Weather - Καιρός

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009



ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ – ΔΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΙ ΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ - ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ»


Ο κρίσιμος Οκτώβριος...

ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 13:00 ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ, ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Ο ΠΟΥΡΤΟΥΛΙΔΗΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ

Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος

Το προπονητικό τιμ της ομάδας της Καλαμάτας και οι ποδοσφαιριστές, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τη διακοπή του πρωταθλήματος της δεύτερης εθνικής κατηγορίας, λόγω της διενέργειας των εθνικών εκλογών μεθαύριο Κυριακή.
Κινούμενοι λοιπόν σε αυτό το πλαίσιο, έδωσαν το μεσημέρι της Τετάρτης ένα αξιόλογο φιλικό παιχνίδι με την ομάδα του Πάμισου στη Μεσσήνη και το Σάββατο θα αντιμετωπίσουν άλλη μία ομάδα από το περιφερειακό πρωτάθλημα του νομού μας, τον Ολυμπιακό Καλαμάτας.
Στο θέμα του οικονομικού, σύμφωνα με τη διαβεβαίωση και την υπόσχεση που έλαβε ο πρόεδρος της ομάδας από τον πρόεδρο της διοργανώτριας αρχής, η τοπική μας ομάδα θα δει «το χρώμα του χρήματος» από την τακτική και πάγια ενίσχυση της από τις συμφωνημένες συμβάσεις, τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Πέρα από όλα αυτά, στα καθαρά αγωνιστικά θέματα, ο μήνας που διανύουμε θεωρείται αρκετά κρίσιμος και καθοριστικός για την «μαύρη θύελλα» επειδή μετά το παιχνίδι στη Ρόδο για την 4η αγωνιστική, βάσει προγράμματος, έχει τα δύο φετινά εντός έδρας παιχνίδια την πέμπτη αγωνιστική με τον Αγροτικό Αστέρα και την έκτη με την Δόξα Δράμας!
Συν τοις άλλοις, τρεις ημέρες μετά το παιχνίδι με τους Δραμινούς, έχει και το νοκ άουτ παιχνίδι για τον θεσμό του κυπέλλου HOL, πάλι στο δημοτικό στάδιο, με τον ΠΑΣ Γάννινα. Μια πιθανή πρόκριση επί της ομάδας των Ιωαννίνων θα επιφέρει αρκετά κέρδη, κυρίως στον πάσχοντα τομέα των εσόδων, αφού η επόμενη φάση του θεσμού θα έχει πολλά οφέλη για τις ομάδες που θα προκριθούν… Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι αν η ομάδα της Καλαμάτας καταφέρει και κερδίσει το απόλυτο από αυτά τα παιχνίδια, θα βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο ανταγωνισμού αλλά και ψυχολογίας.
Και όταν λέμε εντός έδρας παιχνίδια, μιλάμε για δυνατή έδρα, άρα εξυπακούεται ότι είναι απαραίτητη η παρουσία του υπέροχου κόσμου της ομάδας.


Τη Δευτέρα ο «Πούρτου»
Σε δύο γκρουπ προπονήθηκαν χτες σε μια ασυνήθιστα ζεστή ημέρα,, αφού η θερμοκρασία έφτανε τους 30 βαθμούς (!), οι παίκτες της Καλαμάτας, στο προπονητήριο στη νέα είσοδο. Στο πρώτο, οι παίκτες που δεν αγωνίστηκαν στο προχθεσινό φιλικό με τον Πάμισο, οι οποίοι ολοκλήρωσαν ένα πρόγραμμα με διάφορα παιχνίδια τακτικής. Οι παίκτες που συμμετείχαν σε αυτό το είδος και τη μορφή της προπόνησης, η οποία είναι απαιτητική, αφού δίνεται μεγάλο βάρος στη διαρκή κίνηση, τις σωστές πάσες και το εξαντλητικό πρέσινγκ, τα έδωσαν όλα και αυτό θα φανεί και θα βγει στα επίσημα παιχνίδια. Ακολούθησαν οι ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στο φιλικό και έκαναν πρόγραμμα αποκατάστασης και έπαιξαν για αρκετή ώρα ποδοτένις. Ο Νίκος Πουρτουλίδης που συνεχίζει να ταλαιπωρείται από το τράβηγμα στον τετρακέφαλο, ακολούθησε ένα πρόγραμμα με ασκήσεις ενδυνάμωσης, η θεραπεία που ακολουθεί βρίσκεται σε καλό δρόμο και την Δευτέρα αναμένεται να μπει στους κανονικούς ρυθμούς προπόνησης ομάδας. Δεν προπονήθηκε ο Αντώνης Κωνσταντόπουλος λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό, ο Μανώλης Σπανός λόγω ίωσης αλλά και ο Κώστας Δασκαλάκης λόγω ενόχλησης στο γόνατο.


Αύριο με τον Ολυμπιακό
Η σημερινή ποπόνηση θα γίνει στο προπονητήριο το πρωί, στις δέκα και μισή και αύριο Σάββατο το μεσημέρι στις 13:00, η «Μαύρη Θύελλα» θα δώσει το δεύτερο φιλικό της παιχνίδι, στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας με την ομάδα του Ολυμπιακού Καλαμάτας. Μόλις ολοκληρωθεί το φιλικό, οι παίκτες που ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα εκτός νομού Μεσσηνίας, θα μεταβούν για να ψηφίσουν και η επιστροφή τους την Δευτέρα, θα σημάνει την έναρξη της προετοιμασίας για το δεύτερο εκτός έδρας φετινό ματς, στη Ρόδο με τον Διαγόρα.