Weather - Καιρός

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Πολλοί παίκτες ανέτοιμοι...


ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ Ο 19ΧΡΟΝΟΣ ΡΙΚΑΡΝΤΟ ΒΙΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ

Κέρκυρα και "Ρίκι" απασχολούν τη "Μαύρη Θύελλα"...
ΜΕ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΕΤΟΙΜΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΘΑ ΥΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 3 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑ - "ΓΡΙΦΟΣ" Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ - ΣΤΙΣ 10 ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΔΙΑ


Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος
Δυο θέματα απασχολούν αυτή την στιγμή όλους τους ανθρώπους της ομάδας της Καλαμάτας αλλά και τον φίλαθλο κόσμο της πόλης μας: η πορεία της αποκατάστασης της ζημιάς στο αριστερό κάτω άκρο του 19χρονου ταλαντούχου Ισπανού ποδοσφαιριστή (με μητέρα Ελληνίδα) Ρικάρντο Βίλα Παντζίκις και η αναμέτρηση της Κυριακής στο Δημοτικό Στάδιο με αντίπαλο την πρωτοπόρο ομάδα της βαθμολογίας και πρώτο φαβορί για την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ, Κέρκυρα. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα και οι δυο ομάδες της Καλαμάτας (η αντρική και η νέων) "θα παίξουν για τον Ρίκι" και με ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα θα του προσφέρουν χαρά και ικανοποίηση στο κρεβάτι του πόνου που βρίσκεται!
Ακόμα στην εντατική
Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, εξακολουθεί να νοσηλεύεται για τρίτη σήμερα Παρασκευή ημέρα, μετά την οκτάωρη επέμβαση αποκατάστασης της ζημιάς που υπέστη στο αριστερό του κάτω άκρο, ο άτυχος 19χρονος ποδοσφαιριστής της ομάδας της Καλαμάτας Ρικάρντο Βίλα Παντζίκις. Χτες Πέμπτη εκδόθηκε η επίσημη ιατρική γνωμάτευση από τον θεράποντα ιατρό του, τον Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνεργάτη της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, αγγειοχειρουργό κύριο Γεώργιο Κούστα, που αν και με ιατρική ορολογία, περιγράφει επακριβώς τόσο το μέγεθος του τραύματος όσο και την ακριβή κατάσταση του ασθενούς. Η διάγνωση αναφέρει ότι "ο Παντζίκις έχει βαρεία ισχαιμία κάτω αριστερού άκρου, θλάση με απόφραξη και θρόμβωση της επιπολής μηριαίας, ιγνυακής και τριχασμού. Σύνδρομο προσθίου και οπισθίου διαμερίσματος, κάκωση μαλακών μορίων γόνατος. Η διάγνωση ετέθη με υπερήχους από τον κ.Καράμπελα και αγγειογραφικό έλεγχο τα ξημερώματα της Τετάρτης. Τις κακώσεις του γόνατος θα επιβλέπει ο ορθοπεδικός κ.Νικολάου. Η γνωμάτευση εμπεριέχει την εξής πρόταση, που περιγράφει την κρισιμότητα της περίπτωσης: Η κατάστασις του ασθενούς ήτο οξεία με επαπειλούμενη απώλεια του σκέλους....Αυτό σημαίνει πολλά και η έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση του Θανάση Μητσέα αρχικά εδώ στην Καλαμάτα και η άμεση διακομιδή του στην Αθήνα από τον Πρόεδρο, κυριολεκτικά του έσωσε το πόδι! Μιλήσαμε χτες με τον κ.Νικολάου, ο οποίος δήλωσε: "Η πρώτη και βασική επέμβαση που κάναμε θεωρείται επιτυχημένη. Σήμερα θα έχουμε καλύτερη εικόνα και πιστεύω να πάνε όλα καλά. Θα έχει όμως αρκετό χρόνο μπροστά του για να ξεπεράσει 100% το πρόβλημα, αλλά θα τα καταφέρει"...
Ο Ανθρωπος Γεώργιος Κούστας
Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Γρηγορόπουλος αλλά και ολόκληρη η οικογένεια της ομάδας της Καλαμάτας, με χτεσινή επίσημη ανακοίνωση, αισθάνθηκαν την ανάγκη και την υποχρέωση να ευχαριστήσουν ιδιαιτέρως και δημοσίως, τον εξαιρετικό επιστήμονα, άξιο ιατρό και πάνω απ'όλα ΑΝΘΡΩΠΟ κύριο Γεώργιο Κούστα, για την υποστήριξη και τις υπηρεσίες που πρόσφερε και προσφέρει, καθώς και τους συνεργάτες του, στο μέλος της ομάδας της Καλαμάτας Ρικάρντο Βίλα Παντζίκις. Τέτοιοι Ιατροί αποτελούν μεγάλη παρακαταθήκη για το μέλλον της επιστήμηες στην χώρα μας και είναι λαμπρά παραδείγματα προς μίμηση.
Ήρθε ο πατέρας του...
Στο πλευρό του αθλητή βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης και ο πατέρας του που ήρθε από την Μαγιόρκα της Ισπανίας. Βρεθήκαμε χτες στο Ιατρικό κέντρο, προσπαθήσαμε να συμπαρασταθούμε και να δώσουμε κουράγιο στον 45χρονο πατέρα του Φερνάντο, που με μεγάλη συγκίνηση, δήλωσε στη "Φ": "Υποχρέωση κάθε γονιού είναι να βρίσκεται στο πλευρό του παιδιού του ειδικά όταν υπάρχει πόνος. Ηρθα αμέσως μόλις πληροφορήθηκα την άσχημη είδηση και θέλω να ευχηθώ όλα να πάνε καλά και να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του υγιής και δυνατός όπως ήταν μέχρι προχτές! Οχι επειδή είναι γιος μου, πιστεύω ότι είναι ένα μεγάλο ταλέντο και δεν πρόλαβε να το δείξει στην ομάδα που ήρθε με όρεξη να δουλέψει και να διακριθεί. Ξέρω ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη και πολύ δύσκολη και κάθε ώρα που περνά μου μοιάζει αιώνας! Μπορώ να τον βλέπω μόνο 2 ώρες την ημέρα και αυτό δεν είναι αρκετό. Ευχαριστώ την ομάδα και τον πρόεδρο για όλα όσα έχουν κάνει και πιστεύω ότι ήρθαμε στο κατάλληλο μέρος για να αποκατασταθεί η σοβαρή βλάβη που προήλθε από μια απροσεξία. Ο Ρικάρντο δεν θέλει ούτε να θυμάται ούτε και να μιλάει για το περιστατικό... Θέλω να εύχεστε όλοι να επιστρέψει δυνατός και να βγει νικητής από αυτή την μεγάλη δοκιμασία".
Αύριο Σάββατο αναμένεται να έρθει και η μητέρα του Ρίκι από την Μαγιόρκα που φροντίζει τον μικρότερο (15 ετών) αδερφό του.
Έντονο ενδιαφέρον έχει δείξει τόσο ο παππούς του και ο θείος του που μένουν στην Θεσσαλονίκη και αναμένεται να τον επισκεφτούν άμεσα.


