Weather - Καιρός

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Προσήλωση στον στόχο...

Η ομάδα της Καλαμάτας καλείται το μεσημέρι του Σαββάτου, μπροστά στις κάμερες της ΕΤ3, να σταθεί όρθια μέσα σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες (παρόμοια με του Αγρινίου και του Γεντί Κουλέ) του πρωταθλήματος, παίζοντας με μια ομάδα που έχει να νικήσει εδώ και καιρό και γενικά "ψάχνεται" και επιζητά τη νίκη όσο τίποτα... Από την άλλη, η τοπική μας ομάδα έχοντας τον Γ.Βαζάκα στον πάγκο για 2 αγώνες, κατάφερε και νίκησε στην έδρα της τον Διαγόρα και την περασμένη Κυριακή πήρε μεν τον έναν βαθμό μέσα στον Εύοσμο έχοντας απέναντί της "πολλούς και πολλά"... Οι παίκτες της Μαύρης Θύελλας δεν μάσησαν όμως και στάθηκαν στα τελευταία 25' του αγώνα ΣΑΝ ΝΑ ΕΠΑΙΖΑΝ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟ σκοράροντας ΕΚΤΟΣ έδρας 2 φορές! Ο διαιτητής, η ατυχία και οι κακές επιλογές ΔΕΝ της έδωσαν το πρώτο φετινό τρίποντο, ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΞΙΖΕ 100%... Με οδηγό αυτό το ματς θα σταθεί στη Δράμα το Σάββατο και θα επιδιώξει να μην χάσει.
Ακολούθησε η ...τηλεφωνική παραίτηση του Βαζάκα που ...επέλεξε την Ηλιούπολη (που επίσης μάχεται για την σωτηρία της....) και η διήμερη αποχή των παικτών από τις οργανωμένες προπονήσεις. Όπως πέρσι, έτσι και φέτος, η δυσχερής οικονομική κατάσταση της ομάδας, οδήγησε τους παίκτες στην λύση της μη προπόνησης. Η κατάσταση είναι δύσκολη ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ...
Ειδικά σε τέτοια δύσκολα ματς, "μιλάει η ψυχή" και τα....κότσια κι αν θέλει η Δόξα να επιστρέψει στις επιτυχίες, θα πρέπει να μοχθήσει πολύ, παρά τις απουσίες βασικών στελεχών.  
Στο ποδόσφαιρο όπως συμβαίνει γενικά στη ζωή μας και στην καθημερινότητά μας, οι πρωταγωνιστές που στην περίπτωσή μας είναι οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής, απολαμβάνουν τη δημοσιότητα, τις φωτογραφίες, την αποθέωση και γενικά την αναγνώριση της προσφοράς τους. Κάποιοι το εκματελλεύονται και προσπαθούν να κλέψουν λίγη από την...δόξα. Κι από προχτές η ΟΜΑΔΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ.
Αυτό απαιτεί κλειστά στόματα, λίγα λόγια, πολύ δουλειά στην προπόνηση με αφοσίωση στις εντολές του προπονητή. Η εβδομάδα πριν από κάθε παιχνίδι και η δουλειά που γίνεται στην προπόνηση, η θέληση που υπάρχει από τους ποδοσφαιριστές, πάντα βγαίνει στο παιχνίδι, νόμος είναι αυτό γι’ αυτούς που γνωρίζουν το ποδόσφαιρο. Αυτός είναι ο δρόμος για να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής και στο τέλος θα κάνουμε το λογαριασμό, βλέποντας τι πετύχαμε.
Η συνεργασία που θα γίνει (αν γίνει και πώς θα γίνει) ακόμα αργεί... Και το κίνητρο που έχουν οι παίκτες της ομάδας ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, σίγουρα θα ανταμοιφθεί....