Weather - Καιρός

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009




ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΑ ΤΑ ΛΑΘΗ
Κοιτάει μπροστά

«ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΟΛΑ» Η «ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 15:00 ΜΕ ΤΟΝ ΟΦΗ ΓΙΑ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΓΟΗΤΡΟ – Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ

Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος

Το παιχνίδι της Καισαριανής πρέπει να αποτελέσει από σήμερα οριστικά παρελθόν για την ομάδα της Καλαμάτας που παρά την υπερπροσπάθεια των παικτών που αγωνίστηκαν σε αυτό, δεν απέφερε στην ομάδα μας ούτε στον πόντο της ισοπαλίας, όπως είχε συμβεί πέρυσι. Βλέπετε φέτος η τύχη δεν μας χαμογέλασε, ειδικά όταν στο 2’ του αγώνα ο Κώστας Παπουτσής, μετά από εξαιρετική εκτέλεση ενός φοβερού φάουλ, λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Γκίτκου!

Σαν να μην έφτανε αυτό, είκοσι λεπτά αργότερα, μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Μπενίσκου, ο Παπουτσής πάνω στη γραμμή, έκοψε με το χέρι την πορεία της μπάλας για γκολ και αποβλήθηκε, αφήνοντας πολύ νωρίς την ομάδα μας με παίκτη λιγότερο. Το χτύπημα πέναλτι του Κριπιντήρη πέρασε άουτ και το ματς απέκτησε μια «άγρια ομορφιά» με πολλές φάσεις. η γρήγορη αποβολή είχε ως συνέπεια να αλλάξει η τακτική και ο τρόπος ανάπτυξης του παιχνιδιού από τον Γιώργο Μπένο, που αντικατέστησε τον Ετέροβιτς, που ήταν «πολυτέλεια» να παίζει με δυο επιθετικούς, τη στιγμή που η δεξιά πλευρά της άμυνας με τον Φαμπίνιο, αλλά περισσότερο η αριστερή πλευρά με τον δαιμόνιο και απίστευτα επικίνδυνο Λουάμο, πέρναγαν δύσκολες ώρες.

Η «μαύρη θύελλα» κατάφερε με δέκα παίκτες και με έναν διαιτητή που « έσπρωχνε» την γηπεδούχο ομάδα προς την εστία του Γιάννη Μπαλτιμά, να κρατήσει για 70 λεπτά το μηδέν, παίζοντας με βοήθειες και με τους παίκτες που διαθέτει για να κρατάνε περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους,, αλλά δεν έφταναν αυτά! Ο ...κακός μας δαίμονας, που ακούει στο όνομα Γκουέι, όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν λήξει το παιχνίδι και ενώ βρισκόμασταν στο 92’, πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή μας, ντρίπλαρε τον Μιχάλη Χατζή, μπήκε μέσα στην περιοχή και ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος υπέπεσε στο πέναλτι που έκρινε και το παιχνίδι.
Έφτανε ένα αμυντικό λάθος και μια ολιγωρία να «γκρεμίσει» την ηρωική εμφάνιση και εξαιρετική προσπάθεια όλων των παιδιών, που είχαν πιστέψει ότι μπορούσαν από, και με δέκα παίκτες να πάρουν έναν πολύτιμο βαθμό μέσα στην Καισαριανή.
Πολλές αλλαγές
Ο Γιώργος Μπένος είχε στήσει την ομάδα για να διεκδικήσει βαθμό ή βαθμούς. Αν στο τρίτο λεπτό το σκορ ήταν 0-1 όλα θα ήταν διαφορετικά. Στην ομάδα όλοι πιστεύουν ότι αν τελειώναμε το παιχνίδι με 11 παίχτες, δεν θα χάναμε. Και είναι μεγάλο το πρόβλημα αν αποβάλλεται ένας αμυντικός και μάλιστα στόπερ, αφού πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές για να έρθει η ισορροπία στον χώρο της άμυνας. Έτσι, πέρασε ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος αντί του Ετέροβιτς, ο πολύ καλός και προχτές Χρήστος Μανιάτης πήγε ως στόπερ δίπλα με τον Ψυχογιόπουλο και αριστερά ήρθε ο Σκαρλάτος και με την αλλαγή του Καλαγκάνη αργότερα, ακόμα πιο πίσω. Κι όλα αυτά μέχρι να τελειώσει με μηδεν το ημίχρονο. Αυτό έγινε με μεγάλη προσπάθεια και με τον Μπαλτιμά να «κατεβάζει ρολλά»!
Οι Καισαριανιώτες, αφού είδαν ότι ο Λαρισαίος ρέφερι Κουκλομένος τους έδωσε δυο «δώρα» από το 23’ (πέναλτι και αποβολή) ίσως έδινε κι άλλα και αποφάσισαν στο 26’ με τον Μπενίσκο και στο 28’ ζητώντας χέρι του Μανιάτη να πάρουν άλλα δυο πέναλτι... Στο 44’ ο Λουάμο σε μια φάση διαρκείας σούταρε από τα 8μ ευτυχώς άουτ!


