Weather - Καιρός

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009



ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΧΤΕΣ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΜΕ ΣΧΗΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ

Σεβόμαστε αλλά δεν φοβόμαστε τον ΟΦΗ...

Ο ΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΤΑ «ΤΡΩΤΑ» ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ «ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ»

Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος

Αν θέλεις να λέγεσαι και να είσαι «μεγάλη ομάδα», πρέπει να μπορείς να κερδίζεις «μεγάλες ομάδες»! Κάπως έτσι έχει η Σαββατιάτικη «σύγκρουση» δυο ομάδων που έχουν βρεθεί αρκετές φορές αντίπαλες, μόνο στην Α' εθνική και στο Κύπελλο κι αυτή θα είναι η πρώτη «κόντρα» στη Β' εθνική! Ανέκαθεν ο ΟΦΗ έχει καλή παράδοση με αντίπαλο την «Μαύρη Θύελλα» και αυτό πρέπει να ανατραπεί. Για να συμβεί όμως αυτό, οι παίκτες της τοπικής μας ομάδας θα πρέπει να φτάσουν σε ψηλό επίπεδο απόδοσης και να μην χαλαρώσουν ούτε ένα δευτερόλεπτο μέχρι το τελικό σφύριγμα και με πολύ νωπό το ...πάθημα στην Καισαριανή...
Και θα είναι πολύ σημαντική μια νίκη εις βάρος του ΟΦΗ και λόγω βαθμολογικής ανάσας αλλά και ψυχολογίας.

«Παίξτε το παιχνίδι σας απλά και ωραία»
Με προπόνηση στο δημοτικό στάδιο της πόλης, συνέχισε χτες την προετοιμασία της, η ομάδα της Καλαμάτας ενόψει του αγώνα του Σαββάτου με αντίπαλο τον ΟΦΗ. Ο Γιώργος Μπένος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε ασκήσεις τακτικής και δοκίμασε κάποιες σκέψεις που έχει σχετικά με την εντεκάδα του αγώνα. Ο «Ιταλός» ήταν απαιτητικός και πολλές φορές έβαλε τις φωνές. Ο προπονητής της «Μαύρης Θύελλας» άνοιξε από χτες τον «φάκελο ΟΦΗ» και προϊδέασε τους παίκτες του για το τι πρόκειται να αντιμετωπίζουν το Σάββατο. Η κεντρική ιδέα που προέκυψε από τα λεγόμενα του προπονητή είναι ότι «σεβόμαστε, αλλά δεν φοβόμαστε την κρητική ομάδα, εμείς είμαστε η Καλαμάτα, παίζουμε στην έδρα μας, έχουμε δίπλα τους φιλάθλους μας και σίγουρα ο χρόνος κυλάει υπέρ μας. Παίξτε το παιχνίδι σας απλά και ωραία».


Έχει αρκετές αδυναμίες
Μπορεί ο ΟΦΗ να αγωνιζόταν για 33 χρόνια στην Α' εθνική, αλλά τώρα παίζει στην δεύτερη, έχει τα προβλήματά του και τις ατέλειες του και πάνω απ' όλα είναι μια ομάδα με αδυναμίες, «τρωτά» σημεία που χάνει αρκετά από τη δύναμη του όταν αγωνίζεται εκτός έδρας. Και το βασικό θέμα δεν είναι τι θα κάνει ο αντίπαλός σου, αλλά τι θα κάνεις εσύ στο γήπεδο!
Και αν η τοπική μας ομάδα πιάσει την απόδοση του εικοσάλεπτου της επανάληψης με το Αιγάλεω, μεγαλύτερο αριθμό και διάρκεια, η ομάδα της μεγαλονήσου θα περάσει δύσκολες ώρες.
Το τεχνικό επιτελείο της «Μαύρης Θύελλας» έχει συγκεντρώσει κάποιες πληροφορίες για την ομάδα του ΟΦΗ και επιπλέον έχει σχεδιάσει όλο το πλάνο του αγώνα του Σαββάτου.
Μακάρι ο καιρός να είναι ιδανικός για ποδόσφαιρο και παρά την τηλεοπτική μετάδοση, ο κόσμος της ομάδας να επιλέξει να βρεθεί στο πλευρό της πρώτης ομάδας του νομού μας και να την ενισχύσει ώστε να φτάσει στην πρώτη της νίκη. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και χτες ο Βασίλης Αθανασόπουλος λόγω ενoχλήσεων στους κοιλιακούς, και σήμερα θα κριθεί η συμμετοχή του.
Από το παιχνίδι θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Κώστας Παπουτσής. Η σημερινή προπόνηση θα διεξαχθεί στο Δημοτικό στάδιο στις 11:30 το πρωί.
Τέλος, η ομάδα των νέων, με αρκετές απουσίες, θα υποδεχθεί στο Δημ. γήπεδο «Γ.Λουκαρέας», το Σάββατο στις 12:00 την ομάδα του ΟΦΗ.

Προεδρική επίσκεψη
Το μεγαλύτερο μέρος της χτεσινής προπόνησης παρακολούθησε ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Γ.Γρηγορόπουλος και προσπάθησε να παροτρύνει τους παίκτες για να φτάσουν στο τρίποντο.

