Weather - Καιρός

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Αύριο στις 3 με την Δόξα Δράμας

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΜΠΑΛΤΙΜΑ, ΧΑΤΖΗ, ΕΤΕΡΟΒΙΤΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΛΙΓΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

«Θα ματώσουμε στο γήπεδο»
ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 3 ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ - ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ «ΜΑΥΡΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ


Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος

Μία μόλις ημέρα έμεινε πριν την μεγάλη αναμέτρηση της «Μαύρης Θύελλας» με τους «μαυραετούς» της Δράμας, που λόγω της φτωχής συγκομιδής βαθμών από την τοπική μας ομάδα χαρακτηρίζεται σχεδόν απ' όλους ως ένας ΤΕΛΙΚΟΣ! Η ομάδα της Καλαμάτας συνέχισε χτες το πρωί στο προπονητήριο στη νέα είσοδο, την προετοιμασία της για τον αυριανό αγώνα με αντίπαλο την Δόξα Δράμας. Το παιχνίδι αυτό θα διεξαχθεί στο δημοτικό στάδιο της πόλης στις 3 το μεσημέρι και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Connx TV.
Είναι το πρώτο παιχνίδι της ομάδας μας, που διεξάγεται Παρασκευή και το μεταδίδει το εν λόγω κανάλι, που εδώ και είκοσι μέρες εκπέμπει συνδρομητικά και στην πόλη μας.
Παρά το εργάσιμο της ημέρας, η κρισιμότητα του αγώνα και ο καλός καιρός (η ΕΜΥ κάνει λόγο για βροχές το βραδάκι...), το βοηθήσει στο να έρθει αρκετός κόσμος στο γήπεδο.


Σήμερα ξεκαθαρίζει η ενδεκάδα



Tο μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης αναλώθηκε σε ασκήσεις τακτικής και ακολούθησε οικογενειακό δίτερμα. O Γιώργος Μπένος έχει σχεδόν καταλήξει στα πρόσωπα που θα εμπιστευθεί τη συμμετοχή σε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι, και χτες για άλλη μια φορά, παρότρυνε τους παίκτες του να τα δώσουν όλα και να φανούν αντάξιοι των περιστάσεων.
Ο 45χρονος τεχνικός θα έχει ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με τους τραυματίες Γιάννη Μπαλτιμά, Μάτε Ετέροβις και Μιχάλη Χατζή στη σημερινή προπόνηση, που θα γίνει στις 15:00 στο γήπεδο του αγώνα. Και οι τρεις ποδοσφαιριστές της «Μαύρης Θύελλας» συνέχισαν τη θεραπεία τους, αλλά η συμμετοχή τους στον αγώνα κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη.
Πάντως ενδεικτικό της θέλησης και του πάθος να αγωνιστούν στο αυριανό παιχνίδι είναι ότι και οι τρεις ποδοσφαιριστές, δήλωναν χτες έτοιμοι να αγωνιστούν!
Σύμφωνα όμως με το ιατρικό τιμ πολύ δύσκολα κάποιος από τους τραυματίες θα αγωνιστεί και ο τεχνικός Καλαμάτας σήμερα στο Στάδιο, αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του για την ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει. Μετά την προπόνηση θα ανακοινωθεί η αποστολή της ομάδας.


Συγκέντρωση και πάθος



Όταν ένα παιχνίδι χαρακτηρίζεται ως τελικός, πρέπει οι παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Στο ποδοσφαιρικό τμήμα υπάρχει η θέληση να ξεκολλήσει η ομάδα από τον πάτο της βαθμολογίας και να πετύχει έστω και τώρα, την έκτη δηλαδή αγωνιστική, την πρώτη της νίκη. Με δεδομένο την έκφραση του προπονητή ότι η ομάδα χρειάζεται υπομονή και επιμονή, για την «Μαύρη Θύελλα» είναι σαν να ξεκινάει τώρα το πρωτάθλημα, αφού τώρα η ομάδα διένυσε τον απαιτούμενο χρόνο και την προπονητική πορεία. Η Δόξα Δράμας έχει περισσότερο πάθος γιατί ήρθε από μία μικρότερη κατηγορία, αλλά αν οι παίκτες της Καλαμάτας δείξουν μεγαλύτερη ένταση και πίεση, σε καμία περίπτωση δεν θα κινδυνέψει. Και οι παίκτες του Μπένου πρέπει να βρούνε τον τρόπο να καλμάρουν τον ενθουσιασμό και το πάθος της Δόξας...
Δεν χρειάζεται άγχος, αλλά καθαρό μυαλό. Η «Μαύρη Θύελλα» θα δημιουργήσει τις φάσεις που θέλει και πρέπει να δείξει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα.
Η κεντρική ιδέα που συνάγεται από τα λεγόμενα των ποδοσφαιριστών της ομάδας είναι ότι «αύριο θα ματώσουμε στο γήπεδο και θα παίξουμε μόνο για ένα αποτέλεσμα. Τελειώσανε οι δικαιολογίες»!


Συνάντηση Προέδρου-παικτών



Μετά την πρωινή προπόνηση, αντιπροσωπεία των παικτών, προεξάρχοντος των τριών αρχηγών, είχαν συνάντηση στα γραφεία της ομάδας με τον πρόεδρο. Ο Γιώργος Γρηγορόπουλος στη συζήτηση που έγινε ενθάρρυνε και παρότρυνε τους παίκτες, τους οποίους εμπιστεύεται, να φροντίσουν για να πετύχουν αύριο την πρώτη νίκη και υποσχέθηκε να ανταποκριθεί, ακόμα και σήμερα, στην υπόσχεση του σχετικά με τις πληρωμές που είχε ο ίδιος αναγγείλει.


