Weather - Καιρός

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Φούλαρε στην επανάληψη


ΥΠΕΡΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΛΥΨΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΑΣΑΝ
Φούλαρε στην επανάληψη και «τσίμπησε» τον βαθμό

ΜΕ ΓΚΟΛ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΣΚΑΡΛΑΤΟΣ – ΜΠΕΝΟΣ: Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΥΛΑΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ

Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος

Η Καλαμάτα και ο Ηλυσιακός μοιράστηκαν τις εντυπώσεις και τους βαθμούς μένοντας στο 1-1 χτες το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας, παρουσία περίπου 1.600 θεατών. Στο α’ ημίχρονο ο Ηλυσιακός ήταν πολύ καλύτερος, υπερείχε της Καλαμάτας και είχε πολλές χαμένες ευκαιρίες, οι τρεις κλασικές, ωστόσο στο β’ μέρος ήρθε η σειρά των γηπεδούχων, κάτι που έκαναν και στις 2/9 στην Κόρινθο, με την διαφορά οτι εκεί έγινε η ανατροπή του σκορ, ενώ χτες μόνο η ισοφάριση. Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα έγινε στο 13’ και ανήκε στους φιλοξενούμενους που ωστόσο δεν κατάφεραν να την μετουσιώσουν σε γκόλ, καθώς το δυνατό σουτ του Ουλάι έξω από την περιοχή πέρασε λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπαλτιμά.
Αυτό που δεν κατάφεραν στο 13’ το έκαναν 8’ λεπτά αργότερα όταν στο 21’ ο Βάσι με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Βούγιτς, νίκησε σχετικά εύκολα από πολύ κοντά τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων Γιάννη Μπαλτιμά που έκανε πολύ καλό ντεμπούτο στην έδρα μας κι έτσι ο Ηλυσιακός έγραψε το 0-1.
Νωρίτερα η Καλαμάτα στο 19’ έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί αφού ο Ηλιόπουλος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την πάσα του Καλαγκάνη και ενώ βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Ταμπάση καθυστέρησε πολύ και δεν πλάσαρε καν.
Στο 23’ ακόμη μια χαμένη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενος, που ήρθαν για να πάρουν το παιχνίδι και το δήλωσαν στην συνέντευξη τύπου, όταν ο Μπαλτιμάς έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Σκάρου. Στο 35’ σε αντεπίθεση του Ηλυσιακού, ο Μπαλτιμάς βγήκε πλάγια έξω από την περιοχή του, αφού παρακολουθούσε όλη τη φάση και έπεσε με τάκλιν αυτοθυσίας και έδιωξε σε πλάγιο, πριν γεννηθεί κίνδυνος για την εστία του!
Η εντύπωση που άφησε το πρώτο μέρος ήταν η νωθρότητα και το άγχος που έβαλαν με την πλάτη την ομάδα μας και τα σοβαρά αμυντικά λάθη, αφού ήταν φανερή η αδυναμία συνενόησης μεταξύ των παικτών μας και ευτυχώς μας στοίχισε μόνο ένα γκολ...
Κάποιες εσωτερικές αλλαγές βελτίωσαν κάπως την εικόνα, αλλά χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμα, αφού η «Μαύρη Θύελλα» έχει στο ρόστερ της παίκτες που ξέρουν την κατηγορία και ήρθαν για να βοηθήσουν την δύσκολη προσπάθεια.
Στο β’ μέρος ήταν ΘΥΕΛΛΑ!
Αν η ομάδα της Καλαμάτας έμπαινε στο ματς όπως μπήκε στην επανάληψη, ο Ηλυσιακός θα έφευγε με αρκετά γκολ παθητικό! Στο β’ ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και κατάφεραν στο 54’ να ισοφαρίσουν μετά από έξοχη προσπάθεια και σέντρα του Πουρτουλίδη, την οποία έπιασε ο Βασίλης Σκαρλάτος και με έξυπνη κεφαλιά έκανε το 1-1, ένα γκόλ που έμοιαζε πολύ με αυτό του Ηλυσιακού. Ο «Σκάρλα» άνοιξε λογαριασμό και έδειξε με το γκολ αυτό ότι όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει στο επιθετικό κομμάτι, ο τρόπος που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του δίμετρου Ταμπάση, λεει πολλά! Το ματς στην επανάληψη άλλαξε πάρα πολύ, καθώς αυτή που έκανε πλέον περισσότερες ευκαιρίες ήταν η Καλαμάτα με κορυφαίο παίκτη της τον Πουρτουλίδη, με ταυτόχρονη καλύτερη αμυντική λειτουργία όλης της ομάδας.
Οι αλλαγές του τεχνικού τημ, που ρίσκαρε στο 46’ περνώντας ταυτόχρονα τους Καμινιώτη και Αθανασόπουλο, ανέβασαν τις επιθετικές προσπάθειες της ομάδας, έβγαινε «βεντάλια» μπροστά η ομάδα και βρήκε κατά κάποιο τρόπο έναν ρυθμό και δούλεψε σε κάποιους αυτοματισμούς που δεν τους είχε στο πρώτο μέρος.
Οι γηπεδούχοι είχαν πληθώρα χαμένων ευκαιριών με αποκορύφωμα στο 93’ όταν ο Βασίλης Αθανασόπουλος, που έδειξε ότι θα βοηθήσει την ομάδα, βρέθηκε μόνος του τετ α τετ με τον τερματοφύλακα Ταμπάση και έχασε μεγάλη ευκαιρία να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ και να δώσει το τρίποντο.
 Η παράδοση λοιπόν συνεχίστηκε που θέλει την Καλαμάτα να μην αρχίζει με νίκη εδώ και 5 χρόνια και τώρα το παιχνίδι στον Εθνικό Αστέρα την Κυριακή θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.
Τα υπόλοιπα αποτελέσματα είναι θετικά για την ομάδα μας και ακόμα έχουμε πολύ δρόμο...
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Μπαλτιμάς, Ψυχογιόπουλος, Κωνσταντόπουλος Α., Ηλιόπουλος (71’Παπουτσής), Σκαρλάτος, Λουιζίνιο ( 46’Αθανασόπουλος), Τάσιτς, Μανιάτης, Καλαγκάνης, Τόσκας (46’ Καμινιώτης), Πουρτουλίδης.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ: Ταμπάσης, Ματζουράκης, Κοκκίνης (61’ Τσιρογιάννης). Αυλωνίτης, Ουμουρί, Σκάρος, Τσαμπούρης, Τρέχο, Βούγιτς (71’ Δήμου), Βάσι, Ουλάι (65’Πουλάκος).
Διαιτητής: Δασκαλόπουλος Γιώργος (Κορινθίας), καλός. Οι επόπτες με λάθη.
Κίτρινες: Τάσιτς, Τόσκας, Σκαρλάτος - Τσαμπούρης

