Weather - Καιρός

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ - ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΑΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΗΤΕΑΣ

Ο χρόνος κυλάει υπέρ της ομάδας

Ο ΣΚΟΡΕΡ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΑΡΛΑΤΟΣ ΕΙΠΕ ΣΤΗ «ΦΩΝΗ»: ΕΜΕΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ – ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ «ΒΛΕΠΕΙ» ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΑ

Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος


Με πρόγραμμα αποκατάστασης των ποδοσφαιριστών που ξεκινήσανε ως βασικοί στο προχθεσινό παιχνίδι με τον Ηλυσιακό, ξεκίνησε η εβδομάδα στις τάξεις της «Μαύρης Θέλλας», σε ένα πολύ βαρύ γήπεδο λόγω της καταιγίδας που προηγήθηκε. Το προπονητικό τιμ, χώρισε τους ποδοσφαιριστές σε δύο ομάδες, οι μεν βασικοί του αγώνα ακολούθησαν ένα χαλαρό πρόγραμμα αποκατάστασης, οι δε άλλοι, ακολούθησαν πρόγραμμα ενδυνάμωσης και φυσικής κατάστασης. Στόχος του τεχνικού επιτελείου είναι να έρθουν στο ίδιο επίπεδο ετοιμότητας όλοι οι ποδοσφαιριστές για τον λόγο αυτό υπάρχει πολύ στενή παρακολούθηση και το πρόγραμμα προπόνησης διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ποδοσφαιριστή. Στα δύο επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει η Καλαμάτα μέχρι σήμερα ( το ένα στην Κόρινθο για το κύπελλο και το άλλο προχθές) δεν παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα που να δείχνουν έλλειμμα φυσικής κατάστασης, αλλά εντοπίστηκαν διάφορα μειονεκτήματα που οφείλονται στον λίγο χρόνο προετοιμασίας και στην πληθώρα νέων παικτών, που δεν έχουν αποκτήσει ακόμα την απαιτούμενη ομοιογένεια με αποτέλεσμα ο ρυθμός του παιχνιδιού, οι συγκεκριμένοι αυτοματισμοί και ο ομοειδείς τρόπος ανάπτυξης και στιλ παιχνιδιού να αποτελούν το «μεγάλο στοίχημα» και ζητούμενο της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας. Πάντα σαφής ο Γιώργος Μπένος μίλησε για «υπομονή και πίστωση χρόνου».
Διάστρεμμα ο Αθανασόπουλος
Ο Βασίλης Αθανασόπουλος που αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο, και ήταν δραστήριος αλλά και «μοιραίος» παίκτης αφού απώλεσε μια μοναδική ευκαιρία στον 93ο λεπτό για να δώσει τους τρεις βαθμούς της νίκης, δεν προπονήθηκε λόγω μιας ελαφριάς κάκωσης στον αστράγαλο και ακολούθησε θεραπεία. Απουσίασε και ο στρατευμένος Αντώνης Κωνσταντόπουλος. Πριν την έναρξη της προπόνησης, ο Γιώργος Μπένος ενημέρωσε τους ποδοσφαιριστές για το εβδομαδιαίο πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν και τους ζήτησε να συνεχίσουν την προσπάθεια ώστε να φτάσει η ομάδα στο επιθυμητό επίπεδο.
Καλό το κλίμα
Το κλίμα στις τάξεις της ομάδας είναι αρκετά καλό, αφού όπως τόνισε και ο προπονητής της ομάδας και στη συνέντευξη τύπου, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετώπισε η τοπική μας ομάδα, βρήκε τον τρόπο, ισοφάρισε το παιχνίδι, είχε κάποιες καλές ευκαιρίες να φτάσει στη νίκη και το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο και από τις δύο πλευρές. Σήμερα αναμένεται να γίνει λεπτομερειακή ανάλυση του αγώνα, παρακολουθώντας το βίντεο αυτού και να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για την δύσκολη πορεία. Στην προπόνηση βρέθηκε και ο πρόεδρος της ομάδος Γιώργος Γρηγορόπουλος. Η προετοιμασία της ομάδας για το κυριακάτικο εκτός έδρας παιχνίδι στην Καισαριανή με τον Εθνικό Αστέρα, θα ξεκινήσει σήμερα το απόγευμα στις 4 στο προπονητήριο.
Ο Γ. Νικητέας στο ΔΣ της ΠΑΕ
Από την ΠΑΕ ΠΣ Η Καλαμάτα, ανακοινώθηκε χτες ότι νέο μέλος στο Δ.Σ. της ομάδας είναι ο κ.Γιώργος Νικητέας, ένας νέος άνθρωπος του αθλητισμού με όρεξη να προσφέρει στο σύλλογο. Ο Γιώργος Γρηγορόπουλος θέλει να πλαισιώνεται από άτομα που έχουν θέληση να προσφέρουν αλλά πάνω απ' όλα αγαπάνε την ομάδα και υπερασπίζονται τις θέσεις της.
Σκαρλάτος: Θέλω να πετύχω πολλά γκολ

