Weather - Καιρός

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ: Τρίτωσε το κακό....

Η ΝΙΚΗ ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ – ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΕΤΕΡΟΒΙΤΣ, ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΣΑΛΓΚΕΙΡΟ


Τρίτωσε το «κακό»...
ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΥΠΕΡΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΑΘΗ – ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ!

Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος

Στο ίδιο έργο θεατές ήταν χτες οι παίκτες της «Μαύρης Θύελλας» αφού έχοντας το προβάδισμα στο σκορ μέχρι το 77’ δεν κατάφεραν να πάρουν το πρώτο τους τρίποντο επί του μέτριου Αγροτικού Αστέρα. Αυτό είχε συμβεί και με τον Εθνικό Αστέρα, αλλά και με τον ΟΦΗ πάλι στο Δημοτικό Στάδιο. Το πλεονέκτημα της έδρας φέτος δεν ισχύει και η τοπική μας ομάδα έχει παραχωρήσει 3 ισοπαλίες. Το άγχος και η πίεση του αγώνα ήταν εμφανή αλλά αν τα τελειώματα των φάσεων στο πρώτο μέρος ήταν εύστοχα, θα μιλάγαμε για μεγάλο σκορ, αφού η ομάδα του Γ.Φοιρού ήρθε για να μην χάσει έπαιζε με 11 παίκτες πίσω από την μπάλα, έχει πρόβλημα στο γκολ και δεν ενθουσίασε...Η δήλωση του Προέδρου της στο τέλος «πάλι καλά που με τέτοια άσχημη εμφάνιση πετύχαμε και γκολ», τα λεει όλα. Η «Μαύρη Θύελλα» συνεχίζει χωρίς νίκη τις προσπάθειές της, όπως και ο Θρασύβουλος, η Ηλιούπολη, ο Ιωνικός και το Αιγάλεω! Και το ματς της ερχόμενης Παρασκευής είναι πλέον κανονικός τελικός...


Καλύτερη αλλά άστοχη!
Η Καλαμάτα παρόλο που ήταν καλύτερη από τον Αγροτικό Αστέρα δεν κατάφερε για ακόμη μια φορά να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να κάνει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, αφού παρόλο που προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο ισοφαρίστηκε στο δεύτερο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και είχαν σωρεία χαμένων ευκαιριών μέχρι το 27΄ πού άνοιξαν το σκόρ με τον Κροάτη Μάτε Ετέροβιτς, ο οποίος μετά από ασθενή απόκρουση του Διλμπέρη σε σουτ του Σκαρλάτου, πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 1-0. Αυτό ήταν το πρώτο του γκολ. Οι παίκτες του Αγροτικού Αστέρα είχαν κυρίως αμυντικό ρόλο στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι γινόταν στο κέντρο, αυτό οδήγησε τον Γιώργο Φοιρό να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική βγάζοντας στο 60’ τον Σκλιοπίδη, ο οποίος είναι αμυντικός και περνώντας στην θέση του έναν επιθετικό τον Τσούκλη, προσπαθώντας να φτάσει στην ισοφάριση. Από την άλλη ο προπονητής της «Μαύρης Θύελλας» θέλησε να ανανεώσει την ομάδα του και έτσι έκανε δύο αλλαγές χωρίς ωστόσο να αλλάξει κάτι. Ο Φοιρός δικαιώθηκε για την επιλογή του να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική καθώς στο 77’ έφτασαν στην ισοφάριση. Σε εκτέλεση φαουλ του Νίκου Παπαδόπουλου, η μπάλα ήρθε στην περιοχή της Καλαμάτας, ο Ψυχογιόπουλος «εγκλωβίστηκε» από δυο παίκτες και δεν σηκώθηκε από το έδαφος και ο Γιέβντζοβιτς με κεφαλιά έκανε το 1-1. Βλέποντας το ματς, ΜΟΝΟ έτσι θα έβαζε γκολ ο Αγροτικός...


ΦΑΣΕΙΣ: Το παιχνίδι ξεκίνησε με αρκετές χαμένες ευκαιρίες από πλευράς γηπεδούχων. Στο 1’ ο Ετέροβιτς βρέθηκε τετ α τετ με τον Διλμπέρη αλλά πλάσαρε άουτ. Στο 7’ ‘άλλη μια χαμένη ευκαιρία, με τον Μανιάτη να κάνει ένα σουτ εξ’ επαφής, αλλά να στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων. Στο 16’ ο Ετέροβιτς έχασε πάλι την ευκαιρία να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκόρ όταν βρέθηκε μέσα στην μικρή περιοχή των φιλοξενουμένων έκανε το σουτ αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Ότι δεν κατάφερε στις προηγούμενες φάσεις ο Mάτε Ετέροβιτς (φωτό) το πέτυχε στο 27’ όταν μετά την ασθενή απόκρουση του Διλμπέρη σε ένα σούτ του Σκαρλάτου πήρε το ριμπάουντ και από πολύ κοντά με σούτ διαμόρφωσε το 1-0.


