Weather - Καιρός

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Χωρίς Τάσιτς, Χατζή και με 2 αμφίβολους με Ρόδο


ΚΑΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ – «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ»...

«Μη παίζετε με την Καλαμάτα»...

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΟΧΙ ΜΕ ΒΟΗΘΕΙΕΣ» - «ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΜΑΣ»

Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος

Η ανοχή και υπομονή έχουν τα όριά τους και αυτά ξεπεράστηκαν την Κυριακή το απόγευμα στο γήπεδο των Σερρών,, όταν γίναμε μάρτυρες μιας άδικης, άκομψης και ταυτόχρονα κραυγαλέας προσπάθειας να υποτιμηθεί η νοημοσύνη μας αλλά και οι προσπάθειες των παικτών και του τεχνικού επιτελείου της «Μαύρης Θύελλας» στο παιχνίδι που κρίθηκε με το ανύπαρκτο πέναλτι που … ανακάλυψε ο επόπτης Δημητριάδης, που ήταν πίσω από την έμφαση και δεν έβλεπε τίποτα, απλά γιατί έτσι του είπαν να κάνει και έτσι σχεδόν του σήκωσε τη σημαία ο Αργεντίνος προπονητής της τοπικής ομάδας των Σερρών Γκιγιέρμο Ογιος! Επειδή επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση και επειδή ο φόβος φυλάει τα έρημα, χτες το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καλαμάτα Γιώργος Γρηγορόπουλος, που ένιωσε για τα καλά την ... «φιλοξενία» των Σερραίων, αναγκάστηκε να εκδώσει την ακόλουθη ανακοίνωση- διαμαρτυρία και με λίγα λόγια να κάνει σαφές σε όλους το εξής: «Μην παίζετε με την Καλαμάτα»...

«Κινδυνέψαμε σοβαρά»


Η ΠΑΕ Καλαμάτα νιώθει την υποχρέωση απέναντι στον φίλαθλο κόσμο της, από την μία να επισημάνει τα όσα διαδραματίστηκαν την Κυριακή 1/11/09 στο γήπεδο των Σερρών στο παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής Πανσερραϊκός-Καλαμάτα 1-0 και αποτέλεσαν ένα ακόμα πλήγμα στην εικόνα και την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου και από την άλλη να καλέσει όλες τις αρμόδιες αρχές να πράξουν τα δέοντα τηρώντας τους κανονισμούς ποδοσφαίρου, που όλοι οι συμμετέχοντες έχουμε συνυπογράψει και οφείλουμε να τηρούμε. Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Καλαμάτα Γιώργος Γρηγορόπουλος, τονίζει: «Είχα την έμπνευση αλλά και την επιθυμία να προσκαλέσω στο γήπεδο των Σερρών τα δυο παιδιά μου για να παρακολουθήσουμε μαζί το παιχνίδι, σε μια έδρα που ακόμα «μυρίζει» το άρωμα από την περσινή συμμετοχή της τοπικής ομάδας στην Σούπερ Λιγκ. Δεν περίμενα όμως, ποτέ και ειδικά μετά από 10 χρόνια παρουσίας μου στα γήπεδα και στα διοικητικά της ομάδας, να γίνουν μάρτυρες, αλλά και να κινδυνέψει η σωματική τους ακεραιότητα, εξαιτίας μιας αναίτιας επίθεσης εναντίον μου, με απρεπείς χαρακτηρισμούς και απίστευτη επιθετικότητα από μερικούς «θερμοκέφαλους», που νομίζουν ότι υποστηρίζουν την ομάδα τους. Όλα αυτά τα καταδικάζουμε και θα έπρεπε η ομάδα που μας φιλοξένησε να είχε φροντίσει - πάνω από όλα - για την ασφάλειά μας, όπως ρητά προβλέπεται κι όχι να μας αφήσει απροστάτευτους στις...ορέξεις μερικών ανεγκέφαλων».

«Η Καλαμάτα τους χάλασε τα σχέδια»


«Προβαίνω σε αυτή τη δήλωση για να διαμαρτυρηθώ επίσημα, αλλά κυρίως για να προστατεύσω τα συμφέροντα, τον κόπο και τον ιδρώτα των ποδοσφαιριστών μας, που αξίζουν και απαιτούν τον σεβασμό από όλους τους παράγοντες ενός παιχνιδιού. Ο Πανσερραϊκός ήταν φανερό ότι είχε μείνει στις χαρές και τα πανηγύρια της μεγάλης και σπουδαίας πρόκρισής του στο Κύπελλο επί του Ολυμπιακού και πίστεψε ότι θα αντιμετώπιζε μια ομάδα φοβισμένη και με «κατεβασμένα τα χέρια». Όταν όμως αντιλήφθηκαν ότι η Καλαμάτα πήγε στις Σέρρες για να διεκδικήσει επί ίσοις όροις το παιχνίδι, κάποιοι θορυβήθηκαν, αφού τους χάλαγε τα σχέδια. Μεγάλη ομάδα δεν γίνεσαι όμως όταν αποκλείεις απλά τον Ολυμπιακό, χωρίς να θέλουμε να πάρουμε θέση για τον τρόπο που το επιτυγχάνεις (σημ. αντικανονική συμμετοχή παικτών...), αλλά όταν σέβεσαι και αγωνίζεσαι «στα ίσα», τηρώντας τους θεσπισμένους και αποδεκτούς κανόνες, δίχως εξωτερικούς παράγοντες και βοήθειες.

