Weather - Καιρός

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

ΣΟΚ στη Λάρισα!



Ο Θεσσαλικός κάμπος αλλά και ολόκληρη η ποδοσφαιρική Ελλάδα θρηνεί για τον πρόωρο χαμό του Μεξικάνου ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αντόνιο Ντε Νίγκρις. Ο Ντε Νίγκρις άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Δευτέρας (16/11) κατά τη διάρκεια της διακομιδής του στο νοσοκομείο. Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής κατά τη διάρκεια του ύπνου του αισθάνθηκε έντονη δυσφορία, η σύζυγός του κάλεσε το ασθενοφόρο, όμως το μοιραίο δεν αποφεύχθηκε. Τα ακριβή αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά και αναμένεται η ενημέρωση από τους γιατρούς. Ο Ντε Νίγκρις γεννήθηκε την 1η Απριλίου του 1978 και ξεκίνησε την καριέρα του στη μεξικανική Μοντερέι, στην οποία αγωνίστηκε μέχρι και το 2002. Στην συνέχεια αγωνίστηκε σε πολλές ομάδες, όπως η Βιγιαρεάλ, η Πούμας, η Σάντος και η Γκαζιάντεσπορ. Τον περασμένο Αυγουστο ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό της Λάρισας, όπου και πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις σε έξι παιχνίδια της Σούπερ Λίγκα.
Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Λάρισας, Χρήστος Τσούμαρης, μιλώντας στο Αθλητικό Metropolis Fm είπε: "Ακόμη δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς έχει γίνει. Μας ενημέρωσε η γυναίκα του κατά τις 03:00 τα ξημερώματα ότι δεν αισθανόταν πολύ καλά και αμέσως καλέσαμε ασθενοφόρο…Δεν είχε προπόνηση χθες η ομάδα και δεν ήταν ο οργανισμός του ιδιαίτερα καταπονημένος…Οι σκέψεις μας είναι με τη γυναίκα του και με την κορούλα του σ’ αυτήν τη τραγική για αυτούς, αλλα και για όλη τη Λάρισα, στιγμή".
Η ΠΑΕ Λάρισα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Η οικογένεια της ΑΕΛ θρηνεί από σήμερα τα ξημερώματα για τον αδόκητο χαμό του 31χρονου διεθνή Μεξικανού ποδοσφαιριστή της, Αντόνιο Ντε Νίγκρις. Με βαθύτατη οδύνη, διοίκηση, τεχνική ηγεσία, ποδοσφαιριστές και στελέχη της ΠΑΕ, απευθύνουν τα συλλυπητήριά τους στους οικείους του και ειδικότερα στην σύζυγό του Σόνια και την 5χρονη κορούλα του, Μιράντα.Για τα ακριβή αίτια του θανάτου του, διενεργείται νεκροψία στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας».
«Αναπαύσου εν ειρήνη»

Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση της Μοντερέι: «Αναπαύσου εν ειρήνη. Η διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο, οι παίκτες του ποδοσφαιρικού συλλόγου της Μοντερέι, μοιραζόμαστε τον πόνο με την οικογένεια του φίλου και συναδέλφου Άλντο ντε Νίγκρις Γκουαχάρδο για την τεράστια απώλεια του αδερφού του Αντόνιο ντε Νίγκρις Γκουαχάρδο, πρώην ποδοσφαιριστή του συλλόγου. Ζητάμε από τον Θεό να του δώσει κουράγιο για την ανεπανόρθωτη απώλεια του αγαπημένου φίλου και ανθρώπου».
Ο Αντόνιο Ντε Νίγκρις Γκουαχάρδο, όπως ήταν το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε την 1η Απριλίου του 1978 στο Μοντερέι του Μεξικού και εκεί έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Πέτυχε 31 γκολ σε 65 αγώνες από το 1999 μέχρι το 2002.
Στη συνέχεια, μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την Αμέρικα, μετακόμισε στην Ισπανία για λογαριασμό της Βιγιαρεάλ. Ακολούθησε η Πολ Εχίδο. Επόμενο βήμα η Κολομβία και η Όνσε Κάλντας. Στη συνέχεια επέστρεψε στην πατρίδα του (Πουέμπλα, UNAM, Μοντερέϊ), ενώ αγωνίστηκε και σε Κίνα (Σαντόνγκ Λουνένγκ), Βραζιλία (Σάντος) και από το 2006 στην Τουρκία (Γκαζιάντεπσπορ, Άνκαρασπορ και Ανκαραγκουτσού).
Με την Εθνική ομάδα του Μεξικού αγωνίσθηκε 16 φορές, έχοντας σημειώσει τέσσερα γκολ.