Weather - Καιρός

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Δεν...προχωράει (τελικά) του Δέδε....

Αναδίπλωση και ...δεύτερες σκέψεις!
Ολα (μέχρι χτες τουλάχιστον) έδειχναν ότι ο 39χρονος Μελιγαλαίος αμυντικός Αλέκος Δέδες, θα συμφωνούσε με την ομάδα της Καλαμάτας και θα ολοκλήρωνε (;) την καριέρα του στην ομάδα που αγωνίστηκε για πολλά χρόνια!
Με το άκουσμα ΟΜΩΣ της είδησης ή της σκέψης να συμβεί αυτό, δεν άργησαν να μεσολαβήσουν οι λεγόμενες... "δεύτερες σκέψεις" και ο ...αρραβώνας ΔΕΝ κατέληξε σε γάμο!
Σίγουρα ΥΠΑΡΧΕΙ παρασκήνιο και θα βγει στην επιφάνεια προσεχώς....
Η Διοίκηση δέχτηκε ΠΙΕΣΕΙΣ να προβεί σε ...αναδίπλωση και όταν φτάνουμε σε αυτό το σημείο, τον λόγο "παίρνει" ο προπονητής!
Για την ιστορία, αναδημοσιεύουμε επικαιροποιημένο το άρθρο που "μίλαγε" για την επιστροφή του Αλέκου Δέδε, η οποία μάλλον δεν θα γίνει, αφού κύκλοι της Διοίκησης διέρρευσαν ότι "το θέμα δεν προχωράει" κι ότι "δεν είναι στις επιλογές του Ελβιο Μάνα"....
Βέβαια χρόνος για...τρίτες σκέψεις πάντα ΥΠΑΡΧΕΙ...
Αρκεί να βρεθεί λύση και στο οικονομικό αλλά και να "χωράει στο ρόστερ"....


Ο...λύκος κι αν εγέρασε!
Πρόσφατα τον είδαμε στο γήπεδο ως παλαίμαχο! Ο τρόπος που έφυγε από την πρώτη ομάδα του Νομού μας, ίσως δεν έκρυβε περιθώρια επιστροφής. Κι όμως: Ο 39χρονος Μελιγαλαίος αμυντικός Αλέκος Δέδες είναι πλέον κοντά στο να ξαναγίνει ενεργό μέλος της ομάδας της Καλαμάτας! Επέστρεψε (;) προφανώς για να ολοκληρώσει την μεγάλη ποδοσφαιρική του καριέρα, παίζοντας για εντέκατο έτος με την φανέλα της "Μαύρης Θύελλας"!
Πριν από λίγους μήνες, ο ίδιος είχε δηλώσει στο "Must" ότι: "...έχω την κρίση να αποχωρίσω αξιοπρεπώς. Πάντα, όμως, υπήρχε η σκέψη πως θα κλείσω την καριέρα μου στην Καλαμάτα". Φαίνεται πως αυτή η ώρα δεν έχει έρθει για τον Αλέκο!
Κι ερχόμαστε σήμερα και γίνεται κατά κάποιο τρόπο η... διόρθωση μιας αδικίας!
Η λογική λεει ότι τουλάχιστον ποδοσφαιρικά, η Καλαμάτα έπρεπε να είναι η τελευταία ομάδα του Δέδε "με δόξα και τιμές". ΟΧΙ με αγωγές, δικαστήρια και χλεύη.
Όταν έχεις 315 επαγγελματικές συμμετοχές και 39 γκολ σε μια ομάδα - από τις περίπου 560 στο ποδόσφαιρο, εκεί πρέπει να "κρεμάσεις τα παπούτσια"!
Υπάρχει όμως και ο αντίλογος. Ο Δέδες σαραντάρισε, άσπρισαν τα μαλλιά του, από μόνος του "κατατάχτηκε" στους παλαιμάχους, τι μπορεί να προσφέρει σε μια νεανική ομάδα; Δεν νομίζω να έχει κανείς την απαίτηση να παίξει ο Δέδες τριάντα ενενηντάλεπτα όλη την σεζόν! Βιολογικά δεν μπορεί! Κι αν μπορεί, δεν θα είναι ο Δέδες που ήταν "στα νιάτα του". Το ξέρει κι ο ίδιος! Εξάλλου πρόσφατα το "σπούδασε κι επίσημα" το άθλημα και τα βιβλία που διάβαζε, αυτό γράφουνε. ΟΜΩΣ, ως παρουσία και ως ύπαρξη στην ομάδα "των πιτσιρικάδων", αυτός, ο Κοψαχείλης, και τα άλλα παιδιά των 200+ συμμετοχών, ρίχνουν στον "μύλο" της ομάδας: ΓΝΩΣΕΙΣ, ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ, ΑΡΧΕΣ και βάζουν τις βάσεις για την πολυπόθητη "επόμενη ημέρα".
Ο Δέδες θα αναλάβει κι άλλο πόστο στην ομάδα. Αυτό είναι βέβαιο. Θα βοηθήσει όσο μπορεί, κι αυτό είναι βέβαιο, γιατί την ομάδα την ΣΕΒΕΤΑΙ και την ΘΕΛΕΙ ψηλά!
Μένει να δούμε πώς θα κρατήσει κάποιες ισορροπίες συμπεριφοράς απέναντι σε άτομα που ΔΙΑΦΩΝΕΙ μαζί τους. Κι έχει σημασία αυτό...
Ο Αλέκος Δέδες για πολλά χρόνια ήταν "στρατιώτης" της (κάθε) ομάδας που αγωνιζότανε: με τα χρόνια έγινε "λοχαγός". Κι ο "λοχαγός" έχει και ευθύνες! Αλλά και κόντρες με τους... Στρατηγούς...
Τα υπόλοιπα... στο γήπεδο!

* Αυτά γράφτηκαν την ώρα που ο Δέδες απείχε όσο Μελιγαλάς-Ζευγολατιό για να επιστρέψει στην ομάδα. Κατόπιν, κάποιοι έκαναν την απόσταση Κυπαρισσία- Στούπα!