Weather - Καιρός

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ ΔΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 18:00 Η ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΩΣΗ «ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ» ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ – 0-0 ΟΙ ΝΕΟΙ

Ψάχνει την...γιατρειά της!
"ΠΟΝΑΕΙ» ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ,ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ- ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΕΚΤΟΣ Ο ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ!


Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος

Ειλικρινά δεν ξέρουμε αν θα διεξαχθεί τελικά το σημερινό παιχνίδι του Εθνικού με την Καλαμάτα, αφού καλούνται να αγωνιστούν δύο ομάδες με ήδη (τουλάχιστον η Καλαμάτα...) διαπιστωμένα από κρατικό νοσοκομείο, κρούσματα της νέας γρίπης! Κάτι που θα σήμαινε αυτομάτως την αναβολή του παιχνιδιού σε ένα σοβαρό κράτος που τηρούνται οι κανόνες της δημόσιας υγείας και προπαντός εφαρμόζονται οι νομοι και οι κανόνες... Στην Ελλάδα, όποιος έχει «μπάρμπα στην Κορώνη» ή φωνάζει πιο δυνατά, έχει προβάδισμα στις...αβάντες. Την ώρα που το έκτακτο ΔΣ της ΕΠΑΕ την Πέμπτη, αποφάσισε με ψήφους 11-2 να γίνουν κανονικά όλα τα παιχνίδια, το επόμενο πρωί ήρθε η αναβολή του αγώνα Αιγάλεω-Ολυμπιακός Βόλος, ΧΩΡΙΣ επιβεβαιωμένα από δημόσια αρχή κρούσματα... Ελλάς το μεγαλείο σου! Πάντως, με ενδιαφέρον αναμένεται το έκτακτο (!) ΔΣ της ΕΠΑΕ που θα γίνει σήμερα λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι της τοπικής μας ομάδας και θα κρίνει τελικά αν συντρέχει λόγος αναβολής...Το βέβαιο είναι ότι γίνει δεν γίνει το παιχνίδι, περισσότεροι από 150 φίλοι της Καλαμάτας θα βρεθούν σήμερα στο Ελληνικό, σε ένα γήπεδο που δύσκολα χάνει η τοπική μας ομάδα και πέρυσι είχε την τεράστια ευκαιρία να «δραπετεύσει» με το τρίποντο, όταν στο 91’ σε ανατροπή του Ιβάν Τάσιτς, το πέναλτυ που εκτέλεσε ο Μαρσελίνιο, η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Σουλογάννη...Αν καταφέρει η τοπική μας ομάδα και φύγει με βαθμό ή βαθμούς σήμερα, θα έχει βρει τον καλύτερο τρόπο για να ...γιατρέψει τα προβλήματα της!
Η ομάδα είναι στην Αθήνα!
Ανεξάρητα με το αν θα γίνει ή όχι το ματς, η αποστολή της «Μαύρης Θύελλας» βρίσκεται από χτες στην πρωτεύουσα, αφού νωρίτερα το μεσημέρι της Κυριακής, ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για το σημερινό παιχνίδι, που θα διεξαχθεί (;) στις Oλυμπιακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού, με αντίπαλο τον Εθνικό, στις έξι το απόγευμα (ΕΤ 3). Ο Γιώργος Μπένος πριν την προπόνηση μίλησε στους ποδοσφαιριστές του για το παιχνίδι αυτό, επεσήμανε τις δυσκολίες που παρουσιάζει ένα τέτοιο παιχνίδι μέσα στην έδρα ενός δύσκολου αντιπάλου και ζήτησε σοβαρότητα, πειθαρχημένο παιχνίδι και επίσης τόυς συνέστησε να μην επηραστούν από τις σημαντικές απουσίες και το όλο κλίμα των τελευταίων ημερών. Και είναι πολύ δύσκολο να αποφευχθεί αυτό,, αφού αρκετοί συμπαίκτες τους πέρασαν τη δοκιμασία αλλά και την ταλαιπωρία του νέου ιού Η1Ν1, άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο, αλλά με διαπιστωμένες απουσίες μιας ενδεκάδας παιχτών!
Πήρε 20άδα μαζί...
Για πρώτη φορά σε εκτός έδρας παιχνίδι, το τεχνικό τιμ της Καλαμάτας, αναγκάστηκε από τα πρόσφατα γεγονότα και τα ... απρόοπτα που συνέβησαν τρεις ώρες πριν το παιχνίδι με τη Ρόδο, να πάρει μαζί στην Αθήνα 20 ποδοσφαιριστές, για «τον φόβο των Ιουδαίων»! Στη συνέχεια ακολούθησε ένα χαλάρωμα, με ασκήσεις τακτικής, παρουσία και του Προέδρου της ΠΑΕ και μετά η ανακοίνωση της 20μελούς αποστολής, την οποία αποτελούν οι: Μπαλτιμάς, Σαλγκέιρο, Τόσκας, Παπουτσής, Κωνσταντόπουλος Χρ., Κωνσταντόπουλος Αντ., Ηλιόπουλος, Τάσιτς, Ετέροβιτς, Καλογερόπουλος Γ., Καμινιώτης, Τσιμικλής, Νταϊφώτης, Παντζίκις, Πουρτουλίδης, Δασκαλάκης, Μανιάτης, Χελάς, Ντεκίδης και Παινέσης.

