Weather - Καιρός

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

"Χρυσές εντεκάδες" χτες στο Μέγαρο Μουσικής

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής η τελετή βράβευσης των "Χρυσών Ενδεκάδων", την οποία διοργάνωσαν από κοινού ο ΣΚΑΪ και η Σούπερ Λίγκ, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων ύπαρξης της Α' Εθνικής. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι σε κάποιες ειδικές βραβεύσεις που έγιναν έμεινε έξω ο.. Τζόλε! Ο άνθρωπος με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Ελλάδα, με την τεράστια προσφορά και τις αμέτρητες στιγμές ποδοσφαιρικού μεγαλείου, δεν τιμήθηκε στην εκδήλωση, καθώς σε θέμα προσφορά ήταν αναμφίβολα ο πρώτος όλων και με διαφορά έναντι του δεύτερου!
Στο Μέγαρο βρέθηκε και ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Καλαμάτα Γιώργος Γρηγορόπουλος που κάθισε μαζί με τον Κίμωνα Κοκορόγιαννη. Το "παρών" στην εκδήλωση έδωσαν πολλοί επώνυμοι του χώρου, οι οποίοι φόρεσαν τις φανέλες των ομάδων στα 50 χρόνια της Α’ Εθνικής, ενώ την εκδήλωση παρουσίασαν η Σία Κοσιώνη και ο Θοδωρής Αθερίδης.

Δεκαετία 1960-1970:
"Xρυσή ενδεκάδα": Οικονομόπουλος, Γκαϊτατζής, Καμάρας, Λουκανίδης, Πολυχρονίου, Γιούτσος, Δομάζος, Παπαεμανουήλ, Σαραβάκος Θ., Νεστορίδης, Σιδέρης
Αρχηγός: Δομάζος
Προπονητής: Στέφαν Μπόμπεκ.
Δεκαετία 1970-1980
"Xρυσή ενδεκάδα": Κελεσίδης, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Καψής, Νικολάου, Αρδίζογλου, Δεληκάρης, Κούδας, Παπαϊωάννου, Μαύρος, Μπάγεβιτς
Αρχηγός: Κούδας
Προπονητής: Λάκης Πετρόπουλος

Δεκαετία 1980-1990
"Xρυσή ενδεκάδα": Σαργκάνης, Βαμβακούλας, Καρούλιας, Κυράστας, Μητσιμπόνας, Κούης, Παπαϊωάννου, Χουάν Ραμόν Ρότσα, Χατζηπαναγής, Αναστόπουλος, Σαραβάκος.
Αρχηγός: Χατζηπαναγής
Προπονητής: Γκμοχ
Δεκαετία 1990-1999
"Xρυσή ενδεκάδα": Βάντσικ, Αποστολάκης, Γεωργάτος, Καλιτζάκης, Μανωλάς, Καραπιάλης, Κωφίδης, Σαβέφσκι, Τσιάρτας, Βαζέχα, Αλεξανδρής
Αρχηγός: Βαζέχα
Προπονητής: Ντούσαν Μπάγεβιτς
Δεκαετία 2000-2009
"Xρυσή ενδεκάδα": Νικοπολίδης, Άντζας, Καψής, Νταμπίζας, Χένρικσεν, Ζαγοράκης, Καραγκούνης, Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς, Νικολαϊδης, Τζιοβάνι
Αρχηγός: Θοδωρής Ζαγοράκης
Προπονητής: Φερνάντο Σάντος
Ειδικές βραβεύσεις:
Πρώτος Έλληνας σκόρερ: Θωμάς Μαύρος
Πρώτος ξένος σκόρερ: Κριστόφ Βαζέχα
Πρώτος σε συμμετοχές: Μίμης Δομάζος
Προπονητής με περισσότερους αγώνες και νίκες: Ντούσαν Μπάγεβιτς
Πατέρας - Υιος: Άνθιμος και Μιχάλης Καψής / Θανάσης και Δημήτρης Σαραβάκος.

Οι δηλώσεις κάποιων πρωταγωνιστών
Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς: "Ίσως να μπορούσα να παίξω για ακόμη έναν χρόνο αλλά πιστεύω ότι ο κύκλος μου ολοκληρώθηκε και έτσι αποφάσισα να σταματήσω".
Ριβάλντο: "Θέλω να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι και πάλι στην Ελλάδα και κυρίως που βλέπω το ελληνικό ποδόσφαιρο να βελτιώνεται συνεχώς. Ελπίζω να δω πολλά παιδιά από τις ακαδημίες να κάνουν καριέρα στο μέλλον. Eίμαι ευτυχισμένος για το βραβείο και ιδιαίτερα χαρούμενος που αποτελώ κομμάτι της ιστορίας του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Έχω πολύ καλές αναμνήσεις. Λατρεύω την Ελλάδα και εγώ και η γυναίκα μου. Τρία παιδιά κάναμε εδώ και είμαι χαρούμενος όποτε επιστρέφω. Στον Ολυμπιακό έχω καλές αναμνήσεις από τον κόσμο γιατί πέτυχα πολλά και με βοήθησε σε δύσκολες στιγμές, αλλά το ίδιο καλές αναμνήσεις έχω και από την ΑΕΚ που επίσης ο κόσμος με αγάπησε".
Αντώνης Νικοπολίδης: "Το πρώτο μου παιχνίδι στο πρωτάθλημα ήταν Άρης-Παναθηναϊκός. Πιστεύω ότι το γεγονός πως νικήσαμε σε αυτό ήταν γούρι για την πορεία της καριέρας μου".
Ντούσαν Μπάγεβιτς: "Σήμερα είναι μια γιορτή του ελληνικού ποδοσφαίρου και χαίρομαι που είμαι κομμάτι της ιστορίας του. Ευχαριστώ όσους με ψήφισαν. Αγαπώ πολύ την Ελλάδα και ελπίζω να συνεχίσω να κάνω καλά τη δουλειά μου".

Δηλώσεις έκανε τόσο ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα, Νικόλας Πατέρας, όσο κι ο Κώστας Πηλαδάκης. "Κάποιους από εσάς σας γνωρίζω από μικρό παιδί, με κάποιους άλλους συνεργάζομαι σήμερα. Είμαι συγκινημένος επειδή βρίσκομαι εδώ ως πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, τόνισε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, ενώ ο ομόλογός του στην ΑΕΛ, υποστήριξε:"Το πρωτάθλημα παρουσιάζει ενδιαφέρον. Ολες οι ομάδες διεκδικούν κάτι. Αυτό είναι πρόοδος και ελπίζω να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Η Σούπερ Λίγκα, παράλληλα, έχει αναδείξει και το άλλο πρόσωπο της με φιλανθρωπικές ενέργειες αλλά και με την καλύτερη προσέγγιση της προς όλες τις ομάδες, σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος. Εχουμε να κάνουμε ακόμη αρκετά βήματα. Αν, πάντως, οι λαοφιλέστερες ομάδες καταφέρουν να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι αν μια χρονιά δεν έχουν ομάδα που να αξίζει το πρωτάθλημα δε θα το κατακτήσουν κιόλας, τότε το ποδόσφαιρο θα μπει σε καλύτερο δρόμο", είπε ο Πηλαδάκης.