«Σφιχτά» και στην επανάληψη
Το παραπάνω αμυντικογενές σχήμα πήγε καλά μέχρι το 62’. Ο Πιερ Καλαγκάνης που είχε πολύ δουλειά έδωσε τη θέση του στον Αθανσόπουλο, σε μια κίνηση του Μπένου να «ανεβάσει» πιο πάνω την ομάδα μας που πράγματι δεχόταν πίεση, αφού για 10’ ο Εθνικός Αστέρας έκανε 3 φάσεις γκολ, με τον Λουάμο και τον Μπενίσκο, που εκτέλεσαν κατά σειρά 4 κόρνερ πολιορκώντας την εστία του Πατρινού γκολκήπερ που ήταν εξαιρετικός.
Οι Τάσιτς, Πουρτουλίδης και Καμινιώτης κράταγαν μπάλα και άνοιγαν το παιχνίδι αλλά η ομάδα του Μανίκα πίεζε ψηλά και η επίθεσή μας ήταν «φτωχή» αναζητώντας την κόντρα και τον αιφνιδιασμό. Στο 73’ στη θέση του Καμινιώτη πέρασε ο Αντώνης Κωνσταντόπουλος για να «κλείσει» με το ύψος του την άμυνα που πέρναγε δύσκολες στιγμές.
Η «άμυνα για σεμινάριο με παίκτη λιγότερο» που έπαιζε η «Μαύρη Θύελλα» έσπασε στις καθυστερήσεις με τον τρόπο που περιγράψαμε και η προσπάθεια πήγε χαμένη. Τουλάχιστον σε αυτό το ματς...
Ανασύνταξη και ...ΟΦΗ

Με πρόγραμμα αποκατάστασης των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν από το ξεκίνημα του αγώνα της Καισαριανής, ξεκίνησε χτες η εβδομάδα στις τάξεις της «Μαύρης Θύελλας». Η γεύση που άφησε το παιχνίδι με τον Εθνικό Αστέρα είναι σίγουρα πικρή, αφού η Μεσσηνιακή ομάδα ηττήθηκε με (δεύτερο) πέναλτι στο 93ο λεπτό του αγώνα! Στόχος του τεχνικού επιτελείου είναι να γίνει ανασύνταξη δυνάμεων και από σήμερα να αρχίσει η προετοιμασία για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον ΟΦΗ στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας στις 15:00 (ΕΤ 3).
Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές προπονήθηκαν σε κανονικούς ρυθμούς και έπαιξαν δίτερμα για 70 λεπτά. Απουσίασε ο στρατευμένος Αντώνης Κωνσταντόπουλος και ο τραυματίας Αριστοτέλης Ντεκίδης, που έχει 2 ράμματα στο πόδι, «σουβενίρ» από το ματς των Νέων...
Η σημερινή προπόνηση προγραμματίστηκε να γίνει στη νέα είσοδο στις πέντε το απόγευμα.