Οι φιλοξενούμενοι είχαν αμυντικό ρόλο και έκαναν μόνο δυο αξιόλογες ευκαιρίες στο 2’ με τον Κούτση ο οποίος βρέθηκε μόνος του με τον Σαλγκέιρο, που έκανε ντεμπούτο, αφού τελικά ο Γιάννης Μπαλτιμάς δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα στον καρμό του, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ και στο 41’ με τον Μπεκιάρη ο οποίος έκανε την κεφαλιά από πολύ κοντά και ανάγκασε τον νεαρό τερματοφύλακα της Μαύρης Θύελλας, σε δύσκολη απόκρουση.


Με την έναρξη του δεύτερου ημίχρονου δεν είχαμε κάποια αξιόλογη ευκαιρία. Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να ισοφαρίσουν με κάποιες αντεπιθέσεις χωρίς ωστόσο να είναι αποτελεσματικοί αφού με δυσκολία πέρναγαν το κέντρο και οι παίκτες της Καλαμάτας να κρατήσουν το υπέρ τους σκόρ.  Σε όλη την διάρκεια το παιχνίδι γινόταν στο κέντρο, είχαμε δυνατές μονομαχίες και καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή καθώς ο αγωνιστικός χώρος είχε επιβαρυνθεί πολύ. Στο 77’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση όταν μετά την εκτέλεση φάουλ του Παπαδόπουλου Γ., ο Γέβντζοβιτς έπιασε την κεφαλιά και από πολύ κοντά νίκησε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων κάνοντας το 1-1 και διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Η «επόμενη ημέρα» είναι κρίσιμη για την ομάδα και αναζητείται μια «έξοδος» από την έλλειψη νίκης..

*Ο αγωνιστικός χώρος ήταν επιβαρυμένος από την τριήμερη καταιγίδα και από το παιχνίδι που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου (Μεσσηνιακός-Τέλος Αγρας) και στο δεκάλεπτο είχε γίνει «χωράφι»! Η Καλαμάτα όλη την εβδομάδα δεν «το πάτησε» για να μην το επιβαρύνει, αλλά η ζημιά έγινε αλλιώς! Σήμερα θα γίνει σπορά του χόρτου από τους ανθρώπους του Σταδίου.

*Περίπου 850 φίλαθλοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση.

*Τον αγώνα παρακολούθησαν και οι ομάδες νέων της Καλαμάτας και του Αγροτικού Αστέρα που το μεταξύ τους παιχνίδι έληξε 3-1 υπέρ των γηπεδούχων. Στο γήπεδο ήταν ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας κ. Αρ.Σταθόπουλος, ο Βαγγέλης Καούνος, ο Δημ.Τσάκωνας του Μεσσηνιακού, ο Γιάννης Ηλιόπουλος του Αθλ.φορέα και ο Λυκούργος Γαϊτανάρος.

*Οι δύο πρόεδροι των ομάδων ο Γιώργος Γρηγορόπουλος της Καλαμάτας και ο Κώστας Ριαβόγλου του Αγροτικού Αστέρα παρακολούθησαν το ματς από τα επίσημα σε πολύ καλό κλίμα. Ωστόσο στο δεύτερο μέρος ο κ. Ριαβόγλου μετέβει στη θύρα που κάθονταν οι νέοι της ομάδας του.

* Το παιχνίδι με την Δόξα απέχει μόνο 4 ημέρες, απαιτείται πλέον μόνο η νίκη και σήμερα οι παίκτες της ομάδας έχουν χαλάρωμα στις 11:30 στη Νέα είσοδο.

Καλαμάτα: Σαλγκέιρο, Χατζής (79'Αθανασόπουλος), Ψυχογιόπουλος, Σκαρλάτος (60’ Ηλιόπουλος), Τάσιτς, Μανιάτης, Ετέροβιτς (65’ Καμινιώτης), Καλαγκάνης, Τόσκας, Πουρτουλίδης, Παπουτσής

Αγροτικός Αστέρας: Διλμπέρης, Παπαδόπουλος Ν., Παπαδόπουλος Γ., Χασιώτης, Μπάρμπας, Κούτσης, Τσουκαλίδης (72'Στεφανίδης), Σκλιοπίδης (60’ Τσούκλης), Μπεκιάρης, Γέβντζοβιτς, Μπλαζέφσκι (84'Ναλμπάντης)

Διαιτητής: Τίκας (Καρδίτσας), με λάθη στο πρώτο του ματς στην κατηγορία.

