Weather - Καιρός

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ: ΜΟΝΟ με "κάλπικο" πέναλτι θα έχανε στις Σέρρες...



Με πέναλτι... που "είδε" ο επόπτης!



Αποστολή Σέρρες: Θανάσης Πουλόπουλος


Με ένα παιχνίδι που κρίθηκε απο την λανθασμένη υπόδειξη του Δημητριάδη απο την Καστοριά, που μόνο αυτός ...ανακάλυψε 4 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα στις Σέρρες, ένα ανύπαρκτο πέναλτι και παρέσυρε τον διαιτητή να δώσει με καθυστέρηση μισού λεπτού (!) την εσχάτη των ποινών. Οι παίκτες της Καλαμάτας άξιζαν να φύγουν τουλάχιστον με τον βαθμό της ισοπαλίας, απο την έδρα του Πανσερραϊκου που διαθέτει καλή ομάδα αλλά δεν χρειάζεται τη χείρα βοηθείας της διαιτησίας...
Σε ενα παιχνίδι οπου ο Πανσερραικος πίεζε απο την αρχή και η Καλαματα αμυνόταν επιτυχώς, τελικά τα "λιοντάρια" κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 1-0, έπειτα από την εκτέλεση πέναλτι του Λεοζίνιο στο 88'. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Πανσερραϊκο να είναι καλύτερος και πιο απειλητικός. Οι γηπεδούχοι έκαναν οργανωμένες επιθέσεις κυρίως από τα δεξιά με τους Ριμόλντι, Γαλανόπουλο και Λεοζίνιο να συνδυάζονται άψογα. Ωστόσο η άμυνα της Καλαμάτας ανταποκρινόταν καλά και δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα. Οι αναγκαστικές αλλαγές που υποχρεώθηκαν να κάνουν και οι δύο προπονητές άλλαξαν τα σχέδια τους με αποτέλεσμα να μην παρακολουθούμε πολύ καλό θέαμα. Στο 8’ και στο 22’ δύο αναγκαστικές αλλαγές από τον Γιώργο Μπένο στην θέση του Χατζή και του Πουρτουλίδη πέρασαν αντίστοιχα οι Ετέροβιτς και Δασκαλάκης. Ενώ στο 35’ μια αναγκαστική αλλαγή από τον Γκιγέρμο Όγιος στην θέση του Γεωργίου πέρασε ο Κόντος.



Στο δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε η πίεση των γηπεδούχων οι οποίοι είχαν πληθώρα χαμένων ευκαιριών. Ο Γκιγέρμο Όγιος έκανε την ομάδα του πιο επιθετική περνώντας μέσα τους Κωνσταντινίδη και Αθανασιάδη. Η Καλαμάτα από 66’ αγωνίζονταν με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Τάσιτς. Τελικά η λύτρωση για την ομάδα του Πανσερραϊκου ήρθε στο 88΄μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλντι από τον Λεοζίνιο. Τα παράπονα της «Μαύρης Θύελλας» είναι αρκετά για αυτόν τον καταλογισμό του πέναλντι. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 75’ αποβλήθηκε ο Γιώργος Μπένος και στην φάση του πέναλντι ο Όγιος, ο γενικός αρχηγός της Καλαμάτας Μαλαφέκας Βασίλης,καθώς και ο φυσικοθεραπευτής Νίκος Κακαλίκας.


ΦΑΣΕΙΣ: Οι περισσότερες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου ανήκαν κυρίως στους γηπεδούχους. Στο 4’ σουτ του Ριμόλντι μπλόκαρε ο Μπαλτιμάς. Στο 20’ σέντρα του Ριμόλντι από δεξιά ο Τάντις έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Μπαλτιμάς μπλόκαρε. Στο 29’ μετά από πάσα του Λεοζίνιο ο Ανάκογλου έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά ο τερματοφύλακας της Καλαμάτας μπλόκαρε για ακόμη μια φορά. Οι γηπεδούχοι έχασαν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ στα λεπτά των καθυστερήσεων. Στο 2ο όταν μετά από σέντρα του Γαλανόπουλου ο Γκούρτσας έπιασε το πλασέ στην κίνηση αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μπαλτιμά και κατέληξε άουτ και στο 3ο όταν ο Ριμόλντι εκτέλεσε φάουλ αλλά ο Μπαλτιμάς έκανε φοβερή εκτίναξη στο γαμα και μπλόκαρε. Η ομάδα της Καλαμάτας είχε ελάχιστες ευκαιρίες. Στο 18’ ένα σουτ του Λεοζίνιο πέρασε άουτ, ενώ στο 32’ σε μια αντεπίθεση ο Ετέροβιτς μέσα από την μεγάλη περιοχή άργησε να πασάρει στον Ηλιόπουλο, ο οποίος σε άδειο τέρμα έκανε το σουτ αλλά η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Κάστρο.


