Weather - Καιρός

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009





Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΝΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΚΑΙ «ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ» ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ

«Σοβαροί και πειθαρχημένοι» στην Καισαριανή

ΜΕ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ «ΜΑΥΡΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ» ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΓΙΑ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος

Στο προπονητήριο στη νέα είσοδο συνέχισε και χτες την προετοιμασία της για το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Eθνικό Aστέρα, η ομάδα της Καλαμάτας στις 17:00. Αυτό θα είναι το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι για την τοπική μας ομάδα στο πλαίσιο του πρωταθλήματος, ενώ είχε προηγηθεί άλλη μια αποστολή εκτός έδρας στην Κόρινθο για το κύπελλο Ελλάδας, όπου η «Μαύρη Θύελλα» ενώ έχανε με 2-0 στο ημίχρονο, κατάφερε και πήρε την πρόκριση σημειώνοντας τρία τέρματα!

Για άλλη μια Κυριακή σημαντικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει η «θερμή» συμπαράσταση και παρουσία περισσότερων από 100 οπαδών της ομάδας που θα δώσουν δυναμικό «παρών» στο γήπεδο «Μιχάλης Κρητικόπουλος». Ήδη παρατηρείται μεγάλη κινητοποίηση και πολλοί Μεσσήνιοι της πρωτεύουσας θα είναι στο πλευρό δικής μας ομάδας. Και χτες, το τεχνικό τιμ έδωσε μεγάλη έμφαση στον τρόπο ανάπτυξης του παιχνιδιού της Μεσσηνιακής ομάδας, μέσα σε μια δύσκολη έδρα απέναντι σε μια ομάδα που ενισχύθηκε πολύ κατά την πρόσφατη μεταγραφική περίοδο.

Τόσο η Καλαμάτα όσο και ο Εθνικός Αστέρας ξεκίνησαν με ισοπαλία κατά την πρώτη αγωνιστική και θα κυνηγήσουν τη νίκη με «νύχια και με δόντια». Δύο γνώριμοι και φίλοι προπονητές, ο Γιώργος Μπένος και ο Αντώνης Μανίκας, δεν έχουν να κρύψουν πολλά ο ένας από τον άλλον, αφού ο ένας γνωρίζει τον τρόπο σκέψης και τη φιλοσοφία του άλλου και αναμένουμε με ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την έχει σκαρφιστεί ο ένας για να ... ξεγελάσει τον άλλον!
Φυσικά το άγχος, την πίεση και την προσμονή για το τρίποντο αναμφισβήτητα θα την έχει η γηπεδούχος ομάδα και έτσι πολύ εύκολα, αν επιτευχθεί υψηλός βαθμός συγκέντρωσης και αυτοπεποίθησης εκ μέρους των ποδοσφαιριστών της Καλαμάτας, η πιθανότητες για να μην φύγουμε με άδεια χέρια από την Καισαριανή είναι πολλές.

Σοβαρότητα και προσπάθεια
Ο Γιώργος Μπένος μπορεί να βρίσκεται στην ομάδα μόλις δύο εβδομάδες, δεν παύει να γνωρίζει καλά τις απαιτήσεις του αγώνα, τις δυνατότητες των παικτών του, τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν αλλά και τον τρόπο κατάκτησης βαθμού ή βαθμών και ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να είναι σοβαροί και πειθαρχημένοι καθ’όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και να προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό. To μεσημέρι προηγήθηκε η προβολή βίντεο. Σε αυτό έγινε ανάλυση στα λάθη του πρώτου αγώνα και παρατηρήσεις σε κάθε γραμμή και παίκτη.
Η ομάδα της πόλης μας από την πρεμιέρα κρατάει το ικανοποιητικό δεύτερο ημίχρονο, το πάθος και τη δίψα για την ανατροπή του σκορ και «χτίζει» το μέλλον στο αξιόλογο ρόστερ που διαθέτει και είναι ικανό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος. Όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδος προπονήθηκαν κανονικά και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα χωρίς κάποιο πρόβλημα.


