεις με μπάλα. Επίσης έγιναν σουτ στους τερματοφύλακες. Το τεχνικό τιμ του ΟΦΗ μετά το τέλος της προπόνησης επέλεξε για την αποστολή τους παρακάτω παίκτες: Βεζυρίδης, Ξενοδόχωφ, Μπαρκαουάν, Μπερτίν, Μαρίνκοβιτς, Μπουτ, Οργκανίστα, Πέσιτς, Βλόνταρτσικ, Αγρίτης, Ζορμπάς, Καρακατσάνης, Κιάσος, Κοκκκινάκης, Κωνσταντινίδης, Μανούσος, Νατσούρας, Περογαμβράκης, Πετράς και Τζανής. Να σημειωθεί ότι ο Σταυρακάκης δεν πήρε μέρος στην προπόνηση της Πέμπτης. Μπορεί οι απουσίες να είναι πολλές και σημαντικές, αλλά και η παράδοση κάκιστη (μόλις 1 νίκη, 4 ισοπαλίες και 14 ήττες) με αντίπαλο τον ΟΦΗ στην Κρήτη, ωστόσο ο Πανσερραϊκός βρίσκεται από το απόγευμα της Πέμπτης στο Ηράκλειο (πήγε αεροπορικώς) με στόχο να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Γκιγιέρμο Όγιος δεν μπορεί για διάφορους λόγους να έχει στην διάθεση του για το ματς με τον ΟΦΗ τους Κωνσταντινίδη, Ζαπρόπουλο, Καλί, Σεγκιρί, Ανάκογλου, Γκούρτσα και Κάστρο, όμως έστω και την τελευταία στιγμή εξασφάλισε την συμμετοχή του Παπάζογλου. Η αποστολή που ανακοινώθηκε μετά το πρωινό χαλάρωμα της Πέμπτης, αποτελείται από 18 παίκτες: Βαλσαμάκης, Κυριακίδης, Αθανασιάδης, Βαρουξάκης, Βοσκόπουλος, Γαλανόπουλος, Γεωργίου, Γεωργιάδης, Κόντος, Λεοζίνιο, Παγώνης, Παπάζογλου, Παπαδόπουλος, Ρούτσης, Ριμόλντι, Σκάγκλια, Τάντιτς, Όγιος
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στυλιάρας Δ. ΕΠΣ Αιτ/νίας, ΒΟΗΘΟΙ: Ζυγούρης Δ. (Αιτ/νίας), Ρηγόπουλος Ι. ΕΠΣ Αχαίας