Weather - Καιρός

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Ευάλωτος στο Γεντί Κουλέ αλλά και επικίνδυνος

«Πονάει» στην άμυνα
Μια κυριολεκτικά «έξοδο κινδύνου» έχει μπροστά της η ομάδα της Καλαμάτας που θα φιλοξενηθεί το μεσημέρι της Κυριακής, μέσα στο «καυτό» «Γεντί Κουλέ» από την ομάδα του ΟΦΗ. Αυτή τη στιγμή οι δύο ομάδες έχουν ακριβώς διαφορετικούς στόχους: η μεν «Μαύρη Θύελλα» ενισχύθηκε στην πρόσφατη μεταγραφική περίοδο με στόχο να αποφύγει τον υποβιβασμό και διατηρείται εδώ και καιρό στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, ενώ αντίθετα η ομάδα της Κρήτης, ενισχύθηκε σημαντικά, θα λέγαμε με σκοπό να διεκδικήσει την επάνοδό της στη Σούπερ Λιγκ από την οποία υποβιβάστηκε πέρυσι, μετά από 33 χρόνια.
Σε αυτό το πλαίσιο θα διεξαχθεί και το προσεχές παιχνίδι και το μεγάλο ζητούμενο για την ομάδα της Μεσσηνίας είναι κατά πόσο θα αντέξει και θα ανταποκριθεί στη μεγάλη πίεση που θα δεχθεί από τους γηπεδούχους από το πρώτο δευτερόλεπτο της συνάντησης.
Κι αν μάλιστα δεν θα είναι σε θέση να υπερασπιστεί την εστία της «Μαύρης Θύελλας» ο μέχρι τώρα βασικός και αναντικατάστατος γκολκίπερ Γιάννης Μπαλτιμάς, θα κληθεί να την υπερασπιστεί μέσα στον τόπο που γεννήθηκε ο 20χρονος τερματοφύλακας Μανώλης Σπανός! Εκτός αν προτιμηθεί η λύση του νεοαποκτηθέντα Μεσσήνιου γκολκίπερ Θοδωρή Ντουγέρογλου. Αν λοιπόν τα σοβαρά προβλήματα ξεκινάνε από τη θέση Νο1, τότε εύκολα γίνεται αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος για τους φιλοξενούμενους, ειδικά στην αμυντική γραμμή που ήταν μέχρι πριν λίγο καιρό το «δυνατό χαρτί» της ομάδας. Η ενίσχυση πάντως με τους Κουτσοσπύρο, Σιλά και Ντε Βινσέντι κάνουν καλύτερη και πιο...αντιμετωπίσιμη την κατάσταση!
Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα της Καλαμάτας δεν θα παει για ...τουρισμό στην Κρήτη και θα "πουλήσει ακριβά το τομάρι της" σε μια έδρα που ο Εθνικός (0-2) και ο Διαγόρας (0-1) πήραν μεγάλες νίκες, και ο Πανσερραϊκός (2-2), ο Παναιτωλικός (1-1), ο Ολυμπιακός Βόλου (1-1) πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας...  
Με τα γνωστά και ήδη διαπιστωμένα, λοιπόν, προβλήματα συνεχίστηκε το πρωί της Παρασκευής στη Νέα είσοδο, η προετοιμασία της ομάδας της Καλαμάτας ενόψει του δύσκολου εκτός έδρας αγώνα με αντίπαλο τον ΟΦΗ την Κυριακή στις 3 το μεσημέρι. Ο υπηρεσιακός προπονητής Βασίλης Μαλαφέκας ολοκλήρωσε το σημερινό του πρόγραμμα, χωρίς τους τραυματίες Καλαγκάνη και Μπαλτιμά που ακολούθησαν θεραπεία και ο μεν πρώτος θα ακολουθήσει κανονικούς ρυθμούς προπόνησης από τη Δευτέρα, ο δε τερματοφύλακας Γιάννης Μπαλτιμάς, συνέχισε να έχει και σήμερα ενοχλήσεις στον προσαγωγό και αύριο θα ξεκαθαριστεί η συμμετοχή του στον αγώνα της Κρήτης. Εκτός αποστολής θα είναι οι τιμωρημένοι Πουρτουλίδης και Καμινιώτης που θα εκτίσουν την ποινή τους λόγω καρτών (σήμερα έκαναν ατομικό και έλαβαν διήμερη άδεια) και οι εδώ και καιρό τραυματίες Βασίλης Αθανασόπουλος και Καλογερόπουλος Γιάννης. Εκτός αποστολής θα είναι και ο ανέτοιμος Μανώλης Σπυριδάκης που ανεβάζει στροφές και θα μείνει στην Καλαμάτα για να εφαρμόσει ειδικό πρόγραμμα για να καλύψει το χαμένο έδαφος.
Όλες αυτές οι απουσίες ανάγκασαν και σήμερα τον Βασίλη Μαλαφέκα να κάνει αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα και να δοκιμάσει τους αντικαταστάτες τους, κάτι που θα συμβεί και στην χαλαρή πρωινή προπόνηση του Σαββάτου (11:00). Ακολούθως θα ανακοινωθεί η αποστολή της «Μαύρης Θύελλας» και στις 16:20 έχει προγραμματιστεί η πτήση για το Ηράκλειο.
Μαλαφέκας: «Μόνο με το 100% θα πάρουμε κάτι»
Σε δήλωσή του για το παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής ο υπηρεσιακός προπονητής της ομάδας τόνισε: «Το Σάββατο το πρωί θα ολοκληρώσουμε με αρκετά προβλήματα την προετοιμασία μας για το δύσκολο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Για να κερδίσουμε κάτι από το συγκεκριμένο παιχνίδι θα πρέπει να καταβληθεί εκ μέρους των ποδοσφαιριστών μας μεγάλη προσπάθεια, συνδυασμένη με αυτοσυγκέντρωση αλλά και αυτοπεποίθηση. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο 90λεπτο και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο». Μαζί θα αναχωρήσει και η ομάδα των Νέων που θα φιλοξενηθεί την Κυριακή το πρωί στις 11:00 στο Βενεράτο από την αντίστοιχη ομάδα του ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος νέων της δεύτερης εθνικής.

** Την Δευτέρα αναμένεται να λύσει το συμβόλαιό του ο Γιάννης Χελάς, καθώς κλήθηκε να υπηρετήσει τη στρατιωτική θητεία του, ενώ την ίδια ημέρα αναμένονται εξελίξεις για το θέμα του Σωτήρη Δημητρακόπουλου που εκτός απροόπτου θα επιστρέψει στις προπονήσεις.
 
* Στο θέμα του προπονητή, ο Βασίλης Παπαχρήστου λόγω προσωπικού προβλήματος δεν θα είναι ο "διάδοχος του Μπένου" και προβάδισμα έχει πλέον ο Γιώργος Βαζάκας.
Θανάσης Πουλόπουλος