Weather - Καιρός

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ


ΑΓΙΑΣΜΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ Η «ΜΑΥΡΗ ΘΕΛΛΑ» ΑΦΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΕ ΝΕΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ – ΜΠΗΚΕ Ο ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Συνεχίζονται οι απώλειες!
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ - ΑΛΛΑΞΕ Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 15:00
 
Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος
 
Με ανάμεικτα συναισθήματα ξεκίνησε η εβδομάδα στις τάξεις της «Μαύρης Θύελλας», αφού κατάφερε να πάρει τον ένα βαθμό της ισοπαλίας την Κυριακή το μεσημέρι με αντίπαλο τη Ρόδο, παίζοντας με «ενδεκάδα ανάγκης», όπως τόνισε Γιώργος Μπένος, «χαρίζοντας» όμως δύο πολύτιμους βαθμούς σε μια ομάδα που θα την συναγωνιστεί μέχρι το τέλος.
Κι όταν σε μια ομάδα ενσκύπτουν την παραμονή ενός τόσο κρίσιμου αγώνα, στην κυριολεξία αμέτρητα προβλήματα, τότε ισχύει το «μη χείρων βέλτιστον» ή με απλά λόγια «πάλι καλά που δεν χάσαμε»!
Τα συμπεράσματα που βγήκαν από την αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής, σίγουρα είναι θετικά με την έννοια ότι «βάθυνε» ο πάγκος και οι επιλογές του τεχνικού τιμ αυξήθηκαν, αφού τρεις παίχτες πήραν χρόνο συμμετοχής στην κατηγορία και ταυτόχρονα δέχτηκαν το «βάπτισμα του πυρός» και επιπλέον το πάθος και η αγωνιστικότητα της ομάδας την «κράτησε ζωντανή» και αήττητη στην έδρα της. Φυσικά τα περιθώρια βελτίωσης είναι πολλά και η συγκομιδή βαθμών δεν είναι η αρμόζουσα με την έννοια ότι έχουν γίνει εντός έδρας «γκέλες» που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.
Υπάρχει ακόμα καιρός (όχι όμως πολύς) μπροστά και όπως είχαμε γράψει την Παρασκευή, ο μήνας Νοέμβριος θα απαιτήσει την υπερπροσπάθεια από τους υγιείς παίκτες της ομάδας που θα κληθούν να «βγάλουν τα καστανά από τη φωτιά».
Πιο πολλοί οι απόντες!
Η επόμενη μέρα του αγώνα μεταξύ της Καλαμάτας και της Ρόδου, που έληξε ισόπαλος χωρίς τέρματα, μπορεί να άφησε στην ομάδα της Καλαμάτας τον ένα πόντο, αλλά δυστυχώς μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τη λίστα των ποδοσφαιριστών που δεν συμμετέχουν στις προπονήσεις! Μπορεί το πρωί της Κυριακής να τέθηκαν νοκ άουτ από την ίωση ο Αντώνης Ψυχογιόπουλος και ο Γρηγόρης Τόσκας, γεγονός που ανάγκασε τον Γιώργο Μπένο να αναπροσαρμόσει τα σχέδια και την τακτική του για τον αγώνα, η λήξη του οποίου όμως, πρόσθεσε στους τραυματίες τον Βασίλη Σκαρλάτο, που υπέστη τράβηγμα στο δικέφαλο αλλά και τον Χρήστο Μανιάτη, εξαιτίας ενός χτυπήματος στο γατροκνήμιο έχει ένα σοβαρό αιμάτωμα. Ο Πιερ Καλαγκάνης αγωνίστηκε με πυρετό και χτες η κατάσταση του επιδεινώθηκε... Mε ίωση ταλαιπωρούνται ήδη εδώ και τέσσερις ημέρες ο Αργύρης Νικητόπουλος και ο Αντώνης Καλογερόπουλος....