Weather - Καιρός

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009



Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΡΙΚΑΡΝΤΟ ΒΙΛΑ ΠΑΝΖΙΚΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΧΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕ ΛΟΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΤΟΥ ΡΙΚΙ

Αυτές οι λεπτομέρειες...
ΓΕΜΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΑΠΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ «ΜΑΥΡΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ» ΑΛΛΑ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΠΑΙΚΤΩΝ – ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΕΝΑ ΓΚΡΟΥΠ, ΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ
Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος

Με ανάμεικτα συναισθήματα άφησαν πίσω τους άλλη μια αγωνιστική όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τημ της Καλαμάτας, αφού μετά την ολοκλήρωση της 10ης στροφής του πρωταθλήματος της δεύτερης εθνικής κατηγορίας, η "Μαύρη Θύελλα" όχι μόνο δεν κατάφερε να προσθέσει στο ενεργητικό της νέους βαθμούς, απώλεσε και το αήττητο της έδρας, έχοντας ως τώρα συγκεντρώσει 7 πόντους, όλους στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας και είναι η ομάδα που δεν έχει καταφέρει να πάρει ούτε ένα βαθμό εκτός έδρας.
Κάνοντας όμως ένα σύντομο αλλά περιεκτικό απολογισμό, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας έχουν απογοητεύσει με την εμφάνισή τους μόνο στο πρώτο ημίχρονο με αντίπαλο τον Διαγόρα στη Ρόδο και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Εθνικό στο Ελληνικό.
Σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια δεν έχουν δείξει αδιαφορία, δεν έχουν αγωνιστεί με κατεβασμένα τα χέρια και δεν πέταξαν «λευκή πετσέτα» αφήνοντας στο έλεος του θεού την εξέλιξη του αγώνα!
Αντίθετα, συνυπολογίζοντας όλες τις ατυχίες, τα ...κακά και στραβά σφυρίγματα των διαιτητών, τις αμέτρητες απουσίες παικτών αλλά και την καθυστερημένη έναρξη της προετοιμασίας, θα ήταν άδικο να μην αναγνωρίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν όλοι στην ομάδα, για να βρει το πατήματά της και το κυριότερο να πάρει τους πολυπόθητους βαθμούς για να αποφύγει στο τέλος της περιπέτειες...
Και σχεδόν κάθε Κυριακή ακούμε στη συνέντευξη τύπου, τόσο από τον προπονητή της ομάδας, όσο και από τον εκπρόσωπο των ποδοσφαιριστών που παρίσταται, «χάσαμε ή δεν πήραμε αυτό που δικαιούμαστε από τις … λεπτομέρειες»!
Αυτές λοιπόν τις λεπτομέρειες καλείται να ξεπεράσει η τοπική μας ομάδα και να φτάσει στην ουσία και στο κέρδος των βαθμών, αφού η μέχρι τώρα παρουσία της- κατά γενική ομολογία- έπρεπε να είχε συγκεντρώσει επιπλέον τουλάχιστον τέσσερις πόντους.
Το προσεχές παιχνίδι στο Αγρίνιο με αντίπαλο τον Παναιτωλικό, που διαθέτει μια «καυτή έδρα», είναι μια καλή ευκαιρία για την ομάδα να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα.

Γεμάτο το απουσιολόγιο!
Με χαλάρωμα των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν από την αρχή στο παιχνίδι με την Κέρκυρα και με κανονική προπόνηση των υπολοίπων ποδοσφαιριστών, ξεκίνησε η εβδομάδα στις τάξεις της «Μαύρης Θύελλας». Το κλίμα στην ομάδα είναι αρκετά καλό, παρά το αρνητικό αποτέλεσμα της Κυριακής, αφού το τεχνικό επιτελείο της ομάδας έμεινε ικανοποιημένο από την προσπάθεια και τη θέληση που έδειξαν οι παίκτες απέναντι στην πρωτοπόρο ομάδα της βαθμολογίας και στη συνέχεια θα επιδιωχθεί και η συγκομιδή βαθμών, αφού αυτή είναι τελικά που μετράει. Επίσης, ικανοποίηση υπάρχει για το επιτυχημένο ντεμπούτο των Ντεκίδη, Καλογερόπουλου Γιάννη, Τσιμικλή που ξεκίνησαν ως βασικοί σε ένα δύσκολο και απαιτητικό ματς και ανταποκρίθηκαν.