Πολλοί παίκτες ανέτοιμοι!



Στα αγωνιστικά, όταν έχεις να αντιμετωπίσεις στην έδρα σου - που έχεις μόνο μια νίκη - την πρώτη ομάδα της βαθμολογίας, με τα προβλήματα να μην έχουν τέλος, τότε πρέπει να υπερβάλλεις εαυτόν και να ξεχάσεις τις απώλειες! Η ομάδα της Καλαμάτας συνέχισε και χτες σε βαρύ κλίμα την προετοιμασία της για το κυριακάτικο παιχνίδι με την Κέρκυρα. Πριν την προπόνηση, ο Γιώργος Μπένος ανέλυσε σε βίντεο το παιχνίδι με τον Εθνικό, που η "Μαύρη Θύελλα" είχε ένα καλό πρώτο ημίχρονο κι ένα μέτριο δεύτερο και στη συνέχεια προπόνησε τους παίκτες της "Μαύρης Θύελλας" δίνοντας έμφαση σε ασκήσεις τακτικής. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Βασίλης Σκαρλάτος (τρέξιμο μετά από πολλές ημέρες απουσίας), ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος (ενοχλήσεις στον δικέφαλο), ο Χρήστος Μανιάτης (ενοχλήσεις στον δικέφαλο συν το ότι θα εκτίσει την ποινή του με την Κέρκυρα και δεν θα αγωνιστεί), ο Βασίλης Αθανασόπουλος (εκτός μέχρι 10/12) και με άδεια απουσίαζε ο Μιχάλης Χατζής, που συνεχίζει όμως την θεραπεία του. Ο Αντώνης Ψυχογιόπουλος ναι μεν εμφανίστηκε μετά από σχεδόν 12 ημέρες στο προπονητήριο, αλλά ήταν εμφανώς εξουθενωμένος από την ίωση και άρχισε την αγωνιστική του αποκατάσταση με ασκήσεις στο γυμναστήριο. Και η αυριανή προπόνηση θα γίνει το μεσημέρι στη Νέα είσοδο. Η συντήρηση και η σπορά του χλοοτάπητα του Δημοτικού σταδίου δεν επέτρεψε στην ομάδα να το επισκεφτεί. Σήμερα θα γίνουν κάποια έργα (κούρεμα, πάτημα) και ίσως αύριο, η τελευταία προπόνηση γίνει στην έδρα της τοπικής μας ομάδας.


* Η ομάδα των Νέων, που όλα τα μέλη της έχουν απίστευτη αγωνία για τον Ρικάρντο Βίλα Παντζίκις και μάλιστα το ενδιαφέρον του Κώστα Διδασκάλου είναι μοναδικό, αφού συνεχώς θέλει να πληροφορείται την κατάστασή του, θα υποδεχτεί την Κυριακή το πρωί στις 10 στον Κορδία την αντίστοιχη ομάδα της Κέρκυρας.