Οι τρεις τερματοφύλακες, πάντα με την επίβλεψη του Νίκου Καρδακάρη, έβγαλαν ένα δύσκολο και μακρύ προπονητικό πρόγραμμα και βρίσκονται σε εξαιρετικό βαθμό ετοιμότητας. Έγιναν πολλές ασκήσεις τακτικής και τελείωματα φάσεων και δεν έλειψαν οι δυνατές «μονομαχίες» από το δίτερμα σε μικρό χώρο. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην αμυντική λειτουργία της ομάδας και στην συνεννόηση μεταξύ των τριών γραμμών. Η σημερινή προπόνηση προγραμματίστηκε να γίνει στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας στις 11:30 το μεσημέρι.
Αύριο οι Νέοι στην Αθήνα
Από την τεχνική ηγεσία της πρώτης ομάδας, επιλέχτηκαν οι ακόλουθοι ποδοσφαιριστές για να ενσωματωθούν στην ομάδα των νέων,, αφού έχουν το δικαίωμα λόγω της ηλικίας τους.
Ο Γιώργος Μηλίτσης θα προπόνησει στο γήπεδο του Στρατοπέδου στις 16:00 την ερασιτεχνική ομάδα στην οποία θα μετέχουν και οι: Ντεκίδης, Μπαστακός, Σπανός, Παινέσης και Βίλα Ρικάρντο. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Κοστρένι λόγω τραυματισμού.
Η ομάδα των Νέων θα αναχωρήσει αύριο το πρωί στις 9 για την Αθήνα και στις 15:00 στο βοηθητικό γήπεδο της Καισαριανής, που διαθέτει πλαστικό τάπητα και δεν είναι και σε εξαιρετική κατάσταση, αντιμετωπίζει τον Εθνικό Αστέρα.





ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
Θέλουν κόσμο στο γήπεδο...
Κινητοποιήθηκαν οι υπεύθυνοι του Εθνικού Αστέρα προκειμένου το «Μιχάλης Κρητικόπουλος» να είναι γεμάτο στο παιχνίδι της Κυριακής απέναντι στην Καλαμάτα. Συγκεκριμένα άνθρωποι από την ομάδα βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης στα σχολεία της Καισαριανής για να καλέσουν τους μαθητές στο γήπεδο, ενώ επιπλέον τους μοίρασαν και δωρεάν εισιτήρια. Έδωσαν ακόμη εισιτήρια στον Σύνδεσμο Φιλάθλων Καισαριανής ώστε να βρίσκονται στο πλευρό της ομάδας τους και να την στηρίξουν σ’ αυτό το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι. Όσον αφορά τώρα τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τεχνικός της ομάδας Αντώνης Μανίκας δεν έχει αλλάξει τίποτα, καθώς δεν μπορεί να υπολογίζει ούτε στον τιμωρημένο Ουκάρ, ούτε στον τραυματία Προβατίδη. Από την άλλη η κατάσταση του Κολόκα, που είχε σπάσει την μύτη του στο προηγούμενο παιχνίδι θα ξεκαθαρίσει μετά την σημερινή προπόνηση. Στην διάθεση του προπονητή τους ωστόσο, όπως γράψαμε και τις προηγούμενες μέρες, έχουν τεθεί ο Πλάτανος και ο Φαμπίνιο.

Δυνατό ματς στο Αγρίνιο!
Στο Αγρίνιο ανοίγει σήμερα το απόγευμα, η αυλαία της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής. Εκεί, ο τοπικός Παναιτωλικός υποδέχεται τον Ολυμπιακό Βόλου, σε μια αναμέτρηση που ξεκινάει στις 16:00 και μεταδίδεται τηλεοπτικά από το ConnX-TV.
Γηπεδούχοι: Με απογευματινή προπόνηση που έγινε στο EMILEON Sport Center,
ολοκληρώθηκε την Πέμπτη η προετοιμασία του Παναιτωλικού για το παιχνίδι με αντίπαλο
τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Σίνισα Γκόγκιτς ανακοίνωσε την αποστολή, η οποία αποσύρθηκε σε ξενοδοχείο το απ΄πγευμα της ίδιας μέρας. Σ’ αυτήν περιλαμβάνονται οι: Μπαμπανιώτης, Μανιάτης, Μπακάκης, Γκόλιας, Αναστασιάδης, Μόρετς, Λόπες, Δέντσας, Μουμίν, Θεοδωρίδης, Χάτζιτς, Μαρτελότο, Μπαϊκαρά, Γκούρμα, Στογιάνοβιτς, Μπελεβώνης, Ζουρούδης, Παλαιολόγος.
Αποκλείστηκαν γα διάφορους λόγους οι Βούκοβιτς, Κατεμής και Χρυσάφης. Στο μεταξύ, το
απόγευμα της Πέμπτης κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος του επίσημου περιοδικού της ΠΑΕ
Παναιτωλικός, YELLOW POWER, για τη νέα περίοδο. Διανέμεται δωρεάν στην πόλη του Αγρινίου, όπως και στις εισόδους του γηπέδου πριν την έναρξη του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου.
Φιλοξενούμενοι: Αναχώρησε το πρωί της Πέμπτης από το ΕΑΚ Βόλου με προορισμό το
Αγρίνιο, η αποστολή του Ολυμπιακού. Ενδιάμεσα, πραγματοποιήθηκε στάση και προπόνηση
στη Ναύπακτο. Το ευχάριστο για τον Σάκη Τσιώλη είναι πως δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, πλην του Λεωνίδα Καμπάνταη, ενώ τηρείται στάση αναμονής, μήπως φτάσει τελικά στην Ελλάδα η μπλε κάρτα του Μπουλούτ και συμπεριληφθεί στη 18αδα. Ο Τούρκος μέσος έχει ταξιδέψει στο Αγρίνιο για παν ενδεχόμενο. Την αποστολή απαρτίζουν οι: Γλύκος, Κολίτσης, Αμπράμοβιτς, Αλβάρεζ, Αρβανίτης, Μπουλούτ, Ζαραδούκας, Ιακωβάκης, Κακαράς, Καρλόπουλος, Κοντέων, Κοτίτσας, Λιόλιος, Μόνχε, Ουμπίντες, Πλιάγκας, Ροτζέριο, Χανιώτης, Ψυχογιός.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιωαννίδης (Πειραιά) - ΒΟΗΘΟΙ: Γκώνιας, Κομήτης (Αν. Αττικής)



ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ
Το πρόγραμμα των εκλογών


Το πρόγραμμα της έκτης αγωνιστικής ανακοίνωσε η Σούπερ Λίγκα, με τα παιχνίδια να διεξάγονται Σάββατο και Δευτέρα, ενώ για την Κυριακή 4 Οκτωβρίου έχουν προγραμματιστεί οι εθνικές εκλογές.

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΑΡΗΣ 16:45 ΣΚΑΪ
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ 16:45 ΝOVA
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 19:00 ΝOVA
ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 16:45 ΝOVA
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 16:45 ΝOVA
Π.Α.Ο.Κ. - ΗΡΑΚΛΗΣ 19:00 ΝOVA
SKODA ΞΑΝΘΗ - Α.Ε.Κ. 19:00 ΝΕΤ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ 21:15 ΝOVA

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
Η διαμάχη συνεχίζεται
Εκδικάστηκαν χτες το πρωί, τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η Forthnet σε βάρος της ΕΡΤ για το θέμα της μετάδοσης των στιγμιοτύπων των αγώνων της Σούπερ Λίγκας στην Αθλητική Κυριακή. Το δικαστήριο έκρινε πως υπάρχει νομική υπόσταση στο αίτημα της Forthnet, γι' αυτό και όρισε την εκδίκαση της υπόθεσης σε κανονική δίκη, για τις 29 Ιανουαρίου, ενώ απέρριψε την αίτηση για άμεση απαγόρευση προβολής των στιγμιοτύπων από την Αθλητική Κυριακή, καθώς υπάρχει δεδικασμένο με απόφαση του Αρείου Πάγου που δεν επιτρέπει την έκδοση προσωρινών διαταγών σε βάρος τηλεοπτικών σταθμών. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν έλαβε μέρος στην η πλευρά του ΣΚΑΪ, ενώ αντίθετα η Σούπερ Λίγκα τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας της με τη Forthent, καταθέτοντας πως θα προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα στο προϊόν της, μια πιθανή ακολουθία ανάλογης συμπεριφοράς με εκείνη της ΕΡΤ και από τους υπόλοιπους "ελεύθερους" τηλεοπτικούς σταθμούς.
Οι θέσεις Κουρμούζη...
Για το θέμα της διαμάχης των τηλεοπτικών σταθμών ο Γιώργος Κουρμούζης, ιδιοκτήτης της Μondial Marketing, ο οποίος έτρεξε το διαγωνισμό της Κεντρικής Διαχείρισης, τόνισε:

- Σε τι οφείλεται η διένεξη ΣΚΑΙ- Forthnet/NOVA και πως αυτό επηρεάζει την Κεντρική Διαχείριση;

"Η υλοποίηση αυτής της πολύπλοκης Σύμβασης χρειάζεται ανοικτό μυαλό από όλους τους εμπλεκομένους και, ενδεχομένως, κάποιες προσαρμογές που θα εκφράζουν την διαμορφούμενη πραγματικότητα στην διάρκεια της τριετούς ισχύος της. Η πολυπλοκότητα αυξάνεται με την συμμετοχή στο παιγνίδι και της ΝΕΤ, που κατέχει τα δικαιώματα των ΟΣΦΠ και ΞΑΝΘΗΣ, δύο ΠΑΕ που και αυτές έχουν τις δικές τους ατζέντες σαν  ισότιμα μέλη της Σουπερλίγκ. Καμία Σύμβαση δεν μπορεί να προβλέψει όλες τις παραμέτρους υλοποίησης της σε βάθος χρόνου. Φρονώ ότι, παρά την πρόσφατη αντιπαλότητα των δύο Εταίρων της Σουπερλίγκ, είναι περισσότερα τα κοινά πους τους ενώνουν παρά οι όποιες εμπορικές διαφορές που τους διχάζουν προσωρινά. Είμαι σίγουρος πως και η παρέμβαση της Σουπερλίγκ, όπως εκδηλώθηκε στην προχτεσινή τριμερή συνάντηση, θα συνδράμει στην εξομάλυνση της συνεργασίας των μερών".