MINI SPORT-ακια

  • Μετά από 10 χρόνια στο Πρωτάθλημα αποβάλλεται ο Κώστας Παπουτσής και η δυσαρέσκειά του, που άφησε την ομάδα νωρίς με 10 παίκτες ήταν απερίγραπτη. Επιπλέον, χάνει και το παιχνίδι με τον ΟΦΗ που ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητος. Η πιο πρόσφατη απευθείας κόκκινη που πήρε ήταν στο Κύπελλο (17/1/2006) Αιγάλεω-Ακράτητος στο 89’. Όπως πέρσι (ισοπαλία στη Μεσσήνη και ήττα στο Καυταντζόγλειο από την Καλαμαριά) έτσι και φέτος ξεκίνησε η ομάδα της Καλαμάτας, έχοντας 1 πόντο σε 2 ματς. Αν συνεχιστεί η ...παράδοση, την 3η αγωνιστική περιμένουμε νίκη..


  • Μόνο θετικά σχόλια αξίζει ο κόσμος της ομάδας που βρέθηκε και αυτή την Κυριακή δίπλα στην ομάδα. Οι περίπου 150 φίλοι της «Μαύρης Θύελλας» παρά την απίστευτη εξέλιξη του ματς, χειροκρότησαν στο φινάλε πάνω από την φυσσούνα τους παίκτες και ζήτησαν τη νίκη επί του ΟΦΗ το Σάββατο.


  • Η συμπεριφορά του μεγαλομετόχου του Εθνικού Αστέρα Νίκου Παπαδόπουλου όταν συνάντησε τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Γ.Γρηγορόπουλο, τον Μέρκο Ντερίμ και τον Γιάννη Χουλιάρα ήταν προσβλητική και απαράδεκτη, αφού χρησιμοποίησε εκφράσεις και υπονοούμενα που δεν τον τιμούν ως ηγέτη μιας ομάδας...Αντίθετα, ο γιος του Κώστας απάλυνε τις αρνητικές εντυπώσεις.



  • Με τον πρώην παίκτη της ομάδας μας Νίκο Πλάτανο τα έλεγαν τόσο οι διοικούντες την ΠΑΕ όσο και οι παίκτες της ομάδας. Ο Νίκος είπε τις εντυπώσεις του από την ομάδα της Καισαριανής, δεν τον είδαμε και πολύ χαρούμενο και αναπόλησε στιγμές από την ζωή του εδώ στην πόλη μας... Το ότι δεν χρησιμοποιήθηκε κόντρα στην παλιά του ομάδα, αν και ήταν έτοιμος, δεν θέλησε να το σχολιάσει...

  • Ο Πρόεδρος της «Μαύρης Θύελλας» πριν την έναρξη του αγώνα, βρέθηκε στο βοηθητικό (!) του Αστέρα και έκανε επιτόπιο έλεγχο και εξέτασε τις συνθήκες που συνέβησαν οι δυο σοβαροί τραυματισμοί των Σεφεράσι και Ντεκίδη που νοσηλεύτηκαν στο Ιατρικό κέντρο. Μάλιστα, το σοβαρό αυτό θέμα της ακατηλλόλητας του γηπέδου θα το θέσει στην συνεδρίαση της ΕΠΑΕ.


  • Η ομάδα επιστρέφοντας, γευμάτισε στην Τρίπολη σε γνωστό εστιατόριο της Αρκαδικής πόλης και παρακολούθησε μισό ημίχρονο του αγώνα ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ. Σε διπλανό τραπέζι έτρωγε ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης Μάριο Γκόμεζ.


Συνεδρίαση του ΔΣ/ΕΠΑΕ
Συνεδριάζει την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 15.00΄το Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄& Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, με Θέματα Ημερήσιας Διάταξης: 1.- Συνάντηση με ΠΣΑΠ, 2.- Σχέσεις με Super League, 3.- Συνθήκες διεξαγωγής αγώνων, 4.- Διάφορα θέματα. Αν δεν προκύψει η συμφωνία και η υπογραφή εγγράφου που θα εκταμιεύει κάποια χρήματα για τις ομάδες, τα πράγματα θα γίνουν δυσκολότερα, αφού σχεδόν όλες οι ομάδες κινούνται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και αναμένουν εναγωνίως τα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.


