Weather - Καιρός

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Αύριο όλοι στο Στάδιο με τον ΟΦΗ αντίπαλο



ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΧΤΕΣΙΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ – ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ Ο ΠΟΥΡΤΟΥΛΙΔΗΣ
Σύνθημα νίκης με συμπαραστάτη τον κόσμο
ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΧΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ Ν.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος



Με πρωινή προπόνηση στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας, εκεί όπου θα υποδεχθεί το Σάββατο το μεσημέρι στις 3, την ομάδα του ΟΦΗ, συνεχίσε χτες την προετοιμασία της η ομάδα της Καλαμάτας. Όπως και προχτές το τεχνικό επιτελείο έδωσε μεγάλο βάρος στον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας και στο δίτερμα που ακολούθησε, δοκίμασε όλες τις επιλογές που έχει στη διάθεσή του. Κύριος στόχος των παικτών της «Μαύρης Θύελλας» θα είναι να κρατήσουν ανέπαφη την εστία του Γιάννη Μπαλτιμά, να διώξουν το άγχος και την πίεση που προκαλεί το όνομα του ιστορικού ΟΦΗ και να πετύχουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα ένα γκολ. Φυσικά όλα αυτά είναι εύκολα στα λόγια και πολλές φορές συμβαίνουν πολλά που ανατρέπουν τα αρχικά σχέδια.

Η παράδοση δεν είναι και η καλύτερη για την τοπική μας ομάδα κόντρα στους Κρητικούς, αλλά μεγαλύτερη αξία έχει το σήμερα. Και οι δύο ομάδες δεν έχουν φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας και ανήκουν σε αυτές που για συγκεκριμένους λόγους καθυστέρησαν την έναρξη της προετοιμασίας τους.
Η μεν Καλαμάτα προέρχεται από την … οδυνηρή ήττα στην Καισαριανή στις καθυστερήσεις με πέναλτι, ο δε ΟΦΗ από το επεισοδιακό παιχνίδι στην έδρα του, παρουσία 7.500 θεατών που πήρε το τρίποντο κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα στο 83’. Παρά την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα, καλό θα είναι ο φίλαθλος κόσμος της Καλαμάτας να βρεθεί στις εξέδρες του δημοτικού σταδίου και να ενισχύσει την προσπάθεια της τοπικής μας ομάδας στο δύσκολο φετινό πρωτάθλημα της δεύτερης εθνικής κατηγορίας.
Ενόχληση ο Πουρτουλίδης
Ένα μικρό σφίξιμο στο δικέφαλο ανάγκασε τον Νίκο Πουρτουλίδη να αποχωρήσει από την προπόνηση χτες το μεσημέρι προληπτικά και σήμερα θα διαπιστωθεί αν μπορεί να αγωνιστεί με τις περισσότερες πιθανότητες να είναι υπέρ του. Αντίθετα, ο Βασίλης Αθανασόπουλος πήρε μέρος στο οικογενειακό διπλό και έδειξε ότι μπορεί να είναι υπολογίσιμος από τον προπονητή του, αφού η διήμερη αποχή των ωφέλησε. Το σχήμα που δοκίμασε ο Γιώργος Μπένος έχει αρχικά μια αλλαγή σε σχέση με την Καισαριανή, λόγω της αποβολής του Παπουτσή. Η αμυντική τετράδα θα αποτελείται από τους Ψυχογιόπουλο, Μανιάτη (στόπερ), Καλαγκάνη (αριστερά) και Τόσκα (δεξιά). Ως αμυντικά χαφ προκρίνονται οι Ιβάν Τάσιτς και Πέτρος Καμινιώτης, δεξιά ο Μιχάλης Χατζής (λόγω της ενόχλησης του Πουρτουλίδη), αριστερά ο Κώστας Ηλιόπουλος και επιθετικό δίδυμο ο Βασίλης Σκαρλάτος (φωτό) και ο Μάτε Ετέροβιτς. Αυτό ήταν ένα από τα πολλά σχήματα που δοκίμασε χτες ο Γιώργος Μπένος και έχει στα υπ' όψιν του άλλες δύο - τρεις σκέψεις για να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο, αν χρειαστεί.
«Σεβασμό όχι φόβο»


