Weather - Καιρός

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Δεν τελείωσε η ενίσχυση...

H εντεκάδα που ξεκίνησε στην Κόρινθο

Βασίλης Σκαρλάτος, Γιώργος Καλομοίρης και Μανώλης Σπανός

Ντεμπούτο με πανέμορφο γκολ από τον Πέτρο Καμινιώτη


Πάντα εκεί...

ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ CONN-X ΝΑ ΜΠΑΙΝΕ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Δεν τελείωσε η ενίσχυση...

ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΙΒΑΝ ΤΑΣΙΤΣ – Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ

Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος

Κι ενώ βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την έναρξη του Πρωταθλήματος η προετοιμασία της «Μαύρης Θύελλας» συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και ρυθμό και θα λέγαμε με πολύ καλύτερη ψυχολογία μετά από την εντυπωσιακή και κυρίως ουσιαστική νίκη-πρόκριση μέσα στην Κόρινθο με 2-3! Φυσικά και το να αποκλείσεις μια ομάδα Γ’ εθνικής (με παρουσία όμως στην Α’), εκτός έδρας και όταν ήδη βρίσκεσαι πίσω με 2-0, δείχνει σοβαρά σημάδια ότι γίνεται καλή δουλεία και το μέλλον προβλέπεται ευοίωνο. Ειδικά όταν ο Πρόεδρος της ομάδας επανέλαβε αρκετές φορές την ώρα του αγώνα ότι «η μεταγραφική ενίσχυση δεν τελείωσε. Θέλουμε άλλους δυο παίκτες σε κύριες και βασικές θέσεις και θα είμαστε 100% έτοιμοι». Για τον λόγο αυτό και για την συνεδρίαση της ΕΠΑΕ ήταν χτες στην Αθήνα και αναμένεται να επιστρέψει με άλλες δυο συμφωνίες, ενός αμυντικού κι ενός μεσοεπιθετικού.

Τα κέρδη από την Κόρινθο
Μετά από 5 χρόνια η ομάδα της Καλαμάτας ξόρκισε την κακοδαιμονία να αποκλείεται από τις αρχές του Κυπέλλου, αφήνοντας έξω την «Μπάρτσα» που ερχότανε με κεκτημένη ταχύτητα μετά το διπλό στη Ρόδο, «μπερδεύοντας» τις ομάδες που είχε να αντιμετωπίσει! Άλλο Ρόδος κι άλλο Καλαμάτα! Οι Κορίνθιοι πίστεψαν μετά το 2-0 ότι θα συνέχιζαν στη Γ’ φάση, αλλά δεν υπολόγιζαν το ειδικό βάρος της μελανόλευκης και την δίψα των παικτών της για να μην φύγουν με τον αποκλεισμό στις αποσκευές τους. Η ομάδα που είδαμε στο Δημ.Στάδιο Κορίνθου με τον κάκιστο φωτισμό και με ελλειπή οργάνωση σε όλα τα επίπεδα, θα διαφέρει αρκετά από αυτή που θα δούμε στο Πρωτάθλημα, αφού σημαντικά στελέχη δεν έχουν ακόμα φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο ή δεν έχουν έρθει ακόμα... Όσοι όμως βρέθηκαν στην Κόρινθο και κυρίως οι νέοι παίκτες, μπήκαν στο κλίμα και στην ένιωσαν το βάρος της φανέλας. Η ομάδα της Καλαμάτας μετράει λοιπόν τα εξής κέρδη από την νίκη-πρόκριση: α) Την ίδια την πρόκριση! Είναι πολύ σημαντικό στο πρώτο επίσημο ματς να φεύγεις νικητής και να έχεις την ευκαιρία να υποδεχτείς τον ΠΑΣ Γιάννινα στην έδρα σου (στις 28 Οκτωβρίου), μια ομάδα που πέρσι κέρδισες με 2-1. Και στη συνέχεια να έχεις την ευκαιρία να πας ψηλότερα με ομάδες που έχουν μεγάλη αγωνιστική και εμπορική αξία. Β) Οι παίκτες που ήρθαν έδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν και να διεκδικήσουν θέση βασικού. Λάθη έγιναν σε όλες τις γραμμές και η ομάδα θέλει ακόμα δουλειά. Μπήκαν όμως οι βάσεις. Γ) Ο κόσμος ήταν εκεί! 60-70 Καλαματιανοί έδωσαν δυναμικό παρόν, δέχτηκαν μπουκάλια και ύβρεις από τους Κορίνθιους που αδυνατούσαν να πιστέψουν την ανατροπή και για άλλη μια χρονιά θα είναι δίπλα στην ομάδα. Ο Πρόεδρος για να τους ευχαριστήσει είδε μαζί τους περίπου ένα ημίχρονο και έστησαν πηγαδάκια για πολλά θέματα.

