Weather - Καιρός

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Σήμερα με Ολυμπιακό Καλαμάτας


ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 13:00 ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΦΙΛΙΚΟ ΤΗΣ «ΜΑΥΡΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ» ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ



Σήμερα στο Στάδιο φιλικό με τον Ολυμπιακό

ΑΡΚΕΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΛΟΓΩ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ – ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΗ ΝΕΩΝ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ

Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος

Το δεύτερο φιλικό παιχνίδι που είχε προγραμματίσει το τεχνικό κλίμα της ομάδας Καλαμάτας να δοθεί κατά τη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος της δεύτερης εθνικής κατηγορίας, λόγω των εθνικών εκλογών, πρόκειται να διεξαχθεί, αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, σήμερα το μεσημέρι στη μία, στο δημοτικό στάδιο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Καλαμάτας. Ο Πάμισος αλλά και οι «ερυθρόλευκοι» είναι οι ομάδες που έπαιξαν και κατά την περσινή χρονιά φιλικό με την «Μαύρη Θύελλα» και το ίδιο θα γίνει και φέτος! Με τη διαφορά ότι ο Ολυμπιακός είναι πλέον ομάδα του περιφερειακού πρωταθλήματος και όχι του τοπικού. Μπορεί έως τώρα να μην έχει φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, και ήδη να ακούγονται και να γράφονται διάφορα «σενάρια», άλλα ο χρόνος, σε τέτοιες περιπτώσεις είναι υπέρ των ομάδων που «χτίζονται»... Ευχή όλων είναι το χορτάρι του σταδίου να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, να γίνει ένα καλό παιχνίδι που θα βοηθήσει τους προπονητές για τα ανάλογα συμπεράσματα. Ο Γιώργος Μπένος σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τους παίκτες που δεν αγωνίστηκαν στο πρώτο φιλικό την περασμένη Τετάρτη, τουλάχιστον για ένα ημίχρονο και να τους δώσει ένα ρυθμό για το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι στη Ρόδο.


Τη Δευτέρα γεμίζει το ρόστερ
Με προπόνηση στην Νέα είσοδο συνέχισε χτες την προετοιμασία της η ομάδα της Καλαμάτας, προετοιμαζόμενη τόσο για το παιχνίδι της 4ης του αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος με τον Διαγόρα, όσο και για το σημερινό φιλικό με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Καλαμάτας. Ο Κώστας Δασκαλάκης εξετάστηκε από τον γιατρό της ομάδας και διαγνώστηκε κάκωση μηνίσκου, θα απέχει από τις προπονήσεις για τρεις ημέρες και χτες έκανε ασκήσεις ενδυνάμωσης, βάρη και λάστιχο. Πάντως δεν πρόκειται για τραυματισμό στο πόδι που έκανε εγχείρηση πέρσι. Ο Νίκος Πουρτουλίδης συνεχίζει το πρόγραμμα της αποθεραπείας του, με βάρη και ειδικό πρόγραμμα φυσικής κατάστασης. Την Δευτέρα αναμένεται να ενσωματωθεί με την ομάδα. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν επίσης ο Παναγιώτης Τσιμικλής, λόγω ενός προβλήματος στον αστράγαλο που «κληρονόμησε» στο παιχνίδι των νέων με τον ΟΦΗ και το Βασίλης Αθανασόπουλος, αφού συνεχίζονται οι ενοχλήσεις στους κοιλιακούς μυς. Κανονικά προπονήθηκαν ο Αντώνης Κωνσταντόπουλος και ο Μανώλης Σπανός.

Κυριακή με Αγροτικό
‘Οπως γράψαμε χτες, ο μήνας Οκτώβριος αναμένεται να είναι κρίσιμος και καθοριστικός για την πορεία της ομάδας, , αφού μετά το εκτός έδρας παιχνίδι στη Ρόδο, η «Μαύρη Θύελλα» έχει 3 συνεχόμενα παιχνίδια στην έδρα της. Χτες αποφασίστηκε ότι θα υποδεχθεί τον Αγροτικό Αστέρα στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου. Θα ακολουθήσει το παιχνίδι με την Δόξα Δράμας, προφανώς Σάββατο, αφού λίγα εικοσιτετράωρα μετά και συγκεκριμένα την Τρίτη 27 Οκτωβρίου, στις 14:15, θα υποδεχθεί τον ΠΑΣ Γιάννινα για τον θεσμό του κυπέλλου.

Διδασκάλου αντί Μηλίτση
Η ΠΑΕ ΠΣ Η Καλαμάτα προέβη χτες στην αντικατάσταση του προπονητή της ομάδας των Νέων Γιώργου Μηλίτση, που ζήτησε να απεμπλακεί από τα καθήκοντά του για προσωπικούς του λόγους. Η διοίκηση της ομάδας τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία. Ο Μηλίτσης είχε διαδεχθεί τον Κώστα Πλακουδάκη πέρσι στις 26 Φεβρουαρίου. Νέος προπονητής στην ομάδα νέων θα είναι ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της «Μαύρης Θύελλας», που αγωνίστηκε 5 χρόνια με τη φανέλα της από το 1985-1990 ο Κώστας Διδασκάλου, που γεννήθηκε το 1962 στο Αγρίνιο.