Στο δεύτερο ημίχρονο στο 48’ ο διαιτητής έδωσε έμμεσο για τον Πανσερραϊκό ο Ριμόλντι εκτέλεσε πάνω στο τείχος. Στο 51' σουτ Τάντιτς λίγο άουτ. Στο 53’ σε μια αντεπίθεση για την Καλαμάτα, ο Ετέροβιτς σπρώχνεται μέσα στην περιοχή ο Κάστρο διώχνει σε κόρνερ. Στο 62’ τετ α τετ του Δασκαλάκη με τον Κυριακίδη όμως στέλνει την μπάλα άουτ. Στο 65’ ένα πλασέ του Λεοζίνιο μπλοκάρει ο Μπαλτιμάς. Στο76’ οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι όταν ο Κόντος μέσα από την περιοχή από πλάγια αριστερή θέση έκανε το σουτ αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι. Στο 77’ σουτ του Γκούρτσα απομακρύνει ο Μπαλτιμάς. Στο 81’ το σουτ του Ανάκογλου ο Τόσκας σώζει πάνω στην γραμμή με το σώμα. Στο 85’ ένα σουτ του Ανάκογλου η μπάλα χτυπάει στο χέρι του Τόσκα. Ο διαιτητής δεν καταλογίζει πέναλντι το παιχνίδι συνεχίζεται και με καθυστέρηση τεσσάρων λεπτών ο βοηθός Δημητριάδης δίνει το πέναλντι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Λεοζίνιο στο 89’ χαρίζοντας την νίκη στην ομάδα του.


ΓΚΟΛ: 1-0 (88’ Λεοζίνιο - πέναλντι)


Πανσερραϊκός: Κυριακίδης, Γαλανόπουλος, Κάστρο, Παπάζογλου, Γεωργίου (35’ Κόντος), Ριμόλντι (58’ Κωνσταντινίδης), Τάντιτς (59’ Αθανασιάδης), Σκάγκλια, Γκούρτσας, Λεοζίνιο, Ανάκογλου
Προπονητής: Γκιγέρμο Όγιος

Καλαμάτα: Μπαλτιμάς, Χατζής (8’ Ετέροβιτς 69’ Μανιάτης), Νικητόπουλος, Ηλιόπουλος, Σκαρλάτος, Καμινιώτης, Τάσιτς, Καλαγκάνης, Τόσκας, Πουρτουλίδης (22’ Δασκαλάκης), Παπουτσής
Προπονητής: Γιώργος Μπένος


Διαιτητής: Ρούσσος- Μπεκερτζής (Πρέβεζας)
Βοηθοί: Δημητριάδης (Καστοριάς) Στυλιάδης (Καστοριάς)
4ος Διαιτητής: Κιοτζένης (Καβάλας)


Κίτρινες: Πουρτουλίδης, Γεωργίου, Ριμόλντι, Τάσιτς, Καλαγκάνης, Ηλιόπουλος, Καμινιώτης, Τάσιτς, Παπουτσής
Κόκκινες: Τάσιτς


Δηλώσεις-παρασκήνια


Γκιγέρμο Όγιος (προπονητής Πανσερραϊκού): «Έγινε ένα σκληρό παιχνίδι γιατί δεν βρίσκαμε χώρους. Ο αντίπαλος ήταν πάρα πολύ καλά τοποθετημένος πίσω. Στο πρώτο ημίχρονο η Καλαμάτα είχε την πρώτη ευκαιρία, αλλά η ομάδα μας πίεζε συνέχεια. Προσπαθήσαμε να ανοίξουμε την άμυνα τους με συνεχείς αντεπιθέσεις. Είναι μια μεγάλη νίκη, μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού. Σίγουρα είναι ικανοποιητικό γιατί αυτό θέλουμε καθώς στόχος μας είναι η Σούπερ Λιγκ, γι’ αυτό και τα παιχνίδια κάθε Κυριακή είναι πολύ δύσκολα. Φτάσαμε σε σημείο να παίζουμε με τρία σέντερ φορ και αμυνόμασταν μόνο με δύο πίσω. Θέλαμε να κάνουμε ανάπτυξη από τα πλάγια και να δημιουργήσουμε και βάθος. Πολλές φορές φτάσαμε στο γκολ αλλά μας το αρνήθηκαν τα δοκάρια και κάποιες άλλες καταστάσεις που δημιουργήθηκαν. Επαναλαμβάνω ότι ήταν ένα σκληρό και δύσκολο παιχνίδι. Γι΄ αυτό και για μας είναι μια πολύ μεγάλη νίκη. Επιστρέφουμε και πάλι στις νίκες και δίνω συγχαρητήρια στους παίκτες, όχι μόνο για τη νίκη αλλά για τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν. Δίνω συγχαρητήρια και στον αντίπαλο μας που έκανε πολύ καλή δουλειά Σήμερα κάναμε μία υπερπροσπάθεια. Είναι πολύ δύσκολο να επιτίθεσαι συνεχώς γιατί υπάρχει και μια κόπωση, αλλά έπρεπε να πάρουμε αυτό το αποτέλεσμα.»


Γιώργος Μπένος (προπονητής Καλαμάτας): «Σας ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Πανσερραϊκό για τη μεγάλη νίκη που πέτυχε με τον Ολυμπιακό και του εύχομαι να έχει την ανάλογη συνέχεια, όπως και στον κ. Όγιος. Ήρθαμε σήμερα εδώ γνωρίζοντας τη δυναμικότητα του Πανσερραϊκού. Ήρθαμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι πράγμα το οποίο κάναμε. Ήρθαμε να «πατήσουμε» όλο το γήπεδο πράγμα το οποίο κάναμε. Ήρθαμε να βγούμε στην κόντρα επίθεση, πράγμα το οποίο κάναμε. Στο πρώτο ημίχρονο έχουμε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία, είχαμε την κλασική ευκαιρία για να πάμε σε αβαντάζ. Στο δεύτερο σταθήκαμε επί ίσοις όροις με δέκα παίχτες. Και από μία δημιουργία στο μυαλό του πρώτου βοηθού δόθηκε πέναλτι, στο οποίο μάρτυρας είναι το βίντεο. Ο διαιτητής που ήταν μπροστά στη φάση είπε παίζεται και δε νομίζω ότι ο Πανσερραϊκός, ο κ. Όγιος, οι ποδοσφαιριστές και το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Πανσερραϊκού, έχει ανάγκη τέτοιες διαιτησίες για να ανέβει στη Σούπερ Λιγκ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα μας και αυτά τα παιδιά που κατέθεσαν την ψυχή τους.»


Αλέξανδρος Κόντος (παίκτης Πανσερραϊκου): «Έγινε ένα παιχνίδι στο οποίο σήμερα θέλαμε πάρα πολύ τη νίκη σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας που πετύχαμε απέναντι στον Ολυμπιακό. Στην αρχή του αγώνα μπήκαμε πολύ καλά αλλά οι συνεχείς διακοπές δεν μας άφηναν να βρούμε το ρυθμό μας. Παρόλα αυτά καταφέραμε να δημιουργήσουμε κάποιες ευκαιρίες και είχαμε το δοκάρι. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε πάρα πολύ αποφασισμένοι και ρισκάραμε πολύ για να κερδίσουμε. Στο τέλος δικαιωθήκαμε και κερδίσαμε δίκαια. Εύχομαι καλή συνέχεια στην ομάδα της Καλαμάτας».


Χρήστος Μανιάτης (παίκτης Καλαμάτας): «Ο αντίπαλος ήταν πολύ δύσκολος αλλά και εμείς ανταποκριθήκαμε στο παιχνίδι, το «διαβάσαμε». Πιστεύω ότι αδικούμαστε με τον τρόπο που παίξαμε και με το αποτέλεσμα που ήρθε για τρίτη συνεχόμενη φορά για μας αυτή την περίοδο. Θέλω να σταθώ στο σημείο του πέναλτι επειδή ήμουν μπροστά στη φάση στο ένα μέτρο. Μπορεί να γίνεται χέρι αλλά δεν έχει καμία πρόθεση να γίνει. Ο διαιτητής είναι στο ενάμισι μέτρο από μένα και τρία μέτρα από τον Τόσκα, λέει παίζεται και διώχνει ο αμυντικός. Πείτε μου και εσείς πως ο επόπτης ήρθε να σφυρίξει το πέναλτι».


*Περίπου 2.500 άτομα παρακολούθησαν την αναμέτρηση.



*Οι πρόεδροι των δύο ομάδων Πέτρος Θεοδωρίδης και Γιώργος Γρηγορόπουλος παρακολούθησαν μαζί την αναμέτρηση. Με αφορμή την κακή διαιτησία ο πρόεδρος της Καλαμάτας που ήταν στα επίσημα διαμαρτυρήθηκε έντονα, και δέχτηκε τον προπηλακισμό και τις φραστικές επιθέσεις μεγάλης μερίδας θεατών και χρειάστηκε να επέμβει η Αστυνομία και οι ψυχραιμότεροι (ΦΩΤΟ ΔΕΞΙΑ).


*Τον αγώνα παρακολούθησε και ο πρώην προπονητής της Εθνικής ομάδας και του Πανσερραϊκου, Χρήστος Αρχοντίδης.


*Με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Χατζής που είχε βγει αλλαγή πήγε να διαμαρτυρηθεί στον διαιτητή και δέχτηκε κίτρινη.


* Σήμερα Δευτέρα, η ομάδα έχει ρεπό και αύριο θα μετρήσει τις πληγές της και θα αρχίσει την προετοιμασία για το κρίσιμο εντός έδρας παιχνίδι με τη Ρόδο στο Δημοτικό Στάδιο.