Αμφίβολοι δυο-πλήγμα με Αθανασόπουλο
Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν χτες οι Χατζής, Πουρτουλίδης και ο Αντώνης Καλογερόπουλος, που επέστρεψε μετά από εβδομαδιαία απουσία λόγω της ίωσης και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα αφού ο 24χρονος Καλαματιανός έχει σαφέστατα επηρεαστεί. Οι απουσίες βέβαια των ασθενών συνεχίσθηκαν, αφού εξακολουθούν να απέχουν από τις προπονήσεις οι Αντώνης Ψυχογιόπουλος, Βασίλης Σκαρλάτος, Πιέρ Καλαγκάνης, Αργύρης Νικητόπουλος. Ο Βασίλης Αθανασόπουλος (φωτο δεξιά) μετέβη στην Αθήνα και εξετάστηκε από ειδικό γιατρό για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στους κοιλιακούς και τον έχει ταλαιπωρήσει πολύ και θα απέχει από τις προπονήσεις για ένα μήνα, ακολουθώντας ειδικό πρόγραμμα θεραπείας. Αυτό σημαίνει ότι ο 21χρονος Μεσσήνιος επιθετικός, θα χάσει συνολικά 6 παιχνίδια και αυτό προβληματίζει τον τεχνικό τημ που χάνει μια λύση σε έναν τομέα που υπάρχει σχετικό πρόβλημα...
Πρόεδρος: «Δυο μέτρα και δυο σταθμά»!
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καλαμάτα Γιώργος Γρηγορόπουλος, το Σάββατο, έκανε την ακόλουθη γραπτή δήλωση για να πληροφορηθεί ο φίλαθλος κόσμος της «Μαύρης Θύελλας» κάποια βασικά θέματα: «Είναι γνωστό ότι στην ομάδα μας έχουμε δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα ποδοσφαιριστών με τον ιό Η1Ν1, αλλά και πέντε επίσημες γνωματεύσεις του Νοσοκομείου Καλαμάτας για ισάριθμους ποδοσφαιριστές, που είχαν παρόμοια συμπτώματα και αναμένονται τα εξειδικευμένα εργαστηριακά αποτελέσματα. Επίσης, με επίσημο έγγραφό μας ζητήσαμε την Τετάρτη 11/11/09, την αναβολή του (σημερινού) αγώνα της Δευτέρας 16/11 με τον Εθνικό, επειδή θέλουμε να προστατεύσουμε την υγεία των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων, των φορέων του αγώνα αλλά και των φιλάθλων. Η ΠΑΕ Καλαμάτα έστειλε το πρωί της Παρασκευής στην ΕΠΑΕ, όπως δεσμεύτηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. την Πέμπτη το απόγευμα, όλα τα επίσημα έγγραφα που προκύπτουν και αποδεικνύονται τα παραπάνω. Δυστυχώς, αποφασίστηκε η τέλεση του αγώνα, τη στιγμή που και η ΠΑΕ Εθνικός ανακοίνωσε επίσημα ότι έχει έξι κρούσματα στο ποδοσφαιρικό της τμήμα!!! Την ίδια ώρα, ένα άλλο προγραμματισμένο παιχνίδι, μεταξύ δύο ομάδων που είχαν κρούσματα του ιού αναβλήθηκε. Θέλω να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μας και τη διαμαρτυρία μας επειδή ούτε η διοργανώτρια αρχή παρενέβη, μέχρι σήμερα, στο να αναβληθεί το παιχνίδι, τηρώντας την ίδια στάση και σε εμάς, όπως άλλωστε είναι υποχρεωμένη, αλλά και η ΠΑΕ Εθνικός, ως γηπεδούχος, οφείλει να προστατεύσει την υγεία των ποδοσφαιριστών. Αλήθεια, αναρωτιέμαι, ποιο είναι το νόημα της επίσημης ανακοίνωσης του Εθνικού, από τη στιγμή που κανένας αρμόδιος ούτε καν ο ίδιος ο Πρόεδρος της ομάδας, δεν ενδιαφέρθηκε σοβαρά για την αναβολή του αγώνα; Πώς γίνεται 4 ομάδες να έχουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και μόνο οι δυο από αυτές να επιτυγχάνουν την αναβολή του αγώνα τους; Η δημόσια υγεία πρέπει να προστατεύεται πρωτίστως από τις επίσημες αρχές και σκοπεύουμε την Δευτέρα το πρωί, να θέσουμε όλα αυτά τα στοιχεία, υπόψη του Υπουργείου Υγείας για να λάβει πλέον αυτό, τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας μας. Και τότε να αναλάβει και τις ευθύνες του σε οτιδήποτε δυσάρεστο προκύψει. Δεν βλέπω άλλον τρόπο προστασίας μας σε αυτό το τόσο σοβαρό θέμα που προκαλεί το εύλογο ενδιαφέρον της κοινής φίλαθλης και όχι μόνο γνώμης. Μόνο έτσι θα περιφρουρήσουμε τόσο την αξιοπιστία μας, όσο και την αξιοπιστία του πρωταθλήματος, αποδεικνύοντας ότι δεν ισχύουν «δυο μέτρα και δυο σταθμά», όλα αποφασίζονται και γίνονται επί ίσοις όροις και δεν υφίσταται άνιση μεταχείριση σε ομοοιδείς καταστάσεις. Δεν είναι δυνατόν ένα κοινό και διαπιστωμένο σοβαρό πρόβλημα να αντιμετωπίζεται κατά περίπτωση».
Συνέντευξη έδωσε χτες το μεσημέρι στην ΕΡΑ Σπορ για το ίδιο θέμα ο Πρόεδρος της ΠΑΕ και σήμερα αναμένεται να συμμετάσχει στην δεύτερη έκτακτη σύσκεψη της ΕΠΑΕ το μεσημέρι στην οδό Θεμιστοκλέους...

ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ

«Τσίμπησε» βαθμό... άξιζε τη νίκη!
Η ομάδα των Νέων της Καλαμάτας αναδείχθηκε χτες το μεσημέρι ισόπαλη χωρίς τέρματα, αντιμετωπίζοντας στο Ελληνικό, την αντίστοιχη ομάδα του Εθνικού. Η ομάδα του Κώστα Διδασκάλου είχε τουλάχιστον δύο κλασικές ευκαιρίες να πάρει τη νίκη αλλά δεν τα κατάφερε. Οι απουσίες του πρώτου της σκόρερ Βίλα Παντζίκις και του Αρ.Ντεκίδη, που ακολούθησαν την πρώτη ομάδα, ανέδειξε το πρόβλημα στο γκολ και αυτό είναι αναμενόμενο. Ο Σεφεράσι πήρε τον παίκτη του «μοιραίου παίκτη» αφού δυο φορές έφτασε κοντά στην επίτευξη ενός τέρματος, που θα έκρινε και την συνάντηση, αλλά δεν τα κατάφερε! Ο προπονητής της ομάδας, μετά τη λήξη του αγώνα δήλωσε: «Είναι γεγονός ότι αν μια ομάδα αξίζει να κερδίσει, αυτή είμαστε εμείς. Έπρεπε να εκμεταλλευτούμε τις κλασικές ευκαιρίες που δημιουργήσαμε γιατί στο ποδόσφαιρο αν δεν πετυχαίνεις γκολ δεν κερδίζεις. Είμαι ευχαριστημένος από την αμυντική λειτουργία της ομάδας, αλλάξαμε τον τρόπο παιχνιδιού μας, αφού είχαμε πολλές απουσίες, δώσαμε γήπεδο στον αντίπαλο και παίζοντας ένα κλειστό παιχνίδι, είχαμε την ευκαιρία να φύγουμε νικητές. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας». Ο Μανώλης Σπανός και ο Άγγελος Μπαστακός ενσωματώθηκαν και έπαιξαν με την ομάδα των νέων, που αναχώρησε τα ξημερώματα της Κυριακής για την Αθήνα, αγωνίστηκε, πήρε τον πόντο κι επέστρεψε αυθημερόν!
ΝΕΟΙ ΕΘΝΙΚΟΥ: Μειμάρογλου, Ρουστα, Μελάς, Αρσενίδης, Γκεσι, Μωυσιαδης (56 Ιατρου), Κατσανης, Φακιολης, Κοτζαπαναγιωτης (67 Κωνσταντοπουλος), Ντουλιας, (60 Συμεωνιδης), Κατσιγιαννης.
ΝΕΟΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Σπανός, Μπεκιράι, Κοστρένι, Αποστολίδης, Μπαστακός, Πιτσιλής, Μανιατέας, Φλέσσας, Γιαννακέας (46’ Πολίτης), Σεφεράσι, Δρακόπουλος.

* Τέλος, η παιδική ομάδα της Καλαμάτας, στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΜ που ξεκίνησε το Σάββατο, επικράτησε με 4-1 της ομάδας του Αστέρα Αρφαρών, στο γήπεδο του Κορδία.