Weather - Καιρός

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Η "πρώτη" του Βαζάκα

ΒΑΖΑΚΑΣ: "Θα δείτε ξανά την ομάδα που ξέρει το Πανελλήνιο"!
"Να γίνουμε μια ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ"
Πρόεδρος: "Ευχαριστώ τον Μαλαφέκα. Μόνος υπεύθυνος είμαι εγώ"...
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καλαμάτα Γιώργος Γρηγορόπουλος παρουσίασε το μεσημέρι της Τρίτης στο προπονητήριο της ομάδας στην Νέα είσοδο στο ποδοσφαιρικό τμήμα και στη συνέχεια στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ το νέο προπονητή της «Μαύρης Θύελλας» Γιώργο Βαζάκα.
Ο Πρόεδρος της ομάδας στην ομιλία του τόνισε: «Επιλέξαμε τον Γιώργο Βαζάκα να είναι αυτός ο στρατηγός στις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας με στόχο να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία. Φέραμε ένα προπονητή που είναι τριάντα πέντε χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου, έχει περίπου 400 φορές καθίσει στον πάγκο ομάδων σε επίσημα παιχνίδια και τις μισές από αυτές ως ποδοσφαιριστής στο παρελθόν.
 Θέλω να τον ευχαριστήσω που αναγνωρίζει τη δυναμική αυτή της ομάδας αλλά και την ιστορία της και φυσικά για την επιλογή που έκανε να έρθει την παρούσα στιγμή. Νομίζω ότι σε αυτή την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η ομάδα της Καλαμάτας, ο μόνος υπεύθυνος είμαι εγώ και κανένας άλλος. Ήταν και στο παρελθόν να συνεργαστούμε αλλά δεν τα καταφέραμε, όμως το γεγονός ότι γνωριζόμαστε χρόνια αλλά ήρθε την παρούσα δύσκολη στιγμή, μας δένει πλέον άλλο ένα γεγονός και τον αποκαλώ και φίλο μου. Η ομάδα μας βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού και αν σήμερα ολοκληρωνόταν το πρωτάθλημα θα πέφταμε από την κατηγορία. Θέλω να επισημάνω το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή που μιλήσαμε στο τηλέφωνο αλλά και όταν συναντηθήκαμε, κατάλαβα ότι του αρέσουν τα δύσκολα και το έχει αποδείξει και στο παρελθόν.
Τον ενημέρωσα ότι έχουμε καλά παιδιά και καλούς ποδοσφαιριστές στην ομάδα αλλά έχουμε κάποια μικρή αρρώστια και Βαζάκας είναι γιατρός που σε δέκα ημέρες θα τα έχει τακτοποιήσει όλα. Οι ποδοσφαιριστές μας θα παίζουν ο ένας για τον άλλον, ομαδικά και όλοι μαζί θα μεταφέρουμε. Προσωπικά του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη όποιο αποτέλεσμα στο τέλος και αν έρθει και θα αφήσω ένα μικρό ποσοστό ότι ο Γιώργος κατά 99,9% θα την κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία. Είναι μαχητής και στα πολύ δύσκολα μαθημένος. Και σωστός προπονητής, αν και παρεξηγημένος όπως είμαι και εγώ! Οι φίλαθλοι έχουν πάντα δίκιο και στο άκουσμα του ονόματός του δεχθήκαμε πολλά θετικά σχόλια για την επιλογή μας. Θα έλεγα μάλιστα ότι έχουμε ηρεμήσει πλέον επειδή ήρθε ο συγκεκριμένος προπονητής.
Αργήσαμε αλλά τον φέραμε. Θέλω να ευχαριστήσω τον Βασίλη Μαλαφέκα (φωτό δεξιά με τον Πρόεδρο) που ήταν για δύο εβδομάδες ο υπηρεσιακός προπονητής και δεν φταίει καθόλου για τα αποτελέσματα που φέραμε. Και είναι προς τιμήν του το γεγονός ότι εγώ έτρεχα στην Αθήνα και αυτός ήταν στο γήπεδο μόνος του. Είναι πρώην ποδοσφαιριστής της ομάδας, με ήθος, με αξία και ενώ ξέρει την προπονητική δεν είναι προπονητής, έχει σπουδάσει, έχει πτυχίο αλλά δεν έχει εμπειρία. Και πάλι θέλω να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα. Καλωσορίζω τον κ. Βαζάκα στην ομάδα και του εύχομαι καλή τύχη, γιατί στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και τύχη και μου αρέσει που γελάει».
Ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Βαζάκας, παίρνοντας το λόγο στη συνέχεια δήλωσε: «Ο Πρόεδρος ξέρει και τα λέει καλά και έδειξε ακριβώς την εικόνα της ομάδας και είναι σίγουρα μια κρίσιμη στιγμή για το ποδόσφαιρο της Μεσσηνίας, αφού ο πρώτος τη τάξει εκπρόσωπος είναι η Καλαμάτα. Από κει και πέρα η σχέση που έχω με τον πρόεδρο αλλά η ιστορία και η δυναμική της ομάδας έξω από τα όρια του νομού, σε όλους όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο είναι πολύ μεγάλη και έχει μεγάλο πλεονέκτημα η έδρα.