· Παρά την βροχή που έριχνε για αρκετή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 1.600 (εισιτήρια 850) φίλαθλοι της Μαύρης Θύελλας. Η ΠΑΕ περίμενε περισσότερο κόσμο, αλλά από τη μια οι εκλογικές περιοδείες, αλλά (δυστυχώς) η ταυτόχρονη διεξαγωγή αγώνων του τοπικού πρωταθλήματος, στέρησε στον φίλαθλο κόσμο την παρουσία του...
· Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ παρακολούθησε το ματς από τα δημοσιογραφικά θεωρεία, μαζί με τον Τάσο Χατζή του Χαιδαρίου. Η Νάντια Γιαννακοπούλου βρέθηκε στο γήπεδο, κάτι άλλωστε που συνηθίζει να κάνει.
* Οι παίκτες του Ηλυσιακού φόρεσαν μαύρες-κίτρινες εμφανίσεις, τα κανονικά δηλαδή χρώματα της ομάδας αλλά χωρίς έμβλημα. Μάλιστα επέμεναν στην αρχή να γραφεί στο ΦΑ ως Αιγάλεω...
· Οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας ήταν εκεί! «Βόριοι και Νότιοι», τα έδωσαν όλα, αν και κάποιες στιγμές έδειξαν ότι θέλουν και αυτοί προετοιμασία! Άλλοι ήταν ζωηροί και άλλοι οκνοί, αλλά το πιο σημαντικό, ήταν εκεί.
· Στο γήπεδο βρέθηκε και η ομάδα των Νέων μαζί με τον Γιώργο Μηλίτση και τον γεν.αρχηγό Γιώργο Φλέσσα και παρακολούθησαν την μεγάλη ομάδα. Το δικό τους παιχνίδι αναβλήθηκε...


Οι πάγκοι μίλησαν

Βασίλης Βούζας: (Προπονητής Ηλυσιακού): «Εύχομαι σε όλους καλή ποδοσφαιρική χρονιά και καλή επιτυχία στην ομάδα της Καλαμάτας. Ήταν ένα παιχνίδι πρεμιέρας, ανταποκριθήκαμε καλά, στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, είχαμε την τύχη και ευτυχήσαμε να πετύχουμε ένα γρήγορο γκολ με την πρώτη καλή ευκαιρία, από την άλλη δεν παραγνωρίζουμε την προσπάθεια που κατέβαλε η ομάδα της Καλαμάτας στο δεύτερο ημίχρονο, και έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της. Νομίζω ότι η συνέχεια του πρωταθλήματος ειδικά για την ομάδα μου, θα είναι καλύτερη και περιμένω περισσότερα πράγματα και εύχομαι να γίνει ένα καλό πρωτάθλημα. Βάσει των ευκαιριών, ίσως θα έπρεπε να ζητήσουμε κάτι παραπάνω, αλλά είμαι ευχαριστημένος γιατί εδώ δεν είναι ούτε μια εύκολη έδρα, ούτε αμελητέα ποσότητα η ομάδα της Καλαμάτας και σίγουρα δεν θα είναι εύκολο να κερδίσει κανείς εδώ μέσα. Στόχος της ομάδας μου είναι κάθε Κυριακή να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, να προσφέρουμε όμορφο θέαμα, και στο τέλος θα κάνουμε τον λογαριασμό.»