Ο Βασίλης Σκαρλάτος ήταν ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος που σημείωσε η ομάδα της Καλαμάτας στο παιχνίδι της Κυριακής. Αυτό ήταν το δεύτερο τέρμα που πέτυχε ο 25 χρόνος επιθετικός από το Κιλκίς. Ο «Σκάρλα» πριν από εφτά χρόνια αγωνίστηκε με τον Ακράτητο στην Σούπερ Λίγκ , έκανε ένα πέρασμα από τον Βύζαντα Μεγάρων στη συνέχεια αγωνίστηκε για δύο χρόνια στην Καβάλα φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου αλλά και την φανέλα της Δόξας Δράμας πριν έρθει στην πόλη μας. Ο Σκαρλάτος αποδείχθηκε «χρυσή αλλαγή» στο περσινό παιχνίδι στην Καισαριανή, την 1η Φεβρουαρίου, όταν ισοφάρισε σε 1-1 το παιχνίδι , 1 πόντος που στην πορεία και την εξέλιξη του πρωταθλήματος αποδείχτηκε πολύ σημαντικός. Ο Γιώργος Μπένος των χρησιμοποίησε συνολικά σε 10 παιχνίδια την περσινή σεζόν. Φέτος, πολύ νωρίς, ο Σκαρλάτος «άνοιξε λογαριασμό» με το πανέμορφο και πολύ έξυπνο γκολ με κοντινή κεφαλιά στην εστία του Ταμπάση που απέδωσε άλλον έναν πόντο για την τοπική μας ομάδα. Σε χθεσινή του δήλωση τόνισε: «Δεν μπορούσα να φανταστώ καλύτερο ξεκίνημα για εμένα, αν και θα ήθελα να είχαμε φύγει νικητές από το γήπεδο. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ αλλά όπως και στην Κόρινθο δεν τα παράτησαμε, παίξαμε πολύ καλύτερα στην επανάληψη και τα δώσαμε όλα για να μην φύγει δυσαρεστημένος ο κόσμος που ήρθε στο γήπεδο. Την περσινή χρονιά ήρθα στη μέση της σεζόν στην ομάδα και όλοι καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο για έναν αθλητή να μπει αμέσως στην φιλοσοφία και στον τρόπο παιχνιδιού της νέας του ομάδας. Όμως φέτος, είχα την ευκαιρία να ξεκινήσω την προετοιμασία από την αρχή με όλα τα παιδιά και με πολύ καλό τεχνικό τημ και με τις προσθήκες των νέων παικτών αλλά και του Νίκου Πουρτουλίδη αλλά και του Ιβάν Τάσιτς δύο παικτών που γνωρίζουν πολύ καλά τον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας, αλλά και η επιστροφή του Γιώργου Μπένου στον πάγκο, μας δίνουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα στο πολύ άμεσο μέλλον να εμφανιστούν με καλύτεροι και πιο δυνατοί, όπως αρμόζει στην ομάδα αυτή. Όσο για μένα, επέλεξα να συνεχίσω την καριέρα μου στην Καλαμάτα, αν και δέχτηκα δύο καλές προτάσεις, και θέλω να δικαιωθώ για την επιλογή μου και να πετύχω όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ για να φτάσουμε στους στόχους μας». Ο Βασίλης Σκαρλάτος στην καριέρα του στα 136 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί έχει πετύχει 14 γκολ.