Βοηθοί: Γιαβάζης (Καρδίτσας) Ασημάκης (Αιτωλοακαρνανίας), 4ος Διαιτητής: Λαγός (Αχαΐας)

Κίτρινες: 23’ Παπουτσής, 30’ Ετέροβιτς, 44’ Μανιάτης, 44’ Παπαδόπουλος Ν., 55' Σκαρλάτος,70' Κούτσης, Χατζής, 76’ Γιέβντοβιτς.

ΟΙ ΠΑΓΚΟΙ ΜΙΛΗΣΑΝ

Γιώργος Φοιρός (προπονητής Αγροτικού Αστέρα): «Ήταν ένα ανοιχτό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, έγιναν απίστευτες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, και είχε τρεις-τέσσερις καλές ευκαιρίες κάθε ομάδα. Η  Καλαμάτα είχε την τύχη μια από αυτές τις τέσσερις να πετύχει ένα γκολ ενώ εμείς δεν το μπορέσαμε. Ίσως η Καλαμάτα να μπήκε πιο γρήγορα και πιο καλά στο κλίμα του αγώνα. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να ανασυνταχθούμε, κάνουμε κάποιες αλλαγές και προσπαθήσαμε για κάτι καλύτερο με στο τέλος τα καταφέραμε, πετυχαίνοντας το γκολ. Τελικά νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο και για τις δύο ομάδες».


 Γιώργος Μπένος (προπονητής Καλαμάτας): «Ήταν ένα παιχνίδι που είχε μεγάλη βαθμολογική σημασία για μας και πραγματικά το θέλαμε αυτό το παιχνίδι. Πιστεύω ότι μπήκαμε καλύτερα στο παιχνίδι τον Αγροτικό Αστέρα και νομίζω ότι είχαμε παραπάνω από τρεις-τέσσερις κλασικές ευκαιρίες για να «κλειδώσουμε» το παιχνίδι. Δεχτήκαμε μια-δυο κόντρα αντεπιθέσεις από τον Αγροτικό και τις διευθετήσαμε καλά, βγήκαμε μπροστά στο αντίπαλο γήπεδο κάναμε, όπως είπα κάποιες καλές ευκαιρίες, αλλά δεν καταφέραμε να τις εκμεταλλευτούμε. Ήταν εμφανής η διαφορά των δύο ομάδων και νομίζω ότι ούτε στην επανάληψη ο Αγροτικός μας απείλησε, παρά μόνο από μια στημένη φάση και ένα λάθος δικό μας ισοφάρισε κοντά στο 80’. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα αδικεί την ομάδα μου και περισσότερο αδικεί την προσπάθεια των παιδιών. Βγήκαμε στο γκολ παραπάνω από δύο με τρεις φορές και σαφώς είχαμε τη δυνατότητα να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο. Δεν το τελειώσαμε αφού ως γνωστόν το ποδόσφαιρο τελειώνει στο 90’, ειδικά στην Β’ εθνική, που τα περισσότερα τέρματα μπαίνουν εκεί γύρω και έτσι «πληρώσαμε» ένα λάθος της άμυνάς μας και δεχτήκαμε την ισοφάριση. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα μου και από τα παιδιά, αφού κάναμε ένα «πλούσιο» πρώτο ημίχρονο και θα έλεγα, παίξαμε πολύ καλά για 60-70 λεπτά με σωρεία χαμένων ευκαιριών. Θα κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι με την Δόξα Δράμας την Παρασκευή που για μας ένας τελικός»...

 Διλμπέρης Παναγιώτης (παίκτης Αγροτικού Αστέρα): «Στο αγωνιστικό κομμάτι θα συμφωνήσω με όσα είπε ο προπονητής μου κ. Φοιρός. Εμείς συνεχίζουμε για μια ακόμα αγωνιστική να αδικούμε τον ίδιο μας τον εαυτό αφού δεν είναι αυτό το ποδόσφαιρο που μπορούν να παίξουν οι ποδοσφαιριστές του Αγροτικού Αστέρα. Ευτυχώς καταφέραμε και ισοφαρίσαμε και φεύγουμε με τον έναν βαθμό και έχω την ελπίδα και την εντύπωση ότι σιγά-σιγά θα αρχίσουμε να παίζουμε καλύτερο ποδόσφαιρο και να παίρνουμε καλύτερα αποτελέσματα και θα είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια. Εύχομαι καλή συνέχεια στην Καλαμάτα και υγεία πάνω απ' όλα».

