Weather - Καιρός

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009


ΕΤΟΙΜΗ Η «ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΑΥΤΗ» ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ 6.000 ΟΠΑΔΟΥΣ – «ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΤΙ»


Θέλει αντοχή στην πίεση της έδρας
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «ΟΦΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ, ΦΕΡΤΕ 300.000 ΜΕΤΡΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΣΙΤΣ, ΑΛΛΙΩΣ ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΗΣΥΧΟΥΣ» - ΚΑΛΥΤΕΡΑ Ο ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ
Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος
Το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή είναι να αγωνίζεται σ' ένα γεμάτο γήπεδο, να έχει καλή απόδοση και φυσικά να φεύγει νικητής! Αυτό το όνειρο δεν θα πρέπει να γίνει εφιάλτης την Κυριακή το μεσημέρι στο Αγρίνιο, αφού αυτό θα είναι το πρώτο παιχνίδι της Μαύρης Θύελλας που θα διεξαχθεί σε ένα τέτοιο γήπεδο, μία από τις πιο δύσκολες έδρες, που στην κυριολεξία θα «βράζει» από τους ντόπιους οπαδούς του Παναιτωλικού. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να ξεπεράσουν οι παίκτες της Καλαμάτας θα είναι να αντέξουν αυτή την τεράστια πίεση της έδρας και την απαίτηση της εξέδρας! Φυσικά, ο κόσμος δεν παίζει ποδόσφαιρο, αλλά είναι ικανός να επηρεάσει την απόδοση των ποδοσφαιριστών και όχι μόνο. Αν όμως οι παίκτες του Γιώργου Μπένου, εφαρμόσουν κατά γράμμα τις οδηγίες και το σχέδιο του προπονητή τους και βγάλουν ψυχή και πάθος μέσα στο γήπεδο το μόνο βέβαιο είναι ότι κάτι θα έχουν καταφέρει. Αν η σωστή αμυντική λειτουργία της ομάδας καταφέρει και κρατήσει μακριά από την εστία μας τους επιθετικός παίκτες του Σίνισα Γκόγκιτς και περάσει το πρώτο δύσκολο 20λεπτο, το άγχος και πίεση θα μεταφερθεί στους γηπεδούχους. Επιπλέον, οι παίκτες της Μαύρης Θύελλας θα επιδιώξουν να γίνουν απειλητικοί και επικίνδυνοι με αντεπιθέσεις και με μόνιμη παρουσία στην περιοχή του αντίπαλου τερματοφύλακα, επιδιώκοντας την επίτευξη ενός τέρματος. Και σε αυτό το παιχνίδι, η ομάδα δεν θα είναι μόνοι, αφού αναμένεται να την ενισχύσουν τουλάχιστον 60-70 φίλαθλοι!
«Μπορείτε να σταθείτε»
Η ομάδα της Καλαμάτας συνέχισε χτες το απόγευμα στο προπονητήριο στην Νέα είσοδο, την προετοιμασία της για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Πριν την προπόνηση, προηγήθηκε η παρακολούθηση βίντεο του αγώνα με την Κέρκυρα και ο Γιώργος Μπένος ανέλυσε τα λάθη των ποδοσφαιριστών του που έγιναν σε αυτό το παιχνίδι. Ολοκληρώνοντας την ανάλυση, τόνισε ξανά στους παίκτες του ότι είναι ικανοί να πάρουνε «κάτι» στο Αγρίνιο, αφού η ομάδα δείχνει ικανή και έτοιμη για κάτι τέτοιο, αρκεί να πιστέψουν στις δυνατότητές τους και να πετύχουν υψηλό βαθμό συγκέντρωσης. Στη συνέχεια, παρουσία του προέδρου της ομάδας, το τεχνικό επιτελείο της «Μαύρης Θύελλας» έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα σε ασκήσεις και παιχνίδια τακτικής.

Χωρίς οκτώ παίκτες
Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν και χτες ο Βασίλης Σκαρλάτος και ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος, που αναμένεται να επιστρέψουν υγιείς στο παιχνίδι με την Ηλιούπολη. Ο Μιχάλης Χατζής, ο Βασίλης Αθανασόπουλος, ο Αργύρης Νικητόπουλος και ο Μάτε Ετέροβιτς απουσίασαν και δεν υπολογίζονται για το προσεχές παιχνίδι λόγω τραυματισμού, ενώ κανονικά προπονήθηκε ο στρατευμένος Αντώνης Κωνσταντόπουλος. Σχετικά με το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει ο Κώστας Ηλιόπουλος (μερική ρήξη χιαστού και κάκωση μηνίσκου), ο ποδοσφαιριστής ακολουθεί ειδικό θεραπευτικό πρόγραμμα και λαμβάνει μέρος στην προπόνηση συντηρητικά. O Ρικάρντο Βίλα Παντζίκις αναρρώνει χωρίς επιπλοκές σε νοσοκομείο της Αθήνας. Μάλιστα χτες, τηλεοπτικό συνεργείο του ΑΝΤΕΝΝΑ βρέθηκε στο Ιατρικό και πήρε συνέντευξη από τον Ρίκι και τον Ιατρό κ.Κούστα. Σήμερα η ομάδα της Καλαμάτας θα προπονηθεί στις 11 το πρωί και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα αναχωρήσει το πρωί του Σαββάτου για το Αγρίνιο, αφού μεσολαβήσει μια στάση για χαλάρωμα στην Αχαία. Η ομάδα της Καλαμάτας θα αγωνιστεί κόντρα στον Παναιτωλικό, στο πλαίσιο της δεύτερης εθνικής, μετά από έντεκα χρόνια και ένα μήνα (!), αφού τελευταία φορά στην αναμέτρηση που διεξήχθη στις 24/10/98, με προπονητή τον Γιάτσεκ Γκμοχ, είχε αποσπάσει λευκή ισοπαλία...

