Weather - Καιρός

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Γιατί να παίξουν play off αφού θα ανέβουν ΣΙΓΟΥΡΑ;

Σε ομάδες της Β’ Εθνικής τα εισιτήρια ανόδου

Σε φιάσκο θα εξελιχθεί η επικύρωση της βαθμολογίας από τη Σούπερ Λίγκα και η δυνατότητα παροχής σανίδας σωτηρίας σε Λάρισα και Πανσερραϊκό μετά από τον υποβιβασμό Καβάλας και Ολυμπιακού Βόλου.
-3 από ΟΦΗ, Λεβαδειακό, Δόξα Δράμας και Διαγόρα ανεβαίνουν στη Σούπερ Λιγκ!
Ο Νόμος 2725/99 που είχε υπογραφεί με υφυπουργό αθλητισμού τον Ανδρέα Φούρα ορίζει σαφώς ότι:
Επαγγελματικό σωματείο το οποίο υποβιβάζεται για βαθμολογικούς λόγους δεν μπορεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο να παραμείνει στην κατηγορία. Το ίδια και χειρότερα για Πανσερραϊκό και Λάρισα αναφέρονται στον ΚΑΠ, δηλαδή τον κανονισμό αγώνων ποδοσφαίρου που αποτελεί το Ευαγγέλιο της ΕΠΟ.
Πιο συγκεκριμένα:
Άρθρο 4 παρ.2: Σε περίπτωση που, για οποιοδήποτε λόγο, η έναρξη των πρωταθλημάτων δεν μπορεί να γίνει με τον προκαθορισμένο αριθμό ομάδων, ο αριθμός τους συμπληρώνεται με ισάριθμες ομάδες από την αμέσως επόμενη κατηγορία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 παρ. 3 περ. α’ σε συνδυασμό με τη διάταξη της παρ. 4 περ. β’ του άρθρου 27 του παρόντος κανονισμού.
Άρθρο 5, παρ.3: α) Για να συμμετάσχει μία ομάδα σε πρωτάθλημα, πρέπει να δηλώσει με έγγραφό της μέσα στην ταχθείσα από την προκήρυξη προθεσμία, την ανεπιφύλαχτη αποδοχή των όρων της προκήρυξης (δήλωση συμμετοχής), διαφορετικά αποκλείεται του πρωταθλήματος με απόφαση του ΔΣ της διοργανώτριας και την θέση της καταλαμβάνει η πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα της αμέσως κατώτερης κατηγορίας σύμφωνα, με τη διάταξη της παρ. 4 β’ του άρθρου 27 του παρόντος κανονισμού.
β) Η ομάδα που αποκλείεται στην περίπτωση αυτή, υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία και καταλαμβάνει την τελευταία θέση του οικείου βαθμολογικού πίνακα και δικαιούται συμμετοχής στο πρωτάθλημα της κατώτερης κατηγορίας της ίδιας αγωνιστικής περιόδου.
Άρθρο 27 β): Οι ομάδες που υποβιβάζονται, είτε βάσει της προκήρυξης είτε βάσει άλλης απόφασης δεν έχουν δικαίωμα προαγωγής σε καμία περίπτωση, για την περίοδο που υποβιβάστηκαν. Η κατάληψη της πρώτης θέσης στην αμέσως επόμενη κατηγορία, νοείτε πάντα μετά την επέλευση οποιουδήποτε προβιβασμού. Στην περίπτωση αύξησης των ομάδων οποιασδήποτε κατηγορίας ή προαγωγής στην αμέσως επόμενη κατηγορία περισσότερων ομάδων απ’ αυτές που προβλέπεται από τη σχετική προκήρυξη, οι προαγόμενες ομάδες προέρχονται από τον πίνακα κατάταξης του πρωταθλήματος που έληξε της αμέσως κατώτερης κατηγορίας και με τη σειρά κατάταξης τους.
Σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, τις θέσεις των ομάδων που υποβιβάζονται, είτε για βαθμολογικούς, είτε για παραβατικούς λόγους παίρνουν οι ΠΑΕ της αμέσως επόμενης κατηγορίας. Ενώ λοιπόν ψάχνει λύση για να καταθέσει φορολογική ενημερότητα στη Σούπερ Λίγκα ο Πανσερραϊκός και ενώ πανηγυρίζουν στην Λάρισα, η πραγματικότητα είναι δυσάρεστη για εκείνους.
Οι κείμενες διατάξεις και ο αθλητικός Νόμος ορίζουν σαφώς ότι εκτός από τη θέση που θα πάρει ο ΟΦΗ ή ο Λεβαδειακός για την Σούπερ Λίγκα από τα πλέϊ οφ, 2 ακόμα ομάδες που διαγωνίζονται στη διοργάνωση θα πάρουν το εισιτήριο της ανόδου αντικαθιστώντας την Καβάλα και τον Ολυμπιακό Βόλου.
Φυσικά όλα αυτά θα γίνουν εφόσον η απόφαση τελεσιδικήσει από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ.
Οπότε ας τελειώσει σήμερα η ...φαρσοκωμωδία των πλει οφ!