Weather - Καιρός

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
«Καθαροί» Λαμπρόπουλος, Καρατζίκας
Τι έγραψε ο Ηρακλής Τσίκινης που ήταν παρατηρητής



Πάλι είχε τα προβλήματά της η διαιτησία το Σαββατοκύριακο (13-14/09) σε παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας και της Β' Εθνικής. Η ΚΕΔ ανέλαβε δράση και βάζει στο «ψυγείο» δύο διαιτητές (Γιάχο, Μήτση)και έναν βοηθό (Γενναίο), χωρίς να υπάρχουν ανακοινώσιμες ποινές, σύμφωνα με το νέο μοντέλο που καθιερώνεται τη φετινή σεζόν. «Καθαροί» ο Λαμπρόπουλος και ο Καρατζίκας, που ακύρωσαν το γκολ του Λεονάρντο στο Ολυμπιακός – Καβάλα.

Συγκεκριμένα, ο Θανάσης Γιάχος (Χίου), που σφύριξε τον αγώνα Λεβαδειακός – Πανιώνιος (1-0), είναι ο δεύτερος διαιτητής από τη Σούπερ Λίγκα που θα τιμωρηθεί φέτος από την Επιτροπή Διαιτησίας. Υπενθυμίζεται ότι «λογαριασμό» με τις τιμωρίες άνοιξε πρώτος ο Δημήτρης Κύρκος (Ηπείρου), ο οποίος στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής Ατρόμητος – ΑΕΚ (0-1) δεν είχε καταλογίσει πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων σε μαρκάρισμα του Αραούχο στον Τάτο.

Ο Γιάχος έκανε άσχημο ντεμπούτο στη Σούπερ Λίγκα, υποπίπτοντας σε σημαντικά λάθη, τα οποία κατέγραψε στην έκθεσή του ο παρατηρητής του αγώνα Θανάσης Μπριάκος. Από το συγκεκριμένο παιχνίδι ο Μπριάκος έστειλε στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΚΕΔ και τον βοηθό Χρήστο Γενναίο (Αθηνών), στον οποίο χρεώνει ότι δεν αντιλήφτηκε πως ο Μπάρκογλου σημείωσε από θέση οφσάιντ το γκολ του Λεβαδειακού.

Τα έκανε... σαλάτα η διεθνής!

Η διεθνής Θάλεια Μήτση (Πειραιά) τα έκανε... σαλάτα στην αναμέτρηση Θρασύβουλος – Ρόδος (1-1) στη Φυλή, στο πλαίσιο της πρεμιέρας της Β' Εθνικής και δεν θα αποφύγει το «ψυγείο». Η διεθνής ρέφερι δεν έδωσε καταφανέστατο πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων σε χέρι του Στ. Καντιμοίρη και συγχρόνως δεν απέβαλε τον ποδοσφαιριστή της Ρόδου, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση «ανακάλυψε» πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων σε θεατρινίστικο πέσιμο του Ζαπρόπουλου.

«Ορθώς» ακυρώθηκε το γκολ του Λεονάρντο

«Καθαροί» βγαίνουν ο διαιτητής Μάριος Λαμπρόπουλος (Πύργου) και ο βοηθός Αντώνης Καρατζίκας (Αθήνας) για την απόφασή τους να ακυρώσουν το τέρμα που πέτυχε ο Λεονάρντο στο ματς Ολυμπιακός – Καβάλα (0-0), καταλογίζοντας οφσάιντ στον Ντιόγκο, ο οποίος παρεμβάλλεται στη φάση.

Ο παρατηρητής Ηρακλής Τσίκινης έγραψε στην έκθεσή του ότι το γκολ σωστά ακυρώθηκε, αφού υπάρχει οφσάιντ και έτσι οι Λαμπρόπουλος και Καρατζίκας δεν αντιμετωπίζουν κανέναν κίνδυνο τιμωρίας. Τέλος, πρόβλημα δεν υπάρχει και για τον διαιτητή Γιώργο Σταθόπουλο (Αχαίας) για τη διαιτησία του στο παιχνίδι Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ (1-1) και τις διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων για δύο πέναλτι (σε χέρι του Μπαστία και σε ανατροπή του Αραμπατζή).