Weather - Καιρός

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

ΛΑΔΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΕΡΙΞΕ ΞΑΝΑ ΧΤΕΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΥ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΓΙΑ «ΘΡΑΣΟΣ ΑΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ...ΧΑΝΤΜΠΩΛ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ»

Ο Θεοδωρίδης συνεχίζει να προκαλεί...
ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΥΤΕ ΕΓΩ,ΟΥΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ «ΜΑΥΡΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ» ΞΕΧΝΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ – ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΕΝΟ


Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος

Δεν του έφτανε ο τρόπος με τον οποίο πήρε τη νίκη η ομάδα του την Κυριακή το μεσημέρι στις Σέρρες, με το ανύπαρκτο πέναλτι που υπέδειξε ο ...βοηθός στο 88’, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Πανσερραϊκός συνέχισε να προκαλεί και να απαξιώνει τον πρόεδρο της Καλαμάτας, την ομάδα και τον προπονητή και κατ' επέκταση τον φίλαθλο κόσμο της «Μαύρης Θύελλας». Η προκλητική παρουσία του με την τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή «Ολα στη φόρα» τη Δευτέρα το βράδυ, συνεχίστηκε χτες με ραδιοφωνική συνέντευξη σε μέσο της Θεσσαλονίκης. Όλα δείχνουν ότι ο κ.Θεοδωρίδης θέλει να ...ανοίξει λογαριασμό με την ομάδα μας με σκοπό να ξεχρεώσει την άξια νίκη στη Τρίπολη πρόπερσι και να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα που συνέβησαν την Κυριακή. Όμως, ο κόσμος της Καλαμάτας δεν ξεχνά και πάντα υπερασπίζεται την ομάδα και αυτό θα το βρει μπροστά του στο εγγύς μέλλον ο μεγαλομέτοχος του Πανσερραϊκού...


«Ομάδα χάντμπωλ η Καλαμάτα»