Ο Γιώργος Μπένος για άλλη μια φορά τόνισε χτες ότι «σεβόμαστε την ομάδα του ΟΦΗ αλλά δεν την φοβόμαστε. Ξέρουμε τις δυνατότητές των παικτών μας, έχουμε τη θέληση και το πάθος που χρειάζεται για να κατακτήσουμε την πρώτη μας φετινή νίκη και ελπίζω ο κόσμος της πόλης να βρεθεί για άλλη μια φορά στο πλευρό μας». Η σημερινή προπόνηση θα διεξαχθεί στο προπονητήριο στη νέα είσοδο του στις πέντε το απόγευμα, ακολούθως θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα μεταβεί στο ξενοδοχείο.
Γενική είσοδος 10 ευρώ
Αν βοηθήσουν οι καιρικές συνθήκες θα δούμε αρκετό κόσμο στο γήπεδο αφού η ΠΑΕ Καλαμάτα έχει ορίσει και πάλι γενική είσοδο 10 €, με τα φοιτητικά, στρατιωτικά εισιτήρια να κοστίζουν 5 €. Τα εκδοτήρια του γηπέδου θα ανοίξουν στις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου. Η ΠΑΕ ΟΦΗ, όπως γράψαμε και χθες, επειδή φοβάται για τη συμπεριφορά κάποιων οπαδών του δεν προέβη να κρατήσει εισιτηρίων και έτσι θα έρθουν μεμονωμένοι φίλαθλοι.
Ο αγώνας θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ 3 κι αυτό θα είναι το πρώτο φετινό τηλεοπτικό παιχνίδι της «Μαύρης Θύελλας».
Αύριο στις 12 οι Νέοι
Αύριο Σάββατο στις 12:00, η ομάδα των νέων της Καλαμάτας υποδέχεται την αντίστοιχη ομάδα του ΟΦΗ, στο δημοτικό γήπεδο «Γ.Λουκαρέας». Οι ερασιτέχνες της Καλαμάτας κατέκτησαν την πρώτη θέση του τουρνουά της Ομόνοιας η διοίκηση της παρέας τους συγχαίρει για αυτήν την επιτυχία τους. Ο Γιώργος Μηλίτσης δήλωσε σχετικά: «Είμαστε σε καλό επίπεδο, βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και θέλουμε στο άμεσο μέλλον να αναδείξουμε κάποια ταλέντα που θα μπορέσουν στη συνέχεια να ενισχύσουν την ομάδα.

Κινδύνεψε ο Πρόεδρος!
«Λαχτάρα» στον δρόμο έζησαν χτες το μεσημέρι, πηγαίνοντας προς την Αθήνα για την συνεδρίαση της ΕΠΑΕ, ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Γρηγορόπουλος και ο οδηγός της ΠΑΕ Θοδωρής Καραχάλιος, όταν λίγο έξω από τη Νεμέα, το αυτοκίνητό τους αντιμετώπισε σοβαρό μηχανικό πρόβλημα και έμεινε ακυβέρνητο, κινδυνεύοντας να τραυματιστούν! Για τον σοβαρό αυτό λόγο, ο Πρόεδρος της ομάδας καθυστέρησε αλλά παρέστη τελικά στη συνεδρίαση και προέβη καταγγελίες για τον Εθνικό Αστέρα. Τέλος, η ΠΑΕ ΠΣ Η Καλαμάτα εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή της στον εξαιρετικό γιατρό-ορθοπεδικό της ομάδας Θανάση Μητσέα για τον θάνατο της μητέρας του.

Κατήγγειλε τον Εθνικό Αστέρα

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΣ Η Καλαμάτα Γιώργος Γρηγορόπουλος, κατήγγειλε χτες στο ΔΣ της ΕΠΑΕ, με έντονο τρόπο και απόλυτα τεκμηριωμένο, τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Εθνικός Αστέρας κ.Νίκο Παπαδόπουλο για την προκλητική και απαράδεκτη στάση και συμπεριφορά που υπέδειξε την Κυριακή πριν τον αγώνα Εθνικός Αστέρας-Καλαμάτα. Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ δήλωσε σχετικά: «Είναι ανεπίτρεπτο το 2009 να πηγαίνουμε σε εκτός έδρας παιχνίδια και να έχουμε την «φιλοξενία» που μας επεφύλαξε ο κ. Νίκος Παπαδόπουλος (φωτό). Απευθύνθηκε προς το πρόσωπό μου, παρουσία στενών συνεργατών μου, με λόγια που μας γυρίζουν σε άλλες εποχές και δεν δίστασε να τρομοκράτησει μέχρι και τους διαιτητές! Επίσης, οι παίκτες μας που περνούσαν μπροστά από τους πάγκους δέχτηκαν κέρματα, καφέδες (!) και ...φτυσιές, επιβεβαιώνοντας τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούσαν στο γήπεδο. Επίσης, καταγγέλλουμε την χρησιμοποίηση για επίσημο παιχνίδι, του απαράδεκτου και επικίνδυνου για τη σωματική ακεραιότητα των αγωνιζόμενων «βοηθητικό» γήπεδο της Καισαριανής, στο οποίο σημειώθηκαν δύο σοβαροί τραυματισμοί ποδοσφαιριστών της ερασιτεχνικής μας ομάδας το Σάββατο. Ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ μας διαβεβαίωσε ότι θα προωθήσει το θέμα στην αρμόδια επιτροπή για να αποφανθεί σχετικά. Η ΠΑΕ επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά της».