- Εξέπληξαν τα Ασφαλιστικά Μέτρα της Forthnet/NOVA κατά της ΝΕΤ. Πιστεύετε ότι αιτιολογούνται;

"Η ΝΕΤ αντιτάχτηκε στην συλλογική βούληση για Κεντρική Διαχείριση και έκανε, εξ\αρχής, ότι μπορούσε να την διασπάσει. Δεν τα κατάφερε. Απέκτησε έναντι υπερβολικού τιμήματος 2 από τις 14 ΠΑΕ, που δύσκολα μπορεί να τις αξιοποιήσει εμπορικά. Χειρότερα ακόμη, έχασε το δικαίωμα προβολής των στιγμιότυπων των  υπολοίπων 14 ΠΑΕ, αφού αρνείται επίμονα να αποδεχτεί το συμβολικό τίμημα και τους όρους μετάδοσης τους που οι δικαιούχοι Εταίροι της Σουπερλίγκ απαιτούν για να της τα παραχωρήσουν. Δεδομένου ότι οι δύο Μεταδότες ισχυρίζονται ότι δεν της τα παρέχουν, αναρωτιέται κανείς με ποιόν «νόμιμο» τρόπο τα αποκτά".

- Ποιές μπορεί να είναι οι εξελίξεις της δικαστικής διένεξης Forthnet/NOVA με την ΝΕΤ;

"Τα Ασφαλιστικά Μέτρα που θα εκδικαστούν τον Ιανουάριο του 2010, άσχετα με την σημερινή εκδίκαση του αιτήματος Προσωρινών Μέτρων, είναι η απαρχή ενός δικαστικού αγώνα κατά της ΝΕΤ, όπου η Σουπερλίγκ υποχρεώνεται να παρίσταται -και στον οποίον ενδέχεται να προσχωρήσει και ο ΣΚΑΙ- για την διεκδίκηση αποζημίωσης για την εμπορική εκμετάλλευση πνευματικών δικαιωμάτων που δεν της ανήκουν. Αν ο τρόπος που η ΝΕΤ αποκτά το περιεχόμενο των αγώνων που χρησιμοποιεί στα στιγμιότυπα της δεν είναι νόμιμος εικάζω ότι μπορεί και να προκύψουν ποινικές ευθύνες.  Δεν ξέρω κατά πόσο είναι το «αυτονόητο» δικαίωμα του προέδρου της ΕΡΤ να χρεώσει τον Έλληνα φορολογούμενο που την χρηματοδοτεί, κάποια εκατομμύρια € αποζημιώσεων και να αφήσει τον λογαριασμό  στην επόμενη Διοίκηση της ΕΡΤ, επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό της".

- Ο Πρόεδρος της ΕΡΤ, κ. Παναγόπουλος αντέταξε ότι με τις πράξεις του, «διαφυλάττει το αυτονόητο δικαίωμα ενημέρωσης των Ελλήνων τηλεθεατών».

"Το αυτονόητο δικαίωμα ενημέρωσης περιορίζεται δια νόμου σε ένα ειδησεογραφικό τρίλεπτο στιγμιότυπων της εκάστοτε Αγωνιστικής συνολικά και όχι στο show της ανάλυσης κάθε αγώνα με την προβολή εκτενών στιγμιοτύπων. Τα τρίλεπτα τα δείχνουν όλα τα κανάλια στο αθλητικό μέρος των ειδήσεων τους. Τα εκτεταμένα στιγμιότυπα των 14 ΠΑΕ που συνιστούν την Αθλητική Κυριακή, οι Έλληνες φίλαθλοι μπορούν να τα δουν στο ελεύθερο κανάλι του ΣΚΑΙ και στο συνδρομητικό της NOVA. Αν ο κ. Παναγόπουλος αποσκοπούσε στο όφελος του Έλληνα τηλεθεατή, όπως ισχυρίζεται, θα μπορούσε να εκχωρήσει, με κάποια ανταλλάγματα, τα στιγμιότυπα των εντός έδρας αγώνων των 2 ΠΑΕ που κατέχει στους δικαιούχους των 14 ΠΑΕ και όχι να απαιτεί να απολάβει το αντίστροφο τσάμπα. Έτσι, ο Έλληνας φίλαθλος θα μπορούσε να δει το σύνολο των εκτεταμένων στιγμιοτύπων στην NOVA (συνδρομητικά) η στον ΣΚΑΙ (ελευθερα). Ίσως η συμπεριφορά του να αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων διασπαστικών κινήσεων που, κατά πολύ, έχουν προκαλέσει και την ένταση στην σχέση Forthnet/NOVA-ΣΚΑΙ".