Στην τηλεφωνική παρέμβαση του στο Best, ο κ.Θεοδωρίδης είπε: «Τα πέναλτι τα δίνουν και τα κρίνουν οι αρμόδιοι ενός παιχνιδιού, δηλαδή οι διαιτητές! Είχαμε τρία δοκάρια» (η αλήθεια είναι ότι είχαν 2...), «στα 90’ η Καλαμάτα δεν έκανε φάση» (η αλήθεια είναι , όπως άλλωστε το παραδέχτηκε και ο προπονητής του αλλά και το σύνολο του Σερραϊκού Τύπου, « την καλύτερη ευκαιρία την δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι στο 32ο λεπτο, όταν ο Ετέροβιτς βγήκε μόνος του με τον Κυριακίδη, κατάφερε να τον ξεπεράσει αλλά άργησε χαρακτηριστικά και όταν η μπάλα πήγε στον Ηλιόπουλο απομάκρυναν οι παίκτες του Πανσερραϊκού»...). Ο κ.Θεοδωρίδης σε μια επίδειξη θράσους είπε: «προκαλέστε τα κανάλια να δείξουν τη φάση του πέναλτι» και το λέει ο ίδιος που το επίσημο site της ομάδας του έχει ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ τη φάση του 87’ και παρουσιάζει τις διαμαρτυρίες των Καλαματιανών και την εκτέλεση του πέναλτι!!! Συνεχίζοντας είπε: «γιατί δεν διαμαρτυρήθηκε η Καλαμάτα στο παιχνίδι με τον Εθνικό Αστέρα, που είχε αποβολή παίκτη στο 20’ (σημ. αποβλήθηκε δίκαια και σωστά ο Κ.Παπουτσής), μήπως ήταν νταραβέρι»!!! Και συνέχισε: «ο πρόεδρος της Καλαμάτας στερείται σοβαρότητας και έβγαλε γελοίες ανακοινώσεις! Ποιος είναι ή ποιος νομίζει ότι είναι ο Γιώργος Γρηγορόπουλος και κάνει τέτοια καραγκιοζιλίκια; Ξεχνάει γρήγορα και θα πρέπει να ξέρετε ότι οι δύο ομάδες δεν έχουν τους ίδιους στόχους. Εμείς πάμε για την άνοδο και η Καλαμάτα να μην πέσει...Η Καλαμάτα έπαιξε αντιποδόσφαιρο, με 5 παίκτες στην άμυνα και πέντε παίκτες στο κέντρο, θυμίζοντας ομάδα χάντμπολ με τους παίχτες της να είναι ξαπλωμένοι στο χορτάρι από την αρχή! Και ο προπονητής της ο Γ.Μπένος καλό θα είναι να σοβαρευτεί και να μην προκαλεί. Και χτες ο πρόεδρος των «λιονταριών» χρησιμοποίησε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για την «Μαύρη Θύελλα» λέγοντας ότι είχαν θράσος αλήτικο (!) και πρόκειται για ομάδα χάντμπολ. «Βρισκόμαστε σε ανοδική πορεία αλλά έχουμε πολλά να δώσουμε ακόμα. Παίζουμε καλή μπάλα αλλά δυστυχώς δεν παίζουν οι αντίπαλοι μας. Αναφέρομαι στον αγώνα με την Καλαμάτα που ήταν ομάδα χάντμπολ. Πέφτανε κάτω από το πρώτο λεπτό, καθυστερούσαν, προκαλούσαν τον κόσμο. Είδαν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, τους είπε ο πρόεδρος τους αν παίξουμε κανονικά, θα φάνε οχτώ γκολ, την ώρα που ο Ολυμπιακός έφαγε τρία... Ήρθαν με ένα θράσος αλήτικο. Ο πρόεδρος της ομάδας της Καλαμάτας βρέθηκε πίσω από τον πάγκο και έδινε οδηγίες (σημ. ποτέ δεν έγινε κάτι τέτοιο...), ο γιος του έπεσε μόνος του και του είπαν ότι τον χτύπησαν. Στο τέλος με παρακαλούσε να πάμε στους διαιτητές να τους πούμε να μην γράψουν για τους δύο προπονητές που αποβλήθηκαν (σημ. ούτε αυτό συνέβη...).
Εγώ του είπα ότι δεν θα το κάνω» τόνισε χτες ο Πέτρος Θεοδωρίδης στο "Αθλητικό Metropolis". Κλείνοντας, τη Δευτέρα, απέφυγε να κάνει διάλογο και μείωσε και τον δημοσιογράφο, λέγοντας: «δεν θα με οδηγήσει κανείς όπου θέλει, δεν είμαι χθεσινός και έχω αντιμετωπίσει δημοσιογράφους- θηρία»...


Γρηγορόπουλος: «Μας είχαν στημένους»!



