Weather - Καιρός

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Πικρή ήττα στο 93'...


«Έμφραγμα» στο 93’
ΤΟ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ ΔΟΚΑΡΙ ΣΤΟ 2’ ΜΕ ΣΟΥΤ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ,Η ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΠΑΙΚΤΗ ΣΤΟ 23’ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ «ΜΑΥΡΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ» ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Αποστολή: Θανάσης Πουλόπουλος

Σαφώς καλύτερος ο Εθνικός Αστέρας, ο οποίος πίεζε από το πρώτο δεκάλεπτο και μετά ως το τέλος του αγώνα επικράτησε της Καλαμάτας με 1-0. Οι παίκτες της «Μαύρης Θύελλας» παρόλο που μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και έχασαν μεγάλη ευκαιρία να είναι αυτοί που θα προηγηθούν μόλις στο 2 λεπτό στην συνέχεια δεν είχαν καμία ευκαιρία καθώς ήρθε η σειρά των γηπεδούχων οι οποίοι είχαν πληθώρα χαμένων ευκαιριών με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλντι από τον Κριπιντήρη στο 24 λεπτό. Η ομάδα της Καλαμάτας από το 23’ αγωνίστηκε με δέκα παίκτες, καθώς ο Παπουτσής αποβλήθηκε με κόκκινη στη φάση του πέναλντι. Στο β΄ ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και πίεζαν ως το τελευταίο λεπτό χωρίς όμως να μπορέσουν να μετουσιώσουν καμία ευκαιρία σε γκολ. Η λύτρωση ήρθε από τον Γκουέι ο οποίος κέρδισε πέναλντι την εκτέλεση του οποίου ανέλαβε και έτσι χάρισε στην ομάδα του την νίκη. Να σημειωθεί ότι έγινε μια εξαιρετική προσπάθεια απο τους παίκτες της Καλαμάτας, που έπαιζαν απο το 23’ με 10 παίκτες και παρά το γεγονός ότι ο διαιτητής απο Λάρισα απο υπερβολικό ζήλο δεν δίστασε να δώσει στη γηπεδούχο 2 πένταλτι και μία κόκκινηκάρτα στην Καλαμάτα. Συγκλονιστική ήταν και η παρουσία 150 φίλων της «Μαύρης Θύελλας» που βρέθηκαν στο γήπεδο και υποστήριξαν την ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς. Έγιναν πολλές εσωτερικές αλλαγές απο τον Γιώργο Μπένο κατά τη διάρκεια του ματς αφού η αποβολή ανέτρεψε τα αρχικά σχέδια της ομάδας, που παρατάχθηκε με επιθετικό σχήμα στο γήπεδο, κυνηγώντας το τρίποντο, αλλά ο διαιτητής Κουκλομένος είχε αντίθετη άποψη.
ΦΑΣΕΙΣ: Η πρώτη φάση του αγώνα ανήκε στους παίκτες της «Μαύρης Θύελλας», οι οποίοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκόρ μόλις στο 3 λεπτό όταν ο Παπούτσης εκτέλεσε φάουλ από πολύ μακριά αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι καθώς προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Γκίτκου. Οι γηπεδούχοι απάντησαν 4 λεπτά αργότερα όταν στο 7’ το σουτ του Λουάνο πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Μπαλτιμά.
Οι γηπεδούχοι έχασαν ακόμα δυο ευκαιρίες στην συνέχεια να είναι αυτοί που θα προηγηθούν, στο 15’ μετά από βολέ του Γκίτκου ο Μπενίσκος βρέθηκε μόνος του απέναντι στον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων αλλά πλάσαρε στέλνοντας την μπάλα έξω και στο 23’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κριπιντήρης έπιασε την κεφαλιά ο Παπουτσής απέκρουσε πάνω στην γραμμή του τέρματος με το χέρι και έτσι ο διαιτητής του αγώνα σφύριξε πέναλντι αλλά ο Κριπιντήρης που ανέλαβε την εκτέλεση αστόχησε.
Στο 26΄ το σουτ του Φαμπίνιο πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπαλτιμά. Στο τέλος του α’ ημιχρόνου ακόμη μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία από πλευράς γηπεδούχων όταν ο Τζημόπουλος και ο Μπενίσκος ενώ βρίσκονταν σε πλεονεκτική θέση δεν σούταραν. Αυτό ανέλαβε να κάνει ο Λουάμο, ο οποίος όμως έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπαλτιμά.
Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με τρείς χαμένες ευκαιρίες από πλευράς γηπεδούχων στο 50’ο Μπαλτιμάς έδιωξε σε κόρνερ το σούτ του Λουάμο, στο 52’ μετά από σέντρα του Καγκιούζη ο Κριπιντήρης έπιασε την κεφαλιά αλλά και πάλι ο Μπαλτιμάς βρισκόταν στην θέση του και έδιωξε σε κόρνερ και 1 λεπτό αργότερα στην εκτέλεση του κόρνερ ο Κριπιντήρης έπιασε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Η πολιορκία των γηπεδούχων συνεχίστηκε στο 60’ ο Γκουέι βρισκόμενος μέσα στην περιοχή του Μπαλτιμά χάνει το κοντρόλ με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο Μπαλτιμάς.
Οι χαμένες ευκαιρίες για την ομάδα του Εθνικού Αστέρα συνεχίστηκαν όταν στο 67’ μετά από σέντρα του Καγκιούζη ο Μπενίσκος έπιασε την πρώτη κεφαλιά, ο Κριπιντήρης την δεύτερη αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μπαλτιμά.
Στο 68’ το σουτ του Λουάμο μετά από σέντρα του Κριπιντήρη απέκρουσε και πάλι ο Μπαλτιμάς, στο 80’ ο Διαμάντης εκτελεί φάουλ, οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για κράτημα πάνω στον Μπενίσκο στο 84’ το σουτ του Γκουέι απέκρουσε με εντυπωσιακή προσπάθεια ο Μπαλτιμάς. Η λύτρωση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 92’ όταν ο Γκουέι μετά από εντυπωσιακή προσπάθεια που έκανε από δεξιά ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Χρήστο Κωνσταντόπουλο. Ο Κουκλομένος σφύριξε ξανά το πέναλντι, την εκτέλεση του οποίου ανέλαβε ο παίκτης που το κέρδισε στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Μπαλτιμά χαρίζοντας την νίκη στην ομάδα του.

