Weather - Καιρός

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Το μυαλό στην Καισαριανή

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ- ΕΠΑΝΗΛΘΑΝ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ
Σκέφτεται μόνο τον Εθνικό Αστέρα
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΔΥΣΚΟΛΟΥ ΜΑΤΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος

Άρχισε χτες την προετοιμασία της για το κυριακάτικο παιχνίδι στην Καισαριανή με τον Εθνικό Αστέρα, η ομάδα της Καλαμάτας με προπόνηση στο προπονητήριο στη νέα είσοδο. Μετά την παραχώρηση της ισοπαλίας με την ομάδα του Ηλυσιακού κατά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, η τοπική μας ομάδα ταξιδεύει σε μια έδρα που δεν την φοβίζει, θα λέγαμε ότι «της έχει πάρει τον αέρα» και αναμένεται να γίνει μια μεγάλη μάχη για να φτάσουν οι δύο ομάδες στην πρώτη τους φετινή νίκη! Στις τάξεις της «Μαύρης Θύελλας» υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία και η πεποίθηση ότι η ομάδα θα παρουσιαστεί στο γήπεδο της Καισαριανής ακόμα πιο έτοιμη και πιο ανταγωνιστική, με στόχο να μην φύγει από την έδρα του Αστέρα με « άδεια χέρια».
Εκτός από τα αγωνιστικά θέματα, μεγάλο «όπλο» της Μεσσηνιακής ομάδας, και « δωδέκατος παίκτης» θα είναι οι τουλάχιστον 100 οπαδοί της που θα βρεθούν και σε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι στο πλευρό της! Ήδη έχει αρχίσει η κινητοποίηση τόσο στους φίλους τους ομάδας στην Καλαμάτα όσο και σε αυτούς στην Αθήνα. Το τεχνικό τιμ προπόνησε και χτες σε δύο γκρουπ τους ποδοσφαιριστές της «Μαύρης θύελλας», δίνοντας έμφαση σε διάφορες ασκήσεις φυσικής κατάστασης και τακτικής και το ευχάριστο είναι ότι σιγά σιγά τα προβλήματα και οι ενοχλήσεις κάποιων ποδοσφαιριστών αποτελούν παρελθόν.
Σημαντικό πλεονέκτημα για την ομάδα είναι ότι υπάρχει πολύ καλό κλίμα μεταξύ των ποδοσφαιριστών και κάθε μέρα που περνά η ομάδα βελτιώνει την ομαδικότητα και την αγωνιστικότητα της.
Λιγότερα τα προβλήματα
Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Τσιμικλής, ο Αριστοτέλης Ντεκίδης και ο Ρικάρντο Βίλλα, έλαβαν μέρος στο πρώτο γκρουπ και μάλιστα οι δύο πρώτοι ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα χωρίς καμία ενόχληση. Ο Βίλλα συμμετείχε στο μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης και αποχώρησε προληπτικά λίγο πριν το τέλος της. Ο Βασίλης Αθανασόπουλος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, χωρίς να νιώσει καμία ενόχληση και αυτό σημαίνει ότι σήμερα θα ακολουθήσει το κανονικό πρόγραμμα της ομάδας. Απουσίασε λόγω εμπύρετης ίωσης ο Αργύρης Νικητόπουλος. Η σημερινή προπόνηση θα διεξαχθεί στο δημοτικό στάδιο της πόλης στις 4 το απόγευμα.
Στην Αθήνα ο πρόεδρος
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καλαμάτα Γιώργος Γρηγορόπουλος θα μεταβεί σήμερα στην πρωτεύουσα για να διευθετήσει κάποια θέματα που αφορούν την ομάδα και βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Είναι νωπή ακόμα η δήλωση του αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, που έκανε λόγο για την αδιαφορία και την απάθεια με την οποία αντιμετωπίζουν οι εμπλεκόμενοι με τα δρώμενα της δεύτερης κατηγορίας και η επερχόμενη απαξίωση που προβλέπεται για το εν λόγω πρωτάθλημα αν συνεχιστεί η οικονομική δυσπραγία και ανέχεια. Δεν είναι λίγες οι ομάδες που ακόμα δεν άρχισε η χρονιά και πιέζουν για πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, αφού «το ταμείο είναι μείον» και τα έξοδα πολλά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι οι συμβάσεις της τρέχουσας περιόδου βρίσκονται ακόμα στα συρτάρια με το οικονομικό πρόβλημα και την αβεβαιότητα συνεχώς να διογκώνονται.
Από αριστερά, το νέο μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Γιώργος Νικητέας, ο γεν.αρχηγός Β.Μαλαφέκας, ο ομοσπονδιακός τεχνικός γυναικών Β.Γεωργόπουλος, ο φυσ/τής Παν.Βλαχόγιαννης και ο Κώστας Νικητέας στη χτεσινή προπόνηση.
Μini SPORT – άκια