Γιώργος Μπένος: (Προπονητής Καλαμάτας): «Θα συμφωνήσω με τον κ.Βούζα και θα θυμίσω τους κινδύνους που ελλοχεύει κάθε πρεμιέρα ειδικά της δικής μας κατηγορίας. Από την αρχή ξέραμε ότι θα μας δυσκόλευε το παιχνίδι και είδαμε ότι σαφώς είχαμε πρόβλημα στον ρυθμό, αφού δεν έχουμε κάνει ούτε ένα φιλικό παινίδι. Το περιμέναμε ότι δεν θα ήμασταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο, προσπαθήσαμε και νομίζω το καταφέραμε πολύ καλά στην επανάληψη να γυρίσουμε το παιχνίδι, και φτάσαμε στην ισοπαλία, αφού το φέραμε στα μέτρα μας, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Μια ομάδα που έχει περισσότερα πλεονεκτήματα σε σχέση με μας την συγκεκριμένη στιγμή τόσο στην κίνηση του παιχνιδιού όσο και στον χρόνο προετοιμασίας. Κατορθώσαμε χρόνο με το χρόνο και βρήκαμε τα πατήματα μας και οι παίκτες μας ανταποκρίθηκαν στο παιχνίδι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο για τη συγκινητική προσφορά του και παρουσία, και ευχαριστώ τους συνεργάτες μου που όλη την εβδομάδα βοήθησαν πάρα πολύ και πάνω απ' όλα τους ποδοσφαιριστές που αυτοί είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές. Έδωσαν τη λύση όταν έπρεπε και τα έδωσαν όλα, απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα. Μέρα με τη μέρα ο χρόνος κυλάει υπέρ μας, και πιστεύω ότι η Καλαμάτα θα ανταποκριθεί και θα γίνεται ακόμα καλύτερη. Χρειάζεται επιμονή από την πλευρά μας και υπομονή από την πλευρά του κόσμου. Για τον τραυματισμό του Αθανασόπουλου θα δούμε αύριο τί έχει πάθει. Η μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας έγινε την τελευταία εβδομάδα, πήραμε όμως τον πόντο, και επαναλαμβάνω, υπήρξαν αντικειμενικές δυσκολίες στο παιχνίδι και πιστεύω να τα καταφέρουμε και φέτος».

Δήμου Ηλίας (ΑΟΗ): «Σήμερα ήταν η πρεμιέρα του αθλήματος και ξέρουμε ότι όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Ήρθαμε στην Καλαμάτα για να πάρουμε το παιχνίδι, που είχαμε δουλέψει για να είμαστε έτοιμοι για την πρεμιέρα, καταφέραμε να προηγηθούμε στο σκορ, δεν καταφέραμε να κρατήσουμε τη νίκη αν και κάναμε κάποιες ευκαιρίες και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα μας αδικεί. Πιστεύω ότι στη συνέχεια θα συνεχίσουμε με καλύτερο τρόπο, έτσι ώστε να μαζέψουμε τους βαθμούς που θέλουμε για να έχουμε αίσιο τέλος. Εύχομαι στην ομάδα της Καλαμάτας καλή συνέχεια».

Νίκος Πουρτουλίδης (Καλαμάτα): «Να ευχηθούμε κι εμείς οι ποδοσφαιριστές από την πλευρά μας καλή ποδοσφαιρική χρονιά σε όλες τις ομάδες, μακριά από τραυματισμούς και κάθε ομάδα να πραγματοποιήσει τους στόχους της. Ξέραμε με ποια μειονεκτήματα θα ερχόμασταν σε αυτόν τον αγώνα, επειδή εγώ και οι συμπαίκτες μου βρεθήκαμε σαν ομάδα πολύ καθυστερημένα. Χάσαμε αρκετές - τρεις τέσσερις σκέφτομαι τώρα - ευκαιρίες, και θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει άλλο ένα γκολ, αλλά νομίζω ότι η ισοπαλία είναι ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Εμείς δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι, δεν έχουμε πάρει παιχνίδια στα πόδια μας και πολλοί ποδοσφαιριστές δεν έχουν φτάσει ακόμη στο επιθυμητό επίπεδο. Μας βοήθησε πάρα πολύ ο κόσμος και εύχομαι να ξαναδώ τέτοια παρουσία και στο μέλλον. Είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα πάμε πολύ καλύτερα, εύχομαι να είναι η τελευταία ισοπαλία που παραχωρούμε στο γήπεδό μας. Ο χαρακτηρισμός ως «σημαία» στο πρόσωπό μου είναι άκαιρος, υπάρχουν πιο παλιοί στην ομάδα. Όλοι θέλουμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και εύχομαι όλοι μαζί σαν ομάδα να βρούμε το σωστό δρόμο».