Κι ενώ έκλεισε το τηλέφωνο ο ο γνωστός για τον χαρακτηρισμό της ...κόμης του, μεγαλομέτοχος και Πρόεδρος επί μια πενταετία του Πανσερραϊκού, τον λόγο πήρε ο Γιώργος Γρηγορόπουλος, που δεν του χαρίστηκε, λέγοντας: «Επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς και αν εσείς το μάθατε τώρα, εγώ τον ξέρω 10 χρόνια και κάνω και μια πρόβλεψη που δεν το συνηθίζω, αν ο Πανσερραϊκός ανέβει στη Σούπερ Λίγκ να μου γράψετε. Η φιλοξενία του ήταν απαράδεκτη, ενοχλήθηκε από την εξαιρετική ανακοίνωση που βγάλαμε, και δεν έκανε τίποτα από όσα προβλέπει ο νόμος για να μας προστατεύσει εμένα και τα παιδιά μου και όταν λέω παιδιά μου, εννοώ όλη την αποστολή της ομάδας, που αν τολμούσε κανείς και πείραζε ένα, θα είχαμε άσχημα ξεμπερδέματα. Ευχαριστήσαμε τον κ.Αντωνιάδη και τον κ.Φιλίππου και όχι τον Πανσερραϊκό. Επειδή απέκλεισαν στο κύπελλο τον Ολυμπιακό, πίστεψαν ότι με το ζόρι θα κέρδιζαν και την Καλαμάτα. Λυπάμαι που συνεχίζει να είναι αλαζόνας και προκλητικός, παρά τα όσα υπέστη στις Σέρρες στην απαράδεκτη και καταδικαστέα «φιλοξενία» του. Μας είναι γνωστός ο κ.Θεοδωρίδης με τα όσα έχει πει και τα όσα έχει κάνει, και θα φέρω θέμα στο Δ.Σ. της ΕΠΑΕ τα όσα συνεχίζει να λέει και να κάνει, αφού δεν σέβεται κανένα. Ο κόσμος της Καλαμάτας άκουσε τί είπε για την ομάδα της πόλης να είναι σίγουρος ο κ. πρόεδρος ότι θα τον θυμάται στο μέλλον. Ειλικρινά λυπάμαι για τη συμπεριφορά του και τους χαρακτηρισμούς του.
Το λέω υπεύθυνα ότι μας είχαν στημένους. Για ποιες διακοπές μιλάει όταν είχαμε μέσα σε είκοσι λεπτά δύο αναγκαστικές αλλαγές; Γιατί να μην διαμαρτυρηθούμε όταν απέβαλε τον μισό πάγκο; Όσο και τη φάση του πέναλτι, που του υπέδειξε ο βοηθός και όχι ο διαιτητής, στο κύπελλο με τον ΠΑΣ έγινε εδώ στην Καλαμάτα μια παρόμοια φάση και διαιτητής είπε ότι ήταν ακούσιο το χέρι! Και είναι μικρός ο Θεοδωρίδης να μιλάει για σοβαρότητα, όταν τον πλακώσανε στο Ελληνικό πρόπερσι και κλαψούριζε!
Ή όταν μιλάει για σοβαρότητα του προπονητή μας, όταν έχει στον πάγκο έναν άνθρωπο που βάφει τα μαλλιά του μες! Τι είναι τελικά ο Θεοδωρίδης; Ο μοναδικός αλάνθαστος κριτής και ειδικός του ποδοσφαίρου; Να ξέρετε ότι έχω μνήμη ελέφαντα όπως και ο κόσμος της Καλαμάτας και σε 4-5 μήνες θα τα ξαναπούμε. Εγώ προστάτευσα τον Ριαβόγλου και τον Πηρούνια όταν απειλήθηκαν και τα έβαλα και με τους ποδοσφαιριστές μου! Ενώ αυτός καθόταν και κοίταζε! Οι μαγκιές τελειώσανε κύριε Θεοδωρίδη»...


Πολλές οι απουσίες με τη Ρόδο



Με ασκήσεις ενδυνάμωσης και στη συνέχεια με αερόβιο πρόγραμμα, κάτω από καταρρακτώδη βροχή, επανήλθαν σήμερα στις προπονήσεις οι παίκτες της Καλαμάτας μετά τη χθεσινή ξεκούραση. Το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό ανήκει στο παρελθόν και όλοι πλέον στην "Μαύρη Θύελλα" σκέφτονται το κυριακάτικο παιχνίδι με την ομάδα της Ρόδου, που θα διεξαχθεί στις 3 το μεσημέρι στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας, με διαιτητή τον Αθηναίο Συμεών Κοσικίδη. Ο Γιώργος Μπένος θα ξεκινήσει σήμερα την προετοιμασία της ομάδας για το παιχνίδι αυτό, στο οποίο η Καλαμάτα αναμένεται να έχει αρκετά προβλήματα, αφού θα στερηθεί την παρουσία του αρχηγού της Ιβάν Τάσιτς που αποβλήθηκε στις Σέρρες, του Μιχάλη Χατζή που συμπλήρωσε κάρτες, αλλά είναι και τραυματίας, και πιθανόν του Νίκου Πουρτουλίδη που δεν προπονήθηκε χτες και αργά το βράδυ αναμενόταν η ιατρική διάγνωση, αφού και αυτός επέστρεψε τραυματίας. Μάλιστα οι αρχική εικόνα κάνει λόγο για ρωγμώδες κάταγμα περόνης! Ο Αντώνης Ψυχογιόπουλος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και αναμένεται να επιστρέψει. Ο Βασίλης Αθανασόπουλος εξακολουθεί να έχει ενοχλήσεις στους κοιλιακούς, ενώ προληπτικά δεν προπονήθηκε ο Βασίλης Σκαρλάτος (αιμάτωμα στον αστράγαλο). Από το ιατρικό δελτίο γίνεται σαφές ότι η παρουσία του κόσμου είναι επιβεβλημένη για να καλύψει τα αγωνιστικά κενά και να βοηθήσει την "Μαύρη Θύελλα" να διπλασιάσει τις νίκες της. Η ομάδα της Καλαμάτας θα πραγματοποιήσει σήμερα διπλή προπόνηση (το πρωί στις 10 σε δυο γκρουπ και το απόγευμα στις 4). Η ομάδα των Νέων θα υποδεχθεί την Κυριακή στο γήπεδο της ΕΠΣ Μεσσηνίας στον Κορδία, στις 13:30 την αντίστοιχη ομάδα της Ρόδου.





