Weather - Καιρός

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Το θηρίο ξύπνησε!

Ήρθε η καταστρΟΦΗ; ΟΧΙ!



Η ομάδα της Καλαμάτας γνώρισε το μεσημέρι της Κυριακής μέσα στην έδρα του ΟΦΗ στην Κρήτη άλλη μια βαριά ήττα με σκορ 3-0! Κι επειδή ήταν το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι που η τοπική μας ομάδα που όχι μόνο δεν πήρε ούτε έναν πόντο, αλλά αντιθέτως προβλημάτισε με την κακή της απόδοση η συνέχεια του πρωταθλήματος και τα 14 παιχνίδια που απομένουν, είναι πλέον πραγματικοί τελικοί και η ανάγκη να πάρει τουλάχιστον όλα τα παιχνίδια στην έδρα της είναι τεράστια. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, η «Μαύρη Θύελλα» έχοντας 17 βαθμούς ψάχνει και κυνηγά πλέον να επαναλάβει αυτό που έγινε πριν δύο χρόνια και απέφυγε τον υποβιβασμό: θέλει οπωσδήποτε εφτά νίκες! 7 νίκες για να παει στα μπαράζ ή 8 νίκες για να προσπαθήσει να τα αποφύγει!
Το βέβαιο είναι ότι σίγουρα μπορεί να τα καταφέρει! Πρώτον, γιατί διαθέτει ποδοσφαιριστές που έχουν δώσει εξετάσεις και δείγματα γραφής και μπορούν να πάρουν την ομάδα στην πλάτη τους για να τη βγάλουν από το αδιέξοδο. Δεύτερον, από σήμερα έχει έναν προπονητή που ξέρει να παίρνει πολλά από τον ποδοσφαιριστή του και να τον «κουρδίζει» κατάλληλα για να φτάνει στο απόλυτο της απόδοσής του. Ο Γιώργος Βαζάκας έχει τον τρόπο να κάνει τους παίκτες καμικάζι! Και μόνο με παίκτες- καμικάζι μπορεί να σωθεί η ομάδα. Η μπάλα από δω και πέρα πλέον θα είναι «καυτή» και κάθε λάθος θα κοστίζει δίπλα.
Τρίτον, έχει τη μεγαλύτερη δύναμη από όλες: τον κόσμο της!
Όταν ο φίλαθλος της Μαύρης Θύελλας νιώσει ότι η ομάδα κινδυνεύει πραγματικά να επιστρέψει στα «πέτρινα χρόνια» και στην απαξίωση της Γ’ εθνικής, συσπειρώνεται και δίνει δυναμικό παρών στο γήπεδο.
Αυτή τη δύναμη μέχρι τώρα η ομάδα την έχει στερηθεί και η έδρα μας είναι ευάλωτη και όχι το δυνατό όπλο της ομάδας.
Αυτό πρέπει από την Κυριακή με αντίπαλο τον Διαγόρα να αλλάξει.
Τέταρτον, η ομάδα ενισχύθηκε από τη μέση και μπροστά με παίκτες αξίας και ουσίας. Όμως, το μέχρι πρότινος δυνατό χαρτί που ήταν η άμυνα, έχει εξασθενήσει και σίγουρα δεν είναι αυτή που ήταν.
Ευχή και ελπίδα όλων όσον αγαπάμε πραγματικά την ομάδα είναι η βαριά ήττα στο «Γεντί Κουλέ» να είναι το καμπανάκι αφύπνισης όλων που θα συνειδητοποιήσουν για τα καλά τη δύσκολη θέση που έχει περιέλθει η ομάδα και να το δούνε εγωιστικά και να τα δώσουν όλα.
Ποιός επαγγελματίας παίκτης θέλει να συνδυάσει το όνομά του με έναν υποβιβασμό; Κανένας!