ΟΦΗ: Έρχεται για νίκη....
Οι Κρητικοί στοχεύουν στη δεύτερη διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα, όμως ο Νίκι Παπαβασιλείου, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες, θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στους οπαδούς να προστατεύσουν την ομάδα, με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν στο «Γεντί Κουλέ». Ο τεχνικός των Κρητικών σημείωσε: «Η ομάδα ανήκει πλέον στον κόσμο και αυτός πρέπει να προστατεύσει την ομάδα με κάθε τρόπο. Το μεμονωμένο επεισόδιο δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξαναγίνει. Μόνο κακό κάνει. Και θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ο ΟΦΗ θα είναι στόχος. Η έδρα που είναι το όπλο μας και θα πρέπει να την προστατεύσουμε σαν κόρη οφθαλμού. Ο κόσμος ήταν καταπληκτικός και μας βοήθησε σε όλη την διάρκεια του αγώνα ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη». Αναφερόμενος στο παιχνίδι με τον Αγροτικό Αστέρα, ο Παπαβασιλείου τόνισε: «Πήραμε μια πολύτιμη νίκη που θα βοηθήσει τα παιδιά στην συνέχεια. Κρατάμε τα θετικά που ήταν πολλά και δουλεύουμε στα αρνητικά για να παρουσιαζόμαστε σε κάθε παιχνίδι καλύτεροι. Στην ομάδα υπάρχουν πολλά παιδιά όπως οι Πέσιτς, Μαρίνκοβιτς, Περογαμβράκης που έδειξαν ότι έχουν μέλλον. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος».


