Weather - Καιρός

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ...έρχονται ξανά!

Επιστρέφουν οι ...κουλοχέρηδες!
 
Την άμεση κατάθεση νομοσχεδίου για τη λειτουργία των ψυχαγωγικών ηλεκτρονικών παιχνιδιών προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Μάκη Βορίδη, ο κ. Παπακωνσταντίνου διευκρίνισε ότι θα διαχωριστούν τα τυχερά από τα ψυχαγωγικά ηλεκτρονικά παιχνίδια και χαρακτήρισε ως άμεσο ζήτημα για την κυβέρνηση την άρση της απαγόρευσής τους.
Ο υπουργός υπενθύμισε ότι η Ελλάδα πληρώνει 31.000 ευρώ την ημέρα (!!!) πρόστιμο στην ΕΕ για την ολική απαγόρευση του 2004...
«Η απόφαση της πλήρους απαγόρευσης αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ο ενδεδειγμένος τρόπος, ιδιαίτερα σήμερα, στην εποχή της νέας τεχνολογίας, που υπάρχει ο παράνομος τζόγος στο Ίντερνετ και η ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή» τόνισε.
Νωρίτερα ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε δηλώσει ότι σύντομα θα εκδοθεί και η υπουργική απόφαση για τη λειτουργία ταμειακών μηχανών, που θα εκδίδουν αποδείξεις στη λιανική αγορά καυσίμων.
Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του πρώην υπουργού και βουλευτή της Ν.Δ., Κωστή Χατζηδάκη, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να ελεγχθεί και να εξυγιανθεί η αλυσίδα, που ξεκινάει από την χονδρική και πηγαίνει στην λιανική, στον χώρο των πετρελαιοειδών».
Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση δεν πρέπει να χάσει άλλον πολύτιμο χρόνο για την εφαρμογή του μέτρου, που ανάμεσα στα άλλα θα πατάξει και τη φοροδιαφυγή».