Weather - Καιρός

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

To έγγραφο της UEFA


Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΠΟ την επιστολή που έστειλε η UEFA, με την οποία ζητά να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών στο θέμα των στημένων αγώνων.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία παρέλαβε από την UEFA επιστολή με το εξής περιεχόμενο:
«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
Αγαπητέ κύριε Εκτελεστικέ Γραμματέα,
Όπως έχετε αναμφίβολα ενημερωθεί, μία πληθώρα αναφορών και δημοσιευμάτων στα ΜΜΕ εμφανίζει συγκεκριμένους συλλόγους, παράγοντες και ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα να βρίσκονται υπό δικαστική διερεύνηση για κατηγορίες που σχετίζονται με προσυνεννόηση αποτελέσματος ποδοσφαιρικών αγώνων, όπως επίσης ότι η διερεύνηση έχει ήδη οδηγήσει σε συλλήψεις από την Αστυνομία...
Μεταξύ των συλληφθέντων, εμφανίζονται παράγοντες και ποδοσφαιριστές συλλόγων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA για τη χρονιά 2011-2012. Σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, ο Πρόεδρος ενός εκ των συλλόγων που θα συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις (ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου) έχει ήδη συλληφθεί.
Σε συνέχεια των ανωτέρω, παρακαλώ σημειώστε πως ένας σύλλογος, προκειμένου να έχει δικαίωμα συμμετοχής στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, δεν θα πρέπει να έχει οποιαδήποτε άμεση ή/και έμμεση εμπλοκή, από το 2007, σε καμία δραστηριότητα που αποσκοπεί στην προσυνεννόηση ή επηρεασμό του αποτελέσματος ενός αγώνα, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Επιπλέον, οι σύλλογοι οφείλουν να επιβεβαιώσουν το ανωτέρω προς τις διοικητικές υπηρεσίες της UEFA εγγράφως (παράγραφος 2.05 Κανονισμός UEFA Champions League, παράγραφος 2.07 Κανονισμός UEFA Europa League).
Συνεπώς, είναι ύψιστης σπουδαιότητας η ενημέρωση προς την UEFA, το συντομότερο δυνατό, σχετικά με τις έρευνες που αφορούν την προσυνεννόηση αποτελέσματος ποδοσφαιρικών αγώνων, που ενδέχεται να έχουν αντίκτυπο στο δικαίωμα συμμετοχής συλλόγων στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA.
Θα ήμασταν ευγνώμονες αν θα μπορούσατε να μας ενημερώσετε σχετικά με την παρούσα πορεία των ερευνών, καθώς και με προκαταρκτικά ευρήματα και/ή πιθανά κωλύματα που προκύπτουν για τη συμμετοχή συλλόγων στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA. Ομοίως, θα ήμασταν ευγνώμονες αν μας κρατήσετε ενήμερους για οποιαδήποτε νέα εξέλιξη στην υπόθεση.
Θα προτείναμε να συνεργαστείτε στενά με τις τοπικές δικαστικές αρχές που έχουν αναλάβει την υπόθεση, προκειμένου να λαμβάνετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που ενδεχομένως είναι σχετικές με αθλητικού περιεχομένου πειθαρχικές έρευνες.
Είμαστε απόλυτα βέβαιοι πως η ΕΠΟ θα δράσει ταχύτατα προκειμένου να λάβει κάθε αναγκαίο πειθαρχικό μέτρο κατά συλλόγων ή προσώπων που έχουν εμπλακεί σε υπόθεση προσυνεννόησης αποτελέσματος ποδοσφαιρικών αγώνων.


Τζιάνι Ινφαντίνο
Γενικός Γραμματέας».