Weather - Καιρός

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009



ΜΕ ΚΑΛΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΕΞΥΠΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΒΑΘΜΟ Ή ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

Και ξέρει και μπορεί...
ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ Η «ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ» ΝΑ ΠΑΡΕΙ «ΚΑΤΙ» ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ 150 ΟΠΑΔΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ

Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος

Το πρώτο της φετινό εκτός έδρας παιχνίδι δίνει αύριο το απόγευμα στις 5 στην Καισαριανή η ομάδα της Καλαμάτας. Τόσο η τοπική μας ομάδα όσο και Εθνικός Αστέρας ξεκίνησαν με ισοπαλία φετινό πρωτάθλημα της Β’ εθνικής και θα επιδιώξουν αύριο να φτάσουν στην πρώτη τους νίκη. Το ευτύχημα για την ομάδα μας είναι ότι δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, αλλά μόνο ο λεγόμενος «ευχάριστος πονοκέφαλος» της κατάρτισης του αρχικού σχήματος.

 Οι ποδοσφαιριστές της "Μαύρης Θύελλας" θα επιδιώξουν το καλύτερο, παίζοντας χωρίς άγχος και έχοντας στο πλευρό τους τη θερμή συμπαράσταση περίπου 150 φιλάθλων της ομάδας που αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρόν. Η ομάδα της Καισαριανής ενισχύθηκε σημαντικά το περασμένο δίμηνο των μεταγραφών, αφού έφτασε στο χείλος του γκρεμού και κινδύνευσε σοβαρά με υποβιβασμό κατά την περσινή σεζόν. Παρόλα αυτά δεν είναι από τις ομάδες που προκαλούν φόβο και όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες, αφού η σωστή τακτική και η καλή απόδοση των παικτών της ομάδας μας αποτελούν εγγύηση για να μην φύγουμε από το γήπεδο «Μιχάλης Κρητικόπουλος» με άδεια χέρια...


Προσοχή στην άμυνα
Η ομάδα της Καλαμάτας προπονήθηκε σήμερα στο δημοτικό στάδιο της πόλης και το τεχνικό επιτελείο εφάρμοσε όλες τις σκέψεις που έχει για τον τρόπο επάνδρωσης της ενδεκάδας και την ανάπτυξη του παιχνιδιού στο κυριακάτικο εκτός έδρας παιχνίδι στην Καισαριανή με τον Εθνικό Αστέρα. Ο Γιώργος Μπένος και ο Νίκος Κακαλέτρης έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην αμυντική λειτουργία της ομάδας και διαπίστωσαν την πολύ καλή κατάσταση βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές τους. Η τοπική μας ομάδα μπορεί να μην έχει φτάσει ακόμα στον μέγιστο βαθμό ετοιμότητας, αλλά όλη την εβδομάδα δούλεψε αρκετά καλά, τόσο στα λάθη της πρεμιέρας όσο και στην απόκτηση συνοχής και ομοιογένειας τη διάρκεια του αγώνα. Πολύ ευχάριστο είναι το γεγονός ότι δεν απασχολούν την ομάδα προβλήματα τραυματισμών ή τιμωρίων και έφτασε χθες η μπλε κάρτα του Ουρουγουανού τερματοφύλακα Γκονζάλο Σαλγκέιρο. Κατά τη διάρκεια του διτέρματος, έγιναν συγκεκριμένες υποδείξεις στην αμυντική γραμμή της ομάδας με στόχο την επίτευξη υψηλού βαθμού συγκέντρωσης στο αυριανό ματς και οι οδηγίες του Μπένου ήταν συγκεκριμένες στο να γίνονται σωστές μεταβιβάσεις της μπάλας, έξυπνη κίνηση στους χώρους και αλλαγές παιχνιδιού χωρίς ρίσκο. Στόχος των παικτών της μεσσηνιακής ομάδας θα είναι διατηρήσουν ανέπαφη την εστία του Γιάννη Μπαλτιμά, να παίξουν «σφιχτά» από το κέντρο και πίσω και με σωστές διαδικασίες να αξιώσουν την επίτευξη ενός τέρματος παίζοντας στην κόντρα με έξυπνες αντεπιθέσεις.
Με 4 αλλαγές
Στην αρχική εντεκάδα, όπως προέκυψε από την χθεσινή προπόνηση, αναμένεται να σημειωθούν τουλάχιστον τρεις ή και τέσσερις αλλαγές, σε σχέση με το παιχνίδι της πρεμιέρας.

Και είναι λογικό να συμβεί αυτό, αφού οι δύο αντίπαλες ομάδες μας διαφέρουν αρκετά παιχνίδι τους αλλά και στο ρόστερ τους. Στο χθεσινό οικογενειακό διπλό, παρακολουθήσαμε και δύο όμορφα γκολ, το ένα από τον Νίκο Πουρτουλίδη, που «χόρεψε» την αντίπαλη άμυνα και πλάσαρε τον Σαλγκέιρο και το άλλο από τον Κροάτη Μάτε Ετέροβιτς, που βρήκε ξανά δίχτυα, μετά από εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Μιχάλη Χατζή που αναμένεται να ξεκινήσει τον αγώνα.