Οι διαιτητές της 8ης αγωνιστικής


Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, ανακοίνωσε την Τρίτη τους διαιτητές, τους βοηθούς και τους 4ους διαιτητές, που όρισε να διευθύνουν τις αναμετρήσεις της 8ης αγωνιστικής της Β' Εθνικής. Ο Στραντζαλίδης από την Μακεδονία, τοποθετήθηκε στο Ολυμπιακός Βόλου-Αναγέννηση Καρδίτσας και το παιχνίδι Καλαμάτα-Ρόδος θα διευθύνει ο Αθηναίος Συμεών Κοσικίδης. Αναλυτικά:

ΠΑΝΣΕΡΡΑÏΚΟΣ-ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χατζής Γ. ΕΠΣ Δυτ. Αττικής
ΒΟΗΘΟΣ: Κουτσογιάννος Κ. ΕΠΣ Αθηνών
ΒΟΗΘΟΣ: Σγαντσός Γ. ΕΠΣ Πειραιά
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαντάκης Σ. ΕΠΣ Ημαθίας


ΙΩΝΙΚΟΣ-ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βαλιώτης Α. ΕΠΣ Λάρισας
ΒΟΗΘΟΣ: Καραïσαρίδης Ν. ΕΠΣ Πιερίας
ΒΟΗΘΟΣ: Κουρομπίλια Χ. ΕΠΣ Καρδίτσας
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλογερόπουλος Χ. ΕΠΣ Αθηνών

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΡΟΔΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κοσικίδης Σ. ΕΠΣ Αθηνών
ΒΟΗΘΟΣ: Ζώρζος Ε. ΕΠΣ Αθηνών
ΒΟΗΘΟΣ: Κουντουρέλης Γ. ΕΠΣ Αθηνών
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιωαννίδης Κ. ΕΠΣ Αργολίδας

ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΑΝ/ΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στραντζαλίδης Α. ΕΠΣ Μακεδονίας
ΒΟΗΘΟΣ: Μερκενίδης Κ. ΕΠΣ Μακεδονίας
ΒΟΗΘΟΣ: Πατσιάς Α. ΕΠΣ Μακεδονίας
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαδόπουλος Ι. ΕΠΣ Μακεδονίας

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ-ΕΘΝΙΚΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καραγκούνιας Π. ΕΠΣ Αχαΐας
ΒΟΗΘΟΣ: Αλεξανδρόπουλος Α. ΕΠΣ Αχαΐας
ΒΟΗΘΟΣ: Λαζρής Φ. ΕΠΣ Καβάλας
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δροσινός Π. ΕΠΣ Χαλκιδικής


ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΑΙΓΑΛΕΩ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σελίμος Σ. ΕΠΣ Λακωνίας
ΒΟΗΘΟΣ: Κυριακόπουλος Χ. ΕΠΣ Μεσσηνίας
ΒΟΗΘΟΣ: Ναλμπάντης Τ. ΕΠΣ Κιλκίς
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντινίδης Γ. ΕΠΣ Μακεδονίας


ΔΙΑΓΟΡΑΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δασκαλόπουλος Γ. ΕΠΣ Κορινθίας
ΒΟΗΘΟΣ: Μπετσόγλου Ι. ΕΠΣ Κορινθίας
ΒΟΗΘΟΣ: Κομήτης Κ. ΕΠΣ Ανατ. Αττικής
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σφήκας Χ. ΕΠΣ Ανατ. Αττικής


ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λιαχούδης Γ. ΕΠΣ Μακεδονίας
ΒΟΗΘΟΣ: Καπουτζής Γ. ΕΠΣ Μακεδονίας
ΒΟΗΘΟΣ: Κουρδουκλάς Α. ΕΠΣ Δωδ/νήσου
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαπέτρου Α. ΕΠΣ Αθηνών


ΟΦΗ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος Α. ΕΠΣ Τρικάλων
ΒΟΗΘΟΣ: Ρηγόπουλος Ι. ΕΠΣ Αχαΐας
ΒΟΗΘΟΣ: Κωνσταντινίδης Κ. ΕΠΣ Μακεδονίας
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκιόλιας Π. ΕΠΣ Αθηνών


Τη Δευτέρα η γιορτή του ΠΣΑΠ
Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου (20:00) θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής (Λεωφ. Συγγρού 103-105) η ετήσια καθιερωμένη «Γιορτή του Ποδοσφαιριστή» από τον ΠΣΑΠ, όπου θα τιμηθούν οι κορυφαίοι της αγωνιστικής περιόδου 2008-2009. Βραβεία θα δοθούν: στον καλύτερο Έλληνα ποδοσφαιριστή, στον καλύτερο ξένο ποδοσφαιριστή, στον καλύτερο νέο ποδοσφαιριστή (ταλέντο), στον καλύτερο τερματοφύλακα, στον καλύτερο προπονητή και στον καλύτερο διαιτητή. Ο νικητής κάθε κατηγορίας θα ανακοινώνεται κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Θα βραβευθούν επίσης οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές της Β΄ και Γ΄ Εθνικής κατηγορίας που είναι οι: Νίκος Σουλτανίδης (Καβάλα), Γιώργος Ζαχαρόπουλος (Φωστήρας), Γιώργος Τριχιάς (Ρόδος) και Θανάσης Καραγκούνης (Φωκικός). Τα δικά τους βραβεία θα παραλάβουν και οι πρώτοι σκόρερ των πρωταθλημάτων 2008-2009 και συγκεκριμένα ανά κατηγορία οι:


Σούπερ Λίγκα: Λουτσιάνο Γκαλέτι και Ισμαελ Μπλάνκο με 14 Γκολ


Β΄ Εθνική: Νίκος Σουλτανίδης 22 Γκολ


Γ΄ Εθνική Νότιος όμιλος: Γιώργος Ζαχαρόπουλος 24 Γκολ


Γ΄ Εθνική Βόρειος όμιλος: Γιάννης Κατσαρός και Λάζαρος Μουρατίδης με 11 Γκολ.


Στην κατηγορία των ειδικών βραβεύσεων θα τιμηθούν οι:


Μιχάλης Σηφάκης (ΠΑΕ Αρης) Για την υπεύθυνη στάση του


Σερζ Ντιέ (ΠΑΕ Ηρακλής) Για το φιλανθρωπικό του έργο


Νίκος Ποσκοπάκης (Ιατρός) για την αρωγή του στους ποδοσφαιριστές και


Μιλτιάδης Παναγιωτόπουλος (Δημοσιογράφος) Για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.


Επίσης θα τιμηθούν για την πολυετή παρουσία τους στα γήπεδα και την πλούσια και παραδειγματική δράση τους, οι παλαίμαχοι πλέον ποδοσφαιριστές: Γιώργος Ανατολάκης, Γιάννης Γκούμας, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και ο Νίκος Παπαδόπουλος. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από την novasports.