Πρόστιμο για το «ουγκ»...
H ΠΑΕ Καλαμάτα εγκαλείται για το άκουσμα ρατσιστικών συνθημάτων εις βάρος των ξένων ποδοσφαιριστών της φιλοξενουμένης κατά την πρώτη αγωνιστική αν και έγινε υπόδειξη από τα μεγάφωνα να μην ακουστούν. Καλό θα είναι να σταματήσει πλέον το εμετικό «σύνθημα» και να δείξουμε τον πολιτισμό μας. Η ΠΑΕ Ηλυσιακός επειδή δεν εμφανίστηκε με το σήμα της ομάδας στην φανέλα... Επίσης, η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της ΈΠΑΕ Β΄,Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας κάλεσε σε απολογία για αύριο Τετάρτη 23/09/2009 και ώρα 11:00 τις παρακάτω ΠΑΕ και φυσικά πρόσωπα: Την ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ για παράβαση του άρθρου 19 παρ. 1 του Πειθαρχικού Κώδικα με βάση την υπ' αριθμ. 388/1-9-2009 αίτηση-καταγγελία της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, την ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ για παράβαση των άρθρων 1, 3, 5, 14 & 15 του Πειθαρχικού Κώδικα (ΔΙΑΓΟΡΑΣ-ΟΦΗ) και την ΠΑΕ ΟΦΗ για παράβαση των άρθρων 1, 3, 5, 14 & 15 του Πειθαρχ. Κώδικα (ΔΙΑΓΟΡΑΣ-ΟΦΗ).

Έκαναν «σεφτέ» οι Σέρρες κόντρα στο...Αιγάλεω!
Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε ο Πανσερραϊκός επικρατώντας 1-0 του Ηλυσιακού στο γήπεδο του Ελληνικού, παρουσία 80 θεατών!!! Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο 81` ο Αθανασιάδης με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Γαλανόπουλου. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 10 παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερης κίτρινης κάρτας του Σκάγκλια στο 80`, όπως και οι γηπεδούχοι, καθώς ο Δήμου α. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης το γεγονός πως ο διαιτητής Κουτσιαύτης διέκοψε στο 70` το ματς για περίπου 5 λεπτά, καθώς δεν είχαν ανάψει οι προβολείς του γηπέδου... Τέλος, το Υπουργείο Ανάπτυξης ενέκρινε την αλλαγή της ονομασίας της ΠΑΕ Ηλυσιακός σε ΠΑΕ Αιγάλεω. Έτσι, η ομάδα θα αγωνίζεται πλέον με το έμβλημα του Αιγάλεω στις φανέλες και τα κυανόλευκα. Το ματς διεκόπη για 10’ επειδή δεν άναψαν εγκαίρως οι προβολείς του γηπέδου και η ΕΤ 3 έδειξε μόνο 60’ λόγω τεχνικού προβλήματος...
Ηλυσιακός: Ταμπάσης, Αυλωνίτης (83' Φρίμπονγκ), Ουμουρί, Τσιρογιάννης, Δήμου, Σκάρος, Ουλάϊ (61' Λόπεζ), Τρέχο, Τσαμπούρης, Βάσι, Βούγιτς (46' Πουλάκος).
Πανσερραϊκός: Κυριακίδης, Γαλανόπουλος, Γεωργίου, Παπάζογλου, Κάστρο, Σκάγκλια, Τάντιτς, Αθανασιάδης (89' Καλί), Ριμόλντι, Κωνσταντινίδης (86' Βοσκόπουλος), Λεοζίνιο (64' Γεωργιάδης).
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 2 αγώνες)
1. Εθνικός Πειραιώς 6
- Κέρκυρα 6
3. Πιερικός 4
- Διαγόρας 4
- Εθνικός Αστέρας 4
- Πανσερραϊκός 4
7. Ο.Φ.Η. 3
8. Αναγέννηση Καρ. 2
- Δόξα Δράμας 2
- Ηλιούπολη 2
- Ρόδος 2
12. Αγροτικός Αστ. 1
- Ηλυσιακός 1
- Καλαμάτα 1
- Θρασύβουλος 1
- Ολυμπιακός Βόλου 1
- Παναιτωλικός 1
18. Ιωνικός 0