Το απουσιολόγιο της ομάδας εξακολουθεί να παραμένει «γεμάτο» αφού απέχουν από τον κανονικό ρυθμό και ένταση της προπόνησης αρκετοί ποδοσφαιριστές. Ο Βασίλης Σκαρλάτος και ο Χρήστος Μανιάτης ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα και υπάρχουν αρκετές πιθανότητες από αύριο να ενσωματωθούν στους απόλυτα υγιείς ποδοσφαιριστές. Ο Αντώνης Ψυχογιόπουλος εξακολουθεί να προπονείται σε χαλαρούς ρυθμούς, αφού η ίωση τον έχει καταβάλει και έχει εξασθενήσει ο οργανισμός του. Ο Κώστας Ηλιόπουλος αναμένει σήμερα τα αποτελέσματα της κλινικής και ηλεκτρομαγνητικής εξέτασης που υποβλήθηκε για να διαπιστωθεί ακριβώς το πρόβλημα που υφίσταται στο αριστερό του γόνατο, το οποίο του προκαλεί αρκετό πόνο.
Ο Βασίλης Αθανασόπουλος ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα λόγω του προβλήματος στους κοιλιακούς και δεν υπολογίζεται μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος ακολούθησε σήμερα θεραπεία και αερόβια προπόνηση δείχνοντας μια βελτίωση στο τράβηγμα στο δικέφαλο που υπέστη την προηγούμενη εβδομάδα.
Ο Παναγιώτης Τσιμικλής λόγω ενός χτυπήματος που δέχτηκε στον αγώνα της Κυριακής προπονήθηκε εντελώς συντηρητικά κάνοντας ατομικές ασκήσεις.
Απουσίασε ο στρατευμένος Αντώνης Κωνσταντόπουλος, ενώ ο Κροάτης Μάτε Ετέροβιτς, που αντικαταστάθηκε ένα τέταρτο πριν ξεκινήσει το παιχνίδι με την Κέρκυρα λόγω τραβήγματος στο δικέφαλο, ταξιδεύει για την πατρίδα του για να διευθετήσει το πρόβλημα της βίζας του και θα επιστρέψει μετά από πέντε ημέρες.
Ο Μιχάλης Χατζής βρίσκεται στην Αθήνα για να συνεχίσει τις θεραπείες που υποβάλλεται εξαιτίας του τραυματισμού του στις Σέρρες.
Η σημερινή προπόνηση θα διεξαχθεί στο προπονητήριο στην Νέα είσοδο στις 3 το μεσημέρι.
Πληρώθηκε το πρώτο γκρουπ
Νωρίτερα από την χτεσινή προπόνηση, ειδοποιήθηκε μια ομάδα από τους ποδοσφαιριστές της Καλαμάτας και πέρασε από τα γραφεία της ΠΑΕ, όπου και έλαβε χρήματα που αντιστοιχούν σε μισθούς και ενοίκια. Σήμερα θα ακολουθήσει η δεύτερη ομάδα των παικτών και αύριο Τετάρτη οι υπόλοιποι.