«Μας αποδεκάτισαν»...


«Και όταν συμβαίνει αυτό, λογικά έρχεται η απόλυτη αποδυνάμωση του αντιπάλου, αποβάλλοντας τον Προπονητή Γ.Μπένο στο 75’, τον αρχηγό της ομάδας Ιβάν Τάσιτς στο 67’ με κάρτες, τον Γενικό Αρχηγό Β.Μαλαφέκα ακόμα και τον φυσικοθεραπευτή Ν.Κακαλίκα! Και για «κερασάκι» στην άνοστη τούρτα, «κερδίζεις» κι ένα πέναλτι-δώρο στο 87’. Όσο για την αποβολή του κ.Όγιος (φωτο), πρώτη φορά βλέπουμε προπονητή ομάδας που κερδίζει πέναλτι να αποβάλλεται. Ο κόσμος όμως θα πρέπει να ξέρει ότι αποβλήθηκε, γιατί σχεδόν επέβαλλε και επηρέασε τον πρώτο βοηθό που βρισκόταν μπροστά του για να υποδείξει το ανύπαρκτο πέναλτι... Κι έτσι στερείς βαθμούς από μια ομάδα και τους κερδίζεις που δεν τους αξίζεις, σε μια κατηγορία δύσκολη, που οι βαθμοί είναι ακριβοί και πολύτιμοι»

Αλαζονική συμπεριφορά


«Η εχθρική και συνάμα αλαζονική συμπεριφορά εκ μέρους των γηπεδούχων μας βρίσκει εξ’ολοκλήρου αντίθετους και την καταδικάζουμε. Η Καλαμάτα ουδέποτε υπήρξε «σάκκος του μποξ» και κομπάρσος και δηλώνουμε ότι δεν φοβόμαστε τίποτα και κανέναν που θέλει να βλάψει την ομάδα, την ιστορία και τον κόσμο της. Σεβαστείτε τους κόπους και τους αγώνες μας και κερδίστε τα παιχνίδια μέσα στο γήπεδο».

Απροστάτευτοι οι Νέοι...

Η ΠΑΕ Καλαμάτα επισημαίνει ότι από θαύμα δεν είχαμε και άλλα «παρατράγουδα» στην εξέδρα που κάποιοι εντελώς ανεύθυνα, αποφάσισαν να βάλουν την ομάδα των Νέων της Καλαμάτας να παρακολουθήσει το παιχνίδι ΜΑΖΙ με τους φίλους του Πανσερραϊκού, χωρίς καμία προστασία!

Αδιάψευστος μάρτυρας όλων των παραπάνω, είναι οι επισυναπτόμενες φωτογραφίες.
Τέλος, η ΠΑΕ είχε την υποχρέωση και ευχαρίστησε τον πρώην προπονητή της και νυν τεχνικό σύμβουλο του Πανσερραϊκού κ.Βασίλη Αντωνιάδη για την στάση και την συμπεριφορά του και τον Ιατρό κ.Φιλίππου..

Ξεσηκώνεται ο κόσμος


Από όλα τα παραπάνω και από τη μέχρι τώρα πορεία του πρωταθλήματος, η θεσμοθέτηση των αγώνων πλει οφ και πλει άουτ, αναγκάζει σχεδόν όλες τις ομάδες, να θέλουν να εξασφαλίσουν βαθμούς και συμμαχίες από πολύ νωρίς, για να μην μπλέξουν σε περιπέτειες στην πορεία. Ο φίλαθλος κόσμος της Καλαμάτας έχει πλέον αντιληφθεί το τι μέλλει γενέσθαι και την Κυριακή θα δώσει βροντερό παρών στο δημοτικό στάδιο της παραλίας, για να κατακτήσει η «Μαύρη Θύελλα» το δεύτερο τρίποντο έστω και με τις σημαντικές απουσίες παικτών. Η πολύ καλή εμφάνιση των παικτών που αγωνίστηκαν στις Σέρρες αποτελεί παρακαταθήκη για την ομάδα και σύντομα αυτό το πάθος και η αγωνιστικότητα που έδειξαν θα «εξαργυρωθεί» μέσα στο γήπεδο...
Χωρίς Τάσιτς και Χατζή
Στα αγωνιστικά, ο Γιώργος Μπένος παρέμεινε στην πρωτεύουσα για να παρακολουθήσει το παιχνίδι Εθνικός-Διαγόρας και έδωσε ρεπό στους ποδοσφαιριστές του για να ξεκουραστούν από το μεγάλο ταξίδι και σήμερα στις 15:00 θα αρχίσει η προετοιμασία για το εντός έδρας παιχνίδι με την Ρόδο. Απόντες θα είναι οι τιμωρημένοι Τάσιτς και Χατζής και σήμερα θα εκτιμηθεί η κατάσταση του Νίκου Πουρτουλίδη που έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 22’ του αγώνα και αν ο Αντώνης Ψυχογιόπουλος είναι σε θέση να επιστρέψει.