Επικίνδυνος ο Αστέρας
Ο Εθνικός Αστέρας είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος μέσα στην έδρα του, έχοντας σαν «αιχμή του δόρατος» τον πανύψηλο σέντερ φορ Ιωακείμ Μπενίσκο (ύψους 1,96), αλλά και των 29 χρόνο μεσοεπιθετικό από την Ακτή Ελεφαντοστού Ερίκ Γκουέι, που ήρθε πέρυσι τον Ιανουάριο στην ομάδα της Καισαριανής και σε 16 αγώνες, πέτυχε 10 γκολ! Μάλιστα το ένα εναντίον της «Μαύρης Θύλλας» στις 1/2/09 στο 1-1. Επίσης, οι Τζημόπουλος και Κριπιντίρης είναι έμπειροι παίκτες στα χαφ και ο Καρατζάς στην άμυνα. Σημαντικές είναι οι επιστροφές του Νίκου Πλάτανου και του Αουγκούστο Φαμμπίνιο για την ομάδα του Αντώνη Μανίκα, που δεν υπολογίζει τους Προβατίδη και Ουκάρ, με αμφίβολο τον Κολόκα.
Σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι στο προπονητήριο στην νέα είσοδο, θα γίνει ένα χαλάρωμα και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα αναχωρήσει στις 3 το μεσημέρι για την Αθήνα. Διαιτητής θα είναι ο Λαρισαίος Θωμάς Κουκλομένος.
Μπένος: Θα προσπαθήσουμε
Ο προπονητής της «Μαύρης θύελλας», έκανε την ακόλουθη δήλωση για το επικείμενο παιχνίδι: «Θα πάμε στην Αθήνα για να αγωνιστούμε μέσα σε μια δύσκολη έδρα απέναντι σε μια καλή ομάδα, που ενισχύθηκε σημαντικά κατά την πρόσφατη μεταγραφική περίοδο και θα επιδιώξουμε παίζοντας σοβαρά και πειθαρχημένα να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Δουλέψαμε αρκετά καλά την εβδομάδα που πέρασε και ελπίζω οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.»
Σήμερα οι Νέοι
Η ομάδα των νέων θα αντιμετωπίσει σήμερα το μεσημέρι στις 3 την αντίστοιχη ομάδα του Εθνικού Αστέρα στο βοηθητικό γήπεδο της γηπεδούχο ομάδας. Ο Γιώργος Μηλίτσης θα συμπεριλάβει στην αποστολή τους εξής ποδοσφαιριστές: Καπούτση, Πιτσιλή, Κυριόπουλο, Τσιλιμίγκρα, Φλέσσα, Μανιατέα, Μπεκιράι, Κωνσταντάρα, Δρακόπουλο, Γιαννακέα, Αποστολίδη, Φλέσσα Ηλ., Κοστρένι, Σεφεράσι, Σπανό, Μπαστακό, Ντεκίδη και Παινέση.

Η προϊστορία με τον Εθνικό Αστέρα στην Καισαριανή

01/02/09   Β     Εθνικός Αστέρας - Καλαμάτα 1-1
20/04/08   Β    Εθνικός Αστέρας - Καλαμάτα  2-0
03/12/06   Β    Εθνικός Αστέρας - Καλαμάτα 1-1
09/04/06   Β    Εθνικός Αστέρας - Καλαμάτα 0-0
17/04/05   Β   Εθνικός Αστέρας - Καλαμάτα  2-0
22/02/04   Β   Εθνικός Αστέρας - Καλαμάτα  1-1
27/10/02   Β   Εθνικός Αστέρας - Καλαμάτα  1-0
25/02/01   Α   Εθνικός Αστέρας - Καλαμάτα  1-3
31/10/99   Α   Εθνικός Αστέρας - Καλαμάτα  2-0
22/11/92  Γ    Εθνικός Αστέρας - Καλαμάτα  2-2



Αναβλήθηκε η 4η αγωνιστική
Μία εβδομάδα αργότερα θα διεξαχθεί η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ εθνικής κατηγορίας, λόγω της προκήρυξης των εθνικών εκλογών. Η ομάδα της Καλαμάτας θα μεταβεί αντί για τις 4 Οκτωβρίου, στις 11/10 στο «σμαραγδένιο νησί» για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Διαγόρα. Ήδη το τεχνικό επιτελείο καταστρώνει τα σχέδιά του για την … ευχάριστη αυτή αναβολή και θα δουλέψει απερίσπασταστο, μετά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο στις 3 το μεσημέρι στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας, και θα πάει πιο έτοιμη στην έδρα της τον Ροδίτικης ομάδας. Επίσης, αναμένεται να διεξαχθεί και ένα φιλικό παιχνίδι κατά το διάστημα αυτό.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της 2ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Ο.Π.Α.Π. B’ Εθνικής Κατηγορίας είναι:

ΔΙΑΓΟΡΑΣ - ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ   (ΔΗΜ. ΓΗΠΕΔΟ ΙΑΛΥΣΟΥΡΟΔΟΥ)  ΚΥΡΙΑΚΗ   17:00
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ    ΔΗΜ. ΓΥΜΝ/ΡΙΟ Α’ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ   ΚΥΡΙΑΚΗ   17:00
ΟΦΗ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ    ΓΗΠΕΔΟ  ΟΦΗ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ"  ΚΥΡΙΑΚΗ  17:00
ΚΕΡΚΥΡΑ - ΙΩΝΙΚΟΣ      ΕΑΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ  ΚΥΡΙΑΚΗ  17:00
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ  (ΕΛΛΗΝΙΚΟ)   ΔΕΥΤΕΡΑ  18:00    ET3
ΕΘΝΙΚΟΣ - ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΟ)   ΣΗΜΕΡΑ  15:00   ET3
ΑΝΑΓ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΡΟΔΟΣ ΑΣ  ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ  ΚΥΡΙΑΚΗ   17:00