Weather - Καιρός

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΟΛΛΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΧΤΕΣΙΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΕΝΟ
Θέλει απόλυτη συγκέντρωση
ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ Η «ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ» ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΝΑ «ΚΛΕΨΕΙ» ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ...
Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος
Με προπόνηση στο δημοτικό στάδιο της πόλης, συνέχισε χτες το απόγευμα την προετοιμασία της η ομάδα της Καλαμάτας, για τον κυριακάτικο αγώνα με τον εθνικό Αστέρα στην Καισαριανή για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β' εθνικής κατηγορίας. Αυτό θα είναι το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι της «Μαύρης Θέλλας», μέσα σε μια έδρα που αρκετές φορές έχουμε αποχωρήσει χαμογελαστοί, και το προπονητικό τιμ, είχε την ευκαιρία να αναλώσει το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης σε διάφορες ασκήσεις τακτικής και σε «οικογενειακό διπλό». Σε αυτό είδαμε να εφαρμόζεται με επιτυχία μια εναλλαγή των ποδοσφαιριστών σε θέσεις και καθήκοντα, και παράλληλα ο Γιώργος Μπένος δοκίμασε αρκετά σχήματα και θέσεις παικτών στο γήπεδο.
Το ευχάριστο είναι ότι η ομάδα δεν αντιμετωπίζει κανένα σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού ή τιμωρίας και το κλίμα στην ομάδα είναι αρκετά καλό.
Μεγάλο ζητούμενο στον εκτός έδρας αγώνα της Καισαριανής είναι η ομάδα μας να πετύχει έναν μεγάλο βαθμό συγκέντρωσης, να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της και με τους παίκτες που διαθέτει έχει όλες τις προϋποθέσεις να πετύχει ένα γκολ και να φύγει ακόμα και με τη νίκη!
Στο πλευρό της αναμένεται να βρεθούν περισσότεροι από εκατό φίλαθλοι της ομάδας, κάτι που θα δώσει ένα επιπλέον κίνητρο για τους παίκτες και θα τονώσει την αυτοπεποίθηση τους για το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Το δόγμα που προκύπτει από τις κινήσεις του τεχνικού τιμ είναι ότι δεν υπάρχουν παίκτες βασικοί και αναπληρωματικοί, αλλά παίκτες οι οποίοι την στιγμή του αγώνα είναι καλύτερα προετοιμασμένοι.
Μπήκε ο Αθανασόπουλος
Ο Βασίλης Αθανασόπουλος, όπως αναμενόταν, συμμετείχε κανονικά στην προπόνηση, ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν ο Αργύρης Νικητόπουλος (προέρχεται από εμπύρετη ίωση και κρίθηκε σκόπιμο από την ιατρική ομάδα να μην ακολουθήσει το πλήρες πρόγραμμα) και ο Φώτης Νταϊφώτης λόγω μιας ενόχλησης στη μέση του, εξαιτίας ενός κραδασμού από τη χθεσινή προπόνηση. Απουσίασε ο στρετευμένος Αντώνης Κωνσταντόπουλος. Στο χθεσινό δίτερμα φάνηκε ότι ο χρόνος πράγματι κυλάει υπέρ της ομάδας και επίσης είδαμε τον Ετέροβιτς με σημειώνει δύο όμορφα γκολ και να διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα.
Το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας περιλαμβάνει, το πρωί παρακολουθήση βίντεο και το απόγευμα στις 5 προπονήση στη νέα είσοδο.
Σάββατο με τον ΟΦΗ
Ο αγώνας για την 3η αγωνιστική που θα διεξαχθεί στην έδρα της τοπικής μας ομάδας, με αντίπαλο τον ΟΦΗ, προγραμματίστηκε από την διοργανώτρια αρχή για το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, στις 15:00 παρουσία της κρατικής τηλεόρασης. O Πρόεδρος της ομάδας δεν μετέβη στην Αθήνα γιατί εξέλιπαν οι λόγοι της επίσκεψής του.