«Θα αλλάξουμε το σύστημά μας»
Οσον αφορά στα σχέδιά του για το ματς με τη Μαύρη Θύελλα, ο τεχνικός των Κρητικών είπε: «Προσπαθούμε να δουλέψουμε σε 2-3 συστήματα και η αφομοίωση τους είναι δύσκολη. Στο 4-4-2 δεν έγιναν κάποια πράγματα στον αμυντικό τομέα. Το άγχος και η ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού μπορεί να αποτελέσει μια δικαιολογία. Δεν είναι μόνο το σύστημα. Είμαστε μια νέα ομάδα και ακόμα μαθαίνουμε τους παίκτες και τους παίκτες τους γνωρίζεις μέσα από τα παιχνίδια. Ποιος έχει τον χαρακτήρα, ποιος αντέχει την πίεση και ποιος θα πάρει τις πρωτοβουλίες. Αυτά είναι πράγματα που δεν τα δείχνει καμία προπόνηση». Σχετικά με τις γκρίνιες που ακούγονται για την απόδοση του ΟΦΗ, επεσήμανε: «Η μιζέρια δεν έχει θέση σε αυτήν την ομάδα. Σιγά-σιγά γινόμαστε ένα και έτσι πρέπει να είμαστε στην συνέχεια. Δεν είναι ακόμα ο ΟΦΗ που έχουμε οραματιστεί. Καμία ομάδα στον κόσμο δεν είναι αυτό που πρέπει στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Χρειάζεται υπομονή, σκληρή δουλειά και βοήθεια από όλους», και προανήγγειλε αλλαγές: «Η Καλαμάτα είναι μια αρκετά καλή ομάδα, μια ομάδα που παίζει πολύ κλειστά. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που θέλουν προσοχή και ένας από αυτούς είναι ο Τάσιτς. Αγωνίζονται διαφορετικά εκτός έδρας και διαφορετικά εντός. Υπάρχουν παιδιά που διαθέτουν εμπειρία και στην Σούπερ Λίγκα και στην Β΄ Εθνική. Πάμε προετοιμασμένοι και έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις όχι μόνο σε πρόσωπα αλλά και σε κάποια σημεία του παιχνιδιού. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι στο τακτικό κομμάτι δεν είμαστε καλοί. Ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να βρεθεί σε κακή μέρα και το καταλαβαίνω. Αλλαγές μπορούν να γίνουν γιατί είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Είναι δεδομένο ότι είμαστε μια νέα ομάδα. Μέσα από τα παιχνίδια βλέπουμε τους χαρακτήρες και ποιοι μπορούν και ποιοι όχι. Είναι μια στιγμή που πρέπει η ομάδα να πάρει αποτελέσματα. Πρέπει μέσα από την ομάδα να βρούμε την σωστή χημεία, τα παιδιά που έχουν την καλύτερη κατάσταση. Κάποια παιδιά που διαθέτουν εμπειρία να τραβήξουν την ομάδα». Τέλος, ο Παπαβασιλείου ύψωσε ασπίδα προστασίας στους παίκτες του. «Είμαστε σίγουροι ότι ο ΟΦΗ διαθέτει παίκτες που έχουν στόφα πρωταθλητή. Νομίζω ότι ήταν ένα πολύ καλό μάθημα γιατί τα πόδια μας ήταν στο έδαφος και γνωρίζαμε ότι αυτή η προσπάθεια ήταν αρκετά δύσκολη. Αν κάποιοι νομίζουν ότι μετά από αυτά που έχει περάσει η ομάδα και με 18 νέα πρόσωπα θα κερδίζει συνέχεια 4-0 είναι εκτός πραγματικότητας. Γίνεται μια νέα προσπάθεια και χρειάζεται υπομονή ώστε να πάμε την ομάδα εκεί που πρέπει». Τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του Ηρακλείου εκπροσώπησε ο Ανέστης Αγρίτης. Ο επιθετικός του ΟΦΗ δήλωσε: «Η συνέχεια θα είναι καλύτερη για εμάς. Ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός και μας βοήθησε πάρα πολύ. Είναι ευχή για κάθε ποδοσφαιριστή να παίζει μπροστά σε τέτοιο κοινό. Το παιχνίδι με την Καλαμάτα είναι δύσκολο και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι. Σκοπός μας όπως σε όλα τα παιχνίδια είναι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Καλαμάτα - ΟΦΗ

Οι μεταξύ τους αναμετρήσεις τα τελευταία χρόνια:

6.5.01 Καλαμάτα - ΟΦΗ 1-4
7.1.01 ΟΦΗ - Καλαμάτα 1-1
6.2.00 ΟΦΗ - Καλαμάτα 3-2
19.9.99 Καλαμάτα - ΟΦΗ 0-0
17.5.98 ΟΦΗ - Καλαμάτα 1-0
11.1.98 Καλαμάτα - ΟΦΗ 1-0
23.3.97 ΟΦΗ - Καλαμάτα 2-0
24.11.96 Καλαμάτα - ΟΦΗ 1-1
28.1.96 ΟΦΗ - Καλαμάτα 3-0
26.8.95 Καλαμάτα - ΟΦΗ 2-3