Κουράγιο στην μητέρα του Ρίκι
Μια πολύ σημαντική συνάντηση είχε το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία της ΠΑΕ, ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Γρηγορόπουλος, παρουσία του γενικού αρχηγού Βασίλη Μαλαφέκα, με τη μητέρα του ποδοσφαιριστή Ρικάρντο Βίλα Παντζίκις, Λίτσα, η οποία είναι Ελληνίδα και ήρθε από την Ισπανία εσπευσμένα για να σταθεί στο πλευρό του 19χρονου ταλαντούχου ποδοσφαιριστή, μετά το πολύ σοβαρό ατύχημα που είχε την περασμένη Τρίτη στο αριστερό του πόδι. Το κλίμα στην συνάντηση ήταν συναισθηματικά φορτισμένο και όλοι μίλησαν πρώτα απ' όλα ως γονείς. Ο κ.Γρηγορόπουλος τόνισε: «Ειλικρινά θα ήθελα να συναντιόμασταν κάτω από τελείως διαφορετικές συνθήκες και να χαιρόμασταν για την πρόοδο και την εξέλιξη του Ρίκι, όπως χαρακτηριστικά τον «βαφτίσαμε» εδώ στην ομάδα και όλοι ανεξαιρέτως τον αγαπήσαμε από την πρώτη στιγμή. Κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό από την πλευρά μας και σταθήκαμε στο πλευρό του από το πρώτο δευτερόλεπτο, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί έγκαιρα στο νοσοκομείο και στη συνέχεια στην Αθήνα. Σας κοιτώ στα μάτια και θέλω να ξέρετε ότι όλοι στην ομάδα είμαστε στο πλευρό σας, οτιδήποτε χρειαστείτε θα σας το παρέχουμε και περιμένουμε με αγωνία τη στιγμή που ο Ρικάρντο θα βρεθεί δυνατός ξανά μέσα στα γήπεδα».
Η μητέρα του ποδοσφαιριστή μετέφερε τις ευχαριστίες του Ρικάρντο και του πατέρα του Φερνάντο εμφανώς συγκινημένη αναφέρθηκε στην αφιέρωση που έκαναν οι συμπαίκτες του στην ομάδα των Νέων μετά το 5-0 επί της Κέρκυρας και αποχώρησε, για να βρεθεί ξανά στο πλευρό του γιου της.
Οι γιατροί που παρακολουθούν την πορεία της υγείας του Ρικάρντο, επειδή παρουσιάστηκε ένα μικρό πρόβλημα, θέλησαν να μείνει στη μονάδα εντατικής θεραπείας άλλη μια μέρα και σήμερα το απόγευμα θα μεταφερθεί - αν όλα εξελιχθούν ομαλά - σε θάλαμο ανάρρωσης του Ιατρικού κέντρου.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Απώλεια ο Γκούρμα
Ο Παναιτωλικός μπορεί να πέτυχε την πρώτη εκτός έδρας νίκη στον Εύοσμο, αλλά η χαρά των ανθρώπων της ομάδος μετριάστηκε από τον τραυματισμό του επιθετικού Μάριο Γκούρμα (9 συμμετοχές / 3 γκολ). Ο Αλβανός επιθετικός τραυματίστηκε στο παιχνίδι της Κυριάκης και οι εξετάσεις που έκανε έδειξαν κάταγμα στο ζυγωματικό, που θα τον κρατήσει μακριά απο τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των "καναρινιών" για περιπού δύο μήνες. Η καλή εμφάνιση σε συνδυασμό με την νίκη επί του Αγροτικού Αστέρα σκόρπισε ενθουσιασμο στις τάξεις της ομάδας, με τον Σίνισα Γκόγκιτς να κάνει λόγο στην συνέντευξη τύπου "ότι καθοριστικός παράγοντας ήταν το πάθος και η θέληση των παικτών του". Παράλληλα ο πρόεδρος Θανάσης Κωστούλας πήγε μετά το τέλος του αγώνα στα αποδυτήρια και αφού συνεχάρη τους ποδοσφαιριστές για την νίκη και την εμφάνιση υποσχέθηκε ότι σε περίπτωση νίκης επί της Καλαμάτας την Κυριακή στο Αγρίνιο θα υπάρξει πρίμ... Για άλλη μια αγωνιστική ιδιάιτερη αναφορά έγινε και για την δυναμική παρούσία των φιλάθλων του Παναιτωλικού που για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν κοντά στην ομάδα και πανηγύρισαν μαζί με τους ποδοσφαιριστές το διπλό στον Εύοσμο. Όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ Παναιτωλικός από το προσεχές παιχνίδι με την Καλαμάτα θα λειτουργήσει και το άνω διάζωμα στην μικρή εξέδρα του γηπέδου και οι φίλαθλοι των "καναρινιών" θα μπορουν να προμηθεύονται εισητήρια διαρκείας στην τιμή των 180 ευρώ...Το βράδυ μετά τον αγώνα, έχει προγραμματιστεί η συνεστίαση του Παναιτωλικού (με Γλυκερία και Καραφώτη) και καλό θα είναι να τους στείλουμε...λυπημένους για να διασκεδάσουν!
Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής
Ανακοινώθηκε από την διοργανώτρια αρχή το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής που ξεκινά την Παρασκευή με τον αγώνα του Εθνικού απέναντι στην Ρόδο. Το Σάββατο η Δόξα Δράμας υποδέχεται την Αναγέννηση Καρδίτσας, παιχνίδι που θα μεταδοθεί από την ΕΤ-3, όπως και το Διαγόρας – Πιερικός την Δευτέρα. Την Κυριακή δεσπόζουν τα ντέρμπι του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό Βόλου και της Κέρκυρας με τον Πανσερραϊκό.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής:
Παρασκευή (27/11): 19:00 Εθνικός – Ρόδος (Conn-x)
Σάββατο (28/11): 15:00 Δόξα Δρ. – Αναγέννηση Κ. (ΕΤ-3)
Κυριακή (29/11):
15:00 Αιγάλεω – Θρασύβουλος
15:00 Κέρκυρα – Πανσερραϊκός
15:00 Εθνικός Αστ. – Ιωνικός
15:00 Παναιτωλικός – Καλαμάτα
15:00 ΟΦΗ – Ολυμπιακός Β.
15:00 Ηλιούπολη – Αγροτικός Αστ.
Δευτέρα (30/11): 18:00 Διαγόρας – Πιερικός (ΕΤ-3)


Στον Πρόεδρο οι διεθνείς
Τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια δέχτηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας τα μέλη της Εθνικής ομάδας για την πρόκριση στο Μουντιάλ. Ο κ. Παπούλιας εξέφρασε τις ευχαριστίες του εκ μέρους του ελληνικού λαού και ευχήθηκε ανάλογη πορεία με αυτή του 2004. Μάλιστα στην πρόσκληση των διεθνών για να είναι παρών το καλοκαίρι στα γήπεδα της Ν. Αφρικής, απάντησε ότι θα είναι δίπλα τους σε αυτήν την προσπάθεια. «Συγχαρητήρια. Μπράβο σας, τρομοκρατήσατε τους αντιπάλους σας. Είστε μια ομάδα, την οποία κανένας δεν μπορεί να νικήσει εύκολα. Ήμουν στη Λιουμπλιάνα εκείνη την ημέρα (σ.σ. την περασμένη Τετάρτη). Γιορτάσαμε μαζί με τους Σλοβένους, γιατί κι αυτοί προκρίθηκαν. Μόνο που ήταν δύσκολο ύστερα να κάνουμε συνομιλίες, γιατί ο πρόεδρος της Ρωσίας, που ήταν κι αυτός στη Λιουμπλιάνα, ήταν... πεσμένος μετά τον αγώνα. Να είστε καλά», είπε στους διεθνείς ο κ. Παπούλιας. Απών από την εκδήλωση ήταν ο Οτο Ρεχάγκελ που βρίσκεται στην Γερμανία (ο κ.Πιλάβιος μίλησε για «προσωπικό του πρόβλημα»...), οι παίκτες που αγωνίζονται σε συλλόγους του εξωτερικού, ο Γιώργος Καραγκούνης ο οποίος είναι άρρωστος, αλλά και οι παίκτες του Ολυμπιακού, καθώς βρίσκονται στην Ολλανδία για το παιχνίδι με την Αλκμααρ. "Σας περιμένουμε στη Νότια Αφρική" είπαν οι διεθνείς. "Οπωσδήποτε. Θα έρθω" απάντησε ο κ. Παπούλιας και συνέχισε: "Εγώ πιστεύω ότι πάλι θα έχουμε 2004. Σύμπνοια υπάρχει;". "Μια ομάδα" απάντησε ο Κατσουράνης. "Είναι μια σημαντική επιτυχία για όλους σας. Δεν υπάρχουν λόγια" πρόσθεσε ο κ. Παπούλιας, ενώ στη συνέχεια ο τιμ μάνατζερ της εθνικής, Τάκης Φύσσας, προέτρεψε τον Σαλπιγγίδη να πει πως ενήργησε στη φάση του γκολ. Σεμνός ο άσος του Παναθηναϊκού, χαμογέλασε και είπε "ε, είδα τον τερματοφύλακα να βγαίνει...". "Τον