ΓΚΟΛ: 1-0 (Γκουέι- πέναλντι)

Εθνικός Αστ.: Γκίτκος, Παριανός, Καρατζάς, Τραορέ, Κριπιντήρης, Χωριανόπουλος, Μπενίσκος, Τζημόπουλος (46’ Γκουέι), Λουάμο, Καγκιούζης (71' Πασάς), Φαμπίνιο( 60’Διαμάντης)

Καλαμάτα: Μπαλτιμάς, Χατζής, Ψυχογιόπουλος, Σκαρλάτος, Καμινιώτης (73' Κωνσταντόπουλος Α), Τάσιτς, Μανιάτης, Ετέροβιτς (34’ Κωνσταντόπουλος Χ), Καλαγκάνης (61' Αθανασόπουλος), Πουρτουλίδης, Παπουτσής
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκλομένος (Λάρισα)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χατζής, Καμινιώτης, Μανιάτης, Παριανός, Κριπιντήρης, Λουάμο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Παπουτσής

Δηλώσεις - παρασκήνια
Γιώργος Μπένος (προπονητής Καλαμάτας): « Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, μπήκαμε δυνατά και είχαμε ένα δοκάρι. Το παιχνίδι είχε δύο μορφές μία πριν την αποβολή που ήμασταν καλύτεροι και μία μετά. Με εξαίρεση κάποιες στιγμές που μας πίεσε ο Αστέρας αμυνθήκαμε και αντέξαμε αλλά ο διαιτητής είδε μια δεύτερη παράβαση στο τέλος. Θα ήταν πολύτιμος ο βαθμός απέναντι σε μια εξαιρετικά δουλεμένη ομάδα. Μας αφήνει μια πικρή γεύση η ήττα αλλά πρέπει να ανασυνταχθούμε για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ».
Αντώνης Μανίκας (προπονητής Εθνικού Αστέρα): « Συγχαρητήρια και στους παίκτες της Καλαμάτας για την προσπάθεια. Δεν θα ήθελα να είμαι στην θέση τους αλλά το αποτέλεσμα είναι δίκαιο γιατί είχαμε πολλές ευκαιρίες. Το άγχος και η αμυντική λειτουργία της Καλαμάτας μας δυσκόλεψε. Ήμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα»
Πέτρος Καμινιώτης (παίκτης Καλαμάτας): «Σταθήκαμε άτυχοι με το δοκάρι, αν είχαμε πετύχει γκόλ θα είχε πάρει διαφορετική τροπή το παιχνίδι. Το παλέψαμε φέραμε το ματς εκεί που θέλαμε αλλά τελικά δεν καταφέραμε να πάρουμε τον βαθμό. Τώρα κοιτάμε μπροστά και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό με τον ΟΦΗ».
Κώστας Παπουτσής (παίκτης Καλαμάτας): "Αισθάνομαι άσχημα για την αποβολή μου διότι θεωρώ ότι με έντεκα παίκτες μέχρι το τέλος θα μπορούσαμε να πάρουμε έστω τον βαθμό της ισοπαλίας. Ωστόσο, ήταν δίκαιη η αποβολή μου διότι έστω και άθελα η μπάλα χτύπησε στο χέρι μου".
Θεμιστοκλής Τζημόπουλος (παίκτης Εθνικού Αστέρα): «Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Παρόλο που χάσαμε το πρώτο πέναλτι το παλέψαμε μέχρι τέλους και τώρα έχουμε τον αγώνα για το Κύπελλο και μετά το παιχνίδι στις Σέρρες που θα πάμε για την νίκη».


* Σε εξαιρετική κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος, θα τον ζήλευαν πολλές ομάδες της Super League.
* Κόπηκαν 934 εισιτήρια.
*Πολλά παράπονα απο τη φιλοξενία του Εθνικου Αστέρα έχει η ΠΑΕ Καλαμάτα, κυρίως λόγω της απαράδεκτης και προκλητικής στάσης και συμπεριφοράς του μεγαλομετόχου της γηπεδούχου, Νίκου Παπαδόπουλου ο οποίος « δυναμίτισε» με πολλές άκομψες εκφράσεις και ....καλωσόρισε την αποστολή της ομάδας μας λίγη ώρα πριν την έναρξη του παιχνιδιού.

** Θερμές ευχαριστίες στη συνάδελφο Βάσω Αλέξη από το www.b-united.com.

ΠΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ...