Weather - Καιρός

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009



ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ «ΜΑΥΡΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΕΝΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ
Προτροπή νίκης επί του ΟΦΗ
ΜΑΤΣ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΓΙΑ 33 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ Α’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ – «ΖΕΤΑΙΝΕΤΑΙ» Ο ΚΟΣΜΟΣ



Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος


Ξεκίνησε χτες στο προπονητήριο σε νέα είσοδο, η προετοιμασία της ομάδας της Καλαμάτας για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον ΟΦΗ, που θα διεξαχθεί στο δημοτικό στάδιο της πόλης (15:00, ΕΤ 3). Πριν την έναρξη της προπόνησης, ο Γιώργος Μπένος σε ολιγόλεπτη ομιλία του στους παίκτες του, επεσήμανε κάποια σοβαρά λάθη που έγιναν στην Καισαριανή, προσπάθησε να τονώσει την ψυχολογία τους και να τους υπενθυμίσει ότι παίζουν σε μια μεγάλη ομάδα, με ιστορία και βαριά φανέλα και χωρίς ενδοιασμούς τους ζήτησε το αυτονόητο: νίκη το Σάββατο επί του ΟΦΗ!
Μπορεί η ομάδα της Κρήτης να υποβιβάστηκε μετά από 33 χρόνια από την Α’ εθνική, αλλά η Καλαμάτα ούτε θα τον φοβηθεί, ούτε θα του χαριστεί!
Ο κόσμος της ομάδας θα είναι εκεί για να την «σπρώξει» προς την πολύτιμη νίκη και θα κάνει το παν για να επιστρέψει ηττημένη στο όμορφο νησί της χώρας μας.

Χωρίς Παπουτσή, αμφίβολος ο Αθανασόπουλος
Από το ματς του Σαββάτου, θα απουσιάσει σίγουρα ο τιμωρημένος Κώστας Παπουτσής που αποβλήθηκε την Κυριακή. Το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης περιελάμβανε ασκήσεις κατοχής και φυσικής κατάστασης και οι παίκτες συμμετείχαν χωρισμένοι σε δύο ομάδες.

Ο Αντώνης Ψυχογιόπουλος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, ο Βασίλης Αθανασόπουλος ακολούθησε θεραπεία λόγω ενός προβλήματος στους κοιλιακούς και σήμερα είναι κρίσιμη ημέρα για την συμμετοχή του και ο Ντεκίδης δεν προπονήθηκε λόγω του τραυματισμού του στο πόδι, αφού έχει ακόμα τα ράμματα. Η σημερινή προπόνηση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό στάδιο στις 3 το μεσημέρι.
Σήμερα στον τελικό η Νέων
Στο τουρνουά που ολοκληρώνεται σήμερα στη μνήμη του Γ.Λουκαρέα στο Δημ. Γήπεδο που φέρει το όνομά του, η ομάδα των Νέων της Καλαμάτας, νίκησε χτες στα πέναλτι με 3-0 (καν.αγών. 0-0, στα δυο 35λεπτά) τα Πράσινα Πουλιά και σήμερα στις 17:30 θα αντιμετωπίσουν τον χτεσινό νικητή ανάμεσα στην Ομόνοια και τον Απόλλωνα. Η ομάδα του Γιώργου Μηλίτση ήταν καλύτερη στην επανάληψη κι έχασε αρκετές καλές ευκαιρίες και ο Σαραντάκος απέκρουσε τα 2 από τα 3 πέναλτι και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Η ομάδα των νέων θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη ομάδα του ΟΦΗ, που δεν έχει πάρει πόντο ως τώρα στα δυο ματς, το Σάββατο στις 12:00 στο γήπεδο «Γ.Λουκαρέας», στα προεόρτια των αναμετρήσεων με τους Κρητικούς.