ζάλισες. Σκόπευσες καλά" παρατήρησε ο κ. Παπούλιας, για να πεταχτεί και πάλι ο Κατσουράνης: "Ήταν με το αριστερό. Αν το είχε κάνει με το δεξί, θα είχε βάλει δύο γκολ στην ίδια φάση". Ο Κάρολος Παπούλιας αποχαιρέτησε τους διεθνείς, προτρέποντάς τους να επικεντρωθούν στο στόχο τους, που δεν είναι άλλος από την άξια εκπροσώπηση των ελληνικών χρωμάτων στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής: "Στο στόχο μας τώρα. Όλα γίνονται. Αν παλέψετε όπως παλέψατε το 2004, δεν υπάρχει αντίπαλος. Να είστε καλά, γεροί και δυνατοί. Το ραντεβού είναι εκεί".
Πιλάβιος: "Εθνική υπόθεση"
«Η Εθνική είναι εθνική υπόθεση. Μας αφορά όλους κα μας κάνει περήφανους. Θεωρώ ότι ψυχική ανάταση και δύναμη που έδειξαν τα παιδιά είναι παράδειγμα για το πόσα μπορούμε όλοι να καταφέρουμε. Αυτό είναι το μήνυμα», ανέφερε ο Σοφοκλής Πιλάβιος, έξω από το προεδρικό μέγαρο. Και συνέχισε: «Ήταν δικαίωση των ποδοσφαιριστών που είναι οι πρωταγωνιστές. Να συνεχίσουν να λειτουργούν έτσι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές». Ο τερματοφύλακας της Εθνικής, Αλέξης Τζόρβας ανέφερε από τη μεριά του. «Από τη στιγμή που καταφέραμε να προκριθούμε σε τελικά Μουντιάλ ύστερα από τόσα χρόνια, νομίζω πως αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να διασκεδάσουμε τον θεσμό και ό,τι προκύψει. Θέλουμε να δώσουμε χαρά στους Ελληνες και να κάνουμε τα πάντα για να τους προσφέρουμε ένα ευχάριστο θέαμα».


Ο Μπιτσακτσής νέος ΓΓΑ!
Περίπου 50 ημέρες μετά τις εθνικές εκλογές η... ορφανή θέση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, καλύφθηκε με ένα όνομα έκπληξη και «μηδενική» σχέση με τον αθλητισμό. Ο κ. Παναγιώτης Μπιτσακτσής είναι από το απόγευμα της Κυριακής ο νέος Γ.Γ.Α......Ο 53χρονος δικηγόρος και πολιτικός επιστήμων είναι η επιλογή στην οποία κατέληξε η νέα κυβέρνηση προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα του αθλητισμού από την στιγμή που καταργήθηκε το Υφυπουργείο. Τα... παραπολιτικά σχόλια λένε πως ο νέος γενικός γραμματέας είναι άνθρωπος του περιβάλλοντος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θόδωρου Πάγκαλου. Ποιος είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού: Γεννήθηκε το 1956. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πολιτικές Επιστήμες στη Σχολή Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 1980 ασκεί μάχιμη δικηγορία στην Αθήνα, με ιδιαίτερη παρουσία σε σημαντικές υποθέσεις στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Διετέλεσε ειδικός σύμβουλος σε θέματα νομοθετικής πολιτικής στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Πολιτισμού, Πρόεδρος του Δ.Σ του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Γενικός Γραμματέας Λαϊκής Επιμόρφωσης.