  • Ο Μεσσήνιος ομοσπονδιακός τεχνικός της ομάδας των γυναικών, Βασίλης Γεωργόπουλος μπορεί να βρέθηκε χτες στο προπονητήριο της Καλαμάτας, αλλά νωρίτερα είχε ανακοινώσει την έναρξη της προετοιμασίας της Εθνικής για τις υποχρεώσεις της στον 3ο προκριματικό όμιλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος, με την Δανία να είναι ο πρώτος αντίπαλός της στις 23 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο των Ανω Λιοσίων (16.30).

  • Με πολύ καλό ρυθμό αλλά και ψυχολογία ολοκλήρωσε το πρόγραμμα του ο Βασίλης Αθανασόπουλος και όλα δείχνουν ότι την Κυριακή θα ακολουθήσει την αποστολή της ομάδας στην Καισαριανή. Από την χθεσινή προπόνηση προκύπτει ότι ο Γιώργος Μπένος, ανάλογα με την έκβαση του αγώνα, θα έχει περισσότερες επιλογές στη διάθεσή του, αφού είδαμε να βρίσκονται σε καλή κατάσταση και να « ανεβάζουν ρυθμό» και άλλοι ποδοσφαιριστές, σε αντίθεση με τα νέα που έρχονται από την ομάδα του Εθνικού Αστέρα, και κάνουν λόγο για αύξηση των προβλημάτων για τον Αντώνη Μανίκα.Ο έλληνας τεχνικός αναζητά ήδη λύσεις, αφού σίγουρες θεωρούνται οι απουσίες του τιμωρημένου Ουκάρ, του τραυματία Προβατίδη και του Κολόκα που έσπασε τη μύτη του. Ο προπονητής της γηπεδούχου ομάδας αντίθετα μπορεί να υπολογίζει στην παρουσία του Νίκου Πλάτανου και του Φαμπίνιο που δεν ήταν στη διάθεση του στην πρεμιέρα λόγω τιμωρίας. Χτες Τρίτη οι παίχτες του Αστέρα είχαν ρεπό, ενώ από σήμερα θα αρχίσουν και πάλι οι προπονήσεις με την προετοιμασία να κορυφώνεται ενόψει του κυριακάτικο αγώνα.

  • Αρχίζουν σήμερα στο δημοτικό γήπεδο «Γ.Λουκαρέας» στις 14:45 οι προπονήσεις για το παιδικό τμήμα της ομάδας. Όσα παιδιά έχουν γεννηθεί τις χρονολογίες 1994,95,96 μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Γιώργο Φλέσσα που είναι ο γενικός αρχηγός της ομάδας, στο τηλέφωνο 69 36 72 60 20 για πληροφορίες. Τέλος, σημαντική πρόοδο αποτελεί το γεγονός ότι ο Άγγελος Σκαφιδάς, κάλεσε στην μικτή ομάδα του νομού μας αρκετούς ποδοσφαιριστές από την ομάδα των νέων. Συγκεκριμένα τους Πιτσιλή, Τσιλιμίγκρα, Φλέσσα Γ. και Κ., Καπούτση, Μανιατέα και Αποστολίδη. Κι από το παιδικό τους Τσούκλερη, Παπαγιαννέα, Ματζώρο.