Weather - Καιρός

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Δυο επιβεβαιωμένα κρούσματα στην ομάδα...

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 18:00 ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ – ΜΕ ΨΗΦΟΥΣ 11-2 ΑΠΟΡΡΙΦΤΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΙΓΜΑ ΘΕΤΙΚΟ!


(Σ)Παίρνουν τον ιό... αψήφιστα!
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΧΤΕΣ ΑΡΧΙΣΕ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ «ΜΑΥΡΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ – ΠΡΟΠΟΝΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ,ΜΑΝΙΑΤΗΣ,ΜΠΑΣΤΑΚΟΣ – ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ 8 ΠΑΙΚΤΕΣ


Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος
Η ΕΠΑΕ πήρε χθες με ψήφους 11-2 την απόφαση τα παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής, αρχής γενομένης από το σημερινό Κέρκυρα-Αγροτικός Αστήρ, να διεξαχθούν κανονικά, αλλά σύμφωνα με τον ρυθμό εξάπλωσης της νέας γρίπης, τα ίδια τα γεγονότα και τα αμέτρητα κρούσματα, θα την αναγκάσουν, αυτή ακριβώς την απόφαση «να τη βρει μπροστά της», αφού ήδη μιλάμε για το αρχικό στάδιο μιας πανδημίας, με διαπιστωμένα Πανελλαδικά 3.200 κρούσματα και 180 σχολεία κλειστά! Με άλλα λόγια, η απόφαση της διοργανώτριας αρχής διευκολύνει και θα λέγαμε ευνοεί την ταχύτερη εξάπλωση του ιού...Από την άλλη, σαφέστατος και ξεκάθαρος ο Πρόεδρος της ομάδας διαμήνυσε στους ομολόγους του «θα παίξουμε με όσους υγιείς παίκτες έχουμε».


Δύο διαπιστωμένα κρούσματα
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καλαμάτα Γιώργος Γρηγορόπουλος παραβρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΑΕ που διεξήχθη στα γραφεία της ένωσης στην Αθήνα και συζήτησε το αίτημα των ΠΑΕ Αιγάλεω και Καλαμάτα για αναβολή των αγώνων τους, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, λόγω των διαπιστωμένων κρουσμάτων δυο ποδοσφαιριστών της «Μαύρης Θύελλας» από τον ιό της γρίπης Α, (σ.σ. η ΠΑΕ τηρώντας το ιατρικό απόρρητο δεν ανακοίνωσε τα ονόματα των ποδοσφαιριστών), αλλά και της ασθένειας αρκετών ποδοσφαιριστών από τον ιό της γρίπης, που αναμένονται και τα δικά τους εργαστηριακά αποτελέσματα. Το θέμα συζητήθηκε και ακολούθως τέθηκε σε ψηφοφορία αλλά με ψήφους 11-2 απορρίφθηκε.
Έτσι, η ομάδα της Καλαμάτας θα αγωνιστεί κανονικά τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου στις 18:00 (ΕΤ 3), με τον Εθνικό στο Ελληνικό. Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ δήλωσε σχετικά: «Σύμφωνα με το έγγραφο που στείλαμε την Τετάρτη στην ΕΠΑΕ ζητήσαμε την αναβολή του αγώνα, επειδή μάθαμε επισήμως ότι τουλάχιστον ένας ποδοσφαιριστής μας νοσεί από τον επικίνδυνο ιό της γρίπης Α Ν1Η1. Θέλαμε με αυτό τον τρόπο να προφυλάξουμε από πιθανή εξάπλωση, τόσο τη δική μας ομάδα όσο και τους αντιπάλους. Δυστυχώς, το αίτημά μας απερρίφθη και θα αγωνιστούμε με όσους υγιείς ποδοσφαιριστές θα έχουμε στη διάθεσή μας την ημέρα της διεξαγωγής του παιχνιδιού».



«Ανευθυνότητα και προχειρότητα»
Ο κ.Γρηγορόπουλος αναφέρθηκε και σε ένα άλλο επίσης σοβαρό θέμα: «Θα ήθελα επίσης να επισημάνω την ανευθυνότητα και την προχειρότητα που επέδειξε ένα μέλος του Νοσοκομείου της πόλης μας, που με «ελαφρά την καρδία» προσπάθησε να υποβαθμίσει και να ...ελαφρύνει τα κρούσματα στην ομάδα μας και το έκανε δημοσίως σε τοπικά ΜΜΕ, πετυχαίνοντας να εκτεθεί, αφού ήδη έχουμε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα. Λυπάμαι ειλικρινά».
Κι όλα αυτά σε πλήρη αντίθεση με την εξαιρετική ιατρική βοήθεια που παρείχε ο κ.Σπύρος Ζόμπολος στους παίκτες της ομάδας...
Για άλλη μια φορά, κάποιοι ή κάποιες, επέλεξαν να ασχοληθούν με ένα αντικείμενο που δεν γνωρίζουν και κατάφεραν να εκθέσουν αλλά και να εκτεθούν...



Επέστρεψαν τρεις
Στα αγωνιστικά, την ώρα που συνεδρίαζε η ΕΠΑΕ για την τύχη του αγώνα, ο Γιώργος Μπένος προπόνησε στην Νέα είσοδο τους ποδοσφαιριστές της «Μαύρης Θύελλας» και είχε τρεις επιστροφές, αφού ο Κώστας Δασκαλάκης τακτοποίησε το θέμα της αναβολής της στράτευσης του και προπονήθηκε κανονικά και μάλιστα είχε πολύ καλή διάθεση και όρεξη και ο Χρήστος Μανιάτης φάνηκε πως ξεπέρασε το αιμάτωμα στη γάμπα και έλαβε μέρος χωρίς πρόβλημα. Με χαλαρούς ρυθμούς προπονήθηκε και ο Άγγελος Μπαστακός αφού ξεπέρασε το πρόβλημα από την ίωση και τον πυρετό που του προκάλεσε μια οξεία αμυγδαλίτιδα.
Πολλές ακόμα οι απουσίες...
Ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία ακολούθησαν ο Νίκος Πουρτουλίδης και ο Μιχάλης Χατζής, ενώ απείχε λόγω του προβλήματος στους κοιλιακούς ο Βασίλης Αθανασόπουλος, που θα μεταβεί σήμερα στην Αθήνα για να εξεταστεί από τον γιατρό που γνωρίζει το ιστορικό του. Ο Αντώνης Ψυχογιόπουλος, Βασίλης Σκαρλάτος, ο Κώστας Ηλιόπουλος, ο Γρηγόρης Τόσκας, ο Πιερ Καλαγκάνης, ο Αντώνης Καλογερόπουλος και ο Αργύρης Νικητόπουλος εξακολουθούν να απέχουν λόγω της ίωσης που τους ταλαιπωρεί.
Η σημερινή προπόνηση θα διεξαχθεί στις 3 το μεσημέρι στην Νέα είσοδο.
Τέλος, η ομάδα των Νέων της Καλαμάτας θα αγωνιστεί μία μέρα νωρίτερα με την αντίστοιχη ομάδα του Εθνικού, δηλαδή την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού, με την μετακίνησή της να γίνεται αυθημερόν.