Όλα αυτά με οδήγησαν στο να μπω στα δύσκολα και πρώτη φορά στην καριέρα μου, πηγαίνω σε ομάδα που παλεύει για τη σωτηρία. Πάντοτε επέλεγα ομάδες που είχαν στόχο τον πρωταθλητισμό. Ίσως είναι πιο σοβαρή η προσπάθεια αυτή από το να πάρεις ένα πρωτάθλημα, για την εδώ διακυβεύεται όχι μόνο η ιστορία μιας ομάδας αλλά και το όνομα μιας πόλης. Το πρώτο πράγμα που ζήτησα από τους ποδοσφαιριστές μου είναι να γίνουμε μια οικογένεια και να τα δίνουν όλα στα παιχνίδια και τις επιλογές της κάνω εγώ και μπορεί να με επηρεάσει μόνο ο Θεός, οπότε οι παίκτες είναι υποχρεωμένοι να δώσουν και την ψυχή τους και να την καταθέσουν στο γήπεδο, με πρώτο στόχο το παιχνίδι της Κυριακής. Για μας ίσως το πιο κρίσιμο παιχνίδι είναι αυτό της Κυριακής. Το παιχνίδι πρέπει να το πάρουμε οπωσδήποτε και μετά θα έχουμε τον χρόνο να δουλέψουμε καλύτερα την ομάδα ώστε να αποκτήσει τη στόφα την δικιά μου και την οποία θέλω εγώ. Θέλω μια ομάδα μαχητική που ξέρει να παίζει ποδόσφαιρο και να είναι δυναμική. Θεωρώ και πιστεύω ότι οι παίκτες θα έχουν τη σωστή καθοδήγηση για να πάρουμε αρχικά το πρώτο θετικό αποτέλεσμα. Μετά θα δείτε την Καλαμάτα με εντυπωσιάζει όπως τα προηγούμενα χρόνια το πανελλήνιο. Ευχαριστώ πολύ τον πρόεδρο αλλά και τον κόσμο της ομάδας που με δέχτηκε όπως πρέπει και εγώ θα δώσω τα πάντα για να σωθεί η ομάδα και πιστεύω ότι θα το κατορθώσουμε. Τέλος θέλω να ανακοινώσω ότι ο άμεσος συνεργάτης μου θα είναι ο Νίκος Κακαλέτρης που επιστρέφει πάλι πίσω που τον εκτιμώ σαν άνθρωπο και σαν επαγγελματία».
Νέο μέλος στο προπονητικό τιμ της ομάδας Καλαμάτας είναι από σήμερα ο Ευτύχης Τασιόπουλος (ΦΩΤΟ δεξιά) που αναλαμβάνει την εκγύμναση των τερματοφυλάκων. Ο νέος γυμναστής του επιτελείου είναι απόφοιτος ΤΕΦΑ, είναι εκπαιδευτικός της Γ’βάθμιας εκπαίδευσης και έχει διατελέσει προπονητής στις ομάδες του Παμίσου, στην Αναγέννηση Παραλίας, στο Γαρδίκι, στην Αμφεια και στα Πράσινα Πουλιά, ενώ έχει πλούσιο επιστημονικό έργο, συγγράμματα και μελέτες στον τομέα του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου ειδικότερα.
Στη συνέχεια ο 50χρονος προπονητής της Καλαμάτας έκανε την πρώτη προπόνηση με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, οι οποίοι έδειξαν μεγάλη διάθεση και αγωνιστικότητα κάτι που ικανοποίησε το τεχνικό επιτελείο. Δεν προπονήθηκαν ο στρατευμένος Αντώνης Κωνσταντόπουλος, ο Πιέρ Καλαγκάνης ο οποίος δεν υπολογίζεται για το παιχνίδι της Κυριακής και την Τετάρτη θα υποβληθεί σε μαγνητική εξέταση και ο Γιάννης Μπαλτιμάς που ακολούθησε θεραπεία και αύριο θα ξεκινήσει ατομικό πρόγραμμα. Ο Ζαν Μαρί Σιλά ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα λόγω ενοχλήσεων. Ο Βασίλης Σκαρλάτος δεν προπονήθηκε με την ομάδα λόγω ίωσης και την Κυριακή θα εκτίσει την πρώτη από τις δύο αγωνιστικές λόγω καρτών. Εκτός πλάνων βρίσκονται και τραυματίες Αθανασόπουλος και Καλογερόπουλος Γ. αλλά και ο Χελάς.
Την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί διπλή προπόνηση, στις 9 το πρωί και στις τρεις μετά το μεσημέρι.