Weather - Καιρός

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ


Tι λεει η UEFA για τον ιό της γρίπης



ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ


Το σκεπτικό της απόρριψης του αιτήματος


Σας παρουσιάζουμε αποκλειστικά το έγγραφο που απέστειλε ο γενικός γραμματέας της ΟΥΕΦΑ Τζιάνι Ινφαντίνο, (φωτό)προς όλες τις ομοσπονδίες μέλη της ΟΥΕΦΑ και στην Ελληνική και οριοθετεί και δικαιολογεί πότε, πώς και γιατί προχωράει μια διοργανώτρια στην αναβολή ενός αγώνα ή αγώνων.
Το κείμενο παρατίθεται σε ακριβή μετάφραση:
«Η ΟΥΕΦΑ σε συνάρτηση με τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα της γρίπης Α/Η1 Ν1, αισθάνεται την υποχρέωση να γνωστοποιήσει τη θέση της, σε περίπτωση κατά την οποία διαπιστωθούν μολύνσεις ποδοσφαιριστών ομάδων που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της. Σύμφωνα με την θεραπευτική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ, κάθε ομάδα είναι υπεύθυνη στο να εξασφαλίσει ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές της είναι καλά στην υγεία τους και ότι λαμβάνει όλα τα μέτρα προστασίας που συνιστώνται από τις υγειονομικές αρχές της χώρας της. Για να περιοριστεί το ποσοστό μόλυνσης και στη βάση της ιατρικής συμβουλής και τους κανόνες που επιβάλλονται από τις ιατρικές αρχές, αυτό δύναται να συμπεριλάβει και το εμβόλιο για την αντιμετώπιση του Α/Η1Ν1. Εκτιμώντας τις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ, ένας αριθμός παικτών ή μελών μιας ομάδας που έχουν προσβληθεί από τον παραπάνω ιό, δεν είναι επαρκής για για να αναβληθεί ένας ποδοσφαιρικός αγώνας.



Στην περίπτωση κατά την οποία μια ομάδα που συμμετέχει σε μια διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ διαθέτει αρκετούς παίχτες για να αγωνιστούν και οι δημόσιες αρχές δεν έχουν επιβάλει επιπρόσθετα περιοριστικά μέτρα, όλοι οι αγώνες πρέπει να διεξαχθούν σύμφωνα με τις ημερομηνίες που έχουν καθοριστεί από τις διατάξεις της διοργανώτριας αρχής.


Αιτήσεις για την αναβολή ενός αγώνα θα εξετάζονται στη βάση της κάθε περίπτωσης ξεχωριστά, αλλά δύναται μόνον να αξιολογηθεί εάν ο σύλλογος μπορεί να αποδείξει στην πραγματικότητα ότι δεν έχει αρκετούς παίκτες διαθέσιμους.
Μέχρι το σημείο οι ομάδες να είναι σε θέση να έχουν αρκετό δυναμικό έτσι ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται τις οποιαδήποτε απουσίες τους και αξιοσημείωτο είναι το γεγονός για τις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ, οι σύλλογοι μπορούν να τοποθετούν 25 παίκτες σε μια λίστα Α και έναν απεριόριστο αριθμό σε μια λίστα Β για τις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ, ένας ποδοσφαιρικός αγώνας μπορεί να αναβληθεί μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Μία ομάδα που έχει επηρεαστεί από τη νέα γρίπη, πρέπει να απευθυνθεί το συντομότερο δυνατό στην ΟΥΕΦΑ και να διαθέσει πλήρεις ιατρικές αναφορές για τους ποδοσφαιριστές που δεν λογαριάζονται υγιείς. Η ΟΥΕΦΑ επίσης διατηρεί το δικαίωμα να προσλάβει έναν ουδέτερο, ανεξάρτητο γιατρό, για να εξετάσει τους ποδοσφαιριστές λαμβάνοντας υπόψη επίσης και το ήδη υπάρχον ιατρικό τους αρχείο. Εξαιτίας του εξαιρετικά περιορισμένου ημερολογίου αγώνων της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ και οι αγώνες για τις εσωτερικές διοργανώσεις έχουν πολύ μικρό περιθώριο για τον επαναπροσδιορισμό ενός μεγάλου αριθμού αγώνων, δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να επιτευχθεί η ολοκλήρωση όλων αυτών των διοργανώσεων συνεπώς υπολογίζουμε και ζητάμε την κατανόησή και την υποστήριξή σας».
Το κείμενο αυτό αποτέλεσε το νομικό στήριγμα της ΕΠΑΕ και μετά από μια άκρως επεισοδιακή συνεδρίαση οδηγηθήκαμε στο τελικό 11-2...