Καμινιώτης Πέτρος (παίκτης Καλαμάτας): «Ήταν ένα παιχνίδι καθοριστικό για μας γιατί θέλαμε πολύ τη νίκη. Δουλέψαμε πολύ για τη νίκη όλη την εβδομάδα, ήταν ένας πολύ δύσκολος αγωνιστικός χώρος και πιστεύω ότι ήμασταν πιο έτοιμοι από τον Αγροτικό Αστέρα και μπήκαμε με πιο πολύ πάθος αλλά χάσαμε πολλές ευκαιρίες ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ίσως αν η ομάδα μου πετύχαινε άλλο ένα γκολ να ήταν καλύτερο το αποτέλεσμα για εμάς. Αφού δεν σκοράραμε στο δεύτερο ημίχρονο, δεχτήκαμε ένα γκολ από μια στημένη φάση... Πιο πολύ είμαστε στεναχωρημένοι γιατί δουλεύουμε όλη την εβδομάδα για να αποδείξουμε ότι είμαστε καλή ομάδα και το αποδείξαμε σήμερα και πιστεύω ότι το σκορ μας αδικεί. Μας αξίζει μια νίκη και δικαιούμαστε μια νίκη. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε και μας στήριξε και πιστεύω να μας στηρίζει σε όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας».

ΣΕ ΛΙΓΟ: ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΝΕΩΝ ΜΕ 3-1 ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ


ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – 6η

Καλαμάτα – Δόξα Δράμας (Παρασκευή)
Ολυμπιακός Βόλου – Ιωνικός
Αγροτικός-Πανσερραϊκός
Διαγόρας – Ρόδος
Πιερικός – Θρασύβουλος
Ηλιούπολη – Αναγέννηση
ΟΦΗ – Εθνικός
Παναιτωλικός - Αιγάλεω
Εθνικός Αστήρ – Κέρκυρα


Δεύτερος ο Ολυμπιακός Βόλου

Ο Ολυμπιακός Βόλου πέτυχε σπουδαία νίκη επί της Δόξας στη Δράμα με 2-1 και αναρριχήθηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Β` Εθνικής, έχοντας τους ίδιους βαθμούς με τον Εθνικό Αστέρα. Τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης κατέκτησε και ο ΟΦΗ, ο οποίος επικράτησε εκτός έδρας της Ρόδου με 1-0 και πλησίασε στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Στα άλλα ματς της Κυριακής, η Αναγέννηση Καρδίτσας επικράτησε του Παναιτωλικού με 3-1, ενώ οι αναμετρήσεις Καλαμάτα - Αγροτικός Αστέρας, Ιωνικός - Πιερικός και Θρασύβουλος - Ηλιούπολη έληξαν ισόπαλες. Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής ολοκληρώνει το ματς του Πανσερραϊκού με τον Διαγόρα στις Σέρρες, σήμερα το απόγευμα στις 18:00 – ΕΤ 3. Στην δεύτερη θέση του πίνακα της Β` Εθνικής ανέβηκε ο Ολυμπιακός Βόλου. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη επικράτησε με 2-1 της Δόξας στη Δράμα και έφτασε τους 10 βαθμούς, όσους έχει και ο Εθνικός Αστέρας. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 2-0, με γκολ του Ροτζέριο, ενώ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου σε 1-2, με τον Πακάλτση. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα, με την Δόξα να χάνει μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 85`, όταν ο Μαρκόφσκι σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Κολίτσι. Σημαντική νίκη πέτυχε και ο ΟΦΗ, ο οποίος επιβλήθηκε εκτός έδρας της Ρόδου με 1-0. Το γκολ για τους κρητικούς πέτυχε ο Μανούσος στο 77`.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:

Παρασκευή (16/10)

Αιγάλεω - Κέρκυρα 2-2 (11`, 52` Πουλάκος - 76` Λαμπρόπουλος, 78` Σίλβα)

Σάββατο (17/10)

Εθνικός - Εθνικός Αστέρας 1-2 (4` Ζουαρί - 45` Μοσχογιάννης (αυτ), 77` Διαμάντης)

Κυριακή (18/10)

Θρασύβουλος - Ηλιούπολη 0-0

Ρόδος - ΟΦΗ 0-1 (77` Μανούσος)

Αναγέννηση Καρδίτσας - Παναιτωλικός 3-1 (70` Φέρστερ, 80` Χατζηρίζος, 94` Μπουντούρης - 92` Μανίκας)

Δόξα Δράμας - Ολυμπιακός Βόλου 1-2 (40` Πακάλτσης - 8`, 23` Ροτζέριο)

Καλαμάτα - Αγροτικός Αστέρας 1-1 (27` Ετέροβιτς - 77` Γέβτζοβιτς)

Ιωνικός - Πιερικός 1-1 (50` Φουρτάδο (π) - 41` Γκουγκουλιάς)

Σήμερα (19/10)

18:00 (ΕΤ 3) Πανσερραϊκός - Διαγόρας