Όσοι ξεκίνησαν στην ενδεκάδα του αγώνα ακολούθησαν χτες πρόγραμμα αποθεραπείας και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν κανονικά, υπό τις οδηγίες του Νίκου Κακαλέτρη και του Νίκου Καρδακάρη. Ο Νίκος Πουρτουλίδης και ο Μιχάλης Χατζής συνέχισαν και χτες τη θεραπεία τους και ακολούθησαν ελαφρύ ατομικό πρόγραμμα. Και οι δύο νοιώθουν ακόμα ενοχλήσεις και οι δύο επόμενες μέρες είναι κρίσιμες για την συμμετοχή τους στο κυριακάτικο παιχνίδι. Τέλος, το μοναδικό ευχάριστο νέο της ημέρας είναι ότι προπονήθηκε κανονικά ο Βασίλης Αθανασόπουλος που φαίνεται να ξεπερνάει τις ενοχλήσεις στους κοιλιακούς.
Η σημερινή προπόνηση θα διεξαχθεί στην Νέα είσοδο στις τρεις το μεσημέρι.
Κυριακή με τον Εθνικό
Η ΕΠΑΕ με έγγραφό της άλλαξε την ημέρα και την ώρα διεξαγωγής του εκτός έδρας αγώνα με τον Εθνικό και τελικά θα διεξαχθεί την Κυριακή 15/11/09 στις 15:00 στο γήπεδο του Ελληνικού. Ακόμα και αυτή η αλλαγή δεν ευνοεί την ομάδα μας, αφού εκεί που είχε άλλη μία γεμάτη ημέρα μπροστά της για να επανέλθουν οι υγιείς οι ποδοσφαιριστές της, λόγω τηλεοπτικών αναγκών ο αγώνας μετατίθεται για μία μέρα νωρίτερα...
Σε απολογία το τεχνικό τημ
Η ομάδα της Καλαμάτας, εκτός από τους τραυματίες και την συμπλήρωση καρτών, εξακολουθεί να πληρώνει το... τίμημα του αγώνα στις Σέρρες, αφού κλήθηκαν από το πειθαρχικό όργανο της διοργανώτριας, ο Γενικός αρχηγός Βασίλης Μαλαφέκας, ο προπονητής Γιώργος Μπένος, ο φυσικοθεραπευτής Νίκος Κακαλίκας, να «λογοδοτήσουν» αύριο για την αποβολή τους λόγω διαμαρτυριών από το εν λόγω παιχνίδι...
Η «δύναμη» της έδρας
Το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το γεγονός να παίρνεις πόντους στο γήπεδό σου και ειδικά στην δεύτερη εθνική, δεν χρειάζεται να αναλυθεί ιδιαίτερα. Και ειδικά πέρσι που η «Μαύρη Θύελλα» έβγαλε ένα ολόκληρο πρωτάθλημα με μόνο μία εντός έδρας ήττα... Και από τον πίνακα αποδεικνύεται το γεγονός ότι οι όσες ομάδες πλησιάζουν το απόλυτο στην έδρα τους βρίσκονται ψηλά και στη βαθμολογία. Η Καλαμάτα είναι λίγο πιο πάνω από τη μέση, θα μπορούσαν να ήταν και πιο ψηλά, αλλά σίγουρα πρέπει να βελτιώσει τις αποδόσεις της και στα εκτός έδρας παιχνίδια...
 
Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2009-2010 ΠΙΝΑΚΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ (ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ)

Α/Α   ΟΜΑΔΑ                    ΒΑΘΜ.    ΑΓΩΝΕΣ   ΝΙΚΕΣ   ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ   ΗΤΤΕΣ    ΓΥ   ΓΚ

1 ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ          10           4             3                1                0         7    3

2 ΚΕΡΚΥΡΑ                         9           3              3                    0                 0             8    2

3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ               8           5              2                   2                1           6   5

4 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 8 5 2 2 1 4 4

5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 7 3 2 1 0 6 2

6 ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 7 4 2 1 1 6 5

7 ΚΑΛΑΜΑΤΑ                  7                5              1          4            0                         5    3

8 ΔΙΑΓΟΡΑΣ 7 5 2 1 2 8 7

9 ΠΙΕΡΙΚΟΣ 6 4 2 0 2 10 8

10 ΑΝΑΓΕΝ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 6 4 1 3 0 4 2

11 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛ. 6 4 2 0 2 6 7

12 ΟΦΗ 5 4 1 2 1 4 5

13 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 5 4 1 2 1 3 4

14 ΡΟΔΟΣ 4 3 1 1 1 5 3

15 ΕΘΝΙΚΟΣ 4 3 1 1 1 4 3

16 ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 3 4 0 3 1 1 2

17 ΙΩΝΙΚΟΣ 2 3 0 2 1 2 3

18 ΑΙΓΑΛΕΩ 2 4 0 2 2 3 5


Απρόσμενη απώλεια...
Τη δεύτερη συνεχόμενη φετινή ήττα της υπέστη το μεσημέρι της Κυριακής η ομάδα των Νέων της Καλαμάτας με 1-2, αφού έμεινε μακριά από το καλό της εαυτό, με αποτέλεσμα η ομάδα της Ρόδου να φύγει με το πρώτο της τρίποντο! Στο βαρύ γήπεδο της ΕΠΣ Μεσσηνίας, που «κράταγε» ακόμα νερά και με βροχερό καιρό, η ομάδα του Κώστα Διδασκάλου δεν μπόρεσε να... απορροφήσει τις έκτακτες απουσίες των Τσιμικλή, Βίλα Πανζτίκις και Παινέση, που κλήθηκαν εκτάκτως να στελεχώσουν το ρόστερ της αντρικής ομάδας, λόγω της ίωσης που την αποδεκάτισε. Τα πρώτα λεπτά της συνάντησης ήταν καθαρά αναγνωριστικά και δεν έγινε κάποια σπουδαία φάση στις δύο εστίες. Όσο πέρναγε ώρα, η ομάδα της Ρόδου «πάταγε» καλύτερα στο γήπεδο και της ανέβαινε η αυτοπεποίθηση, αφού περίμενε να αντιμετωπίσει έναν πιο δύσκολο και πιο πιεστικό αντίπαλο. Μάλιστα, ακριβώς στο 45’ της σνάντησης, ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με ένα διαγώνιο σουτ του Σταφιδά.
Στο 65’ η Ρόδος διπλασίασε τα τέρματα της, με ένα όμως αμφισβητούμενο τέρμα, αφού ο τερματοφύλακας της Καλαμάτας Μανώλης Σπανός σε έξοδο του έπεσε στα πόδια του Υμεραλινάι για να διώξει την μπάλα και εξαιτίας της επαφής των δύο παικτών, έμεινε καθηλωμένος στο έδαφος έχοντας χτυπήσει, χωρίς όμως ο διαιτητής να διακόψει το παιχνίδι. Έτσι η μπάλα έφτασε έξω την περιοχή στον Λόνη που «κρέμασε» τον ...πεσμένο τερματοφύλακα της Καλαμάτας.
Ο Αποστολίδης μπήκε στην τροχιά της μπάλας, την έπιασε καθώς πέρναγε τη γραμμή αλλά ο Αρκάς ρέφερι έδειξε σέντρα, σε μια φάση που μάλλον εκτέθηκε... Η αναμέτρηση είχε και τρίτο τέρμα, το γκολ της τιμής από την γηπεδούχο ομάδα, όταν ο Κοντός διώχνοντας την μπάλα από την περιοχή του χτύπησε στο χέρι του και υποδείχτηκε η εσχάτη των ποινών.
Ο Δρακόπουλος ήταν εύστοχος μειώνοντας στο τελικό 1-2. Ο Ντεκίδης στο 27’ είχε (ξανά, όπως και στις Σέρρες) οριζόντιο δοκάρι. Οι νικητές είχαν καλύτερο παίχτη τους τον Ευγενικό.
Η σύνθεση της Καλαμάτας: Σπανός, Μπουζαλάς (46’ Γιαννακέας), Κυριόπουλος, Αποστολίδης, Μπαστακός, Μπεκιράι (79’ Πολίτης), Μανιατέας, Πιτσιλής, Ντεκίδης (46’ Φλέσσας Γ.), Σεφεράσι, Δρακόπουλος.
 
* Από την ομάδα των Νέων απουσίασε ο ασθενής Ισμαήλ Κοστρένι ενώ το ευχάριστο είναι ότι επανήλθε στην αγωνιστική δράση μετά από καιρό ο Δημήτρης Πολίτης.
** Η ομάδα της Καλαμάτας έχει ένα παιχνίδι λιγότερο (με το Αιγάλεω) και βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας έχοντας συγκεντρώσει 11 βαθμούς. Ο Πανσερραϊκός προηγείται με 24, ο Πιερικός ακολουθεί με 20.

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής
Ανακοινώθηκε από την ΕΠΑΕ το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής που ανοίγει την αυλαία της την Παρασκευή με τον αγώνα της πρωτοπόρου Κέρκυρας και του Αγροτικού Αστέρα. Το Σάββατο αγωνίζεται το Αιγάλεω με τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ την Κυριακή ξεχωρίζει το Παναιτωλικός – Διαγόρας. Το ματς του Ελληνικού ανάμεσα στον Εθνικό και την Καλαμάτα, αρχικά ήταν να διεξαχθεί Δευτέρα, ωστόσο η διοργανώτρια αρχή ενημέρωσε ότι θα γίνει την Κυριακή, καθώς την επόμενη αγωνιστική ο Εθνικός αγωνίζεται Παρασκευή. Σήμερα θα ανακοινωθούν και οι διαιτητές των αναμετρήσεων.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής:
Παρασκευή (13/11): Κέρκυρα – Αγροτικός Αστ. (17:45 Conn-x)
Σάββατο (14/11): Αιγάλεω – Ολυμπιακός Β. (15:00 ΕΤ-3)
Κυριακή (15/11):
Δόξα Δρ. – Θρασύβουλος (15:00)
Ρόδος – Πανσερραϊκός (15:00)
Αναγέννηση Κ. – Ιωνικός (15:00)
Εθνικός Αστ. – Πιερικός (15:00)
Παναιτωλικός – Διαγόρας (15:00)
ΟΦΗ – Ηλιούπολη (15:00)
Εθνικός – Καλαμάτα (15:00)


ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