Ο ισχυρός άνδρας της Καλαμάτας θα βρεθεί σήμερα στην Αθήνα για μια κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΠΑΕ, αφού αρκετά και σοβαρά είναι τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Στην κορυφή το οικονομικό, αφού η Ένωση όχι μόνο δεν έχει λάβει χρήματα από τον ΟΠΑΠ και την Τηλεόραση, ακόμα εκκρεμούν οι ...υπογραφές! Οι εκλογές θα «τρέξουν» κάποιες εξελίξεις για να μην διατηρηθεί το άσχημο κλίμα...

Σφυρίζει ο Δημητρόπουλος


Ο Αθηναίος ρέφερι Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, με επόπτες τους συντοπίτες του Απτσόγλου και Ντάλλα θα αποτελέσουν το διαιτητικό τρίο του Σαββάτου. Ο κ.Δημητρόπουλος σφύριξε πέρσι στις 28/2/09 το Καλαμάτα-Βέροια 2-0, στις 7/1/07 το Καλαμάτα-Πανθρακικός 2-1 και αυτό είναι το πρώτο του φετινό ματς.

ΟΦΗ: Δεν θέλει τώρα εισιτήρια...

Το. δικαστικό κομμάτι απασχολεί τις τελευταίες ημέρες τον ΟΦΗ εξαιτίας της επεισοδιακής πρεμιέρας με τον Διαγόρα και της διακοπής του αγώνα της 2ης αγωνιστικής με τον Αγροτικό Αστέρα. Οι Κρητικοί, ζήτησαν την αναβολή της υπόθεσης για την αναμέτρηση στη Ρόδο ώστε να εξασφαλίσουν οπτικό υλικό που θα τους αθωώνει. Κάτι που έγινε για τις 21/10. Ποια φέρεται να είναι η κατηγορία; Ότι οι οπαδοί της ομάδας του Ηρακλείου κουνούσαν τα δίχτυα της αντίπαλης εστίας! Τώρα, ποια θα είναι η ποινή (αν υπάρξει ποινή) για τον πετροπόλεμο που εκτυλίχθηκε και ο οποίος είχε αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα 6χρονο παιδί, είναι άγνωστο.Η κίνηση του ΟΦΗ ήταν τακτικής, αφού σύμφωνα με άλλες πηγές, η αναβολή ζητήθηκε, ώστε στην κλήση για τα επεισόδια στο «Γεντί Κουλέ» να μην παραβρεθεί η ΠΑΕ ως υπότροπος και να γλιτώσει μεγαλύτερη τιμωρία. Ερωτηματικό αποτελεί το αν θα γίνει εκδρομή από το Ηράκλειο για την Καλαμάτα μετά τα όσα συνέβησαν την Κυριακή. Η διοίκηση της ΠΑΕ-ΟΦΗ αν και πριν από το ματς με τον Αγροτικό είχε απευθύνει ερώτημα προς την αντίστοιχη της Καλαμάτας, αποφάσισε θορυβημένη από τα τελευταία γεγονότα να αλλάξει στάση. Έτσι λοιπόν ο ΟΦΗ δεν θα πάρει εισιτήρια-παρότι η Καλαμάτα είχε απαντήσει στο ερώτημα του ότι μπορεί να παραχωρήσει μέχρι 200-και αν κάποιοι θέλουν να πάνε μπορούν να το κάνουν μεμονωμένα. Πάντως για το θέμα αυτό αναμένεται να γίνει μια επαφή διοίκησης - συνδέσμων. Στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας του ΟΦΗ για την αναμέτρηση με την Καλαμάτα τέθηκαν οι Αντώνης Νατσούρας και Παναγιώτης Πετράς. Oι δύο ποδοσφαιριστές έδειξαν ότι είναι σε θέση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην αναμέτρηση του Σαββάτου. Αντίθετα, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Οργκανίστα μιας και προέρχεται από τραυματισμό και του Καπετανάκη. Προπόνηση για όλους τους παίκτες έγινε χθες στο αθλητικό κέντρο και οι δυο προπονητές μίλησαν στους παίκτες..


''Από εμάς εξαρτάται το αποτέλεσμα''




Νίκι Παπαβασιλείου και Μύρων Σηφάκης στάθηκαν στην απόδοση των παικτών του ΟΦΗ για το παιχνίδι με την Καλαμάτα. Ο ΟΦΗ έχει ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, στην Μεσσηνία και άπαντες στην ομάδα γνωρίζουν τις δυσκολίες της αποστολής. Ο Νίκι Παπαβασιλείου και ο Μύρων Σηφάκης μιλώντας στους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ στάθηκαν και στη νοοτροπία που θα παρουσιάσουν στο γήπεδο ζητώντας τους να μπουν στον αγωνιστικό χώρο, συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό.
"Μπορεί η Καλαμάτα να έχει νέους παίκτες στη δύναμη της. Όμως είναι παίκτες που έχουν ταλέντο και μεγάλη διάθεση για δουλειά. Εχουν έναν νεανικό ενθουσιασμό. Θέλουν πάρα πολύ να διακριθούν με την φανέλα της ιστορικής ομάδας" ήταν τα πρώτα λόγια του τεχνικού τιμ του ΟΦΗ που έδειξαν στους παίκτες της ομάδας τον σωστό δρόμο... "Συγχρόνως όμως πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους ότι μοναδικός μας στόχος είναι η νίκη. Το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα του Σαββάτου εξαρτάται πρώτα από τη δική μας απόδοση".
Τέλος στάθηκαν στον βαθμό αυτοσυγκέντρωσης που πρέπει να δείξουν στον αγωνιστικό χώρο: "Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμηθεί ο αντίπαλος μας. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και με πολύ καλή συγκέντρωση από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό".