Weather - Καιρός

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009



Παίκτης της Καλαμάτας είναι από χτες ο έμπειρος αμυντικός Κώστας Παπουτσής.

Τα πρώτα του γενέθλια στην Καλαμάτα γιόρτασε χτες ο Μιχάλης Χατζής


Ο 30ΧΡΟΝΟΣ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΧΤΕΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΗΣ «ΜΑΥΡΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ» - ΠΡΟΠΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΤΑΣΙΤΣ
Έβαλε Παπουτσή στη μηχανή της!
ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΡΟΣ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑΣ 8 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος

Όπως το είχαμε προαναγγείλει, άλλη μια μεταγραφή ανακοίνωσε χτες η ΠΑΕ Καλαμάτα. Ο Πρόεδρος της ομάδας ήρθε σε συμφωνία με τον 30χρονο (31/3/1979) ποδοσφαιριστή Κώστα Παπουτσή, που συμφώνησε για έναν χρόνο. Ο Παπουτσής αγωνίζεται στη δεξιά πλευρά της άμυνας, πολύ συχνά προωθείται και μπορεί άνετα να παίξει κι ως δεξί χαφ και στην επαγγελματική του καριέρα έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στις ομάδες της Κέρκυρας, του Παναιτωλικού, του Αιγάλεω και της Παναχαϊκής. Μάλιστα τις δυο τελευταίες χρονιές ήταν βασικός παίκτης στην ομάδα της Πάτρας και στον πρώτο του χρόνου έπαιξε 30 ματς σημειώνοντας 5 γκολ και πέρσι έκανε εξαιρετική χρονιά παίζοντας σε 34 ματς βάζοντας και 8 γκολ!
«Θα δώσω το 110%»
Σε μια σημαντική ενίσχυση στην αμυντική γραμμή προέβη η Καλαμάτα με την μεταγραφή του Παπουτσή. Ο έμπειρος μπακ μίλησε με τον κ. Γρηγορόπουλο και με συνοπτικές διαδικασίες συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Καλαμάτα, την στιγμή που είχε μείνει ανοιχτό το θέμα απόκτησης του ποδοσφαιριστή από το Αιγάλεω. Λίγα λεπτά μετά την προφορική συμφωνία του παίκτη με τον πρόεδρο της "Μαύρης Θύελλας", ο Παπουτσής μας μίλησε λέγοντας: «Είμαι χαρούμενος που θα συνεχίσω την καριέρα μου σε μια ιστορική ομάδα της Β’ Εθνικής. Για να είμαι ειλικρινής σήμερα (σ.σ. Παρασκευή) διάβασα από τις εφημερίδες ότι υπάρχει ενδιαφέρον της Καλαμάτας αλλά μέχρι την Πέμπτη δεν είχα μιλήσει με κανέναν άνθρωπο του συλλόγου. Υπήρχαν συζητήσεις τις προηγούμενες μέρες με το Αιγάλεω, αλλά ο κ. Γρηγορόπουλος με έπεισε αμέσως έστω και τηλεφωνικά. Με τις πράξεις του έδειξε πόσο με υπολογίζει γι’ αυτό και απάντησα θετικά στην πρόταση. Το Σάββατο (σήμερα) θα υπογράψουμε το συμβόλαιο συνεργασίας και ελπίζω όλα τα πάνε καλά. Γνωρίζω ότι θα έχουμε δύσκολο έργο φέτος στην κατηγορία γι’ αυτό χρειάζεται βοήθεια απ’ όλους και ιδιαίτερα απ’ τον κόσμο. Από την μεριά μου ελπίζω να είμαι υγιείς και θα δώσω το 110% των δυνάμεων μου, όπως έκανα τα προηγούμενα χρόνια σε Αιγάλεω και Παναχαϊκή". Ο ποδοσφαιριστής αναμένεται σήμερα να έρθει στην Καλαμάτα και να ενσωματωθεί με την ομάδα.
Το ζητούμενο η «χημεία»
Βρισκόμαστε μόλις 8 ημέρες πριν την σέντρα του Πρωταθλήματος και ήδη η ομάδα έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στο Κύπελλο, με 2-3 μέσα στην Κόρινθο, (πλήρες φωτορεπορτάζ στο http://kalamata-sports.blogspot.com) που έδωσε μια καλή ψυχολογική ντόπα για την συνέχεια. Εντούτοις, το βασικό ζητούμενο είναι η απόκτηση ομοιογένειας και της ομαλής συνεργασίας των νέων παικτών. Ο ερχομός 12-13 παικτών πριν από 4 ημέρες αναγκάζει το τεχνικό την να δουλέψει κυρίως σε αυτόν τον τομέα με τα χρονικά περιθώρια συνεχώς να στενεύουν. Οι παίκτες που είναι στο ρόστερ της ομάδας σίγουρα είναι ικανοί και άξιοι αλλά πρέπει να «μάθει ο ένας το παιχνίδι του άλλου» για να έρθουν και τα θετικά αποτελέσματα.
Σήμερα εργομετρικά οι «νέοι»
Σε δυο γκρουπ προπονήθηκαν χτες οι παίκτες της «Μαύρης Θύελλας». To πρωί έγιναν ασκήσεις δύναμης και το απόγευμα το μεγαλύτερο κομμάτι ήταν αερόβια προπόνηση και ασκήσεις τεχνικοτακτικής με κάποια στοιχεία παιχνιδιού. Νέο πρόσωπο χτες ήταν ο Σέρβος Ιβάν Τάσιτς που ενσωματώθηκε με την ομάδα και ακολούθησε όλο το πρόγραμμα. Η επιστροφή του Ιβάν σκόρπισε χαμόγελα στο προπονητήριο από τους 20 φίλους της ομάδας και χειροκροτήθηκε θερμά! Σήμερα θα συνεχιστεί η προετοιμασία με διπλή προπόνηση (7:30 το πρωί και 17:30) και έχει προγραμματιστεί το απόγευμα, οι παίκτες που ήρθαν την τελευταία εβδομάδα (Χατζής, Τόσκας, Τάσιτς, Πουρτουλίδης, Σαλκουiέρο, Σίνκοβιτς, Ετέροβιτς, Ρικάρντο, Καλαγκάνης, Παπουτσής) να περάσουν από εργομετρικές εξετάσεις.