ΟΦΗ 6 ΝΙΚΕΣ - 3 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1 ΝΙΚΗ

Β’ ΕΘΝΙΚΗ
Αυλαία σήμερα στη Δράμα
Με τη συναρπαστική αναμέτρηση της Δράμας, ανάμεσα στην τοπική Δόξα και τον Πιερικό, που... κρυφοκοιτάζουν την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα, ανοίγει σήμερα η αυλαία της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής. Η σέντρα του αγώνα είναι προγραμματισμένη για τις 16:00, με απευθείας τηλεοπτική κάλυψη από το ConnX. Γηπεδούχοι: Ολοκληρώθηκε το πρωί της Πέμπτης η προετοιμασία της Δόξας Δράμας για τον κρίσιμο αγώνα της Παρασκευής με αντίπαλο τον ισχυρό Πιερικό. Οι «μαυραετοί» περιμένουν το γήπεδο να γεμίσει, μετά και την μείωση τιμών των εισιτηρίων, στην οποία προχώρησε η διοίκηση της ΠΑΕ, ενώ οι παίκτες χρειάζονται τη βοήθεια του κόσμου, προκειμένου να φτάσουν στην πρώτη τους φετινή νίκη. Εκτός πλάνων του Κώστα Βασιλακάκη έμεινε ο τιμωρημένος Νίκος Τσιμπλίδης (αποβλήθηκε στη Ρόδο) και τη θέση του στο βασικό σχήμα αναμένεται να πάρει ο Ντένις Παπαθανασίου. Παράλληλα, δεν υπολογίζονται και οι Μαχαιρούδης (προπονείται χαλαρά), Αθανασιάδης. Την αποστολή των Δραμινών, αποτελούν οι Καρατζιοβαλής, Καραβελίδης, Παπαθανασίου, Μπαξεβανίδης, Γαλακτερός, Ρομπίνιο, Πακάλτσης, Σαμαράς, Πινδώνης, Γκίκας, Τσουκαλάς, Παρμαξίδης, Εν Ντουρ, Μουρατίδης Χ., Γκονζάλες, Βαν Ες, Μουρατίδης Λ., Άγγος, Χλωρός, Μαρκόφσκι. Πριν την έναρξη του αγώνα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση λίγων λεπτών ανάμεσα στα τμήματα Υποδομής της Προσοτσάνης και τη Δόξας. Φιλοξενούμενοι: Χωρίς τον Σέρχιο Παέζ θα παραταχθεί ο Πιερικός απέναντι στη Δόξα Δράμας την Παρασκευή, καθώς ο Αργεντινός μπακ-χαφ παραπάτησε κατά τη διάρκεια της προπόνησης της Τετάρτης και τέθηκε νοκ άουτ για το ματς με τους Δραμινούς. Στην 20μελή αποστολή, που ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, συμπεριλήφθηκαν οι Κοτταράς, Καρακούτσης, Χατζηζήσης, Καλλιμάνης, Παντελιάδης, Γιαζιτζόγλου, Παστός, Τασίδης, Εξουζίδης, Μανουσαρίδης, Μαρτίνεζ, Σουλίδης, Κόιτς, Πέντα, Ντεμπελέ, Φρέντερικς, Τσιτλακίδης, Θάνος, Γκουγκουλιάς και Ολγκίν . Πλην του Παέζ, αποκλείστηκαν οι Λαναρής που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα από τον τραυματισμό του στο παιχνίδι του Κυπέλλου, Μακρής που προπονείται κανονικά, ωστόσο θα προφυλαχθεί λόγω του τραύματος στο κεφάλι που αποκόμισε από το παιχνίδι με την Ηλιούπολη, Τόσκας, ο τρίτος τερματοφύλακας Κουδουνάς, και οι τέσσερις νεαροί Κωτσιόπουλος, Μίγκος, Νίκου και Τσιντώτας (θα μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων από την Παρασκευή). Οι παίκτες προπονήθηκαν χαλαρά το πρωί της Πέμπτης και στη συνεχεία, αφού πρώτα γευμάτισαν, αναχώρησαν για τη Δράμα.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κομίνης Γ. ΕΠΣ Θεσπρωτίας, ΒΟΗΘΟΙ: Καλφόγλου Γ. ΕΠΣ Θεσπρωτίας, Σίπκας Ι. ΕΠΣ Πέλλας



«Λύμπε» ο παραγωγικός!
Ένα γκολ κάθε τρεις αγώνες μετρά έως τώρα στη θητεία του στη Γερμανία ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Ο 34χρονος επιθετικός σκόραρε δύο φορές στη χθεσινή νίκη-πρόκριση της Άιντραχτ Φρανκφούρτης επί της Άαχεν με 6-4, για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Γερμανίας, φτάνοντας τα 12 γκολ σε 37 εμφανίσεις στο διάστημα που αγωνίζεται στα γερμανικά γήπεδα. Ο «Λύμπε» σκοράρει μία φορά κάθε 217 αγωνιστικά λεπτά, επίδοση αν μη τι άλλο αξιόλογη για το υψηλό ποδοσφαιρικό επίπεδο της χώρας που αγωνίζεται. Φέτος δεν είχε καταφέρει να σκοράρει σε 4 συμμετοχές-αλλά μόλις 149 λεπτά στο γήπεδο-στην Bundesliga, σε αντίθεση με την περασμένη περίοδο, όπου είχε σκοράρει 9 φορές σε 29 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα. Στο Κύπελλο πέρυσι είχε ένα γκολ σε δύο αγώνες, ενώ φέτος έχει προλάβει να πετύχει δύο τέρματα σε ισάριθμα ματς και 96 λεπτά συμμετοχής.