Weather - Καιρός

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009


Η «ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ» ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ-ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 14:15 ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ

Πρόκριση; Γιατί όχι!
ΜΠΕΝΟΣ «ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΠΑΙΞΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ» - ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΛΑ ΡΙΚΑΡΝΤΟ ΠΑΝΤΖΙΚΙΣ


Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος
 

Δύο ομάδες με διαφορετικούς στόχους θα δούμε σήμερα το μεσημέρι στις 14:15 στο δημοτικό στάδιο της πόλης μας να αναμετρώνται για το θεσμό του κυπέλλου: από τη μια, η γηπεδούχος Καλαμάτα τέσσερις ημέρες μετά από την πρώτη της φετινή νίκη με 2-0 επί της Δόξας Δράμας, έχοντας ανεβασμένη ψυχολογία, θα παίξει το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι στην έδρα της, και αυτή τη φορά μια ενδεχόμενη νίκη, δεν θα της δώσει βαθμούς, αλλά την πρόκριση στην πέμπτη φάση του κυπέλλου, και παράλληλα την ευκαιρία να αυξήσει τις ποδοσφαιρικές μετοχές της αλλά και να «ζεστάνει» το Ταμείο! Από την άλλη, ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι πλέον ομάδα της Σούπερ Λίγκ, που διαθέτει πολύ καλό ρόστερ και θα επιδιώξει καθαρά για ψυχολογικούς λόγους την πρόκριση αλλά και την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη του. Είναι γεγονός ότι εδώ και δέκα μέρες έχουν γραφτεί στον τύπο διάφορα σενάρια σχετικά με το μέλλον του προπονητή της ομάδας Γιώργου Παράσχου αλλά η Γιαννιώτικη ΠΑΕ τον στηρίζει.
«Απολαύστε το παιχνίδι»
Η ομάδα της Καλαμάτας ολοκλήρωσε χτες αργά το απόγευμα και κάτω από δυνατή βροχή, την προετοιμασία της ενόψει του σημερινού αγώνα για το θεσμό του κυπέλλου HOL, με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα, που θα αρχίσει στις 14:15, χωρίς τηλεοπτική μετάδοση. Πριν την έναρξη της προπόνησης ο Γιώργος Μπένος μίλησε στους ποδοσφαιριστές της «Μαύρης Θύελλας» και τους ζήτησε να αγωνιστούν με πάθος και με διάθεση να προσφέρουν όμορφο θέαμα στον κόσμο που θα βρεθεί στο γήπεδο και να επιδιώξουν παράλληλα και την πρόκριση. Χαρακτηριστικά ο Μεσσήνιος τεχνικός τόνισε: «Τέτοια παιχνίδια δίνουν πόντους σε όλους σας. Μπείτε στο γήπεδο χωρίς άγχος, να απολαύσετε και να χαρείτε το παιχνίδι, παίζοντας με σωστή τακτική, εξυπνάδα και δύναμη και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταφέρει. Θα είναι ένα παιχνίδι εμπιστοσύνης στις δυνάμεις σας και φιλοδοξίας για την ομάδα μας. Ποτέ δεν υπήρξαμε κομπάρσοι αλλά πάντοτε κυνηγούσαμε τη διάκριση. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, που απαγορεύεται η χαλαρότητα, απέναντι σε μια ομάδα που έχει λύσεις και ξέρει τι θέλει στο γήπεδο. Προσπαθήστε για την πρόκριση, για τους εαυτούς σας, την ομάδα και κυρίως τον κόσμο μας».
Διάστρεμμα ο Νταϊφώτης
Από το παιχνίδι αυτό θα απουσιάσουν λόγω τραυματισμού ο Αντώνης Ψυχογιόπουλος που συνεχίζει τη θεραπεία και την Πέμπτη θα ξεκαθαρίσει αν υπολογίζεται για τις Σέρρες, ο Βραζιλιάνος Ροντρίγκεζ Λουϊζίνιο και ο Φώτης Νταϊφώτης, που αποχώρησε από την χτεσινή προπόνηση με διάστρεμμα και θα μείνει εκτός προπονήσεων για μία εβδομάδα. Την αποστολή της ομάδας της Καλαμάτας την αποτελούν οι εξής ποδοσφαιριστές: Μπαλτιμάς, Σαλγκέιρο, Τόσκας, Χατζής, Τάσιτς, Καλαγκάνης, Πουρτουλίδης, Ηλιόπουλος, Σκαρλάτος, Αθανασόπουλος, Νικητόπουλος, Τσιμικλής, Κωνσταντόπουλος Χρήστος, Κωνσταντόπουλος Αντώνης, Ετέροβιτς, Καμινιώτης, Μανιάτης και Παπουτσής.

