Weather - Καιρός

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

ΒΑΖΑΚΑΣ: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΙΚΑΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΧΑΝΟΥΜΕ...

Βαζάκας: «Δουλειά και πρωταθλητισμό»

Ο προπονητής της Καλαμάτας Γιώργος Βαζάκας έδωσε και σήμερα το στίγμα του και τη φιλοσοφία του σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να σκέφτονται και να ενεργούν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας της Μεσσηνίας και σε μια σύντομη αλλά πολύ περιεκτική ομιλία του, έθεσε με τρόπο ξεκάθαρο τις κατευθυντήριες γραμμές που πρέπει να ακολουθήσουν στο εξής και συγκεκριμένα για τις επόμενες 13 αγωνιστικές.
Ο 50χρονος τεχνικός που βρέθηκε μετά το νικηφόρο ντεμπούτο του στην πρωτεύουσα για να ρυθμίσει κάποιες προσωπικές του υποθέσεις, έδωσε σήμερα κανονικά το παρών στην προπόνηση και πριν την έναρξή της μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την πολύτιμη νίκη επί του Διαγόρα, τους επανέλαβε ότι πλέον η ομάδα για να πετύχει το στόχο της πρέπει να είναι σαν μια οικογένεια και να κάνει πρωταθλητισμό και ζήτησε σκληρή δουλειά από όλους.

Συγκεκριμένα ο Γρεβενιώτης προπονητής είπε: «Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι καταφέραμε και πήραμε το παιχνίδι την περασμένη Κυριακή από τον Διαγόρα, απέναντι σε μια ομάδα που είχε 9 συνεχόμενες επιτυχίες, αγνοούσε την αποτυχία και έχει στόχους πρωταγωνιστικούς. Τέτοια παιχνίδια δίνουν σαφέστατα πόντους στην βαθμολογία αλλά και στην ψυχολογία, κάτι που το είχαμε πολύ μεγάλη ανάγκη. Από εδώ και πέρα δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι και για μας είναι όλα δύσκολα και απαιτητικά. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, μόνο όμως αν δουλέψουμε σκληρά και σοβαρά. Έχουμε μπροστά μας δύο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια τα οποία θα τα αντιμετωπίσουμε ένα-ένα ξεχωριστά και εύχομαι και ελπίζω να πάρουμε κάτι. Σας υπολογίζω όλους το ίδιο, τις επιλογές της κάνω μόνο εγώ και από εσάς ζητάω να τα δίνετε όλα στο γήπεδο είτε παίζοντας από την αρχή, είτε ως αλλαγή. Ακόμα θα έλεγα κι όταν δεν παίζεται μένοντας εκτός έχετε την υποχρέωση και το καθήκον να εμψυχώνεται και να ενθαρρύνεται τος συμπαίχτες σας. Όπως το έκαναν κάποιοι από εσάς την Κυριακή και τους συγχαίρω ιδιαίτερα. Όλοι μαζί νικάμε, όλοι μαζί χάνουμε. Είναι και θέμα εγωισμού και ποδοσφαιρικής προσωπικότητας να εξασφαλίσουμε τη σωτηρία και θέλω να τα δώσετε όλα στη συνέχεια».
Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Καλαμάτας άρχισαν το μεσημέρι της Τρίτης στο προπονητήριο στην Νέα είσοδο, την προετοιμασία τους για το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αγροτικό Αστέρα, που είναι το πρώτο από τα δύο συνεχόμενα παιχνίδια μακριά από την έδρα τους.
Στη συνέχεια ο Βαζάκας μαζί με τον συνεργάτη του Νίκο Κακαλέτρη, έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα σε ασκήσεις τακτικής και ακολούθησε οικογενειακό δίτερμα μικρής διάρκειας, σε ένα βαρύ γήπεδο. Ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης ακολούθησαν οι τρεις τερματοφύλακες της ομάδας.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Βασίλης Σκαρλάτος που δεν υπολογίζεται για το παιχνίδι αφού θα εκτίσει τη δεύτερη αγωνιστική της ποινής του, ενώ μεγάλη προσπάθεια και αγώνα δρόμου θα κάνει ο Πιερ Καλαγκάνης, ώστε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί εδώ και καιρό αφού ούτε σήμερα κατάφερε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα προπόνησης.
Ο Ιβάν Τάσιτς που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες στο παιχνίδι με τον Διαγόρα, δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του στο επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με την Δόξα Δράμας.
Για την Τετάρτη το τεχνικό επιτελείο της «Μαύρης Θύελλας» έχει προγραμματίσει διπλή προπόνηση, μια το πρωί στις 9:30 και η άλλη στις 15:00 στη νέα είσοδο.
Ανακατατάξεις και αλλαγές προβλέπονται στην ομάδα των Νέων της Καλαμάτας, αφού στη σημερινή προπόνηση το παρών στο γήπεδο έδωσε ο προπονητής της παιδικής ομάδας την οποία ανέδειξε και πρωταθλήτρια στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Μεσσηνίας Νίκος Αντωνόπουλος.
* Διαιτητής στον Εύοσμο θα είναι ο Ρούσος-Μπεκερτζής, ο οποίος θυμίζουμε είναι αυτός που υπέδειξε κατ'εντολή του βοηθού του το πέναλντι στις Σέρρες στο 87' με το οποίο ηττήθηκε η ομάδα μας...
* Το επόμενο παιχνίδι στη Δράμα θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 15:00 με τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΤ 3.


Θανάσης Πουλόπουλος