«300.000 μετρητά για Τάσιτς»
Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Γρηγορόπουλος, τοποθετήθηκε σε κάποια δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «ενδιαφέρον του ΟΦΗ για τον Τάσιτς», τονίζοντας: «Ο ένας εκ των αρχηγών της ομάδας Ιβάν Τάσιτς είναι ποδοσφαιριστής της Καλαμάτας, με το συμβόλαιο του να ολοκληρώνεται στις 30/6/2010. Τώρα αν η ομάδα του ΟΦΗ ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα επιθυμεί να τον εντάξει στο δυναμικό της, ενημερώνουμε ότι η μετακίνηση του παίκτη που αξίζει 600.000 ευρώ, αλλά επειδή μιλάμε για μισή σεζόν, μπορεί να πραγματοποιηθεί αν καταβληθούν στην ομάδα μας απολύτως μετρητοίς 300.000 ευρώ. Αν δεν μπορεί κάποια ομάδα να ικανοποιήσει την απαίτηση μας, καλό θα είναι να μην ξανά ασχοληθούν με το θέμα αυτό και να μείνουν μακριά από την ομάδα μας, αφού περάσαμε και περνάμε μια μεγάλη δοκιμασία από τον ιό της γρίπης και τους τραυματισμός και δεν επιθυμούμε αλλά «χτυπήματα».... Έχουμε μια σοβαρή αποστολή μπροστά μας και δεν ασχολούμαστε με άλλα άκαιρα θέματα.»



Ομάδα έδρας ο Παναιτωλικός
Η ομάδα της Καλαμάτας καλείται την Κυριακή το μεσημέρι να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός δύσκολου αγώνα μέσα σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος! Η ομάδα του Σίνισα Γκόγκιτς έχει καλούς παίκτες, συγκεντρώνει στα εντός έδρας παιχνίδια τουλάχιστον 5 - 5.500 θεατές και βασίζεται κυρίως στον ενθουσιασμό και στη φιλοδοξία μιας ομάδας που ανέβηκε από την τρίτη εθνική. Όλοι στο Αγρίνιο πιστεύουν ότι αδικείται ότι η ομάδα τους αδικείται από την βαθμολογική συγκομιδή και δεν διστάζουν να μιλήσουν για στόχο την εξάδα! Δυνατό όπλο της ομάδας του Αγρινίου είναι τα καλά ξεκινήματα, αφού μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι και επιδιώκει ένα γρήγορο γκολ για να διώξει το άγχος. Όσες φορές δεν το κατάφερε, δυσκολεύτηκε αρκετά στη συνέχεια του παιχνιδιού. Μέχρι τώρα έχει παίξει 4 ματς: έχει νικήσει μέσα στην έδρα του άνετα με 3-0 τον Θρασύβουλο, δύσκολα 1-0 το Αιγάλεω, εύκολα 2-1 τον Διαγόρα και παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στον Ολυμπιακό Βόλου. Μεθαύριο θα επιδιώξει τη νίκη,, έχοντας καλή ψυχολογία από το «διπλό» που πήρε στν Εύοσμο από τον Αγροτικό Αστέρα, θέλοντας να πάει να χτυπήσει στη συνέχεια το παιχνίδι μέσα στις Σέρρες με αντίπαλο τον Πανσερραικό!
Παίζει ο Λόπεζ, όχι ο Μπελεβώνης
Μια επιστροφή μετράει ο Σίνισα Γκόγκιτς στο παιχνίδι με την Καλαμάτα την Κυριακή καθώς ο μέσος Μάνουελ Λόπεζ (8 συμ./ 0 γκολ) προπονήθηκε κανονικά την Πέμπτη και τέθηκε στην διάθεση του προπονητή των 'καναρινιών". Αντίθετα ο αρχηγός Μάκης Μπελεβώνης (9 συμ. / 0) απουσίαζε απο την προπόνηση και μένει εκτός από το Κυριακάτικο παιχνίδι μαζί με τον Μάριο Γκούρμα (9/3) που υπολογίζεται πως θα επιστρέψει σε αγωνιστική δράση από το νέο έτος. Στις τάξεις των ανθρώπων της Αγρινιώτικης ομάδας δεν παραγνωρίζουν τις δυσκολίες της αναμέτρησης αλλά αισιοδοξούν, καθώς πιστεύουν ότι και με την βοήθεια του κόσμου που αναμένεται να γεμίσει για άλλη μια αγωνιστική το γήπεδο, μπορούν να πάρουν μια ακομά νίκη που θα τους φέρει ακόμα ψηλότερα στην βαθμολογία και αυτόματα θα αξιοποιηθεί και το διπλό στον Εύοσμο της περασμένης αγωνιστικής. Σήμερα στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα υπο την αιγίδα της ΠΑΕ Παναιτωλικός για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην Αιτωλοακαρνανία στο χώρο του Pan cafe στο γήπεδο του Παναιτωλικού.