Weather - Καιρός

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

ΜΙΚΡΑ

ΜΙΚΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

· Φοβερό σχόλιο έκανε πριν την έναρξη της συνέντευξης τύπου, ο νέος προπονητής της Καλαμάτας Γιώργος Βαζάκας όταν ενημερώθηκε από τον πρώην παίκτη του (!) Πέτρο Ρουτζιέρη, ότι δεν θα παραβρεθεί ο Γιώργος Φοιρός επειδή «έφυγε για να προλάβει το αεροπλάνο»! Με το θάρρος που τον διακρίνει αλλά και τη φιλία μεταξύ των δύο προπονητών είπε το εξής: «Να πείτε στον καραφλό όταν χάνει να μην φεύγει! Κι εγώ ήθελα να ταξιδέψω για την Αθήνα αλλά είμαι εδώ και σας μιλάω»! Και το γέλιο ήταν άφθονο...

· Οι Καρναβαλικές εκδηλώσεις και το διήμερο ξεγνοισιάς που έχουμε μπροστά μας, δεν επέτρεψαν σε περισσότερους από 500 φίλους του ποδοσφαίρου να βρεθούν στο γήπεδο σε αυτό το κρίσιμο και κομβικό παιχνίδι για την "Μαύρη Θύελλα". Βέβαια, αυτοί που βρέθηκαν υποστήριξαν θερμά την ομάδα τους, κάτι που τους το αναγνώρισαν όλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

· Το ντεμπούτο τους έκαναν στο σημερινό παιχνίδι δύο ποδοσφαιριστές: ο Μανώλης Σπυριδάκης που επέστρεψε για τρίτη φορά στην ομάδα της Καλαμάτας αγωνίστηκε για 51 λεπτά αλλά και ο Ραφαέλ Ακόστα για τους φιλοξενούμενους που έγινε και αυτός αλλαγή στο 85’.

· Η ομάδα της Καλαμάτας αλλά και ο Γιώργος Βαζάκας δεν προπονήθηκαν ούτε μια φορά την εβδομάδα που πέρασε στο δημοτικό στάδιο κι «δεν πάτησαν χόρτο» για να μην επιβαρυνθεί περισσότερο. Μάλιστα τις δύο τελευταίες προπονήσεις της έκαναν σε γήπεδο με πλαστικό τάπητα. Κατά τη διάρκεια του αγώνα περισσότερες από πέντε φορές άρχισε να ψιχαλίζει αλλά τη δυνατή βροχή την ξεκίνησε μόλις ολοκληρώθηκε το παιχνίδι!

* Μετά από καιρό η άμυνα της Καλαμάτας τα πήγε περίφημα (αν και κινδύνευσε σε 2 φάσεις) και κράτησε το μηδέν! Μετά από 3+3 γκολ που χάλασαν τις επιδόσεις... Αν πάρει ΟΛΑ τα παιχνίδια στην Καλαμάτα με τέτοιες εμφανίσεις, όλα θα πάνε καλά...

· Περίπου 10’ έμεινε στα αποδυτήρια των διαιτητών ο παρατηρητής διαιτησίας κ. Γκρούτσης από την Κόρινθο που ήταν ιδιαίτερα σχολαστικός και σημείωσε αρκετές φάσεις για να πει τη γνώμη του. Ο ρέφερι Πρωτοψάλτης μπορεί να μην έκανε το μεγάλο λάθος αλλά οι γηπεδούχοι «φώναξαν» για τρεις φορές που χαρίστηκε στους Ροδίτες (ειδικά στο 44’ ο Τριανταφύλλου που ήταν πολύ νευρικός και σε αυτό το παιχνίδι) που δεν σταμάτησε σε μια υπόδειξη οφσάιντ και... φλέρταρε με την κόκκινη αφού είχε ήδη κίτρινη κάρτα. Οι παίκτες του Φοιρού ζήτησαν ένα πέναλτι σε μια ανατοπή την ώρα του αγώνα, αλλά στο τέλος δεν ήταν και πολύ σίγουροι.

· Το πρώτο του τέρμα πέτυχε έστω και με κόντρα ο Λάκωνας ποδοσφαιριστής της Καλαμάτας Χρήστος Μανιάτης που αγωνίστηκε βασικός μετά από καιρό (μετά το παιχνίδι στη Φυλή με τον Θρασύβουλο στις 10/1) και ήταν μια από τις εμπνεύσεις του νέου προπονητή. Ο 30χρονος ποδοσφαιριστές που πανηγύρισε έξαλλα και ίσως είναι ένα από τα πιο καθοριστικά γκολ της ομάδας του... Το πάθος και η μαχητικότητα του σήμερα ξεπέρασε κάθε προσδοκία, μάλιστα σε μια φάση που δέχτηκε ένα χτύπημα στο κεφάλι που του προκάλεσε αιμορραγία και όταν έγινε αλλαγή, χειροκροτήθηκε θερμά από τους 500 θεατές.

· Τρεις πρώην ποδοσφαιριστές της Καλαμάτας βρέθηκαν σήμερα αντίπαλοι στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας: ο πρώην αρχηγός της Χάρης Μπριλάκης, ο Κώστας Κωνσταντινίδης και ο Κώτας Χατζής. Και οι τρεις είχαν συνομιλία σε θερμό κλίμα με τον πρόεδρο της ομάδας Γιώργο Γρηγορόπουλο, τους παλιούς του συμπαίκτες και με αρκετό κόσμο. Κατά την αποχώρηση του στο ημίχρονο ο Μπριλάκης αντάλλαξε κάποια «γαλλικά» με έναν φίλαθλο που τον έβρισε... Στο τέλος όμως ήταν όλα καλά!

· Ο Πρόεδρος και Δ/νων σύμβουλος της ΠΑΕ Διαγόρα κ.Μιχάλης Βεργωτής αλλά και ο σύμβουλος κ.Καμπούρης βρέθηκαν στα δημοσιογραφικά θεωρεία του γηπέδου και παρακολούθησαν τον αγώνα με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους. Στο τέλος ήταν ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία των Καλαματιανών όχι όμως και από το αποτέλεσμα.

· Ο πρόεδρος της Καλαμάτας, Γιώργος Γρηγορόπουλος παρακολούθησε το πρώτο ημίχρονο από τα δημοσιογραφικά θεωρεία και το δεύτερο για ...γούρι, από τη φυσούνα των αποδυτηρίων της ομάδας του! Πάλι άκουσε κάποια συνθήματα από 10-15 οπαδούς αλλά η νίκη τα σκόρπισε όλα... Μάλιστα στο τέλος του αγώνα, μπήκε στα αποδυτήρια της ομάδας και έδωσε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και ήταν τέτοια η συγκίνηση του, που του έφυγαν και δάκρυα!

Θανάσης Πουλόπουλος