Κακαλέτρης: Κάναμε την δουλειά μας
Με την λήξη του αγώνα ο Νίκος Κακαλέτρης δήλωσε: «Εμείς κάναμε απλά την δουλειά μας, τα παιδιά έκαναν πραγματική κατάθεση ψυχής ειδικά στην επανάληψη και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Ήταν ένα πολύ δυνατό τεστ στη φάση προετοιμασίας που βρισκόμαστε και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας». Από την άλλη, ο αρχηγός της ομάδας Αντώνης Ψυχογιόπουλος, που σκόραρε το πρώτο του γκολ με την μελανόλευκη, δήλωσε: «Είναι μια μεγάλη πρόκριση για την Καλαμάτα μετά από 5 χρόνια, κλείσαμε κάποια στόματα που έλεγαν διάφορα για εμάς κι έγινε έτσι από 2-0 σε 2-3. Η φανέλα της ομάδας έχει μεγάλη δύναμη όπως και ο κόσμος της και αυτό φάνηκε μέσα στο γήπεδο. Τους αφιερώνουμε τη νίκη και ένα τους λέμε: τώρα έρχονται τα καλύτερα»! Ο Γιώργος Καλομοίρης που δέχτηκε 3 γκολ από την παλιά του ομάδα και δεν πανηγύρισε κανένα από τα 2 της Κορίνθου, δήλωσε: «Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς, αντιμετωπίσαμε μια ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας, προηγηθήκαμε με 2-0, πιστέψαμε ότι είχαμε προκριθεί αλλά είναι βαριά η φανέλα της Καλαμάτας και γύρισε το παιχνίδι και δίκαια κέρδισε. Τρία χρόνια στην ομάδα είδα απέναντί μου γνώριμα παιδιά και δύσκολα περιγράφω τα συναισθήματά μου. Οι κινήσεις ενίσχυσης του απρόβλεπτου Προέδρου έσωσαν την παρτίδα για άλλη μια φορά»!