«Είναι τιμή μου»
Ο νέος προπονητής της ομάδας, αμέσως μετά τη δίωρη συνεργασία που είχε στα γραφεία της ΠΑΕ με τον Πρόεδρο της ομάδας Γ.Γρηγορόπουλο, τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Χουλιάρα, τον γενικό αρχηγό Βασίλη Μαλαφέκα, τον γενικό αρχηγό της ομάδας των νέων Γιώργο Φλέσσα και του γυμναστή της ομάδας και βοηθό προπονητή Χρήστο Οικονομίδη, δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα η ανάληψη της θέσης του προπονητή στη δεύτερη ομάδα της Καλαμάτας και ευχαριστώ το ΔΣ της ΠΑΕ για την επιλογή. Φόρεσα τη φανέλα αυτής της μεγάλης ομάδας, κατά τα λεγόμενα «πέτρινα χρόνια», νιώθω απόλυτη ικανοποίηση και ευχαρίστηση που θα συνεργαστώ με τους πρώην συμπαίκτες μου και νυν Προπονητή της ομάδας τον Γιώργο Μπένο και τον γενικό αρχηγό Βασίλη Μαλαφέκα. Είναι μεγάλη ευθύνη να να ανήκεις στις τάξεις της «Μαύρης Θύελλας» και θα δώσουμε μεγάλη σημασία στην έννοια και στην αξία της πειθαρχίας, στην προσέλευση και στην παρουσία των παιδιών στις προπονήσεις, στη συνεργασία με το τεχνικό τιμ της πρώτης ομάδας και στο να έχουμε μια αξιοπρεπή εικόνα, τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. Στόχος μας θα είναι στο άμεσο μέλλον να αναδείξουμε έναν αριθμό παικτών που θα έχουν όλα τα προσόντα να παίξουν στην πρώτη ομάδα και να στηριζόμαστε σε αυτούς. Θα δουλέψουμε με συνέπεια και σοβαρότητα και θα έρθουν και τα αποτελέσματα».


Χρήσιμο τεστ με ήττα
Η ομάδα των Νέων, χτες το απόγευμα, κι αφού είχαν προηγηθεί οι αλλαγές στο τεχνικό τημ, με την καθοδήγηση του Χρήστου Οικονομίδη, ηττήθηκε με 1-0 σε φιλικό παιχνίδι στο γήπεδο της Σπερχογείας από την τοπική ομάδα. Στο πρώτο μέρος του αγώνα, δεν έγιναν πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, και παρακολουθήσαμε ένα παιχνίδι κέντρου, με αρκετά λάθη και ελάχιστες καλές ενέργειες. Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τις περισσότερες λύσεις που είχαν από τον πάγκο θα και σε συνδυασμό με τις πολλές αλλαγές, που κατάφεραν και σημείωσαν το γκολ της νίκης στο 80’ με τον Χριστόπουλο, που πλάσαρε από κοντά τον Σαραντάκο. Πριν την έναρξη του φιλικού, ο πρόεδρος της ομάδας βρέθηκε στα αποδυτήρια του γηπέδου και ενημέρωσε τους ποδοσφαιριστές για την αλλαγή του προπονητή και τους παρότρυνε να δείχνουν στοιχεία εργατικότητας και πειθαρχίας και να προσπαθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις ως μέλη της ομάδας της Καλαμάτας.


Στο γήπεδο βρέθηκε και Γενικός αρχηγός Β.Μαλαφέκας και ο προπονητής της «Μαύρη Θύελλας» Γιώργος Μπένος. Η διοίκηση της ΠΑΕ ευχαρίστησε θερμά για τη φιλοξενία την ομάδα της Σπερχογείας.

Την ομάδα των Νέων την αποτελούσαν οι: Σαραντάκος, Γιαννακέας, Φλέσσας Γ., Μπεκιράι, Κοστρένι, Μπουζαλάς, Σεφεράι, Κυριόπουλος, Δρακόπουλος, Φλέσσας Ηλ., Τσιλιμίκρας. Στο β’ μέρος έπαιξαν και οι: Γεωγουδιός Μ., Γεωργουδιός Κ., Μποντιώτης, Μπάκας, Φλέσσας Κ, Σγουράκης, Τσουκαλάς και Αναστασόπουλος.

Ο Γιώργος Αργυρόπουλος της γηπεδούχου, ξεκίνησε με τους: Μάρη, Δωδεκάτο, Θάνο, Μπουλοβασίλη, Γεωργιόπουλο, Σωτηράκο, Καράμπα, Γιακουμή Αρ., Κουκά, Κουτσοπέτρο και Αηδόνη.