ΟΦΗ: Ξέφραγο αμπέλι το «Γεντί Κουλέ»
Στεναχώρια, πίκρα, απογοήτευση, προβληματισμός. Αυτά τα συναισθήματα μαζί με ένα τεράστιο γιατί κυριαρχούν από προχθές το βράδυ στην πλειοψηφία του κόσμου του ΟΦΗ. Οι φίλαθλοι, πολλοί από τους οποίους πλέον είναι και μέτοχοι της ομάδας, βρέθηκαν στο “Γεντί Κουλέ” και η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική με τα χαρτάκια, τις κορδέλες, τα καπνογόνα και τα τραγούδια για τους αδικοχαμένους οπαδούς της Κρητικής ομάδας. Δυστυχώς όμως κάποιοι ελάχιστοι κουφιοκεφαλάκηδες βάλθηκαν να χαλάσουν όλη αυτή την εικόνα και να αμαυρώσουν το γιορτινό κλίμα. Τα τραγούδια της αρχής έγιναν... παρατράγουδα στο φινάλε και επειδή πάντα η τελευταία εντύπωση είναι αυτή που μένει, όλη η Ελλάδα από χθες συζητάει για τα όσα έγιναν μετά το γκολ του Πέσιτς. Ένας, δύο, τρεις, δεν έχει καμία σημασία ο αριθμός αυτών που μπήκαν στο γήπεδο. Σημασία έχει ότι το κακό έγινε και στιγματίστηκε η ομάδα του νησιού.
Ο ΟΦΗ θα καθίσει στο σκαμνί του Αθλητικού Δικαστή πιθανότατα ως υπότροπος αφού χθες έφτασε και το πρώτο “ραβασάκι” που είναι η κλήση σε απολογία για το ματς με τον Διαγόρα κι αυτό σημαίνει ότι η τιμωρία της έδρας είναι εκτός απροόπτου αναπόφευκτη.
Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική για τον ΟΦΗ τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά. Η ομάδα θα χάσει το “όπλο” της έδρας και η ΠΑΕ μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Πιθανότατα στον ΟΦΗ να μην αρκούν οι 65.000 ευρώ από τις εισπράξεις του προχθεσινού αγώνα για να πληρώσει τη ζημιά.
Η διοίκηση όμως “ήθελέ τα κι έπαθέ τα”. Διότι πήρε το ρίσκο με την μη τοποθέτηση προστατευτικού κιγκλιδώματος και βρέθηκε με το καλημέρα εκτεθειμένη. Φαινόταν από την αρχή ότι το γήπεδο ήταν ένα “ξέφραγο αμπέλι”. Αποτέλεσμα αυτής της συνολικής ολιγωρίας ήταν να μπουν ένας, δυο, τρεις δεν έχει σημασία πόσοι ήταν τελικά και να κλωτσήσουν την καρδάρα με το γάλα την οποία γέμιζαν κάποιοι άλλοι με πολύ κόπο τις προηγούμενες μέρες.
«Χλωμός» ο ΟΦΗ
Στα αγωνιστικά, την Κυριακή, η κρητική ομάδα είχε πρόβλημα στην ανασταλτική λειτουργία αφού πέραν του Κιάσσου, ουδείς άλλος μάρκαρε στο χώρο του κέντρου. Δεν είχε εξάλλου τον παίκτη που θα συνδέσει τις γραμμές που έδειχναν αποκομμένες.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι του Αγροτικού, να φτάνουν εύκολα στην περιοχή του Βεζυρίδη και να δημιουργούν συνεχώς κινδύνους για την εστία του. Ο Νίκι Παπαβασιλείου προσπάθησε να διορθώσει κάπως την εικόνα περνώντας στο ματς τον Πάνο από τη δεξιά πλευρά στη θέση του Σταυρακάκη που είχε προβλήματα με τον Μπλαζέφσκι όμως ούτε αυτή η κίνηση βοήθησε πολύ την ομάδα του.
Στο β’ ημίχρονο η κατάσταση βελτιώθηκε κάπως με την είσοδο του Περογαμβράκη στη θέση του Μανούσου. Ο ΟΦΗ έγινε πιο πιεστικός και αφού γλίτωσε σε μια φάση τετ-α-τετ του Τσούκλη με τον Βεζυρίδη κυνήγησε το γκολ και δικαιώθηκε στο τέλος με τον Πέσιτς. Η παρουσία του Βεζυρίδη ήταν σημαντική, χωρίς αυτόν ο ΟΦΗ θα είχε χάσει το παιχνίδι... Αξιοσημείωτο είναι το αγωνιστικό “θράσος” του Περογαμβράκη. Ο νεαρός με την είσοδό του βοήθησε την ομάδα του να φτάσει στη νίκη. Στα πλην, για τον ΟΦΗ, το “χλωμό” αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας...
Τα εξωαγωνιστικά το έφεραν σε δεύτερη μοίρα αλλά ο ΟΦΗ στο προχθεσινό ματς προβλημάτισε με την απόδοσή του.
Χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά για να φτάσει στο επιθυμητό σημείο, λένε στην Κρήτη....


Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής
Η Ενωση Επαγελματικού Ποδοσφαίρου, Β' και Γ' Εθνικής, ανακοίνωσε το πρόγραμμα της τρίτης αγωνιστικής τη Β' Εθικής. Βάσει αυτού την Παρασκευή στις 16:00 θα ξεκινήσει η αναμέτρηση Δόξα Δράμας-Πιερικός, ενώ την Δευτέρα θα παίξουν Θρασύβουλος-Κέρκυρα στις 18:00. Σάββατο το Καλαμάτα-ΟΦΗ. Αναλυτικά:

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 16:00

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ – CONN X TV

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 15:00

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΟΦΗ - ΕΤ 3

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 16:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ
ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
ΙΩΝΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΡΟΔΟΣ-ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 18:00

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ (ET 3)