Weather - Καιρός

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Οσοι έφυγαν...τόσοι ήρθαν!

Με Σπυριδάκη ολοκλήρωσε την ενίσχυση

Η ομάδα της Καλαμάτας συμφώνησε χτες με τον ποδοσφαιριστή Μανώλη Σπυριδάκη να επιστρέψει στην ομάδα της Μεσσηνίας για τους επόμενους έξι μήνες. Ο Κρητικός παίκτης αποτελεί το έκτο μεταγραφικό απόκτημα της «Μαύρης Θύελλας» κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο που ολοκληρώθηκε χτες, μετά τους ποδοσφαιριστές Κουτσοσπύρο, Σιλά, Ντε Βινσέντι, Τσόπελα και Ντουγέρογλου.
Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός ξεκίνησε τη φετινή χρονιά στην ομάδα της Παναχαϊκής όπου σε 12 παιχνίδια σημείωσε δύο γκολ. Κατά την περσινή παρουσία του στην ομάδα της Καλαμάτας, που ήταν από τους βασικούς συντελεστές της ομάδας αγωνίστηκε σε 22 παιχνίδια πετυχαίνοντας και τέσσερα τέρματα. Αυτή είναι η τρίτη φορά που ενσωματώνεται στην «Μαύρη Θύελλα» αφού πρωτοαγωνίστηκε τη σεζόν 2005-07 (47 ματς, 8 γκολ). Ο Σπυριδάκης μπορεί να βοηθήσει την ομάδα της Μεσσηνίας τόσο στο παραγωγικό όσο και στο εκτελεστικό κομμάτι, έχοντας άριστη συνεργασία με τους Τάσιτς και Πουρτουλίδη που κυριολεκτικά «βρίσκονται και οι τρεις με κλειστά μάτια»...

Στα αγωνιστικά, με πρόγραμμα αποθεραπείας και χαλαρό πρόγραμμα ξεκίνησε η εβδομάδα στις τάξεις της ομάδας, και με ανάμεικτα συναισθήματα να επικρατούν στο ποδοσφαιρικό τμήμα μετά την εντός έδρας ήττα από τον Εθνικό Αστέρα.
Η μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας φάνηκε και υπήρξε ουσιαστική μέσα στο γήπεδο, συνοδευόμενη και από καλή απόδοση που όμως δεν ήταν αρκετή για να φέρει το πολυπόθητο τρίποντο. Τόσο ο υπηρεσιακός προπονητής Βασίλης Μαλαφέκας όσο και ο πρόεδρος της ομάδας, έδωσαν συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο συγκεκριμένο παιχνίδι και τους επεσήμαναν ότι με τέτοια απόδοση και αγωνιστική συμπεριφορά, η κατάκτηση του στόχου της παραμονής στην κατηγορία είναι εφικτός. Σύμφωνα με την εικόνα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες πάνω στο λασπωμένο γήπεδο της Παραλίας σίγουρα δεν αντικατοπτρίζεται από την έκταση του σκορ (1-3), αφού η ομάδα της Καισαριανής βρέθηκε ελάχιστες φορές στην περιοχή του Γιάννη Μπαλτιμά, αλλά ήταν πολύ αποτελεσματική, σημειώνοντας 3 γκολ.
Ατομικό πρόγραμμα λόγω κάποιων μικρών τραυματισμών και ενοχλήσεων ακολούθησαν χτες οι Παπουτσής, Κουτσοσπύρος και Τάσιτς.
Από το επόμενο παιχνίδι με αντίπαλο τον ΟΦΗ θα απουσιάσουν οι Νίκος Πουρτουλίδης και Πέτρος Καμινιώτης (φωτό δεξιά) που έχουν δηλωθεί να εκτίσουν την ποινή τους, ενώ ο Βασίλης Σκαρλάτος (φωτό), που συμπλήρωσε χτες 7 κίτρινες κάρτες δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του στα παιχνίδια με τον Διαγόρα και τον Αγροτικό Αστέρα.
Εξέτισε την ποινή του και επανέρχεται ο Παναγιώτης Τσιμικλής και αποθεραπεύτηκε και ενσωματώνεται στους κανονικούς ρυθμούς προπόνησης ο Πιερ Καλαγκάνης.
Η ομάδα της Καλαμάτας σήμερα Τρίτη, έχει ρεπό, εξάλλου είναι και η μεγάλη εορτή της Υπαπαντής και αύριο Τετάρτη θα επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις με διπλή προπόνηση (πρωί και απόγευμα). Θα πάρει μέρος και ο Μανώλης Σπυριδάκης που επιστρέφει σήμερα το απόγευμα από την Πάτρα!
Στο θέμα του προπονητή δεν υπήρξε σήμερα καμία εξέλιξη με τους Βαζάκα, Παπαχρήστου και Γκόγκιτς να βρίσκονται ψηλά στην λίστα του Γρηγορόπουλου. Τώρα που ολοκληρώθηκε η μεταγραφική περίοδος, η επόμενη ανακοίνωση εκ μέρους της Μεσσηνιακής ΠΑΕ αφορά τον αντικαταστάτη του Γιώργου Μπένου...
 
Θανάσης Πουλόπουλος