Τα εκδοτήρια του σταδίου θα ανοίξουν στις 12:30 και οι τιμές των εισιτηρίων είναι: 5€ φοιτητικά – στρατιωτικά, 10€ βόρεια εξέδρα, 15€ Νότια εξέδρα και φιλοξενουμένων.

Διαιτητικό τρίο του αγώνα θα είναι ο Θανάσης Γιάχος (Χίου), με βοηθούς τους Α.Καρατζίκα και Ι.Τουμπακάρη (Αθηνών) και 4ο τον Σ.Σελίμο (Λακωνίας).

Τριετές συμβόλαιο ο Ρίκι!


Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοίνωσε χτες επίσημα την επέκταση του συμβολαίου του 19χρονου ταλαντούχου Ισπανού ποδοσφαιριστή Ρικάρντο Βίλα Παντζίκις το οποίο γίνεται τριετές. Αν και δεν έκανε προετοιμασία με την ομάδα λόγω τραυματισμού, έχει καλύψει το χαμένο έδαφος, δουλεύει καθημερινά και είχε ένα χάρισμα το οποίο είναι μοναδικό: μπορεί ανά πάσα στιγμή να πετύχει γκολ αλλά και να πασάρει έτοιμο γκολ! Η επέκταση του συμβόλαιου του Ρίκι καλό θα είναι να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για τους συμπαίκτες του στην ομάδα των νέων και να ακολουθήσουν το δρόμο του.

ΠΑΣ Γιάννινα: Προβλήματα στην άμυνα
Τα συνεχόμενα παιχνίδια, συγκεκριμένα τρία μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας, δεν αφήνουν σε... ησυχία τους παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα. Οι «κυανόλευκοι» ρίχνονται σήμερα στη «μάχη» και στην προπόνηση της Δευτέρας, που διεξήχθη για δεύτερη μέρα στη Μεσσηνία, ο Γιώργος Παράσχος έδειξε τη διάθεση του να δώσει ευκαιρίες σε αρκετούς παίκτες που δεν έχουν πάρει ως τώρα χρόνο συμμετοχής. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα βρίσκεται στην αποστολή ο Γιώργος Ντάσιος, που νιώθει ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και ο Έλληνας τεχνικός θέλει να τον διαφυλάξει για το παιχνίδι του πρωταθλήματος. Πρόβλημα υγείας (ίωση) αντιμετώπισε και ο Νίκος Γεωργιάδης που μετέβη στο Ιατρικό Κέντρο της Μεσσηνίας και σήμερα θα αποφασιστεί αν θα πάρει χρόνο συμμετοχής. Στα Γιάννινα επέστρεψε και ο Μαϊστόροβιτς για θεραπεία στα πλευρά.
Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής
Από το σύνηθες τετραήμερο, σε διήμερο «συρρικνώνεται» το πρόγραμμα της επόμενης 7ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα. Αγώνες θα γίνουν μόνο Κυριακή και Δευτέρα, με τηλεοπτικά παιχνίδια μόνο το Εθνικός – Διαγόρας από το Conn-x και το Αιγάλεω – Ηλιούπολη από το ΕΤ-3. Την Κυριακή ξεχωρίζουν τα παιχνίδια της Κέρκυρας με τον ΟΦΗ, του Θρασύβουλου με τον Ολυμπιακό Βόλου και του Εθνικού Αστέρα με τον Παναιτωλικό.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:
Κυριακή (1/11):
15:00 Δόξα Δρ. – Ιωνικός
15:00 Πανσερραϊκός – Καλαμάτα
15:00 Θρασύβουλος – Ολυμπιακός Β.
15:00 Ρόδος – Αγροτικός Αστ.
15:00 Αναγέννηση Κ. – Πιερικός
15:00 Κέρκυρα – ΟΦΗ
15:00 Εθνικός Αστ. - Παναιτωλικός

Δευτέρα (2/11):
18:00 Αιγάλεω – Ηλιούπολη (ΕΤ-3)
19:00 Εθνικός – Διαγόρας (Conn-x)