Και στην τελική ανάλυση, αν η ομάδα αξίζει να πέσει, τουλάχιστον να έχει δώσει το 100% των δυνάμεων της και της ψυχής της και όχι να είναι το εύκολο θύμα της κατηγορίας! Δεν μπορεί ένα τελειωμένο Αιγάλεω ή ένας απρόβλεπτος και ασταθής Ιωνικός μέσα σε ένα μήνα να έχουν πάρει πολύτιμους βαθμούς και η ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ να υποφέρει και να βασανίζεται, χωρίς να ξέρει τι της ξημερώνει...
Την Κυριακή το μεσημέρι η τοπική μας ομάδα πρέπει να έχει 20 πόντους.
Κάθε άλλο αποτέλεσμα θα είναι σχεδόν καταδικαστικό...
Βρέξει – χιονίσει την Κυριακή ο Διαγόρας θα πρέπει να φύγει ηττημένος από το Στάδιο. Η καταστροφή δεν έχει έρθει, χρόνος και αγώνες υπάρχουν, όχι όμως για πολύ αν συνεχιστεί το ίδιο έργο...
Κλείνοντας αυτές τις σκέψεις, παραθέτω όσα είπε στη συνέντευξη τύπου μετά την ήττα από τον Εθνικό Αστέρα ο Νίκος Πουρτουλίδης: «Είμαι πολύ μικρός για να μιλήσω για την ιστορία της Καλαμάτας, εξάλλου ο κ.Μαλαφέκας είναι ο πλέον κατάλληλος αφού είναι από μικρός στην ομάδα και έχει δώσει τα πάντα και θα συμφωνήσω μαζί του ότι όποιος αγαπάει την ομάδα πρέπει να έρθει στο γήπεδο από το επόμενο κιόλας παιχνίδι. Έχω ακούσει ότι είναι μεγάλη δύναμη ο κόσμος της Καλαμάτας και το είδαμε και πέρσι κάποιες φορές που χρειάστηκε. Εύχομαι όλοι μαζί να δώσουμε ότι καλύτερο έχουμε. Μια υπόσχεση προς τον κόσμο από εμάς που εκπροσωπούμε την ομάδα: μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του πρωταθλήματος μέσα στην Καρδίτσα, εμείς θα δώσουμε ότι έχουμε αφού πήραμε μια δική μας απόφαση να μείνουμε, παρά τα προβλήματα και να δώσουμε ότι έχει ο καθένας καλύτερο για να σωθεί η ομάδα και εύχομαι η προσπάθεια αυτή να μας ανταμείψει».
Αυτά περίπου είπαν χτες στην Κρήτη στα τηλεοπτικά μέσα ο Ιβαν Τάσιτς και ο Ζαν Μαρί Σιλά: «Είμαστε στην Καλαμάτα για να την βοηθήσουμε να παραμείνει στην κατηγορία και θα το κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις και με τον κόσμο στο πλευρό μας».


ΥΓ 1: Είδαμε πολλούς που χάρηκαν από την ήττα στην Κρήτη... Και το είπαν και δημοσίως! Αυτοί είναι οι Καλαματιανοί του καναπέ που... αγαπάνε την ομάδα!
ΥΓ 2: "Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται", λεει ο σοφός λαός! Και ο ... λύκος ετοιμάζει νέα...ανακάλυψη και "επιτυχία": Να φουσκώσει το γνωστό "τρύπιο μπαλόνι" και να εμφανίσει ενδιαφερόμενο τον "εξαφανισμένο και τελειωμένο Πρόεδρο"... Ετσι για να έχουμε να λέμε...
ΥΓ 3: ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ Ή ΕΥΧΕΤΑΙ Ή ΠΡΟΣΔΟΚΑ ΟΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΣ... ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!
ΥΓ 4: Οι περισσότεροι παίκτες της ομάδας μας έχουν και νιώθουν έναν "πληγωμένο εγωισμό"... Το θηρίο όμως ΞΥΠΝΗΣΕ...
Ραντεβού την Κυριακή στο γήπεδο με τον Διαγόρα Ρόδου για το ...πήδημα!

Θανάσης Πουλόπουλος