Μπαίνει και το conn-x
Μια ευχάριστη είδηση προήλθε από την συνεδρίαση της ΕΠΑΕ χτες το μεσημέρι: η συνδρομητική δικτυακή πλατφόρμα του ΟΤΕ που παρέχει εικόνα μέσω σύνδεσης ΙΝΤΕΡΝΕΤ (καλωδιακά) θα μεταδίδει κάθε Παρασκευή (κι άλλη φετινή καινοτομία) έναν αγώνα της Β’ εθνικής αλλά και όλα τα παιχνίδια των πλει οφ! Με 15 ευρώ συνδρομή επιπλέον στην υπάρχουσα σύνδεση θα μπορεί ο κάθε ένας να απολαμβάνει τους αγώνες της μικρής λίγκας. Η ΕΤ 3 παραμένει στις μεταδόσεις απλά η είσοδος της θυγατρικής του ΟΤΕ εμπλουτίζει, ενισχύει και εξαπλώνει την πίτα της Β’ εθνικής με όλα τα οικονομικά και εμπορικά επακόλουθα.
Ηρθε και ο Τάσιτς
Σε δυο ομάδες προπονήθηκαν χτες οι παίκτες της Καλαμάτας στο προπονητήριο στη νέα είσοδο. Όσοι ξεκίνησαν στο προχτεσινό παιχνίδι στην Κόριθνο, όπου η "Μαύρη Θύελλα" έκανε την ανατροπή από 2-0 σε 2-3 και πήρε την πρόκριση στο Κύπελλο, ακολούθησαν πρόγραμμα χαλάρωσης και αποθεραπείας. Οι υπόλοιποι προπονήθηκαν υπό τις οδηγίες του Νίκου Καρδακάρη, αφού ο Νίκος Κακαλέτρης μετέβη στην Πάτρα για τον αγώνα της Παναχαικής με το Αιγάλεω (0-2 με κόκκινη του Φρίμποργκ), δίνοντας έμφαση σε ασκήσεις φυσικής κατάστασης και ακολούθως οι τρεις τερματοφύλακες της ομάδας έκαναν ειδικό πρόγραμμα. Τα συναισθήματα στις τάξεις της ομάδας είναι ευχάριστα για την πρόκριση και τα 3 εκτός έδρας γκολ που σημείωσε η μεσσηνιακή ομάδα και η δουλειά συνεχίζεται εντατικά.
Από σήμερα ξεκινάνε οι διπλές προπονήσεις (7 το πρωί και 18:00) και θα ενσωματωθεί και ο Ιβάν Τάσιτς που επέστρεψε στην πόλη. Η ανανέωση της συνεργασίας με τον Ιβαν τον τρομερό, έναν παίκτη αξίας και ουσίας, θα δέσει την ομάδα στα χαφ και θα βοηθηθούν όλες οι γραμμές με την παρουσία του. Ο Πρόεδρος της ομάδας βρίσκεται στην Αθήνα και μελετά το ενδεχόμενο να θα προβεί σε άλλες δυο μεταγραφικές κινήσεις ενίσχυσης της ομάδας.
Διακοπή στο ...φιλικό
Δυσάρεστη τροπή πήρε το προχτεσινό φιλικό της ομάδας των Νέων της Καλαμάτας με την Δόξα, αφού λόγω κάποιων συνεχόμενων αντιαθλητικών ενεργειών οδήγησε στην πρόωρη διακοπή του αγώνα κι ενώ οι ερασιτέχνες της Καλαμάτας κέρδιζαν με 2-1 με γκολ του Πολίτη και του Μπεκιράι. Καλό θα είναι στο μέλλον να αποφεύγονται παρόμοιες εξελίξεις, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με παιδιά 15-18 ετών που όλοι οφείλουμε να τα βάλουμε στο δρόμο του «ευ αγωνίζεσθαι» και του ήθους.


ΜΙΚΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΙΘΝΟ
* Η μεγάλη ανατροπή του σκορ και η πρόκριση της ομάδας έκανε ένα κουβάρι όλη την αποστολή που πανηγύρισε τα 3 γκολ και την πολύ καλή εμφάνιση της επανάληψης. Αρκετοί παίκτες που ήταν εκτός 18άδας βρέθηκαν μαζί με την ομάδα: Δημητρακόπουλος, Ντεκίδης, τα Καλογεροπουλάκια! Στο πέταλο 50 "Bulldogs", γονείς των παικτών και ο Σωτήρης Καμπουγέρης να δεσπόζει.
* Με ατυχία ξεκίνησε το ταξίδι, αφού στη Μεγαλόπολη το πούλμαν της ομάδας έμεινε από τροφοδοτικό! Ο γενικός αρχηγός με κινήσεις ουσίας έκλεισε άλλο από την πόλη και όλα καλά! Το ματιάσανε το λεωφορείο με τόσο μελάνι που χύθηκε το καλοκαίρι...
* Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης εκτελώντας χρέη ... σκάουτερ ήταν στο γήπεδο και είδε τον επόμενο αντίπαλο της ομάδας του. Φυσικά και δεν χάρηκε με το αποτέλεσμα αφου προτιμούσε την Κόρινθο. Λίγο πιο πέρα ο προπονητής του Αιγάλεω Βασίλης Βούζας. Κάποιος "είδε" (και το χειρότερο έγραψε...) ότι ήταν και ο Αχιλλέας Μπέος! Ο ευτραφής παράγοντας διακτινήστηκε με ....αλεξίπτωτο (!) από τον Βόλο που έπαιζε φιλικό με τον Αρη και ήρθε στον Ισθμό... Μάλιστα! Αυτά έχουν οι ειρωνίες και οι εμπάθειες.
* Ο Γιώργος Καλομοίρης αποθεώθηκε από την μελανόλευκη εξέδρα, αντίθετα ο Χώνος τα άκουσε για άλλη μια φορά... Το γήπεδο ήταν σε άθλια κατάσταση, ακούρευτο, απάτητο και μέσα στα σκοτάδια....Αλλά τα δημοσιογραφικά θεωρεία μέσα στη χλιδή: κλιματισμό, φωτισμό, διπλά τζάμια αλλά χωρίς ίντερνετ!