Mini Sport - ακια
· Ο μέσος όρος ηλικίας της αρχικής εντεκάδας της Καλαμάτας στο παιχνίδι με τον Ηλυσιακό ήταν 26 χρόνια, 9 μήνες και 25 ημέρες, ενώ του Ηλυσιακού, 23 χρόνια, 7 μήνες και 2 ημέρες. Των τριών αλλαγών, 26 χρόνια, 3 μήνες και 25 ημέρες της «Μαύρης Θύελλας» και 23 χρόνι 1 μήνα και 13 ημέρες των φιλοξενουμένων.
· Οι δυο προπονητές, ο 45χρονος Γιώργος Μπένος και ο 43χρονος Βασίλης Βούζας, ανήκουν στη νέα γενιά των προπονητών και έχουν στη Β’ εθνική, ο μεν Μελιγαλαίος κόουτς 33 αγώνες (9 νίκες, 10 ισοπαλίες και 14 ήττες), ο δε Καρδιτσιώτης, σε 97 ματς στην δεύτερη εθνική έχει 34 νίκες, 27 ισοπαλίες και 36 ήττες.
· Πολλές διαμαρτυρίες για άλλη μια χρονιά, διατυπώθηκαν και μάλιστα εγγράφως, για τον τρόπο, την ώρα και τις συνθήκες που παρουσιάζει η καθιερωμένη πλέον στα αθλητικά χρονικά εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης «Αθλητική Κυριακή», , αφού την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της δεύτερης κατηγορίας ούτε λίγο ούτε πολύ την παρουσίασε στις δύο τα ξημερώματα!!! Μάλιστα χθες οι οργανωμένοι φίλαθλοι του εθνικού σε ανακοίνωσή τους διαμαρτύρονται έντονα για τη στάση που κρατάει η εν λόγω εκπομπή, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ως πότε θα ανεχόμαστε όλοι οι φίλαθλοι που υποστηρίζουμε ομάδες πλην του ΠΟΚ, τα χάλια και τον ξεπεσμό της σοβαρότερης αθλητικής εκπομπής με την οποία μεγάλωσαν τόσες γενιές ποδόσφαιρο φίλων; Οι υπεύθυνοι της κρατικής τηλεόρασης πρέπει να σεβαστούν και εμάς και απαιτούμε την αλλαγή του τρόπου παρουσίασης της εκπομπής, ώστε να παρουσιάζονται τα στιγμιότυπα όλων των αγώνων των εθνικών κατηγοριών και του εξωτερικού, σας πληρώνουμε για να μας ταλαιπωρείται ή για να μας προσφέρετε μια δίκαιη και αμερόληπτη ενημέρωση;
· Μόλις από το 25ο λεπτό αντιλήφθηκε ο πάγκος της Καλαμάτας ότι το παιχνίδι δεν είχε τη σωστή εξέλιξη και η άμυνα αντιμετωπίζε σοβαρά προβλήματα. Αμέσως έλαβαν εντολή να σηκωθούν για ζέσταμα ο Πέτρος Καμινιώτης, Βασίλης Αθανασόπουλος και ο Κώστας Παπουτσής. Και οι τρεις παίκτες χρησιμοποιήθηκαν στην επανάληψη και μάλιστα βοήθησαν πολύ. Είδαμε για πρώτη φορά τον Γιώργο Μπένο να κάνει ταυτόχρονα δύο αλλαγές που δεν ήταν αναγκαστικές αλλά καθαρά τακτικής. Η συγκομιδή του ενός βαθμού δείχνει ότι οι αλλαγές ήταν εύστοχες.
· Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου, σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε ο Πέτερ Λίμαχερ, επικεφαλής του πειθαρχικού σώματος της ΟΥΕΦΑ, στην εφημερίδα «Καθημερινή», υποπτεύεται και παρακολουθεί στενά εδώ και αρκετούς μήνες κάποιες ομάδες της δεύτερης κατηγορίας και τους προέδρους, αφού υπάρχουν υποψίες ότι αρκετά παιχνίδια έχουν «στηθεί»! Οι υπεύθυνοι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» κάποια παιχνίδια που παρουσίασαν αυξημένο στοιχηματικό ενδιαφέρον και η διακύμανση τους κρίθηκε ως «ύποπτη» … Στη λίστα των 15 «υπόπτων» αγώνων εμφανίζονται 11 σύλλογοι, μάλιστα, ένας σύλλογος εμφανίζεται πέντε φορές. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί η έρευνα και ποιοι και ποιες ομάδες εμπλέκονται, αν τελικά αποκαλυφθεί τίποτα, αφού το επίσης ύποπτο παιχνίδι του Πανιωνίου στην Ευρώπη πριν από πέντε χρόνια ακόμα δεν έχει συνταχθεί πλήρες πόρισμα.
· Καλό θα είναι οι υπεύθυνοι της ΕΠΣ Μεσσηνίας να κάνουν έναν καλύτερο προγραμματισμό στη διεξαγωγή των αγώνων του τοπικού πρωταθλήματος, ώστε περισσότεροι φίλαθλοι και γενικότερα αθλητές που αγωνίζονται σε αυτά να έχουν τη δυνατότητα να παραβρίσκονται στα παιχνίδια της «Μαύρης Θύελλας» και το γήπεδο να έχει περισσότερο κόσμο. Δεν είναι λίγες οι ενώσεις που εφαρμόζουν την τρίωρη διακοπή της ποδοσφαιρικής δράσης για να διευκολύνονται όλοι ώστε να παρακολουθούν τα παιχνίδια της πρώτης ομάδας του νόμου τους (Δράμα, Κέρκυρα, Ρόδος, Αχαΐα κ.λπ.).
· Συνεχίστηκε και φέτος η αρνητική παράδοση που έχει σε όλες τις πρεμιέρες η ομάδα της Καλαμάτας και δεν ξεκινά με θετικό αποτέλεσμα την σεζόν! Στον παρακάτω πίνακα προκύπτει ότι τα τελευταία 11 χρόνια η τοπική μας ομάδα μόνο μία φορά έχει ξεκινήσει με τρίποντο, ενώ τις περισσότερες έχει παραχωρήσει η κερδίσει την ισοπαλία!
1998-1999 (Β)Λύκοι Ηλτεξ – Καλαμάτα 0-0
1999-2000 (Α)Καλαμάτα – ΟΦΗ 0-0
2000-2001 (Α)Καλαμάτα – ΠΑΟΚ 0-0
2001-2002 (Β)Καλαμάτα – Ολυμπιακός Βόλου 0-2
2002-2003 (Β)ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Πανηλειακός 4-1
2003-2004 (Β)ΠΑΣ Γιάννινα-Καλαμάτα 1-0
2004-2005 (Β)Πανηλειακός – Καλαμάτα 2-0
2005-2006 (Β)Προοδευτική – Καλαμάτα 0-0
2006-2007 (Β)Καλαμάτα – Εθνικός 1-0
2007-2008 (Β)Αγ.Δημήτριος-Καλαμάτα 1-0
2008-2009 (Β)Καλαμάτα – Διαγόρας 2-2
2009-2010 (Β) Καλαμάτα – Ηλυσιακός 1-1