Ρέφερι ο Κουκλομένος
Διαιτητής της Κυριακάτικης αναμέτρησης ορίστηκε ο 38χρόνος Λαρισαίος Θωμάς Κουκλομένος, στο πρώτο του φετινό παιχνίδι. Ο ίδιος ρέφερι στις 18/2/07 έπαιξε στο Καλλιθέα-Καλαμάτα 2-0 και τότε είχε δώσει τρεις κίτρινες κάρτες στους παίκτες μας και να ένα πέναλτι στην γηπεδούχο ομάδα, έχοντας σφυρίξει και τρεις φορές τον Εθνικό Αστέρα (μία νίκη – δυο ήττες). …
Πώς έπαιξε ο Εθνικός Αστέρας
Στην πρεμιέρα τους στον Εύοσμο, Αγροτικός Αστέρας και Εθνικός Αστέρας «κόλλησαν» στο 0-0 και δεν έπεισαν ότι θα διεκδικήσουν φέτος υψηλούς στόχους. Λίγα πράγματα από ποδόσφαιρο, πολλά φάουλ και προσωπικές μονομαχίες, ελάχιστες κλασικές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, δύο αποβολές παικτών, αυτές των Γ. Παπαδόπουλου (88΄) και Ουκάρ (90΄) και η αποβολή του Φοιρού από τον πάγκο στο 35΄σύνθεσαν την εικόνα του αγώνα στον Εύοσμο.
Οι φιλοξενούμενοι με τους Καγκιούζη (28΄) και Χωριανόπουλο (10΄, 20΄) φάνηκαν πιο απειλητικοί, όχι και πιο αποτελεσματικοί. Με την είσοδο του Τσουκαλίδη η πίεση μεταφέρθηκε στα καρέ του Γκίτκου, αλλά οι κλασικές φάσεις απουσίαζαν. Η άστοχη εξ’ επαφής κεφαλιά του Μπεκιάρη (80΄) ήταν η καλύτερη φάση του αγώνα. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν νωρίτερα ούτε με στημένες μπάλες (στο 68΄ο Γκίτκος απέκρουσε σωτήρια το φάουλ του Μπλαζέφσκι), ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν πίστεψαν στο δεύτερο ημίχρονο ότι μπορούν το διπλό και συμβιβάστηκαν με την λευκή ισοπαλία. Ως εκ τούτου οι δύο προπονητές, Φοιρός και Μανίκας, συμφώνησαν ότι «ήταν δίκαιο αποτέλεσμα». Ο Αντώνης Μανίκας χρησιμοποίησε τους: Γκίτκο, Καρατζά,Τραορέ, Κριπιντίρη, Χωριανόπουλο, Μπενίσκο, Ουκάρ, Προβατίδη (19΄ Παριανό), Τζημόπουλο, Κολόκα (67΄ Βιδάλη), Καγκιούζη (61΄ Διαμάντη). Πάντως, δεν υπολογίζονται για την Κυριακή οι Ουκάρ και Προβατίδης, ενώ με μάσκα προπονείται ο Κολόκας.
Το Σάββατο οι Νέοι
Η ομάδα των Νέων της Καλαμάτας θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας το ερχόμενο Σάββατο την ομάδα του Εθνικού Αστέρα, στο βοηθητικό γήπεδο της ομάδας της Καισαριανής (το γήπεδο διαθέτει πλαστικό χλοοτάπητα και βρίσκεται δίπλα από το γήπεδο της μεγάλης ομάδας) στις 3 το μεσημέρι.. Η ομάδα του Γιώργου Μιλήτση αναμένεται να ενισχυθεί με τουλάχιστον τέσσερις ποδοσφαιριστές από τη μεγάλη ομάδα που έχουν δικαίωμα συμμετοχής και στην ομάδα των νέων, με σκοπό να βάλουν παιχνίδια στα πόδια τους.
Η αναχώρηση της ομάδας έχει προγραμματισθεί για τις εννέα το πρωί της ίδιας ημέρας. θυμίζουμε ότι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος το παιχνίδι των Νέων της Καλαμάτας με τον Ηλυσιακό αναβλήθηκε και θα γίνει προσεχώς, ενώ η ομάδα του Εθνικού Αστέρα γνώρισε την ήττα με 4-0 μέσα στον Εύοσμο από τον Αγροτικό Αστέρα.