Στα εκτός έδρας αλλάζει τακτική


Όπως οι περισσότερες ομάδες, έτσι και η Δόξα, στα εκτός έδρας παιχνίδια αλλάζει τακτική. Ο Κώστας Βασιλακάκης είναι έμπειρος και μαχητής και είναι και θιασώτης του 4-4-2. Όμως, αύριο στο Στάδιο θα επιλέξει να ξεκινήσει το παιχνίδι με διάταξη 4-4-1-1, με βάρος στις αντεπιθέσεις. Η ομάδα του προέρχεται από εντός έδρας ήττα με 1-2 από τον Ολυμπιακό Βόλου και σύμφωνα με δηλώσεις των ανθρώπων της ομάδας, θα έρθει μεν στη πόλη μας να «χτυπήσει» το παιχνίδι, ταυτόχρονα όμως, θα φροντίσει και να μη χάσει...
Κάτω από δοκάρια θα παίξει ο 35χρονος Καρατζιοβαλής, δεξιά ο Τσιμπλίδης, αριστερά ο Γαλακτερός και κεντρικός ο Πακάλτσης με τον παίκτη δίπλα του να αποτελεί «αγκάθι» για τον Βασιλακάκη, που ίσως τοποθετήσει τον Ρομπίνιο (αν πάρει το ΟΚ).
Στο κέντρο από δεξιά θα κινηθεί ο Μπάμπης Μουρατίδης από αριστερά ο Τόνι Γκονζάλες, έχοντας αμυντικό χαφ τον Πινδώνη. Παπαθανασίου και Λ.Μουρατίδης «παίζουν» για την εντεκάδα. Πιο μπροστά ο Τσουκαλάς ως δεκάρι, δίνει βοήθεια στον Μαρκόφσκι που αναμένεται να παίξει μοναδικός προωθημένος. Και οι ομάδες (αντρική και Νέων) της Δόξα Δράμας, θα έρθουν στην πόλη μας σήμερα το απόγευμα.



Η αποστολή της Δόξας


Ό Κ.Βασιλακάκης έχει αρκετά προβλήματα με τους τραυματίες Σαμαρά, Εντούρ, Αθανασιάδη, Χλωρό, Μαχαιρούδη και τον τιμωρημένο Γκίκα να μένουν εκτός αποστολής. Μετά την ολοκλήρωση της χτεσινής προοπόνησης, ανακοίνωσε τους παίκτες που θα συγκεντρωθούν σήμερα στις 11.30 στα γραφεία της ομάδας και θα πετάξουν στις 13.20 από Χρυσούπολη για Καλαμάτα. Η αποστολή: Καρατζιοβαλής, Τοπαλίδης, Μπαξεβανίδης, Τσιμπλίδης, Παπαθανασίου, Γαλακτερός, Παπαδόπουλος, Ρομπίνιο, Πακάλτσης, Μουρατίδης Χ., Παρμαξίδης, Πινδώνης, Τσουκαλάς, Τρελλόπουλος, Γκονζάλες, Μουρατίδης Λ., Αγγος, Βαν Ες, Μαρκόφσκι.

Η Δόξα Δράμας έχει 8 βαθμούς με δύο ισοπαλίες με Ηλιούπολη και Διαγόρα, επικράτησε με 2-1 του Πιερικού, πήρε το τρίποντο στον Εύοσμο επί του Αγροτικού και ηττήθηκε στην έδρα τους από τον Βόλο. Ο τεχνικός της Δόξας ζητάει συνεχώς πίεση και αιφνιδιασμό του αντιπάλου. Το κύριο χαρακτηριστικό της ομάδας της Δράμας, είναι ότι εύκολα δέχεται γκολ αλλά και σημειώνει...Επίσης, τα 4 από τα 5 μέχρι τώρα παιχνίδια, έχει εκφράσει παράπονα για τη διαιτησία, με αποκορύφωμα τις σκληρές ανακοινώσεις εκατέρωθεν Μπέου και Δόξας!


Αύριο και οι Νέοι
Τα εκδοτήρια του σταδίου θα ανοίξουν στη μία το μεσημέρι και οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής: φοιτητικά- στρατιωτικά 5 ευρώ, Βόρεια και Νότια εξέδρα 10 ευρώ, φιλοξενουμένων 15 ευρώ.



Αύριο το πρωί στις 11 στο γήπεδο της ΕΠΣ Μεσσηνίας η ομάδα των Νέων της Καλαμάτας θα υποδεχτεί την αντίστοιχη ομάδα της Δόξας Δράμας.
Ο Κώστας Διδασκάλου βρέθηκε χτες το πρωί στο προπονητήριο στην είσοδο και παρακολούθησε την προπόνηση της αντρικής ομάδας και αργότερα προπόνησε τη δική του, δίνοντας έμφαση στην τακτική αλλά και στην ψυχολογική ενίσχυση των παικτών.

Η ομάδα των νέων έχει ανοδική πορεία, έχει δυο σημαντικά νικηφόρα αποτελέσματα στη Ρόδο και εδώ με τον αήττητο Αγροτικό και θέλει αύριο να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο με τον ίδιο ρυθμό. Μάλιστα, χτες παραλήφθηκε η νέα εμφάνιση της ομάδας, που είναι οπωσδήποτε ασπρόμαυρη, αλλά με κάθετες ρίγες! Λόγω της ομοιότητας θα εμφανίσεων με τη Δόξα, η πρεμιέρα της φορεσιάς ίσως μετατεθεί για τις Σέρρες...
Από την άλλη, ο προπονητής της Δόξα Δράμας Γιώργος Οικονόμου που δουλεύει με τους παίκτες του από το καλοκαίρι, έχει δημιουργήσει ένα αξιόμαχο σύνολο, που στηρίζεται στον πολύ καλό Κουμπρόγλου και στον Κανετίδη.